Šta je novo?

[MTS] Da li funkcionise Automatsko podešavanje vremena preko mreze?

jerry.drake

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2006
Poena
320
Da li MTS omogućava automatsko ažuriranje vremena i datuma telefona ?

Meni ne funkcioniše. U zadnjih 7 godina, od kada koristim njihov post-paid, promenio sam nekoliko aparata ali nikad nije bilo automatskog ažuriranja. Izuzetak je kada uđem u roming i kada od stranog operatera dobijem opciju da prihvatim ažuriranje. Da li neko ima slično iskustvo?

Meni ne funkcioniše. U zadnjih 7 godina, od kada koristim njihov post-paid, promenio sam nekoliko aparata ali nikad nije bilo automatskog ažuriranja. Izuzetak je kada uđem u roming i kada od stranog operatera dobijem opciju da prihvatim ažuriranje. Da li neko ima slično iskustvo?

Kod tebe je sve suprotno kolega.
Pročitao sam takodje tvoj post u temi o proveri mts stanja i pitam se kako je moguće?
Stvari koje kod ostalih funkcionišu kod tebe ne funkcionišu već 7 godina i na različitim mobilnim tel. aparatima.
Imaš li kakvu teoriju zašto je to tako?

Izgleda sam jedan od malobrojnih koji ne radi u mts-u :D
Inače ne radim u mts ako si na mene mislio.
A koristio sam usluge sva tri operatera i ne favorizujem mts (u suštini nema medju njima velikih razlika, tri krokodila u maloj blatnjavoj bari)
Kod mene ažuriranje vremena radi, i funkcionisalo je na svim mojim telefonima.
Ti kažeš da kod tebe ne funkcioniše provera stanja i automatsko ažuriranje vremena a na raznim telefonima i to već 7 godina? Teoretski jeste moguće.. ali u stvarnosti?
Ako je stvarno tako učini nešto po tom pitanju.
A možeš i da kriviš mene, zaposlenika mts-a ;)

^Smart telefoni ili? Sto se tice provere stanja, zadnjih godina radi odlicno. Mada ovaj mesec nesto zeza.

Izgleda sam jedan od malobrojnih koji ne radi u mts-u :D
Inače ne radim u mts ako si na mene mislio.
A koristio sam usluge sva tri operatera i ne favorizujem mts (u suštini nema medju njima velikih razlika, tri krokodila u maloj blatnjavoj bari)
Kod mene ažuriranje vremena radi, i funkcionisalo je na svim mojim telefonima.
Ti kažeš da kod tebe ne funkcioniše provera stanja i automatsko ažuriranje vremena a na raznim telefonima i to već 7 godina? Teoretski jeste moguće.. ali u stvarnosti?
Ako je stvarno tako učini nešto po tom pitanju.
A možeš i da kriviš mene, zaposlenika mts-a ;)

Znači ipak sam došao do neke teorije.. Samo na smart telefonima mts mreža omogućava automatsko ažuriranje vremena ( pa dobro, ipak su tehnološki ispred svog vremena)

Daleko od toga da su svi operateri isti..

Poslednja izmena:
Da li ste mislili na automatsko pomeranje sata unapred/unazad? Meni radi ali mislim da to ima veze sa podesavanjem vremenskih zona u samom telefonu.
Sinoc sam oko 23:30 namestao alarm da me budi u 08h, i pisalo je amarm ce se aktivirati za 9 casova i 30 minuta, znaci da je automatski sabrao i pomeranje vremena.
Ne znam da li funkcionise i preko mreze.

Poslednja izmena:
Kod mene apdejt datuma i vremena (pri svakom isklj./uklj. cak i dumbphona) radi na Vip/Telenor, a ne radi na MTS mrezi.

Poslednja izmena:
@faca To je nesto drugo. Telefon bi trebao sam da azurira vreme sa mreze bez obzira dal ima net ili ne.

Kod mene apdejt datuma i vremena (pri svakom isklj./uklj. cak i dumbphona) radi na Vip/Telenor, a ne radi na MTS mrezi.

Samo tebi I meni ne radi ažuriranje. Dobro je ima još neko, zamalo me ovde ne oteraše kod specijaliste obožavaoci MTS-a :-D

Takođe, kod drugih operatera radi I meni na dumb telefonima..

Kod tebe je sve suprotno kolega.
Pročitao sam takodje tvoj post u temi o proveri mts stanja i pitam se kako je moguće?
Stvari koje kod ostalih funkcionišu kod tebe ne funkcionišu već 7 godina i na različitim mobilnim tel. aparatima.
Imaš li kakvu teoriju zašto je to tako?

