Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

I meni radi fd bez ikakve dopune kt broja, ostao mi je još 1 koji će po isteku ugovora na prepaid.

Ја сам бар сто пута написао да моје КТ не допуњујем, нисам сигуран да баш никада није морало али се не сећам да сам у последњих пар година допунио. Једини проблем ми је када убацим неку припејд картицу у причу, углавном не ради фд али 200 кинте на трафици и проради после пар дана. КТ картице су ишле у све пакета, мало КТ, мало припејд а није немогуће и да је једна била и постпејд.

Идућег месеца ми истиче КТ1000 са 50% али нећу да тражим да настави са толико, иде у припејд на неко време.

Ali, koliko se secam tvog PMa, ti ih dopunjujes na 3 meseca sa ED. Ili to bese owim :D

Meni licno samo smeta ako zaboravim to, pa moram da zovem call centar da pisu reklamaciju :( Ali dopuna sama me ionako ne kosta nista, taj novac se iskoristi.

Poslednja izmena:
Допуњујем припејд карицу која је пријатељ па да не заборави кредит. На кт картицама кредит имам само првог у месецу.

Eto kad sam se "hvalio", na dva KT broja mi ponovo uveli obaveznu uplatu 200din elektronske dopune da bih mogao da koristim FD (preskočili su jedan ciklus).
Na trećem KT broju, potpisanim u isto vreme, do sada nisam ni jednom imao restrikciju FD opcije. Dakle, sve po starom. ;)

Samo da nam Morava i Soko ne sklone KT, mogu da ga preimenuju u Javor ili Lozu slobodno :)

Ne verujem da je moj slučaj sa raskidom tarife KT jedinstven. U pitanju je sledeće. Pitam putem email-a MTS u martu tekuće godine kada mi ističe ugovor i oni mi odgovore da ističe 30. aprila. Odem 31. aprila u VIP i podnesem zahtev za prenos broja. Na to mi rekoše, da će oni sve završiti i da samo treba da sva dugovanja prema MTS-u regulišem, jer u suprotnom MTS ukida broj. Dobijam 10. aprila od VIP-a signal, a početkom maja od MTS-a račun za april u iznosu od 1.000,00 RSD. Pošaljem email sa prigovorom MTS-u da mi pojasne kako su došli do iznosa od 1.000,00 RSD, jer sam tokom trajanja ugovora plaćao mesečno 500,00 RSD (popust 50% jer nije uzet aparat) i delimično je u aprilu korišten MTS signal. Dostavili su mi putem obične pošte pisani odgovor u kome navode da mi je prigovor odbijen, jer nisam na vreme raskinuo ugovor (ušao sam u april, u VIP-u kažu da nisu mogli za dan za reše prenos broja i raskid ugovora) i da nakon isteka ugovorne obaveze stupa na snagu tarifa KT bez popusta, kao i da se kod njih ne računaju dani korišćenja do raskida već se računa korišćenje kao za ceo mesec. Da li ima osnova da im ponovo šaljem prigovor ili ne? Zahvaljujem ...

Nema, tako je za kontrolu troskova. Vec si sve sam napisao, cim krene novi mesec, naplacuju punu cenu jer dobijas ceo kredit.

Za KT je sama UO efektivno 13 meseci, ali 12 meseci dobijas popust. Ako si imao 12 racuna sa 50% popusta, ovo ti je 13. i nazalost je bez popusta.

Zato mi predzadnjeg meseca prebacimo na neki najnizi moguci postpaid, i onda njega samo platimo u sledecem mesecu proporcionalno danima koriscenja (i za njega ide popust do pravog dana isteka ugovora onda).

Moguce da je jos bolje zadnjeg meseca, u kome bi bilo naplacena puna cena za KT, ako se prenosi broj.

Zahvaljujem se na brzim odgovorima. Čim sam uzeo odgovor na prigovor u ruke bilo mi jasno da je pravda na njihovoj strani i da je ponovni prigovor osuđen na neuspeh. Cena neiskustvu je plaćena. Igrao sam takođe i na kartu da možda ugovorim neki beskonačni-pozivi/poruke-paket u slučaju da me pozovu iz MTS-a kad vide da prelazim kod drugog operatera. Naravno nisam čuo njihov poziv, a kad sam isti broj zvao rečeno mi je da ćeme ponovo zvati ako bude bilo potrebe. Nisu me zvali. Pozdrav svima ...

Prvi odgovor iz MTSa na primedbe je 99.9999999999999999999999999999999999999% uvek negativan i genericki....
Jedini izuzetak je ako odmah uvide da postoji neki problem, kada mole za strpljenje :)

Ali u ovom slucaju je tako :(

Molim za informaciju, koliko iz Srbije sa paketa Kontrola troskova košta  slanje SMS-a i sa kog kredita se skida (osnovnog ili bonus) i to za:

1) Mtel CG mrežu 
2) Ostale CG mobilne operatere. 

Hvala! ;)

Potpuni cinizzam od MTS-a - krasti pare od korisnika na ovakav način (vidi sliku).

Bravo za one u MTS-u koji su smislili i isprogramirali ovakav prizemni način kraduckanja.

slika01.jpg

Poslednja izmena:
?

Ovo sigurno nije Kontrola Troskova?

Molim za informaciju, koliko iz Srbije sa paketa Kontrola troskova košta  slanje SMS-a i sa kog kredita se skida (osnovnog ili bonus) i to za:

1) Mtel CG mrežu 
2) Ostale CG mobilne operatere. 

Hvala! ;)
Мислим да је 3,9 и 12 дин. а скидају с основног.

