Čini se da je došlo do nesporazuma. U novom odgovoru se referišu na popust koji si dobio prilikom potpisivanja ugovora 5. avgusta, a koji je istekao 5. decembra. Biće da su pomislili da se buniš što i dalje nemaš taj popust, a ti se zapravo buniš što ti nije primenjen novi koji je obećan. E, sad, ima tu još jedna stvar. Ako je podnet zahtev za raskid zbog poskupljenja, nisam dosad čuo da su nudili 50% popusta do kraja ugovorne obaveze. Uvek je to bio ostanak pod istim uslovima, tako da bi trebalo ispitati šta se tu tačno desilo. Moguće je da je onaj koji je poslao prvi odgovor mislio da ti 50% popusta važi u toku cele ugovorne obaveze, a ne samo četiri meseca, pa je pogrešno formulisao poruku.
U svakom slučaju, njihova je greška. Mislim da bi pametno bilo otići u poslovnicu i objasniti situaciju, pa da oni napišu novi prigovor u tvoje ime. Iako inače mislim da je bolje pisati im mejlom, u slučaju nesporazuma ipak preporučujem poslovnicu, što opet kažem po ličnom iskustvu. Kad god mi se to dosad dešavalo, novi mejl je samo produbljivao nesporazum, iako sam uvek pokušavao da objasnim na drugi način. S druge strane, odlazak u poslovnicu je to rešavao uglavnom iz prve, mada sam jednom morao da odem i drugi put, gde se čak i devojka koja je radila nasmejala što ni nju nisu razumeli iz prve. Osim toga, u poslovnici takav prigovor označe kao urgentan, dok mejl uvek ima isti prioritet.