Šta je novo?

[MTS] Mix net - nesto mi nije jasno

presretach

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2008
Poena
360
Pozdrav,
prosli mesec sa mix 2000 presao sam na Mix net M sa popustom od 50% ustrojim ga fino i po nekoj mojoj proceni sa parkingom max mogu da ga naguram do 1000 dinara.
Stize mi danas racun 1300 dinara, naknadn oizvan mreze 700 u mrezi 0 dinara?!
Odma 789 i kaze mi operater , a pa vi ste potrosili besplatne minute i to vam je naplaceno sve preko sto ste razgovarali.
Mislim se ok 300 minuta mozda mi je to malo, precicu na Mix net L 600 minuta 1000 dinara sa 50% popusta.

Sad gledam listing, od 24. poceli su da mi naplacuju van 064 mreze, a u mrezi nisu, ako sam prekoracio limit zasto mi nije naplacen razgovor u 064 mrezi ?!

Po listingu imam 2 sata u mrezi i 2 sata van mreze razgovora to je 240 minuta ukupno, sto ne prelazi 300 sto se razgovora tice.

Pre nego sto odem u filijalu i pocnem da im lomim one monitore sa obrazlozenjem da se izvinjavam jer je doslo do kvara u mom sistemu, da li negde gresim?

Imas neke bonuse dobrodoslice ili slicno koji vaze za mts mrezu, poruke ka mts-ovim brojevima i verovatno i megabajte.
To ja pretpostavljam, drugo mi nista logicno ne deluje...

Po listingu imam 2 sata u mrezi i 2 sata van mreze razgovora to je 240 minuta ukupno, sto ne prelazi 300 sto se razgovora tice.

Zaokruzivanje na Mix/MixNet paketima je na 60s, tako da vrlo lako moze to da predje 300 minuta koliko imas u pretplati.
Dalje od toga, verovatno za mrezu koristis bonuse kao sto AS reche.

Zaokruzivanje na Mix/MixNet paketima je na 60s, tako da vrlo lako moze to da predje 300 minuta koliko imas u pretplati.

Da moguce je da je ukupno 2 h razgovora ali su oni recimo 1 minut i 30 sec. racunali 2 minuta.
Buni me onda zasto i u listingu nisu tako predstavili, vec pravu minutazu?

jer im je takav program, prikazuje tacno koliko je pricano - sto je i normalno. ovako bi se svi bunili sto im "kradu" sekunde...

Razrešio sam misteriju zašto mi se nisu tarifirali razgovori u 064 mreži, imao sam 500 dinara bonusa na osnovu promocije njihove mreže (Kumu sam predložio da iskoristi 50% ), taj bonus važi samo za razgovore u 064, a ne za razgovore van mreže.
Prebacio sam se na Mix net L tarifu.

Sad žali Bože onaj sms i internet.
Posedujem Nokiju E52, OS S60 v3.2, kako mogu da je spojim na računar, bar da iscedim one gigabajteajte?
Posedujem i Huawei (064 pripejd) da li mogu na taj uređaj da stavim moju pospejd karticu i normalno da koristim net?

Hvala unapred.

Koje gigabajte da iscedis?
Kad si potpisao ugovoro, od kada ti vazi novi paket? Mislim da pod ugovorom ne mozes tokom meseca da menjas tarifu, vec se primenjuje tek sledeci mesec? Ovo pominjem da se ne zeznes slucajno, ako nemas neta trenutno, ili imas manje MB nego sto mislis. Takodje, ako si promenio tarifu, preostali besplatan saobracaj iz Mix/Net paketa se NE prenosi u sledeci mesec.
Mix Net L ima svega 600MB, na racunaru ces to potrositi pre nego uspes da otkacis kabl :) Ja sam E52 pokusao da spojim sa laptopom ali nesto mi nije uspelo.. pokretao je konekciju za telefon-internet ali net mi nije radio.
Mozes da ubacis karticu u taj Hauwei i koristis je za net, sigurno je lakse nego instalacija novog softvera (moras sigurno Nokia OVI suite barem da instaliras za net).

Trenutno sam već mesec i 11 dana na MIX net M tarifi, od decembra kreće Mix net L (1,5 GB).

Posedujem Nokiju E52, OS S60 v3.2, kako mogu da je spojim na računar, bar da iscedim one gigabajteajte?
Posedujem i Huawei (064 pripejd) da li mogu na taj uređaj da stavim moju pospejd karticu i normalno da koristim net?

Hvala unapred.

Instaliraj Nokia PC Suit i nakon uključivanja BT na mobu i računaru, možeš da budeš online za 10ak sekundi.
Samo vodi računa da te to ceđenje ne iscedi na kraju meseca, jer ako se opustiš, pa potrošiš 1.5GB i svega 10MB preko (jedan veći attachment, jedan kraći youtube klip, nekoliko složenih web stranica), to će da te košta 590 dinara preko pretplate...najmanje :d

Imam ADSL, nego na polovini meseca svuko bi nesto do 1.4 GB cisto da uzivam u svakom dinaru :D .
Gledam za predhodni mesec svuko sam ukupno 40mb :wall: imam wi-fi kuci i na poslu.

