Jesi li razmatrao opciju da otkažeš Yettel mobilni net i msat tv i da uzmeš paket u Yettelu sa internetom i televizijom? Fiksni u toj varijanti ne moraš da uzmeš ali ako ti je važan, pretplata za fiksni u Yettelu je 400 din. Da li je optika prošla kroz tvoje mesto?Pisao sam i u Yettel temi o njihovom Yettel Tv Box-u (IPTV) i vidim kukaju i tamo,malo malo pa kazu nesto ne stima no Yettel to brzo popravi.Kako zivim na selu ruralna sredina dostupne opcije,su Yettel Tv Box (Android ne znam,tacno koja verzija) i MTS Box (ADSL) i mSAT Tv.Trenutno koristim mSAT Plus paket,koji mi bas i ne stima ...radi on to je u redu ali presao bih na IPTV.Moram da napomenem Fiksni prikljucak nemam to jest imao sam,i ima skoro 8-10 godina kako sam MTS-u vratio broj.Za telefoniranje koristim Yettel postpaid tarife i to da menjam nemam nameru,isto za internet koristim Yettel Kucni Net ni to ne menjam,jer i na Mobilnom Netu imam uvek minimum 25-30Mbps kad je guzva...a kada nije izvucem 40-50Mbps olako.E sad na MTS sajtu ima za fiksni Nova Fiksna Linija tj nova fiksna linija za 1 dinar misli se valjda za dodelu broja,jer je u celom selu uradjena davno podzemna ukopana instalacija do svake kuce (imam i ja onu kutiju,na zidu spolja samo povezu zice).A konkretno me zanima BOX 2 to jest BOX 2 S cena 2799 (2800) dinara...a isto toliko kosta i Yettel Tv Box.Sad zanima me koliko je to uopste pametno ili ne da li da pokusavam to,ili po isteku UO za mSAT uzmem Yettel Tv Box 🤔
Edit: Neko pomenu kolika brzina treba za pokretanje IPTV strima,prema Yettel sajtu (i malo vise guglanja),minimum je 5Mbps pa navise 🙂
Opa, nešto korisno i od njih, pogotovu što je reč o stvari koju bi mnogi mogli da iskoriste. Evo detalja sa sajta:nova usluga "parkiraj racun"
Čim pominje ADSL, teška posla.Da li je optika prošla kroz tvoje mesto?
jedno pitanje,jel nekom stigao uvecan racun za zadnji mesec i koliko,posto meni jeste ?
Ma kakvi rec je o selu pre 10ak godina stara analogna centrala zamenjena digitalnom,i raskopali doveli prikljucke za fiksni do svake kuce.Imao ga i na kraju vratio broj MTS-u poodavno,postoji samo ADSL ili Mobilni Internet...optika bice jednog dana.Tako me u Yettel-ovom CC pitaju za optiku ja kazem nema,oni bice atrpite se radimo ubrzano da svud bude optika Edit: Fiksni mi i ne treba ali posto optike nema,box 2 s nemere bez fiksnog 🤔Jesi li razmatrao opciju da otkažeš Yettel mobilni net i msat tv i da uzmeš paket u Yettelu sa internetom i televizijom? Fiksni u toj varijanti ne moraš da uzmeš ali ako ti je važan, pretplata za fiksni u Yettelu je 400 din. Da li je optika prošla kroz tvoje mesto?
Tako je kako si i sam zaključio, ne nude nikakve benefite kod promene tehnologije pristupa, a traže novi ugovor na dve godine. Može li nešto bolje, dobro je pitanje.Jel bio neko u slicnoj situaciji?
Moja sestra je u Subotici pre dva meseca presla sa bakra na optiku, zbog selidbe na drugu adresu. U sred ug.obaveze presla, ugovor joj opet pocinje sa 24 meseca, dobila 6 meseci po 50% sto me je jako iznenadilo, znam da to ne daju u tim slucajevima. Sami joj dali, nije nista trazila.Kakva je procedura kada se u sred ugovora prelazi na optiku sa bakra? Konkretno me zanima oko nekih popusta. Ja sam negde na pola ugovora i prelazim na optiku, rekose mi da ce me pozvati neko, da se potpisuje novi ugovor. Ono sto mene zanima jel potpisujem na ostatak vremena, tj. nekih 13 meseci ili potpisujem na novih 24? Ako je na novih 24 nemam nikakve benefite, tj. nista mi nisu ponudili. Jel bio neko u slicnoj situaciji? Jel mogu da izvucem za taj novi ugovor neke benefite, tj. neke mesece po 50%?
