Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Jedan od zaobilaznih načina da se raskine pretplatnički odnos je da se ne plati račun 3 meseca. Onda oni raskidaju i može bilo ko da vrati opremu. Posle se plati dug i priča završena.

Znam na primeru starije žene koja je smeštena u dom za stare.

Mnogo lakše bi bilo da je urađeno ovlašćenje kod notara. U ovom slučaju je notar bio u stanu kod gospođe pre smeštanja u dom, ali urađeno je ovlašćenje samo za banku i nisu hteli to da prihvate.

Meni su mejlom produzili. Nista ja nisam.potpisivao nanovo.
Stigao mejl i to je to.

Da li se uopšte na bakarnoj parici udaljenoj preko 2km od centrale isplati uzimati box 4?
Ima li to ikakvog smisla koristiti danas ili te u tom slučaju MTS koristi samo kao "kravu muzaru"?

Jedan od zaobilaznih načina da se raskine pretplatnički odnos je da se ne plati račun 3 meseca. Onda oni raskidaju i može bilo ko da vrati opremu. Posle se plati dug i priča završena.

Znam na primeru starije žene koja je smeštena u dom za stare.

Mnogo lakše bi bilo da je urađeno ovlašćenje kod notara. U ovom slučaju je notar bio u stanu kod gospođe pre smeštanja u dom, ali urađeno je ovlašćenje samo za banku i nisu hteli to da prihvate.
I naplate uz dug i penale za raskid

U pomenutom slucaju nije bilo ugovorne obaveze, tako da nije naplaceno nista osim ta 3 meseca dugovanja.

Pomenuo sam ako nekome moze da pomogne, kad se usluge vode na stare i nepokretne. Nije elegantno, ali je bilo jos gore da se placaju usluge u stanu gde niko ne zivi.

Nema penala za raskid. Jedino je puna cena paketa za ta tri računa. Nisam jedino siguran za kamatu ali piše to u opštim uslovima ugovora.
Ne znam koliko je notar danas na terenu ali vredi proveriti i uraditi onako kako ti se više isplati.
Prilično sam siguran da mora da se raskine ugovor na tom broju pa onda na drugo lice. I da to mora lično. Mrzi me sada da tražim po opštim uslovima ugovora.

Može mail-om ili sms-om ali samo produženje. Tretira se kao saglasnost data na trajnom nosaču ili tako nešto... Moraš da odgovoriš sa saglasan ili da ili kako ti već kažu... Na mail stiže ugovor. Produžavao sam neki put i tako.

Pomenuo sam ako nekome moze da pomogne, kad se usluge vode na stare i nepokretne. Nije elegantno, ali je bilo jos gore da se placaju usluge u stanu gde niko ne zivi.
Pitanje je i da li je to pravilo. Ja znam da je tako nekome posle šest meseci stigla opomena pred utuženje, a vrlo je slična priča, sa starom osobom.

Nema penala za raskid. Jedino je puna cena paketa za ta tri računa.
To su zapravo penali, razlika između povlašćene i pune cene. Na isti način može i korisnik da jednostrano raskine ugovor, samo doplati razliku.

I da to mora lično.
Bilo je informacija da prolaze i mejlom poslata elektronski potpisana dokumenta, ali pretpostavljam da to nije primenljivo na konkretan slučaj.

Nisi jedini slučaj.
Zbog oavkvog tretiranja korisnika treba
Da li se uopšte na bakarnoj parici udaljenoj preko 2km od centrale isplati uzimati box 4?
Ima li to ikakvog smisla koristiti danas ili te u tom slučaju MTS koristi samo kao "kravu muzaru"?
Ako dobiješ popust 50-70% na 24 meseca i gledaš tv,isplati se.
Uvek imaš brzi net na mobilnom mreži.
Ako ne gledaš tv,nisi sportski orjentisan,smetaju ti reklame na naučnim kanalimane vidim poentu boxa...
Imaš mts multimsim,uzmeš neki android box i vozi za dzabaka na više uredjaja...

Jedno glupo pitanje: da li na jednoj adresi mogu preko istog vlakna ( MTS) da guraju 2 provajdera? Na primer: MTS i Yettel ?

