Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

A takvih poskupljenja za zadnjih 20 godina koliko je bilo da su im važila i za postojeće korisnike. Jednom dal prošle ili preprošle godine u aprilu i to koliko se sećam to je bilo kod svih provajdera i za mobilne tarife i za net i TV korisnike. A ova poskupljenja na svakih par meseci oduvek su bila samo za nove korisnike, postojeće korisnike nisu pogađala. A ovde kad se proprate teme svih provajdera većina jedva čeka da im se omakne pa da dignu cenu i za postojeće korisnike da bi raskinuli bez penala ili da dobiju još bolje uslove od onih koje već imaju.
U toku moje prošle UO (mart 2023. do mart 2025.) je bilo dva poskupljenja mts usluga za POSTOJEĆE ugovore.

Evo da napisem moje iskustvo. Imala sam paket BOX 4 plavi. Isticao mi je ugovor 04.03.2026. Pozvali su me 27 februara i rekli da za obnovu ugovora imam popust jedan mesec 50%, posle redovna cena. Rekla da mi to ne odgovara i da li bih imala veci popust ako bi prekinula ugovor i neko drugi potpise ugovor za nasu kucu. Rekla je da ona ne zna za nikakve promocije, jer ona radi samo obnovu. Posle 3 dana zovem ja korisnicku službu da pitam za neke benefite kod obnove, nude mi 6 meseci 50% popusta. Rekla sam da mi ne odgovara. Posle 2 dana, ja sam pisala na chatu koji se nalazi na sajtu i oni mi nude 8 meseci. Rekla sam im da imam bolju ponudu i ako ne dobijem nesto bolje, raskidam ugovor. Sutradan me zovu i nude 10 meseci. To je bio zadnji dan ugovora. Kažem da bih htela bolju ponudu. Rekla je da ce proslediti. I danas, dan posle isteka ugovora, zovu i kazu da su culi da imam dobru ponudu od drugih i da li bi bila voljna da ostanem ako bi mi ponudili 24 meseca po 50%. Tako da smo na kraju dosli do onoga sto sam želela. Moguće je dobiti popust, samo treba cekati

Ili samo jednom, na isteku ugovorene obaveze... Stvar izbora...

Ovde pričamo o Box paketima - koja je alternativa u A1 kada su u pitanju all-in-1 usluge? Nikakva, tamo imamo samo (trenutno) povoljniju mobilnu telefoniju ali ako hoćeš da ih kompletno otkačiš sa čitavim Box 4 paketom tu podnošenje zahteva i A1 ne igra nikakvu ulogu.

Ali zato podnošenje zahteva u A1 za prenos broja i zahtev u mts da se box razbije na pojedinačne usluge radi raskida saradnje (I prenosa broja u A1) radi. Tad se sete da ponude 50%x24.

Čak i da se sve usluge posebno plaćaju opet a1 ispadne jeftinije. MTS može samo da bude povoljna opcija za stare korisnike ako izvuk 24x50% za nove i sa ovim poskupljenjem a1. Standardna ponuda a1 6 meseci po dinar,MTS 6 meseci 50% kod MTS da bi imao TV i internet mora box3, cena za manje pakete MTS 5500 a1 3500, veći paket 6200 naspram a1 4500. Mnogi to ne računaju kao deo cene ali i ovaj netflix i SkyShowtime ti vrede 10000 dinara,pa i kvalitetnij i poželjni za razmenu sa drugimna na 4 uređaja istovremeno HBO max premium 4K UHD i Dolby Atmos u ovom paketu od 4500 za razliku od standardnog na 2 uređaja istovremeno Full HD rezolucija koji se dobija kod MTS uz ovaj paket od 6200.

Ako ti trebaju internet i televizija kakva ti je opcija A1? OK Yettel sa svojom ponudom i podnošenje zahteva za prelazak u njega ali A1...