Samo se radi novi aneks ugovora sa novim paketom, standardna ponuda sa sajta. U mom slučaju 6 meseci za box3 po 2700 potom 5500, neka hvala.Kakva je procedura kada se u sred ugovora prelazi na optiku sa bakra? Konkretno me zanima oko nekih popusta. Ja sam negde na pola ugovora i prelazim na optiku, rekose mi da ce me pozvati neko, da se potpisuje novi ugovor. Ono sto mene zanima jel potpisujem na ostatak vremena, tj. nekih 13 meseci ili potpisujem na novih 24? Ako je na novih 24 nemam nikakve benefite, tj. nista mi nisu ponudili. Jel bio neko u slicnoj situaciji? Jel mogu da izvucem za taj novi ugovor neke benefite, tj. neke mesece po 50%?
Razumem. Yettel TV ne troši Yettel mobilni internet, što ti je ok opcija. Pošto su ista firma, mogao bi da proveriš da li bi ti usluga SBB tv van mreže skidala Yettel internet, to bi isto bila fina alternativa.Ma kakvi rec je o selu pre 10ak godina stara analogna centrala zamenjena digitalnom,i raskopali doveli prikljucke za fiksni do svake kuce.Imao ga i na kraju vratio broj MTS-u poodavno,postoji samo ADSL ili Mobilni Internet...optika bice jednog dana.Tako me u Yettel-ovom CC pitaju za optiku ja kazem nema,oni bice atrpite se radimo ubrzano da svud bude optika Edit: Fiksni mi i ne treba ali posto optike nema,box 2 s nemere bez fiksnog 🤔
Moja sestra potpisala nov ugovor zbog prelaska na optiku sa bakra i selidbe, istog dana joj zamenili boksice za move i prebacili na isti, Subotica u pitanju.Meni su ekspresno 5-og januara zamenili stare STB Q11 sa HP4024 zbog prelaska na MOVE.
Ugovor produžen možda nedelju ili dve pre toga.
I dalje sam na IRIS-u i ne bunim se uopšte 🙂
U praksi ne zavisi ništa od tebe. Kada se reše da prebace Pančevo npr. na MOVE, ili kako god im je podeljeno po glavnim centralama, ostačeš bez IRIS-a. Ovi moji su raštrkani uglavnom po svim delovima grada i svi su na IRIS-u. Pre par dana je sestra potpisala isto optiku i dalje je IRIS kao platforma.
Pozdrav, imam jedno tehničko pitanje. Trenutno koristim MTS paket net+tv+fiksni 50/10 jer kod mene nema optike. Pojavila se mogućnost da uzmem Supernova optiku, pitanje je da li sve to mogu koristiti preko postojeće instalacije (malo mi je komplikovano imam 2 kuće u dvorištu sa po 2 tv-a)?. Trenutno je MTS sa bandere doveden u prvu kuću i iz tog rutera valjda utp kabl ide u drugu kuću gde napaja još 2 tv-a i ruter, udaljenost oko 10-15 metara između kuća pa me zanima da li se to što je razvučeno može iskoristiti ili mora nova onstalacija? Koristim 4 Iris box-a hp4024 bez problema. Ako neko zna, bio bih zahvalan na odgovoru.
Mesano, kao sto ja u Smederevu imam iris jos uvek, a moj drugar move.Ja ne znam, možda i ima kod nekoga, javiće se ako čita temu. Ja bar nisam video da su nekom ugasili IRIS i prebacili ga na MOVE. Pišem za moju lokaciju i još tri dela grada otprilike od možda pet.
Meni su tako objasnili njihovi tehničari koji su to tada radili u januaru,. Kaže, dobijamo nalog i gasimo IRIS i prebacimo sistem na MOVE. U naredna dva-tri meseca... prošlo malo više ali ajde, ne kukam, dobro mi i ovako 🙂
Ne znam kako je u Subotici, uopšte i kako rade... Napisao sam na osnovu onoga što mi je rečeno i kakvo je stanje. U subotici imaju svi ili mešano IRIS/MOVE?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari