Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Isao u ponedeljak u poslovnicu, rekao da mi treba IDP broj itd itd, evo do danas niko nije zvao

@NightCrawler
Ne znam šta je dalje.

@Stiven je u toj situaciji pa ćemo čuti šta su njemu ponudili.
Za sad ssm pustio mail da vidim sta ce da mi odgovore jer mi za mesec dana istice ugovor. Ako nista a kapiram da nece da ponude 20 ili 24 meseca 50% onda u avgustu javljam sta se desi kad trazim u yettel prenos. A uradicu iz inata samo ;)

Sad sam ih i ja zvao i najavio da prelazim u yettel krajem meseca i u A1 u oktobru što se tiče telefona. Naveo sam, osim ako mi ponude prelazak u Box4 plavi uz 50%, trenutno sam u onom najjačem Box3. Pa ako me otkače, pozdravićemo se.
Nastavak sage, sad su me zvali i nude 12 meseci 50% za gore navedenu kombinaciju, što sam odbio rekavši da pristajem striktno na 24x50%. Kao nazvaće me kolege...

Vas bar zovu meni u fazonu ko te j :D meanwhile kaze da se za idp ide kod operatera gde hocu da predjem :)

Kod:
Poštovani,

Nakon isteka ugovora, zahtev za IDP broj možete podneti kod operatera kod koga želite da pređete. Nakon toga opremu vraćate u poslovnicu Telekoma https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-zona/Kontakt/Kako-do-nas

Srdačan pozdrav,

Generalno, sumnjam da će ta promena mesta gde se podnosi zahtev za IDP promeniti bilo šta - pa tako je bilo i za prenos broja mobilnog kod drugog operatera pa su opet redom zvali nudeći tek tada znatno bolje uslove kako bi ostali kod njih.
Verujem da će tako biti i ovde i da će te nakon podnošenja zahteva za IDP kod novog operatera zvati sa konkretnom ponudom i da je svejedno da li zahtev podneo kod njih ili kod novog operatera.

Meni istice 27.07. i nudili 6 meseci po 50% hahaha To nema sanse da prihvatim sve i da kod drugih bude isto prelazim na Yettel i cao...

Nastavak sage, sad su me zvali i nude 12 meseci 50% za gore navedenu kombinaciju, što sam odbio rekavši da pristajem striktno na 24x50%. Kao nazvaće me kolege...
Kraj sage je uspešan, zvali danas i odobrili 24x50% za prelazak sa Box3L na Box4 plavi, 3450 dindži uz elektronski račun. Trenutno najbolja kombinacija, rekao bih.

verovatno su počeli malo da se plaše samo na reči pretnje korisnika, pa daju 50% promo pune dve godine, a možda i jer se sad malo promenila procedura prelaska u odnosu na bivšu proceduru IDP izdavanja.

verovatno su počeli malo da se plaše samo na reči pretnje korisnika, pa daju 50% promo pune dve godine, a možda i jer se sad malo promenila procedura prelaska u odnosu na bivšu proceduru IDP izdavanja.
Rekao sam im da bih se odrekao Nove S i N1 na Yettelu (koje ionako gledam preko tuđeg EON-a), samo uz 50x24 i pristali.

Поздрав свима,
слична прича код мене те ми требају савети:
имам:
box 4 црвени +
3х мтс броја са оморика С
све ми истиче крајем августа.
И ако сам у НС интернет ми АДСЛ јер у самој згради није изведена оптика већ до зграде.wifi јако лош
МТС звао због обнављања и понуђено :
за БОКС 2/4 мест по 50 %
за 3х тел , 6 мес 2000дин а после 2500 редовно. Наравно рекао да нисам задовољан и да генерално са интернетом нисам задовољан/поготово wifi.
Питање:
1. 1а.максимум што се добија за БОКС је 20/24 месеца по 50%
1б.шта добијате за редовне постпејд бројеве?ја их имам још три + 1 у боксу? Шта могу макар да тражим?
да ли бокс плави за 50мб за адсл би била боља варијанта а да инсистирма да wifi буде бољи?

