Šta je novo?

[MTS] Imate (NE)prijatelje

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Korisnik postpaid mts usluga sam još od davne 2005. godine, redovno obnavljam ugovornu obavezu na svake 2 godine i hvatam raznorazne pogodnosti.
Tako bi trebalo da bude i ove godine, tačnije polovinom septembra mi ističe ugovorna obaveza, kao i svaki put do sada sam od telekoma dobio kako ja to volim da kažem "čestitku" u kojoj mi se zahvaljaju na dosadašnjoj saradnji i ujedno me pozivaju da se javim radi obnove ugorne obaveze i ujedno me obaveštavaju kako su napravili "specijalnu" ponudu za moj broj!!!

Odem ja juče u najbližu poslovnicu da vidim kakva je to "specijalna" ponuda, gleda ti ona ženica tamo u onaj monitor i viče: ahammmm :type:...vidim imate visok segment potrošnje...
uuuu pa lepo, svaka im čast, ja pozdravljam ovakvu otvorenost i brigu prema starim korisnicima...Vidim da su vam omogućili 50% na bilo koji tarifni profil iz naše ponude, milsim ti ja u sebi uuuuu extra povoljno...
Bacim pogled u Telenor ponuda katastrofa, VIP imao extra promociju povodom 5. rodjendana ali se završava pre nego što meni istekne ugovor, i opet se ja mislim ma extra su mi ponudu dali u mts-u ALI ne budem lenj i bacim pogled na sajtu mts-a, bacim pogled na PROMOCIJE i imam šta i da vidim :zgran:

"Popust na pretplatu 50%
01.02.2012

Imate priliku da ostvarite fantastičan popust od 50% na mesečnu pretplatu i to tokom celog trajanja ugovorne obaveze.

Izaberite jedan od Bel, Bel SMS, mybel, Hello, Mix, Mix Net postpaid tarifnih profila ili jedan od tarifnih profila mt:s Kontrole troškova i ostvarićete popust od 50% na mesečnu pretplatu za izabrani profil i to tokom svih 12 ili 24 meseca ugovorne obaveze.
Ova postpaid ponuda traje do kraja godine."

Ladno su mi dali istu ponudu kao i za nekog ko tek postaje njihov korisnik!!!
Tolk'o o tome kako poštuju i koliko brinu o dugogodišnjim korisnicima, a ja još budala pa umalo da nasednem na priču
Ili će da se ispruže za neki ultra mega giga telefon ili odo' ja u VIP :wave:

MTS imate NE(prijatelje)

A ti si nesto specijalno? Crveni tepih ispred te nije cekao?

Ti si izgleda jos jedan od ovih sto padnu s' Marsa :) Samo firme koje ozbiljno trose (ono sto operatera ne kosta nista, a to su minuti U MREZI :p) dobijaju nesto ozbiljno - drugi dobijaju cak manje nego obicni korisnici (dobijaju iste promociju, uz gubljenje vremena citajuci pisamca :D)

Nemo' se zalis... Telenor daje jos gore gluposti ("citavih" 1000 minuta u Telenor mrezi!) starim korisnicima i slicno. Tako da... trazi da ti daju jeftin telefon u MTS-u, mozda nesto i izboxujes.

Ali ako mislis da bi bolje prosao drugde - previse si naivan za ovu "drzavicu" :)

Svi su isti

Sta si ocekivao? Nista bolji nije ni Vip, a za Telenor stvarno ne znam. U mts-u sam 7 godina i imao sam nekada dva broja, sada samo jedan kod njih, godisnje sam davao od 40.000 - 100.000 za racune, jednako su me tretirali u oba slucajeva, nista nisam dobio, nikakvu ponudu, ni specijalnu ni obicnu.

@strela nadji drugu temu pa tamo troluj...trololooo!!!

Pazi 'vamo...
kod svakog opetatera postoje segmenti potrošnje ili ti segmentacija, na osnovu toga odredjuju kome će šta da ponude...
Prvo se naprave blesavi pa ne ponude nista po sistemu APP (ako prodje prodje)

Razlika u ponudama izmedju novih i starih korisnika i onih starih koji ćute i ne bune se mogu zasigurno i iz ličnih primera da da kazem da postoji...

