Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

ne mogu ga imati jer nisam na telekomu ali bilo bi dobro izdvojiti prednosti za slucaj da se neko odluci za telekom ili jednostavno trazi zamenu
Rekoh prednosti ako su to nekome prednosti(meni jesu), ako nekom nisu nek mu ostane stari.
Doduse, nesto bas nisu ni radi da ti daju da biras nego sta ti daju, ali moguce je izboksovati, neko kao ja preko veze, neko na srecu da mu rikne stari ili slucajno da dobije a da mu nista lose nije sa starim ne znam dal je neko uspeo.
Ja sam bez druga pokusao regularnim putem nisu hteli da cuju, cim provere daljinski i vide da radi kako treba nece da menjaju, kad nisu hteli posle dva puta da mi daju, zvao sam druga i zamenili su mi.
Kaze nemaju ih puno jos uvek pa ni ne mogu svima da menjaju ko trazi samo zato da dobije novi ruter.
Dzaba im ja objasnjavao da ne mogu sa starim da izvucem na wifi svih 1000 Mbita kazu jel mozete na kablu, tu mogu naravno ali meni treba wifi sa mojom brzinom e na to ne garantujemo za brzinu, a problem kod starih rutera je da imaju do wifi 5 generacije i ne mogu zaista da salju tu brzinu, ovi novi zbog wifi 6 generacije lagano dosta vise a moj tel ima ugradjen wifi 7 generacije, i tako...
I oni jesu u pravu da ne garantuju protok na wifiju ali ja full brzinu nisam mogao da dobijam zbog HW prepreka, ne zbog toga sto na wifi ja ne mogu da dobacim do 1Gbit brzine koju imam.
Njih to ne dotice, a i drug me prvo pitao a koji ce ti svih 1Gbit na wifiju, al kad se nakacim ja, zena, deca, pa njihovi drugari koji su 24h kod nas na gajbi pa sony, 3 tv, kamere itd treba to sve opsluziti

Ipak sam pristalica da se kupi svoj ruter. Svi ruteri koji se dobijaju od operatera su najlošiji koji postoje, bez obzira što imaju wifi6 ili šta već.
Za ispod 100 evra se može kupiti svoj ruter koji će pojesti svaki operaterski. Ovo se ne odnosi samo na mts već na sve operatere. Prosto, ne isplati se preganjanje s njima za tako sitnu lovu, a dobijaju se mnogo bolje performanse i mnoge druge mogućnosti u pogledu upravljanja svojim kućnim internetom

Da al onom koga zadovoljava osnovno, ovaj ruter je odlican.
Naravno da oni nabavljaju najjeftinije a u 99% to su i najlosiji uredjaji, tu se slazem i razumem ih. Nije to mala kinta ako zelis da ispostujes svakog korisnika sa top opremom, trebalo bi im dostaaa novca za to, iz njihovog ugla, nepotrebno sta ces.

чак и светли у мраку. :)
vrlooo zanimljivo, a na svetlu?
Da al onom koga zadovoljava osnovno, ovaj ruter je odlican.
Naravno da oni nabavljaju najjeftinije a u 99% to su i najlosiji uredjaji, tu se slazem i razumem ih. Nije to mala kinta ako zelis da ispostujes svakog korisnika sa top opremom, trebalo bi im dostaaa novca za to, iz njihovog ugla, nepotrebno sta ces.
klasa b+, najpogodnija karakteristikama za isp.

Ipak sam pristalica da se kupi svoj ruter. Svi ruteri koji se dobijaju od operatera su najlošiji koji postoje, bez obzira što imaju wifi6 ili šta već.
Za ispod 100 evra se može kupiti svoj ruter koji će pojesti svaki operaterski. Ovo se ne odnosi samo na mts već na sve operatere. Prosto, ne isplati se preganjanje s njima za tako sitnu lovu, a dobijaju se mnogo bolje performanse i mnoge druge mogućnosti u pogledu upravljanja svojim kućnim internetom
Potpuno saglasan, ovo je suština, ako kupiš neki dobar TP Link (npr Archer AX72) onda si miran što se tiče brzine i pokrivenosti signala, meni ovaj TP pokriva ceo stan od 78 kvadrata (duplex) dok Telekom ruter pokriva samo donji sprat, tako da je razlika ogromna. Da ne pričamo o UI, kontrolama, setovanjima i naptednim mogućnostima. Dobar ruter i ćao.

Nisam mts korisnik, već Supernova, ali da li neko može da mi objasni da li je moguće da se preko ADSL/VDSL tehnologije koju Telekom koristi nude samo internet i TV kao na Supernova paketima kroz coax/FTTH? Mislim, ukoliko jeste moguće, meni je totalno nebulozno da se svako uslovljava fiksnom linijom u 2025. godini ukoliko to nije neophodno, čak i kod korisnika na optici na mts-u, zašto barem oni nemaju BOX 2 - TV+NET pakete?
Za DSL je fiksna linija opravdano tehnički uslovljena jer se za DSL koristi telefonska parica za prenos podataka, dok kod optike uslovljavaju zato što im se može

Medij (ova ili ona žica, optički kabl, etar) ne određuje šta će se njime prenositi, može samo da svojim karakteristikama ograniči količinu onoga što se prenosi tj. protok. To što je nešto uobičajeno, ne znači da je obavezno.