Jedno glupo pitanje: da li na jednoj adresi mogu preko istog vlakna ( MTS) da guraju 2 provajdera? Na primer: MTS i Yettel ?
Kao sto ti je kolega vec odgovorio. I kako je meni receno, verovatnoca za "povecanje kapaciteta" je veca u koliko zivis u kuci nego u zgradi.

• Like
Reagovanja: iOS
Danas sam dobio poziv od MTS-a, da mi ponude (eventualni) nov ugovor na 2 g (istice mi UO 27.02.). Ono sto sam se zaprepastio kad mi lik ispricao sta mi nude, inace sam na onom "starom" M box 3 paketu, koji sad po novom, je S paket (ista brzina neta (400/400) ali sa jos smanjenim jednim tv paketom, a cena za jos 400 din veca (u mom slucaju od prvobitne cene od pre 2 g je veca za 1300 din), pa mi "nude" 1 mesec na 50% ?!?!. Vrhunac svega, na sajtu MTS-a, pise "standardna ponuda (ili za stare korisnike) da je se 6 meseci po 50%. Rekoh, izvini ponovi mi to jos jednom, covek kaze, ja ne verujem. Onda krece moja salva "uvreda" kako svake godine menjaju tv pakete i sve vise smanjuju ponudu tv kanala (paketa) a uredno povecavaju cenu. Na kraju mu kazem, da necu pristati na to, sem ako mi ne "ostave" i dalje taj M paket, pa makar i po novom (net 600/600) i dodatna dva free tv paketa (jeste puna cena za njega 6.300 din) ali sam mu stavio do znanja da moze nov ugovor samo i samo na 24 meseca na 50%. Ukoliko ne, odmah sam mu pa rekao da mi konkurencija nudi upola manju cenu za istu stvar (A1 duo). Tu je razgovor zavrsen, pa cemo videti sta dalje ce biti.

Nema potrebe da se nerviraš, a ni da se ljutiš na čoveka koji te pozvao, to je njihova standardna procedura i nikom sa prvim pozivom ne nude ništa osim tih mesec dana za 50% 😃 Zvaće te verovatno drugi put i nuditi 6 meseci po 50% 😁 Ponoviš identično da iisključivo može 24 meseca po 50%.
Možeš, koji dan pred istek ugovora da u aplikaciji klikneš na zahtev za produženjem ugovora. Kad istekne ugovor, možda te pozovu i ponude to što tražiš, kao što je kod nekih bilo, a ako to ne urade, lagano u A1 i podneseš zahtev da pređeš kod njih i zvaće te kao dobar dan i ponuditi uslove koji tebi odgovaraju 😃

Nemoj sebi da bespotrebno kidaš živce pošto nije vredno toga 😃

Samo sto je i ta ponuda 24 meseca po 50% opet losija od A1 duo plus paketa. Losija i skuplja.
Isti problem imam i ja, s tim sto meni istice uo 21.01. i jos nisu zvali.

Pa nisi gledao od 180 kanala spisak koje ima većina korisnika tog provajdera i gde su uključeni kanali koje u samo jednom pa čak i dva kombo paketa kod MTS možeš samo da sanjaš. Primer Crveni boks ako hoćeš Pink Klasik gde ima dobrih filmova onda ne možeš recimo BBC Earth ili obrnuto, kod plavog boksa tek nešto bolje a ovde a u A1 jačem paketu imaš sve filmske, dokumentarne, dečje i HBO kanale zašta kod MTS treba da platiš iha-haj. Nego su ima godinu dana sve to lepo iseckali na komade u boks paketima.

Nemaju lokalni i regionalni kanali kod A1 ali za mnoge nebitna stavka.

^ evo pregledao sam.
-za HBO zaista, svaka čast. To priznajem.
Ali za ostalo ne.
Ni rai, ni rtcg, ni hrt, ni...meni prilično bitni. (Ako ih nisam propustio u pregledavanju). Toliko bitniji da ih stavljam i ispred hbo 🙂. ***a, ali takav sam.
A i lokalni...doduše to sto ih drzi ista firma je uzas, ali opet mogu da pregledam moje vojvođansko okruženje šta se dešava.
Izbor mi je zaista bitan. Ali ne zavisim ni od cega. Samo da imam net. Ostalo se moze naci i gledati kako god.
Godinama sam bio na anteni i nikad nisam mislio da sam zakinut ;-).
Sad sam na move (box3) jer mi je jeftino, a kanali su mi skroz ok. Sve sto mi treba.