Pre dve godine sam prilikom obnove ugovora dobio Galaxy I za dinar, kolega sa posla (novi korisnik) posle 10 dana uz isti paket morao da doplati 28.000 za isti telefon, a mom bratu koji je godinu dana manje korisnik od mene trazili doplatu 12.000

Gore navedenu ponudu sam dobio par dana nakon što sam tražio zahtev za raskid ugovora, a prvo su mi za dinar nudili neke igračkice od telefona...

ista meta isto odstojanje...opet trazi raskid ,opet ces dobiti ozbiljniji telefon za dinar... probao..i uspelo pre god dana ;)

Ne znam koliko tacno ti je visok taj "segment potrosnje" (ako ti nije problem, kazi koji si segment tacno)... ali ja sam za caleta juce uzeo fon na segmentaciju.

7. segment bio (po drugoj varijanti, cak i 8.), ~4600 prosecna potrosnja u proteklih 6 meseci... decko u mt:s-u mi kulturno odstampao ponudu za oba segmenta, i za sedmi i za osmi, ja pogledao sta ima... i uzeo HTC One V. Bolje od toga nije moglo u ovom trenutku, ***. To je maximum za 7. segment, a da ostane na paketu koji je vec koristio.
Seli, popricali... potpisali... sve bilo gotovo za 10-ak minuta. "Prijatno i uzivajte u svom novom telefonu".

Eeeee to mi je bilo bitno, da znam na šta konkretno mogu da pucam ;)
Ja sam isto 7. segment, tako da će verovatno i meni to sledovati, mada najradije bih uzeo one X ili G III ali pošto bi bilo stvarno nerealno da to trazim za 1 dinar pitaću ih dal' postoji mogućnost da oni meni za neki od ta dva modela daju popust 50% i da im ostatak iskeširam...
Mislim da bi to bila dobitna kombinacija :smoke:

Za koliko je uzeo One V i da li sad placa ceo paket (bez popusta)?

Eeeee to mi je bilo bitno, da znam na šta konkretno mogu da pucam ;)
Ja sam isto 7. segment, tako da će verovatno i meni to sledovati, mada najradije bih uzeo one X ili G III ali pošto bi bilo stvarno nerealno da to trazim za 1 dinar pitaću ih dal' postoji mogućnost da oni meni za neki od ta dva modela daju popust 50% i da im ostatak iskeširam...
Mislim da bi to bila dobitna kombinacija :smoke:

One X i/ili S III sanse teoretske nema da dobijes, jer je za HTC potrebno da budes u 9-om segmentu, a za S III u maximalnom 10-om.
A ovo sto si naumio - neki kes sa strane, uz popust - nece da moze... kod njih je "ili - ili" opcija. Ili moze za dinar, ili no deal :)

Od iole boljih telefona u 7-om su ti vec pominjani One V (za koji mislim da ja najbolji tu), Xperia Ray, Wildfire S i Desire C. U 7-i spada jos i Evo 3D, ali njega nema mesecima, tako da otpada u startu.

2 alfa:
Za dinar, narafski... drugacije i ne moz' na segmentaciju ;)

Ceo paket, takodje, nema popusta. Njemu to ionako nije ni trebalo, zapeo je bas za telefon... a znas i sam vrlo dobro da ne moz' i jare i pare :p
(odnosno, moze sa onim ubogim Racer-om, pricasmo vec :D)

Poslednja izmena:
Ne znam koliko tacno ti je visok taj "segment potrosnje" (ako ti nije problem, kazi koji si segment tacno)... ali ja sam za caleta juce uzeo fon na segmentaciju.

7. segment bio (po drugoj varijanti, cak i 8.), ~4600 prosecna potrosnja u proteklih 6 meseci... decko u mt:s-u mi kulturno odstampao ponudu za oba segmenta, i za sedmi i za osmi, ja pogledao sta ima... i uzeo HTC One V. Bolje od toga nije moglo u ovom trenutku, ***. To je maximum za 7. segment, a da ostane na paketu koji je vec koristio.
Seli, popricali... potpisali... sve bilo gotovo za 10-ak minuta. "Prijatno i uzivajte u svom novom telefonu".

Za 4.661,00 (MIXNET XXL - 2000 min, 10GB, 10000 poruka) se dobija Galaxy S3 za dinar. Ne vidim prednost segmentacije?

One X i/ili S III sanse teoretske nema da dobijes, jer je za HTC potrebno da budes u 9-om segmentu, a za S III u maximalnom 10-om.
A ovo sto si naumio - neki kes sa strane, uz popust - nece da moze... kod njih je "ili - ili" opcija. Ili moze za dinar, ili no deal :)

Od iole boljih telefona u 7-om su ti vec pominjani One V (za koji mislim da ja najbolji tu), Xperia Ray, Wildfire S i Desire C. U 7-i spada jos i Evo 3D, ali njega nema mesecima, tako da otpada u startu.

