Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

За неки дан ми истиче један постпејд пакет па бих ту картицу вратио на КТ. Да ли да то урадим пред крај месеца или да сачекам да почне јун? Није ми проблем ни да пребацим на припејд док не смислим како да направим најмању штету ... или да имам највише вајде од тога. ;) Знам да овде има неких који имају у малом прсту све комбинације па боље да питам.

Срећа па сам погледао портал и сетио се да нисам платио фиксни за март (није ми ни стигао рачун, негде се затурио) па да пожурим да не исеку. Мало је глупо да нови (априлски) рачун нема у себи и неплаћени претходни па да не морам одвојено да плаћам а и не би ми овако замало промакло.

Jesu to skoro izmenili za racune ili je tako odavno? Nisam imao nikada neplacenih racuna, pa ne znam.
Inace, cale, zamisli kako to moze za KT biti problem :) (u sebi :D)

Ako ne znas sta ces, prebaci na prepaid. Prelaskom na KT moras da platis taj racun, a bez 50% popusta nepotrebno.

Мислим да је одавно, сећам се да сам пре 3-4 године прескочио да платим децембарски рачун (стигао пред празнике па се затурио а ја заборавио) па платим јануарске у фебруару ... а они искључе око 20. фебруара због децембарских. Била 4 у збирном рачуну и пукао сам 800 за укључење.

Ако пређем на КТ, онда ће да буде са 50% а није ми битно што плаћам рачун, ионако мора 12х50% плус један 100% да се плати. Или и не мора тај 100% ако после наставим са КТ. Ваљда могу са 50% постпејда директ на 50% КТ. Мислим да ми је комбинација да сачекам дан по истеку, пређем на КТ, они наплате додатно тај један дан и то би требало да буде то.

Ako prelazis sa 50% onda da, dan posle isteka ugovora najbolje. Moze istog trena, ne mora vise da se ceka da se aktivira prepaid pa prebaci na postpaid.
Ako ti nije bitno da koristis minute/SMS iz postpaid, onda bolje vec 1. u zadnjem mesecu ove ugovorne obaveze. Znacite ci na kraju.

Ako prelazis sa 50% onda da, dan posle isteka ugovora najbolje. Moze istog trena, ne mora vise da se ceka da se aktivira prepaid pa prebaci na postpaid.
Ako ti nije bitno da koristis minute/SMS iz postpaid, onda bolje vec 1. u zadnjem mesecu ove ugovorne obaveze. Znacite ci na kraju.
- Rekli su mi juče u poslovnici da prelazak za postpejda na KT mora iz dva dana.
- Nisam razumeo poslednju recenicu.

Meni postpejd UO na jednom broju istice 29. juna i zelim da predjem na KT. Kako je najbolje? Da li 29/30. juna da predjem na pripejd i udjem u jul u pripejdu, i 1. jula zakljucim UO KT (pripejd na KT)? Ili da udjem u jul sa postpejdom bez UO, i onda pripejd pa KT. Ili je sasvim svejedno? :)

Ne mora, uradio sam bas u Forumu pre mesec dana Prica->KT, moze istog dana, samo sto vecina radnika ne zna (jer koliko njih koristi KT uopste?).
ci = ti u zadnjoj recenici naravno :) Znacice ti zadnjeg (13.) meseca ako KT pocnes 1. u mesecu, jer mozes odmah uzeti novi KT 13. meseca (produziti ugovor i vazice za taj mesec 50%) ili preci na postpaid 12. pa na novu UO vec 13. meseca. Ako pocnes 30. u mesecu moci ces novu UO sa KT 13./25. meseca, ali neces moci pre 30. u tom mesecu sa PPa preci na KT (tj. bice penala).

Znaci ili skrati ovaj ugovor (ako ne nameravas da koristis minute/SMS iz paketa, pa vec 1. juna predji na novi KT UO), ili predji na KT 1. jula. Ako neces da se cimas oko pitanja da li moze istog dana PP->KT, onda predji na prepaid krajem juna, pa na KT 1. jula.

Може да се пређе са постпејда на КТ пре истека пуне УО?

Samo uz penale. Ali ako ne koristis postpaid paket zadnjeg meseca, isto ti dodje, ionako ces to platiti.

^ Na žalost, ne - ako je postpejd sa UO.