Telekom insistira na obaveznosti telefonske linije pri uzimanju ADSL-a ili VDSL-a jer tako vezuje mnoge ljude koji bi inače odjavili fiksni telefon (broj pretplatnika fiksne pao je za više od 20% u poslednjih 10 godina - sa 2,9 miliona na 2,2 miliona) i ima osigurane dodatne prihode.

Npr. u Hrvatskoj su pojedini manji operateri korektno nudili čist internet bez telefona.

Poslednja izmena:
Fiksna linija nije potrebna za VDSL ni ADSL. Problem je telekomov stari CRM sistem koji kao ključ za identifikaciju korisnika traži broj telefona, pa im je dok ne pređu na novi sistem (unifikovan supernova i mts) dodatni i po njima nepotrebni posao da daju bez fiksnog. Pogotovu što su i ugovori za L2 tunele za druge DSL provajdere vezani za broj telefona u njihovom sistemu. Naravno, da su hteli, mogli bi da promene ali ovako zarađuju više.

Sve je tacno a i kad ukinu pod moranje fiksni kao ID, povecace cene pa ti dodje na isto samo ne mozes da pricas fiksnim ko to i dalje zeli.
Ni sad ne moras da imas aparat ali moras imati broj. Dal neko stvarno misli da kad bi sad izbacili da ne treba fiksni kao ID da ne bi povecali cenu za tih cca 700 din?
Ako neko veruje, taj bas veruje i u deda Mraza 101%.
Nece se oni kao ni niko odreci lepe i lagane love...

Meni smeta ovo pilićarenje na SD kanalima sa novom uglavnom obavezom.
Imao sam HD u starom ugovoru...
Aktivacija na novom 1 din...
Dva dana pozivanja i čekanje po više od pola sata.
Na kraju sam morao do ekspozitura da podnesem zahtev.
Rešili za manje od 12 sati...

Vidim na mts Jutjub kanalu imaju okacena 3 video klipa vezana za MOVE platformu.

Meni smeta ovo pilićarenje na SD kanalima sa novom uglavnom obavezom.
Imao sam HD u starom ugovoru...
Aktivacija na novom 1 din...
Dva dana pozivanja i čekanje po više od pola sata.
Na kraju sam morao do ekspozitura da podnesem zahtev.
Rešili za manje od 12 sati...
Mojima su prilikom obnove povećali brzinu VDSL-a (sa 20/4 na 50), ali nisu ponudili HD kanale. Poslao sam prigovor preko portala Moj MTS, prigovor su zatvorili i ''rešili'', nisu me izvestili, a kanali su ostali SD. Kada sam se obratio na četu, rekli su mi da za ovakvu vrstu zahteva vlasnik ugovora mora da podnese zahtev u poslovnici. Nakon podnošenja zahteva, uključeni su HD kanali u roku od dva sata, što je za pohvalu

Inače, ne znam kod drugih, ali je moj prigovor na račun za februar i dalje u statusu Preuzet od 5. marta
Žalio sam se na:
  • ponovo naplaćen muzički paket (200 din), iako je besplatan u sklopu Box 4
  • naplaćeno 2 dana HBO-a (60 din), iako je isti deaktiviran pre isteka promocije

I ovde moram ozbiljno da pitam - zašto bih ovo morao preko poslovnice a ne preko portala kada preko tog istog portala, zvanično registrovan sa svim svojim dostupnim podacima počevši od ličnih podataka, preko broja ugovora etc mogu da aktiviram i deaktiviram brojne pakete i usluge?

Danas obnovio ugovor na foru traženja idp-a i popust 24x50%. Imao do sad box tri, a posebno i ugovor za mobilnu koji je isticao u oktobru. Bez problema sam i njega uključio i sad imam box4. Eto info ako nekom znači, mislim da je neko pitao nedavno za to.
Sad još jedno pitanje, šta beše oni po difoltu uključuju, onaj neki dodatak Net Limit. Kako se to isključuje, ako sam dobro shvatio mora isti dan da se isključi

Net boost ukljucuju, u toku dana obnove mozes da ga ugasis free. Ako sutradan trazis racunaju ti ceo mesec.

Meni u ugovoru piše da uključuju Net Limit.
Što se tiče net boost-a kad pogledam u aplikaciji on nije aktivan

Evo šta mi piše u ugovoru koji sam danas dobio:

Prilozi

• Screenshot_20250310-175038_Drive.jpg
    Screenshot_20250310-175038_Drive.jpg
    93.8 KB · Pregleda: 87
Džabe naglašavaš nije ti to SBB pa da se "pregovara" i ubeđuje oko opreme.

Ако је узео мове бокс пакет, то ће и добити.

@gvlada "Move Box paket" = šta? 😂😂
Pošto to ne postoji, postoje Box paketi i postoje Plan paketi za Supernova korisnike.

A ovo nije tema za Supernova pakete...

@gvlada "Move Box paket" = šta? 😂😂
Pošto to ne postoji, postoje Box paketi i postoje Plan paketi za Supernova korisnike.

A ovo nije tema za Supernova pakete...

^^
Prva 3 meseca po ceni postpejd tarife uključene u paket
Ukoliko si nov korisnik i nemaš nijednu mts uslugu ili imaš samo uslugu fiksne, odnosno mobilne postpejd linije ili fiksne i mobilne postpejd linije, i dodaš internet i MOVE televiziju - prva 3 meseca BOX 4 paket na optici plaćaš po ceni svoje postpejd tarife!
Promocija traje do 31. 3. 2025

Nazad
Vrh Dno