Šta je novo?

MTS optika za biznis korisnike...

nesharm

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
680
Posto je nemoguce naci nigde nikakav info sta i kako osim bukvalnog podnosenja zahteva za uvodjenje preko njihovog sajta, ima li neko informacije kakve su cene?

Takodje, zvao sam biznis call centar gde su mi uzeli podatke, nisu zeleli da kazu nista vezano za cene i cuveno "Zvacemo vas". Poziva nikad nije bilo...

Hvala unapred 🙂

Neke okvirne cene koje sam video u skorije vreme su 50/5 - 110EUR odnosno 100/20 220EUR. Dobija se SLA, i 8 statickih adresa.

Ima i simetricnih paketa / video sam 10/10 za oko 100eur

Nista od simetrije ? lol

Najmanje bitna je brzina, o tome se posle pregovara i pogađa. Cena je OK, ali teško je započeti radove.

Uveo sam jednom prijatelju pre mesec dana optički privod i ostalo u nove poslovne prostorije po obodu grada. Trajalo je oko mesec od dana podnošenje zahteva.
Da nisam svakog dana molio i vukao za rukav nekoga po lokalnom Telekomu ne bi završili ni za tri meseci.

Najveći problem su njihovi podizvođači, da ne kažem fizikalci, to je blagi užas od organitacije i kvaliteta izvođenja, tačnosti i poštovanja dogovora. Sa radnicima samog Telekoma je druga priča, ali dok se stigne do njih izgubiš živce.
Trebaće još da prođe najmanje godina da se sve to upristoji i sredi.

Poslednja izmena:
Mi u firmi već duže vreme koristimo Orion (MediaWorks) optiku, i prošle godine smo dobili ponudu od MTS-a ali je bila nepovoljnija od one koju koristimo.

Fabrika ovde u SV ima 25/5, placaju 15k mesecno. Druga firma dobila ponudu, 30/10 za 16k. Izgleda da oni svakom lupe drugu cenu pa app.

Mi u firmi imamo optiku od početka i stabilno je, nije bilo prekida, mada kapiram da imamo SLA.
Ali problem je što ne možemo da pristupimo ruterima, može samo telekom remote kad podnesemo zahtev.
Naravno da ne želimo da se bavimo postavljanjem naše opreme kad nam ne treba, hoćemo samo da prosledimo par porta.
Zahtev se podnosi preko svog menadžera, kog naravno nikad ne možete da dobijete, i onda on prosledjuje zahtev tehničkoj službi.
Evo već drugi dan pokušavam da prosledim portove za običan VPN.
Brzina je 60/20 ako se dobro sećam.
Inače ako sam dobro ukapirao SLA garantuju tako što ti uvale huawei ruter sa 3G čipom, pa ako padne optika prebace te na 3G.
Sve u svemu za očekivati od telekoma.

Nazad
Vrh Dno