2 alfa:
Za dinar, narafski... drugacije i ne moz' na segmentaciju ;)

Ceo paket, takodje, nema popusta. Njemu to ionako nije ni trebalo, zapeo je bas za telefon... a znas i sam vrlo dobro da ne moz' i jare i pare :p
(odnosno, moze sa onim ubogim Racer-om, pricasmo vec :D)

Šta ti onda smatraš kao pogodnost ako ste potpisali na punu cenu paketa???:trust:
Te uslove može da dobije bilo ko...

Ladno su mi dali istu ponudu kao i za nekog ko tek postaje njihov korisnik!!!
Tolk'o o tome kako poštuju i koliko brinu o dugogodišnjim korisnicima, a ja još budala pa umalo da nasednem na priču
Ili će da se ispruže za neki ultra mega giga telefon ili odo' ja u VIP :wave:

Ha ha znas sta ce tek u VIP-u da ti rade...

Ha ha znas sta ce tek u VIP-u da ti rade...

Pa ako ništa ne napravim sa mts-om u VIP-u me već u decembru čeka vaučer sa 50% popusta i naravno mogućnost uzimanja telefona za paket na koji se odlučim da iskoristim taj vaučer od 50% popusta...Tačnije ako odaberem smart4400 pretplata bi mi bila 2000 dinara + telefon koji važi za smart 4400...
Tako da pod tim uslovima mogu da mi rade šta hoće ;)

Za 4.661,00 (MIXNET XXL - 2000 min, 10GB, 10000 poruka) se dobija Galaxy S3 za dinar. Ne vidim prednost segmentacije?

Njemu nije paket od ~4600... paket mu je od 1770 dinara (Bel 400). Ovih ~4600 je nabio na konto dva roaming-a, gde je pucao preko 10 soma. Inace mu je racun tu negde oko 2 hiljade.

Kljucno - ne placa *svaki* racun 4600 dinara... vec (dosta) manje.

2 snatch019:
Telefon... za dinar. Kapiras?
Telefon koji, kod njih, kosta 9000 na tom paketu. A ovako ga dobijes za dindzu.

***, nije kao pre dve godine, kada smo uzeli Wave (koji je tada kostao 26000 dinara na tom paketu) za 1 din, znam to i ja... ali, bolje ista nego nista. Daj sta das.

Njemu nije paket od ~4600... paket mu je od 1770 dinara (Bel 400). Ovih ~4600 je nabio na konto dva roaming-a, gde je pucao preko 10 soma. Inace mu je racun tu negde oko 2 hiljade.

Pa mogao je da uzme ovaj MixNetXXL sa popustom i za sitnu sumu da sa strane kupi One V :) Ili cak da uzme Bel 400 sa popustom, a sa strane uzme One V. Bilo kako bilo, ja mislim da osim uz KT (koji NE bi koristio), kod MTS-a nije isplativo uzeti telefon (naravno, gledam cistu trenutnu matematiku, ne uzimam u obzir mogucnost na rate, ko ne moze da iskesira, i fore sa firmama).

Pa ako ništa ne napravim sa mts-om u VIP-u me već u decembru čeka vaučer sa 50% popusta i naravno mogućnost uzimanja telefona za paket na koji se odlučim da iskoristim taj vaučer od 50% popusta...Tačnije ako odaberem smart4400 pretplata bi mi bila 2000 dinara + telefon koji važi za smart 4400...

Brale, bolje od toga ne mozes dobiti nigde pa ma koliko se trudio :)
Ja sam mislio da vise nema tih vaucera, kad ih je bilo, nisam imao na sta da ih iskoristim!

Nisam mislio na ponudu VIP-a, ona je dobra, vec na uzasan odnos prema korisnicima.

Nisam mislio na ponudu VIP-a, ona je dobra, vec na uzasan odnos prema korisnicima.

