Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ugovorna obaveza za Box 3 paket mi je istekla 19.01. (placao sam 24x50%), nisam stigao da ranije odem do mts-a, isao bih iza nedelje. Kad odem tamo samo da im kazem da mi A1 nudi povoljnije uslove i da zelim da se odjavim od koriscenja usluga mts-a? Onda bi u narednih par dana trebalo da me zovu iz mts-a sa ponudom, jel tako?
Ako to uradim, da li im opremu odma' vracam ili mogu da je koristim do definitivnog prekida saradnje (ukoliko dodje do iste)?
Ja sam samo nazvao mts i rekao da hocu da vratim opremu. To je bilo 3-4-5 dana pre isteka ugovorne obaveze. Odmah mi je ponudjeno 50 pa 60%. Ne mora se ici u poslovnicu, ne mora se prethodno dogovoriti usluga sa drugim operaterom.

Svakako mts nema informaciju da ste vi dogovorili uslugu sa durugim operaterom. Da bi se promenio operater na otpici, mora da se vrati oprema mts-u, pa da se posle 3 dana uvede nova usluga.

… samo odeš do A1 i iniciraš prenos ili kod MTSa raščlaniš Box uslugu na pojedinačne… sve zavisi od toga šta ti je krajnji cilj - prenos ili cenkanje…
Sta mi je krajnji cilj? Da opet placam 24x50%. 😄

Koliko sam čitao ranije, nakon isteka UO kod MTS prvo ide prelazak sa mts na napr. Yettel. Kad yettel aktivira internet, tek onda se vraća oprema mts-u.

Ako nećeš prekid usluga tamo gde prelaziš to im kažeš i oni onda zatraze IDP od mts-a, čim ti uvedu uslugu ti onda vratiš opremu i to je to.

Ako nećeš prekid usluge ne moras da vratiš opremu, vraćaš opremu kada ti Instaliraju i puste signal iz A1, lično sam tako uradio i nisam imao prekid usluga. Zamisli da sam vratio opremu kada mi je istekao ugovor sa mts-om 11.01 a došli su za montažu 24.01,toliko dana bez neta i tv-a zbog čega, da ne bi platio po punoj ceni mts-u🙄. Bez veze, ali ko voli nek izvoli da sačeka toliko bez usluga.

Imaš multisim i muve u 5M postpejd.
Kupiš ruter za 3000 dinara.
Fizička kartica u ruter,esim u telefon.
Imaš tv( move gratis uz 5M postpejd),kućnu mrežu sa ruterom i mobilni broj i sve to sa neograničenim 4g netom.
I da ne dobiješ nikakav popust to ti je 3600 dinara mesečno.
Ovo mi zvuči primamljivo ( em jeftinije , em mogu da selim internnet i TV , kad budem povremeno na drugoj lokaciji ) ako ima neko ko je to provereno ( koristio ) pa da iznese svoja iskustva.

Da li zna neko za koje vreme ce da mi odobre,kao i da mi posalju televizor na rate koji sam narucio od strane MTS kao njihov korisnik od dana podnosenja zahteva?
Hvala!

Za par dana, mozda 3 tako je meni bilo kad su mi poslali to bese pre godinu i po.
Donese ti kurir.

Ako nećeš prekid usluge ne moras da vratiš opremu, vraćaš opremu kada ti Instaliraju i puste signal iz A1, lično sam tako uradio i nisam imao prekid usluga. Zamisli da sam vratio opremu kada mi je istekao ugovor sa mts-om 11.01 a došli su za montažu 24.01,toliko dana bez neta i tv-a zbog čega, da ne bi platio po punoj ceni mts-u🙄. Bez veze, ali ko voli nek izvoli da sačeka toliko bez usluga.

Mislim da zavisi kako si sa A1 dogovarao odnosno da li si išao u poslovnicu ili preko agenta. Ja sam išao u poslovnicu i rekli su mi vraćanje opreme MTS-u pa se čeka do tri dana na oslobađanje priključka, u suprotnom instaleri ne bi mogli da mi aktiviraju A1 optiku.
A koliko sam razumeo ako dogovaraš sa A1 agentom onda oni imaju tu caku da može bez prekida.

Nema druže nikakva caka, kažeš da nećeš prekid usluge sve dok ti ne instaliraju svoju opremu, oni pošalju zahtev za IDP broj i sa tim ti aktiviraju svoju opremu, nakon toga vratiš opremu mts-u I kasnije platiš račun do tog dana kada si vratio opremu. Nema to veze sa agentom ili poslovnicom, zahtevaš sam to.

Nema druže nikakva caka, kažeš da nećeš prekid usluge sve dok ti ne instaliraju svoju opremu, oni pošalju zahtev za IDP broj i sa tim ti aktiviraju svoju opremu, nakon toga vratiš opremu mts-u I kasnije platiš račun do tog dana kada si vratio opremu. Nema to veze sa agentom ili poslovnicom, zahtevaš sam to.
Placas racun za citav mesec (bez obzira koliko je dana proslo od pocetka meseca), ne do dana kad si vratio opremu.

Ja sam platio do tog datuma kada sam vratio opremu, ne ceo mesec. Do 11.01 mi je bila stara UO(24x50%) a od 12.01 do 24.01 sam platio po punoj ceni. Toliko su obračunali kao sto sam napisao, toliko sma i ja izračunao.