Hvala, Alfi!
Opcije su:

- preci sa postpejda na pripejd poslednjeg dana juna, a 1.jula opet otici u poslovnicu za pripejd na KT UO. Ali, grrr, to su dva odlaska.
- 1. Jula preci sa postpejda bez UO na pripejd i odmah na KT UO.
- 29. juna preci sa postpeja bez UO na pripejd i odmah na KT500 UO (dobijam KT saobracaj za jun i prenosi se u jul, placam ceo mesec), i podnosim zahtev istog dana da od 1.jula krene KT1000.

Hm? :)

Ne vidim razlog zasto ne uraditi 3. osim sto krajem meseca pocinjes UO sa KT :) Ali uzjedno imas 500 vise.
Tebi isto bese 28/29. juna istice UO kao caletu?:)

Sta je bre ovo, sve neke KT UO krajem juna ;)

Ne vidim razlog zasto ne uraditi 3. osim sto krajem meseca pocinjes UO sa KT :)
Ima li to neki downside i mislis da je to najbolji izbor od tri ponudjena? Hvala!

(Ako 29. juna potpisem KT500 UO, mogu li odmah da trazim pronenu tarife od. 1.jula? Ne vidim zašto ne bih mogao.)

A, da, to bese razlog ;) Mozda ne stigne da se promeni paket vec jula, posto za KT ide rucno.

Ja nameravam koji dan ranije da promenim, bas zbog toga. Bice koji dan penala.

Питао сам ово због предлога да пређем на КТ првог у последњем месецу ове УО.
Мени УО истиче крајем ове недеље а не крајем месеца па ћу можда сутрадан по истеку да одем и променим.
А зашто прво КТ500 па после то у КТ1000?

Знао сам али ме не занима тако нешто па сам избацио из размишљања. ;) Ионако узмем на 12 месеци а ионако не користим ... али то ти већ знаш. ;)

Da li može KT ugovor sa 50% na 12 meseci ? Pošto na sajtu ne postoji ta mogućnost,nudi samo 24 meseca

Imq. Zove se 'ne damo';)

По томе нема логике ни да са било које тарифе пређеш на нижу. Мада мени нема логике да идем на нижу КТ.

Jel osnovni kredit moze da se skuplja i traje neograniceno ili moze da se koristi samo 2 meseca?

Za bonus znam da moze da se koristi u tekucem i u narednom mesecu ako se ne iskoristi.

Koristio sam kontrolu pre nekoliko godina pa ne znam kakava je sada situacija.

Osnovni isto kao bonus, samo 2 meseca ako ne menjaš tarifu.

Ja to nisam znao, tj. potpuno sam zaboravio da su ga podelili na "mesečni" i "dopunjeni" i izgubio sam 1.500din na početku meseca jer postoji max. koji može da se ima za svaku tarifu. To imače nigde ne piše, ama baš nigde! Grrrr.

Pa de ti da zaboravis ....koliko smo puta o tome od davnina pricali.

^ Eto, zaboravio sam da je osnovni kredit podeljen na mesečni i dopunjeni i da mesečni ističe (ima maksimum) baš kao i bonus i MB. Između ostalog, zaboravio sam jer to nigde ne piše na sajtu! Evo, pogledajte, nema ni sitnim slovima, ni u Aneksu, ni Opštim uslovima, ni Ugovoru, baš, baš nigde.

Sa sajta:
Ukoliko u toku meseca kredit, bonus ili MB iz naknade ne potrošite u celini, sve što vam preostane možete da iskoristite u toku narednog meseca.
Meni je preostalo i nisam mogao da iskoristim i narednog meseca. Toliko o tome. Ovo što piše ne ograničava moj max. osnovni kredit! Dovode korisnike u zabludu.

Где је проблем у овој реченици или ја не капирам шта је нејасно? Претекло ти и можеш да искористиш у току наредног месеца, не следећих месеци и не неограничено.
Или ти је кредит из овог месеца нестао у следећем?

^ Promenio sam tarifu na manju i obrisali su osnovni kredit. Da li to negde piše?

Да ти није неко хаковао налог на бенчу? Од тебе не бих очекивао такве потезе. ;) Мени ни у теорији не могу да обришу основни кредит. ;)

Obicno ne drzim osnovni kredit na KT broju. Gde piše, bilo gde, najsitnije, da promenom tarife brišu osnovni kredit?

Не занима ме па не знам али ако променом тарифе добијаш кредит и остало по новој, онда има логике да бришу затечени. Или сваких пар дана, или колико већ може, мењаш тарифу и додајеш нове кредите? Јеси ли добио комплет кредит који следује уз нову тарифу?

Vrh Dno