Toga ima svuda u to sam 100% siguran.
Svako je makar jednom imao neku muku sa svojim operaterom...
Ja sam u poslednje dve godine pisao 4 primedbe, 2 zalbe i umalo da bude 1 tuzba ali se na kraju sve dobro zavrsilo, cak sam par puta utripovao da me namerno trpaju, ono evo ti telefon za dinar a mi cemo svaki mesec po malko da te kraduckamo dok ne isplatimo telefon :D tako da niko od njih nije cvecka, svi su oni banda pokvarena samo u drugim bojama :d

Meni stiglo pismo (MTS) istice mi ugovor uskoro . Takodje sam dobio segmentaciju (5) ili 50% popusta ... medjutim razmisljam da li ima sanse da mi daju neki telefoncic najobicniji uz popust od 50% ? Da li je to neko pokusao uspeo ?

Mala napomena, u mt:s-u se može obnoviti ugovor 3 meseca pre isteka bez penala.

To već ne znam, treba se raspitati ali mislim da je moguće.

Meni stiglo pismo (MTS) istice mi ugovor uskoro . Takodje sam dobio segmentaciju (5) ili 50% popusta ... medjutim razmisljam da li ima sanse da mi daju neki telefoncic najobicniji uz popust od 50% ? Da li je to neko pokusao uspeo ?

Pa vidi, kao sto sam naveo gore ako uspes da izboksujes vaucer u Vip-u dobijas 50% popusta i ne bilo koji, vec telefon koji sleduje uz taj paket...
E, to je cinjenica na koju se treba pozivati prilikom obnove ugova u mts-u, barem ce to biti moja strategija jer odite na sajt mts-a i videcete da bilo ko ALI bilo ko resi da potpise ugovor dobija 50% popusta i to vazi do kraja godine...
Treba biti bahat i bezobrazan inace ces dobiti isto kao i bilo ko ko udje sa ulice :-devil-:

Pa vidi, kao sto sam naveo gore ako uspes da izboksujes vaucer u Vip-u dobijas 50% popusta i ne bilo koji, vec telefon koji sleduje uz taj paket...

Pa... naravno, ali dobijas i 50% popusta :) (koje ne bi dobio inace) - ide je da se dobija ceo popust, bez obzira sto se uzima telefon (i popust za telefon koliki je vec)

Mada, gledao sam dosta ponudu telefona, osim SGS3 kod VIP-a (nekim cudom), i mozda Xperia U, nista drugo ni u kojoj kombinaciji kod bilo kod operatera mi nije izgledalo prihvatljivo (tipa Nexus je uz vecinu paketa skuplji sa paketima nego sto je u radnji!).

Ne znam ali cisto sumnjam da ce MTS da mi da bilo sta ali pokusacu u ponedeljak ... Bas mi je krivo da potpisem ugovor a da dobijem isto kao i svako drugi ipak sam 5 godina kod njih i uvek sve redovno placao ... a nikad nista nisam dobio . Prosle godine kada su davali one obicne telefoncice kada se potpise ugovor (dobije se obican telefon i onda biras popust ili primarni fon uz paket) cvrc nema vise kao javicemo ti kad stigne . Naravno od toga nije bilo nista ...

dace ti. imaju neki program za stare korisnike sracunaju ti potrosu u poslednjih 6 meseci i daju toliki popust. tipa ako mesecno trosis 1000din daju ti popust na telefon 6000. pa ti iskukaj neki low telefonce do 6k i uzmi standardno popust 50%

Sad sam zvao 789 kazu da nema nista 50% ili segmentacija . Na moje insistiranje za okolnosti da je to bzv i da mi nije zanimljivo "ne znam sta da vam kazem ali to su opcije"

Gledaj to ovako.... jedna klinka napravi takve racune na prepaidu.
Po cemu si ti poseban naspram ostalih koji su 5+ godina bili na MTS-u, pa da zasluzujes nesto??:)
Ja sam 12 godina, sestra 14 (ili koliko je vec star MTS, bukvalno medju prvima je uzela broj) - pa nista ne ocekujemo :) Jer kad pogledam drustvo okolo, oni vise potrose mesecno na mobilni nego ja za sve komunalije :)

MIslim... bezobrazno je od njih da se ponasaju da kao ti imas nesto posebno a u stvari imas isto sto i ostali. Ali je bezobrazno po meni i sto su ljudi poceli da ocekuju da se stvari dele... uzeli deo socijalizma (dele se stvari) i kapitalizma (ma ko ih hebe, to je firma, ja sam musterija!), ali tacno one koji im odgovaraju :)

Ne trazim puno ali ja mts koristim (postpaid) 5 godina a prepaid pre toga od 98' . Ne ocekujem nista ali ponuda im je bzv neozbiljni su salju ta pisamca cisto eto kao psiholoski faktor .

Vrh Dno