Da, čuveni A1. Otišao sam u njihovu poslovnicu a službenica me gleda blago telećim pogledom, pored nje neki lik koji nešto drnda po telefonu i ne obraća pažnju na mene, ni da uzvrati na dobar dan.
Ja ih pitam za njihove usluge a ona mi uvali flajer i kaže da odnesem kući i pročitam. Ja je gledam pa se gledam u neko ogledalo i pitam se jel stvarno tako izgledam!? Al ok,pitam za internet na mojoj adresi pošto mora mobilni net nema optike. Ona mi kaže da ne može, ok a zašto? Zato što kod vas nema 5G, reko dobro a kako moje kolege koriste vaš internet a sto metara od mene!? Ona mi kaže da je to prevaziđeno i da ne mogu da garantuju uslugu TV-a a pogotovo dva TV-a preko 4G. A ja joj kažem da iz telefona izvlačim 60mbs a ona kaže bez obzira nije stabilna veza. A onda joj ookažem na flajer gde piše mobilni net i tv a ona kaže Da ali samo u gradovima gde su korisnici bliže stanica, opet zbog stabilnosti i znate onda vam se taj internet protok smanjuje u nemate tu brzinu interneta... Ok hvala doviđenja. Meni dovoljno da shvatim sa kakvim pilićarima imam posla.
A vas sve da pitam: da vi imate firmu i da ste vi vlasnik Telekoma, Yetela, A1 dali biste vi davali korisnicima 50% umanjenje na 24 meseca. Dali biste vi davali konkurenciji da koristi vašu žičanu i optičku infrastrukturu?
Pitam zato jer ovde čujem bajkovite pričice za malu decu od verovatno promotera A1. Hoćete 24 meseca za dinar mesečno!? Pa hvala doviđenja idi gde znaš, tvoj dinar mi nebi bio potreban. Znači daju vam 24 meseca 50% što je suludo i vama ne valja!? Samo da znate takve ljude niko ne voli. Ja sam nalazio razne oonudo od Astra telekoma do A1 i nigde ali baš nigde nisam našao nešto realno da može da kod mene da se meri sa ttelekomom i supernovom po pitanju ponude koju daju. Ako uzmeš box 4 onaj osnovni ti dobiješ 50Giga neta na mobilnom a kod A1 samo 30. E to su te cake....

Sestri mojoj istekao ugovor, zvala 064733 i na prvu joj ponudili 8 meseci 50%.

"Pisali zahtev" za bolju ponudu kad je čisto usput najavila prenos usluga pa pratimo situaciju. Cilj je najmanje 24x50%.

Da se "zapljunem" opet moram u poslovnicu.
Treći put.
Zvali me iz kolcentra.
Loše rešen zahtev.
Iako sam odjavio ceo box 3( fix+net+tv),
a ostavio samo Msat tašti u selo,oni su ostavili aktivnu televiziju na mom imenu.
I tako....
Neko jednom,neko 3 puta...

Da, čuveni A1. Otišao sam u njihovu poslovnicu a službenica me gleda blago telećim pogledom, pored nje neki lik koji nešto drnda po telefonu i ne obraća pažnju na mene, ni da uzvrati na dobar dan.
Ja ih pitam za njihove usluge a ona mi uvali flajer i kaže da odnesem kući i pročitam. Ja je gledam pa se gledam u neko ogledalo i pitam se jel stvarno tako izgledam!? Al ok,pitam za internet na mojoj adresi pošto mora mobilni net nema optike. Ona mi kaže da ne može, ok a zašto? Zato što kod vas nema 5G, reko dobro a kako moje kolege koriste vaš internet a sto metara od mene!? Ona mi kaže da je to prevaziđeno i da ne mogu da garantuju uslugu TV-a a pogotovo dva TV-a preko 4G. A ja joj kažem da iz telefona izvlačim 60mbs a ona kaže bez obzira nije stabilna veza. A onda joj ookažem na flajer gde piše mobilni net i tv a ona kaže Da ali samo u gradovima gde su korisnici bliže stanica, opet zbog stabilnosti i znate onda vam se taj internet protok smanjuje u nemate tu brzinu interneta... Ok hvala doviđenja. Meni dovoljno da shvatim sa kakvim pilićarima imam posla.
A vas sve da pitam: da vi imate firmu i da ste vi vlasnik Telekoma, Yetela, A1 dali biste vi davali korisnicima 50% umanjenje na 24 meseca. Dali biste vi davali konkurenciji da koristi vašu žičanu i optičku infrastrukturu?
Pitam zato jer ovde čujem bajkovite pričice za malu decu od verovatno promotera A1. Hoćete 24 meseca za dinar mesečno!? Pa hvala doviđenja idi gde znaš, tvoj dinar mi nebi bio potreban. Znači daju vam 24 meseca 50% što je suludo i vama ne valja!? Samo da znate takve ljude niko ne voli. Ja sam nalazio razne oonudo od Astra telekoma do A1 i nigde ali baš nigde nisam našao nešto realno da može da kod mene da se meri sa ttelekomom i supernovom po pitanju ponude koju daju. Ako uzmeš box 4 onaj osnovni ti dobiješ 50Giga neta na mobilnom a kod A1 samo 30. E to su te cake....
Mislis da im daju infrastrukturu za dzabe?!

