Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Meni zakazali montažu optike za danas,u periodu od 14h-16h. Sve sam obaveze ispomerao kako bih bio kući da se to odradi,međutim,niko se pojavio nije.Da su bar nazvali da kažu da će kasniti ili da je otkazana montaža.....niko ništa. Čekam da me nazovu ovih dana pa da ih oteram u tri lepe. Moje vreme nema cenu.
Totalno očekivano od njih, ništa me ne čudi, nažalost.

Došli u 16:30h ipak....postavili opremu,kad ono nema signala napolju u ormanu :) doći će u ponedeljak da puste signal...

Meni zakazali montažu optike za danas,u periodu od 14h-16h. Sve sam obaveze ispomerao kako bih bio kući da se to odradi,međutim,niko se pojavio nije.Da su bar nazvali da kažu da će kasniti ili da je otkazana montaža.....niko ništa. Čekam da me nazovu ovih dana pa da ih oteram u tri lepe. Moje vreme nema cenu.
Da, meni tako prošle god od juna do oktobra, jedno desetak puta. Ili dođu, pa odu (ne mogu da se penju na bandere), ili samo pogledaju pa kažu da je neizvodljivo. Nekoliko puta su slagali da su bili, a nikog nije bilo na adresi (dol sam ih ja čekao na hoklici ispred kuće 🤣). Jednom se nisu pojavili bez obrazloženja i pravdanja, a dva puta su se javili telefonom da ne mogu jer se prognozira kiša. Radilo se o više ekipa, različitih podizvođača.
Sve dok mts nije poslao ekipu iz Beograda. Uradili su (za moje neverovanje) zaista sve brzo-obavili i bandere i krovne i zidne instalacije, aktivirali fiksni, namestili irise. Sve za manje od 2 sata. Sve vreme su me ohrabrivali i umirivali da može, da će sve rešiti, da nije nikakav problem. I tako je i bilo. Na kraju sam ih solidno počastio-zaslužili su.
@sinda Аko budu sve to rešili u ponedeljak, što ti iskreno želim, smatraj da si veliki srećnik. 🤣

Da, meni tako prošle god od juna do oktobra, jedno desetak puta. Ili dođu, pa odu (ne mogu da se penju na bandere), ili samo pogledaju pa kažu da je neizvodljivo. Nekoliko puta su slagali da su bili, a nikog nije bilo na adresi (dol sam ih ja čekao na hoklici ispred kuće 🤣). Jednom se nisu pojavili bez obrazloženja i pravdanja, a dva puta su se javili telefonom da ne mogu jer se prognozira kiša. Radilo se o više ekipa, različitih podizvođača.
Sve dok mts nije poslao ekipu iz Beograda. Uradili su (za moje neverovanje) zaista sve brzo-obavili i bandere i krovne i zidne instalacije, aktivirali fiksni, namestili irise. Sve za manje od 2 sata. Sve vreme su me ohrabrivali i umirivali da može, da će sve rešiti, da nije nikakav problem. I tako je i bilo. Na kraju sam ih solidno počastio-zaslužili su.
@sinda Аko budu sve to rešili u ponedeljak, što ti iskreno želim, smatraj da si veliki srećnik. 🤣
Daj nemoj tako, mozda ljudi promasili grad pa dok te nadju 🤣

Ima li neko ko je koristio i sbb i mts da mi kaze sve mane i prednosti ostanka u mts? Razlika u ceni je nekih 300 dinara manje u mts
Ja uzeo sbb, mts imam još mesec dana. Ne znam šta ti je prioritet, ali meni mts bolji. Sbb malo bolja tv platforma, ali net kanta. 1-2% loss i morao sam restart svega već prve nedelje. Mts beton, 2 godine nisam video uredjaje

Pozdrav svima, jedan savet mi je potreban , juce mi je istekao ugovor za Box 4 , nije optika, zvao danas , i gdjica mi je nudila 6 meseci 50% kaze to je najvise sto moze da ponudi, a na moje pitanje za veci paket( sada imam box4 plavi, a presao bi na box4 beli) dobio sam odgovor da ne postoje tehnicke mogucnosti za Box 4 beli, nisam pristao , jel sam rekao , da mi , kao, nudi drugi provajder bolje uslove(nisam rekao koji provajder) , e sad, da li je pametno , da izblefiram i kasnije u toku dana odem do poslovnice i zatrazim IDP broj (iako nemam optiku) , posto mi je gdjica rekla da cemo sutra u toku dana da se cujemo ponovo.

Idem posle podne da trazim taj MIP , i da cekam sutra sta ce ponuditi, za sada je neka promocija kod njih do 10 meseci, ali to istice danas, tako da cemo videti, sta ce biti

Na dan isteka ugovora odeš I tražiš ili raskid ili idp broj kako bi prešao kod Yettel-a ili dobio pretplatu od 50% na pakete.

Ja se danas vratih na MTS sa Supernove.
Na prvu, drastična razlika u kvalitetu slike i brzini prebacivanja kanala u korist MTS-a a što se tiče brzine interneta, na papiru i testu su isti (400 Mb/s) ali u realnom radu MTS otvara čim klikneš, nema zadrške kao kod Supernove.
Ruter je onaj "stari "Huawei sa 4 antene a stb-ovi su HP 4024.
Znam da je bilo problematičnih stb-ova ali se ne sećam da li su to ovi HP ili čini mi se Nokie. Davno bilo, zaboravio sam, 2 godine nisam bio na MTS-u.