Ako podneses zahtev ua prelazak u Yetel nećeš mnogo povoljnosti dobiti , a i digli cene isto , plus Arene odvojene
Yetel lošija priča

Dobro, recimo podneseš zahtev za prelazak u A1 i ne dobiješ od njih povoljnosti za čitav Box 4 koje bi te zadovoljile -šta ćeš onda? Rasparčaćeš usluge i preneti u A1 mobilnu telefoniju ali šta ćeš sa ostalim uslugama? Da ostaneš kod njih bez mobilne nije uopšte fazon jer su ipak oni, da se tako izrazim pobedili... Da preneseš kod nekog drugog to već ima smisla ali kod koga naročito zbog toga što kažeš za Yettel...

Kada bi A1 imao sve u ponudi kao što imaju mts/Yettel to bi već bila prava priča jer bi A1 bio znatno konkurentniji u svemu, ne samo u mobilnoj, ovako sve smo bliži i definitivnom monopolu bar kada se radi o objedinjenoj ponudi svih usluga.

Ovde pričamo o Box paketima - koja je alternativa u A1 kada su u pitanju all-in-1 usluge? Nikakva, tamo imamo samo (trenutno) povoljniju mobilnu telefoniju ali ako hoćeš da ih kompletno otkačiš sa čitavim Box 4 paketom tu podnošenje zahteva i A1 ne igra nikakvu ulogu.

Ako ti trebaju internet i televizija kakva ti je opcija A1? OK Yettel sa svojom ponudom i podnošenje zahteva za prelazak u njega ali A1...

Dobro, recimo podneseš zahtev za prelazak u A1 i ne dobiješ od njih povoljnosti za čitav Box 4 koje bi te zadovoljile -šta ćeš onda? Rasparčaćeš usluge i preneti u A1 mobilnu telefoniju ali šta ćeš sa ostalim uslugama? Da ostaneš kod njih bez mobilne nije uopšte fazon jer su ipak oni, da se tako izrazim pobedili... Da preneseš kod nekog drugog to već ima smisla ali kod koga naročito zbog toga što kažeš za Yettel...

Kada bi A1 imao sve u ponudi kao što imaju mts/Yettel to bi već bila prava priča jer bi A1 bio znatno konkurentniji u svemu, ne samo u mobilnoj, ovako sve smo bliži i definitivnom monopolu bar kada se radi o objedinjenoj ponudi svih usluga.

Kako to misliš?

Pre podnošenja zahteva kod A1 (ili nekog drugog) ti se prvo raspitaš šta nudi druga strana. Ako ti odgovara, onda podnosiš zahtev. Uz pretpostavku da nisi zadovoljan mts ponudom.
A1 nema obuhvaćene sve usluge u jednom paketu, ali svakako nudi sve usluge kao i mts. Ne govorim sad o kvalitetu i kvantitetu usluga (broj TV kanala npr) , to je predmet vaganja pri odlučivanja pored cene.

uzeo sam box2s uslugu, piše da daju iris go besplatno tokom trajanja ugvora.Pokušavam da se ulogujem na aplikaciju, mts podacima ne uspeva mi? Probao sam i preko one move aplikacije ne prolazi.A nudi mi Move aplikaciju samo 1 mesec besplatno kada idem na Moj mts.Da li je neko skoro aktivirao taj iris go, znam da je bilo reči da ce ga ugasiti? Da li bi onda trebalo da je ta Move nama dostupna svih 24m besplatno?

dolazili 1.februara da se predje sa jotela slikali racun rekli 1400 din. i nisu se javili .

Pozdrav preselio sam se u drugi grad u ulicu koja ima optiku ali za zgrade ne za kuce kako kazu u poslovnici . E sad jel mogu nekako da urgiram pisem mejl i slicno da zahtevam da optiku dovedu do mesta gde stanujem zgrade su relativno blizu sta kazete??