Imam ADSL, nego na polovini meseca svuko bi nesto do 1.4 GB cisto da uzivam u svakom dinaru :D .
Gledam za predhodni mesec svuko sam ukupno 40mb :wall: imam wi-fi kuci i na poslu.

samo bespotrebno rizikujes da se desi propust i preteras sa MB pa da platis vise stotina, ili nedaj boze vise hiljada dinara:smash:

Mislim da je skroz ok se povezati sa kompom i preko racunara iskristiti preostale gigabajte,ja sam vec napakovao prenetih 4 gb podataka i ne znam sta cu sa njima,a isto me zeza povezivanje sa kompom :(

Pa ako ne koristis toliko net na telefonu (mislim mb koje dobijas u paketu), vidi da li ti je bolje da uzmes neki obican mix paket. A to malo neta sto ti treba, uplatis onaj dodatak sa MB.
Bezveze da placas 1.5 GB ako ti netrebaju...

Mix 1250 je na granici (imao sam mix 2000).
Mix 2300 sa popustom ispada 1350 dinara, dok je Mix net L 1000 dinara sa 50%.

Mix 1250 je na granici (imao sam mix 2000).
Mix 2300 sa popustom ispada 1350 dinara, dok je Mix net L 1000 dinara sa 50%.

Upravo to,paketi sa netom su daleko povoljniji (MixNet L - ubedljivo najbolji paket na celom trzistu) nego klasicni Mix paketi

Imam i ja jedno pitanjce za tebe Presretach. Kad si sklopio ugovor na 24 meseca sa 50% popusta na pretplatu uzeo si paket Mix Net M? I kad si povecao tarifu na Mix Net L isto vazi 50% popusta, kao i pri samom zakljucivanju uslova ugovora na Mix Net L tarifu?
Planiram da uradim nesto slicno, da sklopim ugovor na Mix Net L pa ako bude malo da predjem na XL, pa me informativno interesuje da li moze tako da se uradi i da na XL bude popust 50% ili moram odmah na XL?

mozes da ides na jace pakete... sve vreme ugovora

Valjda možeš i na slabije, samo ne ispod onog na kome si potpisao ugovor?

Moze na bilo koji paket koji ima istu ili vecu cenu od onog na koji je potpisan ugovor (tako kazu, ne znam da je neko isao nanize ako je povecao).
Zato predlazem potpisite ugovor na NAJNIZI paket koji postoji, i sledeci mesec se prebacite na sta god vam treba :D Ja sam to uradio ;)

Ako su vec dali SVIMA 50% popusta i mogućnost da menjaju pakete, što je krajnje pozitivna stvar, koja je logika da ne daju na manje pakete da se preinaci pretplata.
Milslim, ako mozete potpisati ugovor za najmanju po istim uslovima kao i za najveću... GDE JE TU RAZLIKA ???

Kapirate... trebalo bi da se možete šetati po tarifama, jer ste ugovor svakako potpisali, a vaše je pravo da se opredelite za tarifu. Zar ne? Nisu vas vezali telefonom ili bilo čim...

E sad vidim od alfaunits-a post... to je ta logika.

logika je u tome sto kada ode direktor Telekoma/MTSa u banku - on kaze: treba mi kredit, imam XYZ klijenata sa fiksnim ugovorom od najmanje toliko i toliko, koji vaze 12/24 meseca.
tako uvek znaju sa kojim minimalnim sredstvima raspolazu

Kako sam ja razumeo, može da se ide na veći paket ali ne možeš da pređeš na jeftiniji/manji od prvoizabranog paketa (ovo nisam proverio), naravno 50% važi 12 ili 24 meseca u zavisnosti na koliko je ugovor potpisan.
Prebacivanje možeš da se vrši svaki mesec sa tim što prvo menjanje paketa je za dž, posle se plaća.
Savetujem da potpišete ugovor na 12 meseci, imam utisak da će za godinu dana imati bolje uslove od 50% ;) .

Poslednja izmena:
To i meni uvek padne na pamet kad kod nas ima promocija, ali telefonija (fiksna i mobilna) samo idu u pravcu skupljeg za manje :(

presretach, slicno razmisljam i ja, zato sam i uzeo na 12 meseci... medjutim, ko sto alfa kaze, sve je skuplje. npr. pogledajte ponudu u VIPu za Samsung Note - razlika u ceni samo po 3000RSD izmedju paketa.

Ta ujdurma sa 50% popusta nije nista drugo, do pokusaj da se sto pre rasprodaju modeli koje niko nije do sad kupio_Otuda i tako losa ponuda.Sto se popusta tice na sajtu lepo pise da vazi samo za nove korisnike t.j za stare kojima je ugovor istekao.Tesko ce oni svima da naprave ustupak od 50 procenata,prelaskom na visi paket.

taj popust vazi samo ako ne uzmes telefon, pa ti ta konstrukcija da se rasprodaju matori modeli ne pije vodu.

Vrh Dno