2. Где ми и шта најбоља опција?
2а. Интернет. Из разлога што нема оптике осућен на кућне wifi (понудили yettel i orion) . То сам из читања схватио да је нестабилно?
Да ли ми за интернет дефинитивно најбоља опција СББ и коаксиални кабел?Код њих морам и тв узети, нема само нет а ЕОН би могао имати од пријатеља :)
Да ли је негде има само нет а да је добра опција?
2б. Да ли може ако се скупе потписи у згради да телеком уради оптику да то они и ураде а да ја не потписујем са њима односно да ли раде пре сигурног купца у згради?
Да ли би то стигли да ураде у наредних 30 дана па да онда имам могућност и оптике код било кога?
2в. Шта за телефоне.
Када се не качимо на wifi кући јер је спор трошимо од 50гб до 100гб месечно. са добрим кућним нетом мислим да би 50гб месечно било ок по сваком броју.
код мтс оморика је 2599дин, yettel 24 месеца за бројеве би плаћао 2000дин по тел за 100гб нета......
Какав је глобал тел ? код њих месечно 100-1500дин по броју...
3. Тв може више опција, то није проблем, а фиксни тел то није ни битно..
хвала на одговорима

Poslednja izmena:
MTS možeš da dobiješ 50% popusta za mobilne brojeve (na cene sa sajta). Soko lite imaš za prosečnu cenu oko 1300din. Ako imaš maloletnu decu imaš i varijantu da dobiju isti paket kao ti za 1200din mesečno (ali ti je tu razlika mala).

Za internet ti je verovatno kabl najbolja opcija, raspitaj se u SBB temi šta može najviše da se dobije, verovatno oko 12 meseci po 1din, ostalo puna cena (prosečno oko 2500din mesečno, zavisi od paketa). Kupi A1 prepaid karticu pa isprobaj brzinu kod kuće u više intervala (pretpostavljam da je najveća gužva uveče), ako ti bude ok brzina možeš i A1 kućni net da uzmeš (1500/2000din na 24 meseca može da se dobije). MTS i sada da izvede optiku, ljudi su prijavljivali više meseci čekanja dok nisu pustili konekciju i krenuli da uvode po stanovima.

To što ti je wifi loš nećeš popraviti ruterom koji dobijaš od provajdera, baci pogled na temu "Koji wi-fi ruter", ima dosta preporuka. Za 50-100e rešavaš wifi "zauvek", malo posla dok to podesiš i nakon toga koji god da uvedeš net.

MTS možeš da dobiješ 50% popusta za mobilne brojeve (na cene sa sajta). Soko lite imaš za prosečnu cenu oko 1300din. Ako imaš maloletnu decu imaš i varijantu da dobiju isti paket kao ti za 1200din mesečno (ali ti je tu razlika mala).
znači i za mts brojeve moglo bi 50 posto na 20/24 meseca ? Nisi napisao za koji period popust :)
O globaltelu da ne razmišljam?
hvala na odgovorima ?

i da nisam pitao:
u yettelu mi rekli da ne najavljujem mts da želim da prestane ugovorna obaveza već da pustim samo da istekne i da pređem na plaćanje bezugovorne obaveze.
kaže tako mogu odma preći drugde a da sam izlazio iz ugovora onda bi me prebacili na prepaid i onda mogu da traže da imam obavezu da ostanem 3 meseca.
Jel to tako?

Poslednja izmena:
Moja majka je podnela zahtev za IDP u ponedeljak, juče je zvali, prešla sa Plavog na Beli, dobila je ne 24x50% samo u formi 3 meseca zvanično a ovih 21 nije na papiru, što je i ranije bio slučaj kod nekih promocija.

Ja nikada nisam na papiru dobio, samo usmeni dogovor.

Pre 10-ak dana sam obnovio ugovor za Box3L 24x50 i dobio dva "Papira". Na prvom 3x50 a na drugom ( dodatak ugovora ) ostalih21x50.

Uhhh novotarije sa IDP-om koliko vidim, videcemo sta ce biti kod mene, ja imam box4 zlatni dakle najjaci paket ne mogu na veci, sta li ce mi traziti za 24x50 doduse za godinu i 3 meseca mi istice ova UO tako da ima vremena da se sve iskristalise. Vidim kolega @Stiven ima isto zlatni box a njemu u sl. mesecu istice UO ako sam dobro shvatio, pa bi bilo korisno da kolega napise sta i kako je dobio/odbio.
👍

Vrh Dno