Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

A koje kanale sad Telekom nema? Telekom je postao monopolista.

Ugovor mi ističe da l za 2 ili 4 dana, nisam siguran. Juče otišao do mtsa, rekao da mi treba IDP broj, momak uzeo broj lične karte, nešto tamo iskucao i rekao da IDP broj uzima Yettel direktno od njih.
Iskreno se nadam da će me pozvati i ponuditi 24x50%

@Vuxoni nisi potpisivao nikakav papir, obrazac izdavanja idp broja ?
Problem je što i mnogi zaposleni u poslovnicama ne znaju da nije samo Yettel jedini koji može da preuzme idp broj.
Da si im rekao da hoćeš u Yunet, skroz bi ih zbunio. Mnogi zaposleni i ne znaju da postoji.
U svakom slučaju, trebalo bi da te zovu na mob kroz dan-dva sa ponudom 50%

Ugovor mi ističe da l za 2 ili 4 dana, nisam siguran. Juče otišao do mtsa, rekao da mi treba IDP broj, momak uzeo broj lične karte, nešto tamo iskucao i rekao da IDP broj uzima Yettel direktno od njih.
Iskreno se nadam da će me pozvati i ponuditi 24x50%
Javi.

Mislim da u ovoj zbrkanoj situaciji, najpre treba iskomunicirati sa operatorom kod koga se želi preći. Pa neka oni kažu šta treba dodatno uraditi kod mts-a. Broj ugovora svakako se zna. Piše u aplikaciji i na moj mts portalu tako da se može direktno proslediti novom operatoru.

Sada više ne daju taj IDP broj - preimenovali su ga u MIK -migracioni kod .
Ili ti kažu da sam odneseš broj ugovora gde oćeš ili sami pošalju kod drugog operatera , ako nekažeš gde onda šalju Yetelu .

Mislim da u ovoj zbrkanoj situaciji, najpre treba iskomunicirati sa operatorom kod koga se želi preći. Pa neka oni kažu šta treba dodatno uraditi kod mts-a. Broj ugovora svakako se zna. Piše u aplikaciji i na moj mts portalu tako da se može direktno proslediti novom operatoru.
Zna se to već, ide se samo kod operatora kod kojeg se prelazi, on uzme podatke i pokreće proceduru.

To je važilo oduvek za uslugu mobilne telefonije. Ovo se diskutuje za internet/TV/fiksni na optici. Do sada je bio potreban IDP da bi smena operatera protekla bez prekida usluga na istoj infrastrukturi tj. vlaknu.

Moja igrarija sa MTS-om.
Kako mi je ugovor za Box 4 isticao, otišao sam u poslovnicu da tražim IDP broj i da pokrenem proceduru prelaska kod drugog operatora ili da pokrenem pregovore sa MTS-om oko ostanka.
U poslovnici mi je agent rekao da po novoj proceduri MTS ne daje IDP broj, već se treba otići kod operatora gde se želi preseliti i oni treba da traže IDP.
Odlazim u Yettel (pošto su oni najbliži MTS-u) i kažem im da želim da prebacim sve usluge kod njih (komplet Box 4 usluge da imam kod njih) i da je potrebno da traže IDP. Agent Yettela mi kaže da nije potrebno da oni traže IDP broj, jer su pojednostavilo proceduru prelaska (navodno se može prebaciti sve kod njih bez IDP broja. Jedino ako korisnik hoće i filsni telefon onda navodno procedura nalaže da se traži IDP).
Uz neko kratko ubeđivanje i bez potraživanja IDP broja, odlazim iz Yettel-a i zovem kontakt centar MTS-a.
Javi mi se ljubazan agent i objasnim celu situaciju u smislu ostanka ili selidbe kod konkurencije.
Nakon dva dana zovu me sa ponudom:
1. Da zadržim stari paket Box 4 = 20m/50% popusta + 4m/pun iznos (po novom ne daju isti paket uz 24m/50%) ili
2. Da uzmem “jači” paket Box 4 = 24m/50% popusta.

Uzeo sam jači Box 4 paket, jer je tako jeftinije.

Moja igrarija sa MTS-om.
Kako mi je ugovor za Box 4 isticao, otišao sam u poslovnicu da tražim IDP broj i da pokrenem proceduru prelaska kod drugog operatora ili da pokrenem pregovore sa MTS-om oko ostanka.
U poslovnici mi je agent rekao da po novoj proceduri MTS ne daje IDP broj, već se treba otići kod operatora gde se želi preseliti i oni treba da traže IDP.
Odlazim u Yettel (pošto su oni najbliži MTS-u) i kažem im da želim da prebacim sve usluge kod njih (komplet Box 4 usluge da imam kod njih) i da je potrebno da traže IDP. Agent Yettela mi kaže da nije potrebno da oni traže IDP broj, jer su pojednostavilo proceduru prelaska (navodno se može prebaciti sve kod njih bez IDP broja. Jedino ako korisnik hoće i filsni telefon onda navodno procedura nalaže da se traži IDP).
Uz neko kratko ubeđivanje i bez potraživanja IDP broja, odlazim iz Yettel-a i zovem kontakt centar MTS-a.
Javi mi se ljubazan agent i objasnim celu situaciju u smislu ostanka ili selidbe kod konkurencije.
Nakon dva dana zovu me sa ponudom:
1. Da zadržim stari paket Box 4 = 20m/50% popusta + 4m/pun iznos (po novom ne daju isti paket uz 24m/50%) ili
2. Da uzmem “jači” paket Box 4 = 24m/50% popusta.