I verovatno + otkazni rok 30 dana za preostale raščlanjene usluge u MTS, od dana kada si vratio opremu.

Da li imamo nekog ko radi za MTS - oko uvodjenja optike u zgradu? Ako da javite mi se privatnom porukom za detalje. 77 stanova. Beograd. Nadam se da ne kvarim neka pravila ovim pitanjem

Za par dana, mozda 3 tako je meni bilo kad su mi poslali to bese pre godinu i po.
Donese ti kurir.
Koja to kurirska sluzba vrsi dostavu?
Da li su u obavezi da mi unesu u stan televizor?
Da li su u obavezi da ga raspakuju ili ne mora da ga raspakuju pri isporuci (meni ne odgovara da ga raspakuju,zato i pitam)?

Hvala!

Sta biva ako se ne produzi ugovor a ne raskine? Nastavlja se po punoj ceni?
Tako je. Ističe samo ugovorna obaveza, ali ugovor nastavlja da teče. Pune cene su pritom navedene na sajtu, konkretno npr. ovde za BOX 4. Nisu uopšte naivne, recimo 7.899 (nema popusta za eRačun) za najslabiji Crveni. Gleda se, dakle, deo Cene paketa bez ugovorne obaveze i uređaja, a ne precrtana cena sa kartica koje opisuju pakete, recimo 7.199 (sa eRačunom) za Crveni, jer ta cena podrazumeva UO. Počinje i naplata ostalih nestandardnih pogodnosti, ako si ih imao, poput besplatnog trećeg STB-a i sličnog. Naravno, ništa ovo nije striktno vezano za BOX pakete ili MTS. Opšta je priča koja se odnosi na sve, a niža cena je zapravo glavni razlog zašto nama korisnicima pogoduje da budemo pod UO sa provajderima.

Uvek bilo i uvek će biti kod svih operatora. Računaju broj dana provedenih van ugovorne obaveze, ne ugovora, kao što ti je već @rovello naglasio, i onda se podeli sa tim brojem cena paketa. Pre više od 15 godina je to bilo do nekih 200 dinara, a trenutno vidiš kolika je razlika 😃

Koja to kurirska sluzba vrsi dostavu?
Da li su u obavezi da mi unesu u stan televizor?
Da li su u obavezi da ga raspakuju ili ne mora da ga raspakuju pri isporuci (meni ne odgovara da ga raspakuju,zato i pitam)?

Hvala!
Koliko se secam post express.
Da, unose u stan, ne raspakuju nista samo unose i potpisujes da si preuzeo koliko se secam.

Nista vise nisam platio od onog sto sam napisao. Zašto bi plaćao neki otkazni rok 30 dana za nešto što ne koristim.
Nisam zapamtio koji si Box paket imao u MTS. Ako je box 3 napr. fiksna+internet+tv onda nakon prelaska (internet) ostaju rašlanjene 2 usluge. Ja mislim da se te raščlanjene usluge automatski gase, ali negde sam pročitao da se podnosi zahtev za raskid fiksne i tv nakon izvršenog prelaska (internet). Možda su promenjena pravila pa ne postoji više otkazni rok 30 dana.

Ti sam prilikom raskida BOX-a biraš šta se dešava sa svakom pojedinačnom uslugom. Ne sećam se da je MTS ikad imao otkazni rok, makar ne u skorijem periodu. Supernova ga, s druge strane, jeste imala, negde do pred kraj 2024, kad su se već jače integrisali u Telekomov sistem i kad je krenula migracija svih na platformu Moj MTS (makar ja to povezujem sa tim). Svakako, kako je citirani član i naveo, ne može se plaćati otkazni rok za uslugu koja se ne isporučuje, a vraćanjem opreme nema ni usluge.

A mislim da razumem. Taj optički priključak u mojoj sobi generiše fiksnu, internet i tv. Prelaskom u yettel, mts ne može da pruža te usluge "fizički" zbog prenetog IDP broja. I zbog vraćene opreme.

Ja se prijavio emailom na MTS da mi posalju ponudu za Box4 Beli, da raskinem sa Yettelom preostalih 6 meseci ( platim tih 6 meseci jos do isteka) i predjem u MTS gde vec imam par postpaid brojeva i jedan od njih da ubacim u Box4 Beli i objedinim sve... long story shot: moze, cena 8 i nesto tisuca mesecno ALI dobijate prva 3 meseca u pola cene 🙂 . Neka hvala ljubazna teto, videcu sta kazu na Benchu. - Kojem Benchu? 🙂 . Dovidjenja.Tuu tuu, tu tuuu...

Nesto vremena proslo od kako sam ovo uradio. Box 4 zlatni i 2 5ice S izadju nesto preko 17000 bez ugovora. Bolelo na pocetku ali posle 2 racuna se navikao. U prvom mesecu me zvali kao ludi, posle me pustili na miru Moguce da mi je to u januaru u sred praznika pomoglo kada sam imao problema sa optikom kuci, zvao ih, i kako su morali da izadju ja blefirao da ako ne rese brzo menjam provajdera. Tehnicar se pojavio sledece jutro i zamenio ruter. Mada opet, mozda je samo slucajnost da su toliko brzo reagovali, ipak je to mts...

Nazad
Vrh Dno