I ti si primetio ovo, a?
Te ne radi mu ovo, te ne radi mu ono... i sve vreme kuka na druge kojima pak sve radi kako treba. Sve zaposleni mt:s-a, bar kako on kaze. Pun forum zaposlenih mt:s-a.

A ko ce ga znati, mozda je pak bas on dosao na neku poziciju u Telenoru, pa resio da se aktivira nakon 7 godina pauze (clan od 2006.) i opljuje po mt:s-u iz sve snage. Za tih mucnih 7 godina patnje i jada.
I neazuriranja vremena.

P.S. Meni to automtsko azuriranje radi bez greske, lepo je prebaceno nocas. S II je u pitanju, BTW.

Pitanje za sve: o kom azuzriranju vremena se ovde raspravlja?

a) o ovom nocasnjem vracanju jedan sat unazad
b) o azuriranju vremena pri svakom ukljucivanju telefona u mobilnu mrezu

U mom slucaju - o oba.

Ipak, i ovo nocasnje spada pod azuriranje, zar ne? :D

I ti si primetio ovo, a?
Te ne radi mu ovo, te ne radi mu ono... i sve vreme kuka na druge kojima pak sve radi kako treba. Sve zaposleni mt:s-a, bar kako on kaze. Pun forum zaposlenih mt:s-a.

A ko ce ga znati, mozda je pak bas on dosao na neku poziciju u Telenoru, pa resio da se aktivira nakon 7 godina pauze (clan od 2006.) i opljuje po mt:s-u iz sve snage. Za tih mucnih 7 godina patnje i jada.
I neazuriranja vremena.

P.S. Meni to automtsko azuriranje radi bez greske, lepo je prebaceno nocas. S II je u pitanju, BTW.

Da, prilično je čudna situacija.
Ne bih ništa dodao, sve sam već napisao.
Ako se utvrdi (javi se još članova sa potvrdom) da zaista na dumb telefonima na mts-u ne radi ažuriranje vremena to je zaista šteta, volio bih da nije tako.

Poslednja izmena:
Na mom Nokia Asha 300 jutros nije ažurirano vreme.

Pošto sam ja pokrenuo temu da napomenem da je mene interesovalo ažuriranje vremena uopšte.
Precizno sistemsko vreme mi je bitno iz više razloga, naročito zato što se radi o poslovnom telefonu(smart telefon ne bi nikad izdržao broj razgovora koji obavim u toku radnog dana, zato koristim dumb telefone).
Firma u kojoj radim koristi ovu mrežu I ja to ne mogu da promenim(stvarno su najjeftiniji), ali konačno više ne mogu da trpim zadnji amaterizam.
Oprostite na ostrašćenosti :)

Zar to nije do sistema? Tj do samog telefona?

Na mom HD2 je automatski azurirano i na WM i na androidu dok na D500 (dumb) nije azurirano samostalno vec sam morao sam. Jeste da je u pitanju Telenor a ne mts, ali zelim da kazem da na dumb telefonima koliko sam ja video, ne azurira bez obzira na mrezu...

Kod mene na svim Nokia pocevsi od 1110 azurira i dan danas na Vip/Telenor mrezi. Na MTS mrka kapa.

Mislim da se kod Mt:s vreme azurira internetom, dugo vec nemam dumb telefon pa ne mogu proverim da li ga azurira u sam operater mrezom.
Pre par godina sam pred spavanje pomerio sat unapred ne znajuci da ce se sam pomeriti, a telefon ga je i sam pomerio, na kraju se pomerio za dva sata.:D

Da li se vreme sinhronizuje sa atomskim satom?

Sinhronizuje se sa vremenom koje dobija od mreže. A mreža pretpostavljam da bi trebalo da se sinhronizuje sa atomskim vremenom.
Kod mene je uključena uvek opcija i par puta sam video da je mreža poslala pogrešno vreme, retko ali dešavalo se, recimo dva, tri puta u pola godine.

Danas probah na Xperia U - nece da radi, uopste. A smartphone je u pitanju. Ima i neta na telefonu, posto neko pomenu to kao opciju, packet data je ukljucen.
Kada se rucno namesti neko levo vreme, pa potom podesi "automatic date and time" opcija - nista se ne dogadja, vreme ostaje isto. Nista se ne menja, cak i nakon par sati.

Dok kod mene na S II, u tom istom scenariju - momentalno se podesi (ispravno, sa mreze) vreme onog trenutka kada se stiklira ta opcija.

Katastrofa ovaj mts, malopre sam restartovao fon i stavio mi neko bzvz vreme, a automatski da se azurira nece...

Nazad
Vrh Dno