Telekom je državna firma i izdržava se od naših para, kroz poreze, tako da i treba da daje najpovoljnije pakete. Ali to vise nije tako. 6 godina sam kod njih na optici i sve su gori. Smanjuju broj kanala, uslovljavaju te da placas pakete, a nekad si imao sve, i na sve to dizu cene u nebesa u toku ugovorne obaveze. Svake godine dizu cene. Isti paket danas kosta duplo vise nego pre 2 godine, a jos je slabiji sa izborom kanala, plus ukinuli HBO.

Dok god ne dođe neki ozbiljno veliki operater sa svetske scene i uozbilji ove prisutne, a kojima je ciljna grupa uglavnom neki region tipa JI Evropa, mi smo samo igračke korisnici.

Snimak-ekrana-2026-01-13-111318.png

Snimak-ekrana-2026-01-13-111416.png

cena sa fiksnim i bez fiksnog ista. i kad su ovoliko poskupeli, ja mislio preći kod njih jer mi treba samo net (bez kablovske) ali izgleda da se ipak ne isplati.

Snimak-ekrana-2026-01-13-111318.png

Snimak-ekrana-2026-01-13-111416.png

cena sa fiksnim i bez fiksnog ista. i kad su ovoliko poskupeli, ja mislio preći kod njih jer mi treba samo net (bez kablovske) ali izgleda da se ipak ne isplati.
Pre ovog najnovijeg poskupljenja je bilo jeftinije uzeti BOX2 (fiksni+net) nego samo Net 400 paket, razlika je bila nekih 400 dinara xD Ne znam koja je logika, ali tako je bilo.

@banacanin kod tebe je problem infrastruktura što se optike tiče i tu počinje i završava se svaka priča. Ako ti je MTS najbolji ostani na njemu.

Meni kao 25+ godina korisniku svih njihovih usluga i brda para koje sam im ostavio ponudili max 12x50% prilikom prelaska sa vdsl na optiku i posle u poslovnici pitaju zašto se ugovor raskida. Gomila ljudi odavde je prešla u ovom slučaju konkretno na A1. Neće verovatno ovi iz A1 da se cimaju oko tih varijanti o kojima ti pričaš što je poslovnosti što se tiče nekorektno ali šta je tu je. Svako gleda šta mu se više isplati, mislim na korisnike krajnjih usluga, nekih 24 meseca po pola da se plati stvarno je puna kapa ali ima ljudi kojima ni to nije dovoljno pa ako se izbore za bolje svaka čast.

Devojka ti je lepo rekla da ne uzimas kucni net jer ces samo zazaliti posto je infrastruktura na tvojoj lokaciji slaba a ti se jos i ljutis? Ili je ipak trebalo da ti proda uslugu i posle da je bas briga kad dodjes da se zalis?
Ta infrastruktura koju mts "daje" se debelo placa a mozes misliti koliko se tek mts ugradjuje kad a1 i pored iznajmljivanja optike moze da prodaje paket za 3500, dok mts koji je vlasnik optike taj isti paket prodaje za 5500+. Meni nude 6m 50%, pa to samo lud moze da prihvati.
Ne znam koja je poenta ovog posta.

Nazad
Vrh Dno