Ja se danas vratih na MTS sa Supernove.
Na prvu, drastična razlika u kvalitetu slike i brzini prebacivanja kanala u korist MTS-a a što se tiče brzine interneta, na papiru i testu su isti (400 Mb/s) ali u realnom radu MTS otvara čim klikneš, nema zadrške kao kod Supernove.
Ruter je onaj "stari "Huawei sa 4 antene a stb-ovi su HP 4024.
Znam da je bilo problematičnih stb-ova ali se ne sećam da li su to ovi HP ili čini mi se Nokie. Davno bilo, zaboravio sam, 2 godine nisam bio na MTS-u.
Problematični su Huawei EC2108v5, po meni najbolji je Huawei Q11 koji još brže prebacuje kanale nego Skyworth HP4024

U pravu si Q11 je bio odličan. Dobio sam ih preko veze umesto nekih problematičnih ali ni ovaj HP nije spor na promeni kanala. Posle Supernove ovo radi svetlosnom brzinom :) . Ne samo promena kanala, nego ulazak u menije, listanje emisija, vračanje...

Predao danas zahtev za raskid ugovora box 4 (zbog smrti vlasnika), javice za neki dan da odnesem opremu... Mob broj zadrzavam 60 dana na pripejdu, pa onda mogu u globaltel. Zanima me još jel mogu da zadrzim mts mail domen, zaboravih da pitam u poslovnici...

U pravu si Q11 je bio odličan. Dobio sam ih preko veze umesto nekih problematičnih ali ni ovaj HP nije spor na promeni kanala. Posle Supernove ovo radi svetlosnom brzinom :) . Ne samo promena kanala, nego ulazak u menije, listanje emisija, vračanje...
I ja bih rado zamenio svojih 4 komada HP4024 za Q11, ali pitanje da li ih još ima na stanju. A i modem Huawei HG630 je čini mi se bolji od ovog ZTE H168N
Jedina mana Q11 je što nema Bluetooth daljinski ali je po meni dosta bolji od HP4024 i zbog Linuxa

Да ли ми на супернови можемо да добијемо мтс мејл прошле године су ми рекли да не може, а баш ме нервира гугл, а нешто сам погрешио кад сам правио вивалди мејл и не могу да се пријавим.

Да ли ми на супернови можемо да добијемо мтс мејл прошле године су ми рекли да не може, а баш ме нервира гугл, а нешто сам погрешио кад сам правио вивалди мејл и не могу да се пријавим.
Moze ali uz mesečnu naknadu od 42 dinara mesečno, ne znam zašto su ukinuli mail iz Supernova paketa

Mislio sam da za idp br treba da se saceka sledeci dan po isteku ugovora ali neko napisa da moze taj isti zadnji dan ugovora da se podnese zahtev da bi se dobilo 50%

Sta je sada tacno?

Možeš tog dana kada ti ističe UO da podneses zahtev za IDP broj, ne moraš da čekaš da istekne UO.

Može i pun mesec unapred. S tim već nemam iskustva, ali još kad je krenuo Yettel sa internetom, njihova informacija iz uputa za prelazak kod njih bila je sledeća (može se naći i na forumu, npr. ovde): Rok za izdavanje IDP broja je 5 dana, ukoliko ne postoji ugovorna obaveza i 30 dana ukoliko postoji ugovorna obaveza. Nakon što se izda IDP broj, njegov rok važenja je 30 dana. Ne znam, doduše, kako je u praksi, jer su neki i bez ugovorne obaveze čekali duže, koliko sam upućen.

Sledeće nedelje mi ističe ugovor.
U razgovoru sa prodajnim agentom, na prvu loptu mi je ponuđeno 8 meseci sa 50% popusta na mesečnu obavezu (Box 4 Beli), ali ako podnesem zahtev za IDP broj zvaće me neko pa možemo pregovarati.
Prema rečima agenta, zahtev za IDP broj je najbolje podneti par dana pred istek ugovora, jer “program automatski odbija zahtev” ukoliko ima više dana.
Kada se prosledi zahtev obično kontaktiraju korisnika u roku od 48č.

Videću sledeće nedelje kako je u praksi.

Svakako će te zvati, a to da li sistem odbija zahtev nije ni bitno pošto te niko ne obavezuje da pređeš kod drugog operatora čak i da ti izdaju IDP broj.
Poenta je da ćete zvati i ponuditi 50% na sniženu cenu na dvogodišnji ugovor 😃

Sledeće nedelje mi ističe ugovor.
U razgovoru sa prodajnim agentom, na prvu loptu mi je ponuđeno 8 meseci sa 50% popusta na mesečnu obavezu (Box 4 Beli), ali ako podnesem zahtev za IDP broj zvaće me neko pa možemo pregovarati.
Prema rečima agenta, zahtev za IDP broj je najbolje podneti par dana pred istek ugovora, jer “program automatski odbija zahtev” ukoliko ima više dana.
Kada se prosledi zahtev obično kontaktiraju korisnika u roku od 48č.

Videću sledeće nedelje kako je u praksi.
Meni ističe krajem meseca Box 3L, pre pola sata su me zvali da ponudom 24x50% tj. 2800 rsd mesečno. Nisam ih kontaktirao sami nazvali sa 064/733. Pre nekih nedelju dana je akviziter Yettel-a je napravio rezervaciju za Yettel kod kuće L sa 24x50% , samo ako to nisu videli u sistemu.

Totalno očekivano od njih, ništa me ne čudi, nažalost.
Evo dan danas,niko se jos uvek nije pojavio,da pusti signal....agentica sa kojom sam ugovarao paket,jos u ponedeljak rece "dolaze danas".....🤣

Vrh Dno