Potpuni cinizzam od MTS-a - krasti pare od korisnika na ovakav način (vidi sliku).
Јел проблем корекција заокруживања од 0,01дин? Оно под саобраћај ми личи на допуну некоме од 200 кинте.

Ne moze na KTu da postoji "Saobracaj". To jedino moze na postpaid broju.

A zaokrzivanje na dinar postoji i u korist korisnika, koriscenjem Round()-a.

Јел проблем корекција заокруживања од 0,01дин? Оно под саобраћај ми личи на допуну некоме од 200 кинте.

Nije problem, ako pod zaokruživanjem podrazumevaš da se 1.039,00 "zaokruži" na 1.039,01. Ja tako ne "zaokružujem" i to je za mene pokušaj krađe, makar bilo samo 0,01. Ne znam samo ko je napravio tako pametan softver za "zaokruživanje".

(Jeste dopuna od 200 kinte.)

Две ставке на рачуну су заокружене на другу децималу, иначе имају и трећу и код обе је преко 0,004 па за обе имаш 0,008 што су заокружили на 0,01. Ако ти је 0,002 динара покушај крађе ... а ионако су обе ставке већ заокруживане. Све у свему, ако овако наставе, за 83 године ће да те опљачкају за два динара.

Мислим да је 3,9 и 12 дин. а скидају с основног.
Hvala. Mislio sam da za Mtel CG skidaju sa bonus kredita.
Prošlog leta mi je majka slala SMS sa KT iz SRB na Mtel CG i nervirao se što mi ne piše na moj broj u romingu (bilo bi iz bonusa - ista mreža).

Skoro da sam siguran kada sam proverio njen kredit (ne može iz listinga da se vidi), da su te silne SMS poruke skinute iz bonusa, što je super, imamo ga za izvoz. :)

Zvao MTS, nisu mogli da mi daju odgovor, te jedno, te drugo, i na kraju - probajte i vidite odakle skida! Haha! Profi.

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

Ех,то да.:)Ја сам мислио на чист број из ЦГ а не наш(МТС у Мтел) у ромингу.Требало би из бонуса.

5.9 ka mTel broju.
Ali ne znam sa kog kredita skida sada

Znam 300% da kad saljem sa KT na MtelBiH skida iz osnovnog kredita, verujem da je isto i sa MtelCg

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Две ставке на рачуну су заокружене на другу децималу, иначе имају и трећу и код обе је преко 0,004 па за обе имаш 0,008 што су заокружили на 0,01. Ако ти је 0,002 динара покушај крађе ... а ионако су обе ставке већ заокруживане. Све у свему, ако овако наставе, за 83 године ће да те опљачкају за два динара.

Ne znam kakva ti je to računica, ne vidim na računu 3 decimale. Uostalom, u monetarnom sistemu Srbije moneta dinar nema 3 decimale. Otkuda ti onda ideja da su stavke zaokruživane? I da bi to bilo po zakonu?

Što se pljačke tiče - pljačka je uvek kada ti mimo zakona uzimaju novac nezavisno od iznosa. Računaj par puta 0,01, pa nekoliko stotina hiljada korisnika, pa tako 8,3 godine ...

Poslednja izmena:
Sve valute sveta imaju koliko god zele decimala, za racunanje. Samo za naplate moraju da zaokruze na 0.01# (#=valuta bilo koja)

699.17*1.2=839.004
166.67*1.2=200.004
Total=1039.008
sto se zakonski zaokruzuje na 1039.01

Mada si prakticno u pravu... ako je ovo Miks M (839din) + dopuna (200(, ne treba da se zaokruzi navise, jer treba tacno toliko biti (1039, a ne 1039.01).

I kao sto rekoh ovo se desi i u korist korisnika. Takvih slucajeva ako ima 1000 mesecno, pa 100 meseci... citavih 1000dinara :D

Погледао сам неколико рачуна уназад, ово се десило 2-3 пута у прошлој и овој години. Вероватно ипак није за неки конкретан рачун него ко зна и одрали су ме за то време бар 0,03 динара. Можда и 0,04.
Вероватно постоји одговор о чему се ради.

Рачун треба бити транспарентан па да се зна да ли се свака цифра посебно заокружује или не,плус порез или се све сабере па плус порез па заокружи.Углавном кад већ причамо о рачунима:),прешао сам са КТ 1000 30% попуста на Оморику 1 и добио рачун,па ме интересује начин обрачуна,принцип како се ради јер не могу никако доћи до ове прве цифре од КТ.

Sta te konkretno zanima?
KT1000 ti je 700 (ceo mesec, ne proporcionalan), O1 proporcionalno broju dana, ide cena O1 sa popustom, ne sa 30%.

Онда сам требао прећи почетком мјесеца и кредит из КТ искористити за умањење рачуна,било би ми исплативије.:smash:
Да,сад има смисла за КТ, али ми опет нешто није јасно,зашто обрачунавају порез на овај други дио рачуна,пропорционални из О1,ако је већ урачунат у оних 1100 дин.Значи КТ је без пореза+О1 пропорционално данима коришћења(1100:31 пута дани коришћења) па тај збир плус 20% пореза.

Ако умеш, небитно је када си прешао. Ако си током месеца потрошио КТ кредит, онда и ниси бацио паре. Мени више не одговара овај мали КТ попуст па ћу да изгурам са овом КТ2000 још ~годину дана и после углавном више нећу да узимам тако нешто. Другу КТ (1000) сам скоро пребацио на припејд.

Vrh Dno