Šta je novo?

MTS optika prelazak na Yettel optiku Beograd

AlekAsken

Zapažen
Učlanjen(a)
07.02.2025
Poena
2
Treba da obnovim ugovor sa MTS-om za optiku i fiksni ili mogu da predjem na Yettel za nerealni popust.Video sam da mnogi kazu da kvalitet uslege nije isti za Yettel, iako je istra infrastruktura.
MTS optika radi dobro i stabilno.
Da li se isplati prelaziti ?

U početku su se ljudi žalili, a u skorije vreme jedina primedba je cena mesečne pretplate kada je Yettel u pitanju. Sve ostalo radi dosta bolje nego u početku, jer koriste već postojeću infrastrukturu.

Što se interneta tiče, stabilnost je identična i odlična. Jedina prava razlika između mts i yetetl optike je što yettel ima CGNAT.

@TwistedMind da li CGNAT može dase zaobiđe kupovinom statičke IP adrese ili to nema veze? Pitam čisto kao info.

Može kupovinom da se zaobiđe, pa čak i sa kupovinom je daleko povoljnije od MTS sa 50% popusta

Ја сам прешао на Јетел пре пар недеља. По мени, нема разлике у односу на МТС. Интернет ради лепо, апликација за ТВ ми одговара.

Danas MTS na Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu krcat. 20 ljudi još stoje napolju komentarišu međusobno kako su im uvećani računi bez najave, besni. Rekoh imate sad dobru akciju u Yettelu za 1600din 😁 da sam akviziter Yettela, napravio bih 5 ugovora ladno ispred njihove poslovnice.
Unutra kad sam konačno ušao da tražim IDP, dvoje ljudi pre mene vraćalo opremu.
Tako da mislim da je veliki egzodus korisnika. Yettel tu kupi kajmak ovom bezobrazno ponudom. Ali i oni će čim navuku korisnike krenuti da jajare. Naše ne da se šetamo svake 2 god.

Ja sam prešao iz MTSa u Yetel, dobro su me nasamarili, obećali mi neke stvari i sad se ne javljaju :) cim sam potpisao ugovor :) ološ teški, i još ih zovem i reklamiram, oni me konstantno lažu.
Net je dosta lošiji od MTS, pritom imam optiku a tv je ok, duži je odziv daljinskog ali nije toliko strašno.
U svakom slučaju, Yetel ne bih preporučio ni neprijatelju, bežite ko god može.

Au pakao, videćemo, kod mene treba do kraja nedelje da uvedu.

Ja sam prešao iz MTSa u Yetel, dobro su me nasamarili, obećali mi neke stvari i sad se ne javljaju :) cim sam potpisao ugovor :) ološ teški, i još ih zovem i reklamiram, oni me konstantno lažu.
Net je dosta lošiji od MTS, pritom imam optiku a tv je ok, duži je odziv daljinskog ali nije toliko strašno.
Malo konkretnije?

Meni su skoro nudili u Yettel poslovnici da pređem i ubeđivali me, ali sam ih na finjaka odbio iz razloga kao što je gospodin gore naveo, da se dosta njih žalilo i da nisu dobili ono što su očekivali. Naravno, ima i suprotnih stavova ali ne bih da se igram za sada dok se ne razviju dovoljno i ulože lovu u novu opremu.

zar nemas onih prvih 15 dana u kojima mozes da raskines ugovor?

A optika je je bila u MTS-u na istoj lokaciji ?

Ja sam dobio dobru ponudu, 24 meseca 1650 din za paket l, 500/250 i 2 stb uredjaja. Jedan jesu zaboravili nesto pogresili oko ugovora, ali na kraju uz malu zadrsku sve sam dobio. Ono sto mi je muka jeste sto imam tri tv-a od toga jedan smart, nov sa dobrim procesorom. Na ova dva gde su mi stb uredjaji, aplikacija je ista kao na tv-u samo verzija na tv-u je 2.39.0 dokje na telefonu i stb uredjajima 2.42.0. Na uredjajima radi dobro aplikackja. Dok na tv-u koci, u jednom trenutku pomislio sam da je do tv-a, ali onda pustim youtube, netflix max... Sve radi savrseno, samo ss jetel aplikacjja koci. Nisam uspeo da je azuiram. U pitanju je android tv, tv je 2025 godiste(izasao). Ovako generalno sve deluje ok, pogotovu sto stb uredjaji takodje imaju android tv i mogu da se vezu putem wifi za razliku od mts-ovih

Njima su samo bitni korisnici koji imaju family paket ili više brojeva sa većim paketima, što je obično u slučaju neke firme... Na njima rade i prave ponude koje nemaš na flajerima i sajtu samo da bi ih zadržali. Nas obične korisnike se nikad nisu trudili da zadrže, jer vide da biramo što jeftinije pakete, a da dobijemo što više. U prevodu, što bi jedna prodavačica u poslovnici Yettel rekla, ja takve kao ti zovem ,,pilićari,, Ahahahahaha, važi sestro. Sevaj, odoh ja kod drugog i što je najgore, ona misli da me nadmudrila i pobedila. :D

@crveni baron nije baš tako. Problem je što su oni napravili tako da ti misliš da imaš izbor, a ustvari ga nemaš. Mnogo je dublja ta priča, jer svi se oni između sebe dogovaraju oko cena i kada će ko da podigne istu, a ti se samo vrtiš u krug misleći da si nešto uradio...

Sta briga obicnog korisnika sto dobija IP preko NAT, sve radi isto. Nemaju svi servere kod kuce, niti hostuju neki sadrzaj

@vasijan bitno je i to mnogo. Sutra kada banuju njega sa nekog sajta ili foruma, bićeš i ti ako si iza te iste NAT adrese. Onda ćeš uzeti telefon da se žališ tehničkoj službi, a oni će da kažu da nemaju ništa sa tim, kao što i nemaju, jer je do prethodnog korisnika i bićeš primoran da doplatiš statičku adresu. :) Ovo ti pričam iz iskustva ljudi koji su imali problem sa forumima, igricama i video nadzorom. Svima sam rešio problem prebacivanjem na drugog provajdera ili zakupom statičke IP adrese.

Nazad
Vrh Dno