Uzeo sam jači Box 4 paket, jer je tako jeftinije.
Kada se to izdešavalo? Zato što ispada da sam ja poslednjeg dana uspeo da odradim IDP šemu…

@Stiven
Probaj preko MTS-ovog kontakt centra da pokreneš ovu proceduru. Agent koji ti se javi mora da ubeleži da hoćeš prekid saradnje posle isteka ugovora pa će te zvati neko “sa više pozicije” za ponudu.

Baš me interesuje šta će tebi ponuditi kada si već na najjačem Box 4 paketu (nema skupljeg/jačeg paketa).

Jel moguće tražiti razdvajanje telefona od Box 3 paketa i da se uzme Box 2 i telefon posebno? Jel neko imao tu situaciju? A da daju i na jedno i na drugo popuste.
Televizija mi ne treba, pa me zanima ta opcija da li je izvodljiva.

Probaj preko MTS-ovog kontakt centra da pokreneš ovu proceduru. Agent koji ti se javi mora da ubeleži da hoćeš prekid saradnje posle isteka ugovora pa će te zvati neko “sa više pozicije” za ponudu.

Baš me interesuje šta će tebi ponuditi kada si već na najjačem Box 4 paketu (nema skupljeg/jačeg paketa).
U ponedeljak sam baš ovako i uradio, za IDP bih morao da se cimam do poslovnice te im hvala na ovome :).
Prvi poziv i ponuda valjda 6 ili 10 meseci sa 50% popusta. To sam odbio i tražio da pozovu opet ako budu imali nešto bolje. Juče zvali i prihvatio ponudu 24x50%. Ostao na Box 3L paketu.

U ponedeljak sam baš ovako i uradio, za IDP bih morao da se cimam do poslovnice te im hvala na ovome :).
Prvi poziv i ponuda valjda 6 ili 10 meseci sa 50% popusta. To sam odbio i tražio da pozovu opet ako budu imali nešto bolje. Juče zvali i prihvatio ponudu 24x50%. Ostao na Box 3L paketu.
Sad sam ih i ja zvao i najavio da prelazim u yettel krajem meseca i u A1 u oktobru što se tiče telefona. Naveo sam, osim ako mi ponude prelazak u Box4 plavi uz 50%, trenutno sam u onom najjačem Box3. Pa ako me otkače, pozdravićemo se.

Isteko ugovor ili nekoliko dana pred istek si zvao?

Ugovor mi je istekao prošlog meseca, ali zbog odmora nisam bio tu pa nisam ni mogao ranije da se cimam oko toga.
Deo prošlog meseca sam platio po punoj ceni, a verovatno ću i ovih nekoliko dana u julu isto tako što je ok.

Nisam siguran kako računaju, jer kao što sam napisao recimo pola meseca sam bio pod UO, a druga polovina bez i dobio sam jedan račun za jun mesec.
Posebne stavke na računu (za broj dana bez UO) su HBO i dodatni stb.
Mislim da se plaća BOX paket koji imaš po ceni bez UO plus ako imaš dodatni stb i aktivirane neke pakete koje su date kao beneficija samo tokom trajanja UO.

Koja je trenutna situacija za raskid u slucaju selidbe (van)?

A u slucaju selidbe Box paketa da li ima ona fora da mora novih 24m UO? Secam se da ima za ustupanje ugovora, ne secam se za seludbu 🤔

Forumaši, znate li šta sada MTS daje kao benefit novim korisnicima? Prošle godine su mi iz MTS-a agenti prodaje na terenu na vratima nudili gratis(1 dinar) 24 meseca, uz plaćanje samo takozvane naknade za fiksnu liniju svakog meseca, u iznosu od 500-600rsd. Da li to još uvek važi, ako ne šta je sada u ponudi? Ovi iz Yettel-a mi nude 12 meseci u pola cene ako obnovim ugovor i posle toga sledećih 12 meseci puna cena kao i sada.

Nesto malo veca ili mi rasclani box4 na svaku uslugu posebno?

Računaju cenu Box paketa koja je na sajtu i ne raščlanjuju Box dok god ne podneseš zahtev za tako nešto 😃

Prošle godine su mi iz MTS-a agenti prodaje na terenu na vratima nudili gratis(1 dinar) 24 meseca, uz plaćanje samo takozvane naknade za fiksnu liniju svakog meseca, u iznosu od 500-600rsd. Da li to još uvek važi

Ovo sigurno ne važi, a možeš da prelistaš nekoliko prethodnih strana i vidiš šta pišu za nove ugovore 😃

Ovo sigurno ne važi
Meni ima smisla da i dalje važi, budući da im je to uobičajena ponuda, ali nisam siguran kako je tačno dobiti. Mogla je da se dobije i pre mnogo godina, a mogla je i 31. maja, kada je jedan član to ovde javio, pa bi mi čudno bilo da je naprasno nestala. I svakako nikad nije zvanično postojala, neko je morao to kao spacijalno da ponudi. Navedeni forumaš je, doduše, postojeći korisnik, ali nudili su ranije i novima. Reč je o paketu BOX3 samo po ceni fiksnog, eventualno stvarno taj dodatni dinar, što je 660 ukupno mesečno.

^ Da, moguce je dobiti Box 3 S ili M po ceni fiksnog telefona.
Ponuda vazi i dalje, uzela majka pre par dana, uslov je da nema MTS/Supernova usluga na adresi minimum 12 meseci (sem fiksnog, naravno).

Nazad
Vrh Dno