Sličnu situaciju sam i ja imao u mom kraju grada. Zgrade mts optiku dobijaju podzemno. Optika za kuće mora preko bandera i krova. Trebalo bi da saznaš da li postoji neki ODO (optički distributivni orman) negde napolju, na ulici (bandera, spoljašnji zid zgrade, nekad i na samom tlu). Kod mene je bio jedan na banderi ispred "obližnje" zgrade, udaljen 50ak metara od moje kuće. Jedan malo vredniji agent prodaje iz mts ga je "nasao" na karti i podneo zahtev u moje ime za uvođenje optike sa prilično komplikovanom cikcak trasom (uslovljenom lokacijom bandera i drveća). Bilo je dosta otpora nekoliko podizvođača da realizuju taj privod. Odbijali i pisali da je nebezbedno. Trajalo je to 4 meseca, može-ne može. Na kraju su poslali podizvođača iz drugog grada, koji je to obavio i doveo vlakno u kuću preko krova istim putem kojim je išla i postojeća bakarna telefonska parica.

Dakle, može, sa dosta muka. Ali bez već postojećeg obližnjeg, izvedenog ormana (ODO) na banderi, ne bi nikako bilo moguće.

Sličnu situaciju sam i ja imao u mom kraju grada. Zgrade mts optiku dobijaju podzemno. Optika za kuće mora preko bandera i krova. Trebalo bi da saznaš da li postoji neki ODO (optički distributivni orman) negde napolju, na ulici (bandera, spoljašnji zid zgrade, nekad i na samom tlu). Kod mene je bio jedan na banderi ispred "obližnje" zgrade, udaljen 50ak metara od moje kuće. Jedan malo vredniji agent prodaje iz mts ga je "nasao" na karti i podneo zahtev u moje ime za uvođenje optike sa prilično komplikovanom cikcak trasom (uslovljenom lokacijom bandera i drveća). Bilo je dosta otpora nekoliko podizvođača da realizuju taj privod. Odbijali i pisali da je nebezbedno. Trajalo je to 4 meseca, može-ne može. Na kraju su poslali podizvođača iz drugog grada, koji je to obavio i doveo vlakno u kuću preko krova istim putem kojim je išla i postojeća bakarna telefonska parica.

Dakle, može, sa dosta muka. Ali bez već postojećeg obližnjeg, izvedenog ormana (ODO) na banderi, ne bi nikako bilo moguće.
Za kuce ne mora preko bandera i krovova, ja imam podzemno optiku u kuci. Tacnije, pola ulice ide podzemno, pola nadzemno.

Znaci valja se muciti ne znam ni kako da nadjem mts agenta ako ima neko broj neka posalje pp . Kazu da moze ova sad usluga koju imam 50/8 box plavi . Jel nece oni sami to raditi da razvode optiku od kuce do kuce nego iskljucivo na zahtev?

Ističe mi ugovor za koji dan i ponudili su mi tešku budaštinu od ponude. Samo sam im se zahvalio.

Evo ih, zovu, uvaljuju Apollon. Izgleda da im je baš napeto sa lovom.

Пише се по беспућима интернетске збиљности да иде опет "усклађивање" понуде и цена. Наводно су неки добили и СМС обавештења. Јел то тачно, неко зна?

Дође ми да сачувам темплејт за обраћање МТС-у поводом "унапређења" и да ми будем спреман за слање сваких пола године....

Ja sam dobio sms, zvao sam ih, kažu da se to odnosi na box pakete koji u sebi nemaju mobilnu liniju za sad samo za njih to važi.

Znači box3 poskupljuje.
Mada mi čudno, zašto nije obuhvaćen i box4. Možda će njega kasnije jer bi trebalo sve mobilne korisnike da prebacuju na nove tarife, a ostale tri uslige se ne menjaju

Gde je to obaveštenje? Nema nigde informacija koliko vidim, u ostalim temama se pominjalo da važi za supernovu. Ako može neko da detaljnije napiše o čemu se radi.

Ima u temi o mts optičkom intetnetu da su ljudi i za mts dobijali sms.
U svakom slučaju teško da će to da urade u supernovoj a ne u mts-u.

Nazad
Vrh Dno