Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@пек kod 5G-a je gustina BS po gradovima velika, te je PON odlično rešenje jer nisu sve BS u isto vreme zauzete.

Zamisli imaš na svakoj 10. banderi 5G BS, i to jednu kutiju i 3 sektora recimo.

Ta kutija je povezana na napajanje, ima baterije, i ima XGS-PON uplink (Nokia recimo ima gotova rešenja).

Po sektoru BS isporuči par Gbps, u zbiru 5 recimo, povezana je na OLT operatera i deli vlakno sa 20-30 drugih malih BS. Ukupan kapacitet im je skoro 10/10Gbps, što je u normalnom režimu rada prilično dovoljno za njihov rad.

Primer:

Ljudi sta je sa tim upload-om kad su nas sve odradili za povecanje cene i "brzine",meni nikako ne ide preko 470? Ne ocekujem bas da bude 600 ali sad me bas nervira sto je 470.
Nokia mts modem kod mene.

Imam ja raznih,mnogo tezih problema u zivotu ali kako smo na forumu u temi o mts box paketima ja resio da pitam oko te brzine....evo place mi se zbog tvojih ultra problema....ako me razumes.

@misterija021 nakon migracija na nove pakete mnogi se zale na nestabilnost upload/download brzine. Neki od korisnika imaju na optici download 15-20mbs u nekim merenjima. Zasto, pitanje za telekom.

Auuuu 15-20 mbit....bolje da nista nisu dirali pa nek je i poskupelo.
Ovako bas nema smisla.

Ljudi sta je sa tim upload-om kad su nas sve odradili za povecanje cene i "brzine",meni nikako ne ide preko 470? Ne ocekujem bas da bude 600 ali sad me bas nervira sto je 470.
Nokia mts modem kod mene.
Isti slucaj i kod mene, bolje da nisi nista dirali...

Нисам приметио до сада, убацили "премотавање" за све документарне канале. То је велики плус.

E to se dugo čekalo. Ako im nisam pisao deset puta za BBC earth i Animal planet. Hvala za info.

Да ли се 4К пакет доплаћује у бокс 4 златном пакету?

Od danas na iris tv platformi u HD su prebaceni tv kanali Elita live 1-4 (pozicije 291-294), RT documentary (363), rtv 101 (504) i dva madjarska tv kanala M4 sport (694) i M5 (688)

Ima li na forumu akvizitera za Yettel i A1 ili članova koji imaju kontakt nekoga s kim su postigli dobar dogovor?
Mogu i svi ostali koji misle da imaju dobru ponudu.
Molio bih da mi se javite preko privatne poruke.

E sad malo da smaram, ne zamerite i preskočite ako vas ne interesuje... :)

Pišem u ovoj temi jer koristim Box3 u MTS-u, za koji mi ugovorna obaveza ističe sutra (25.01), a 29.01. mi ističe i Omorika S paket, isto u MTS-u (lokacija Pančevo, na adresi imao MTS optiku i SBB kabl).
Fiksni mi je potreban zbog mame (i neograničeni minuti).

SBB mi je ponudio 12 meseci po dinar, 12 meseci 4250 (mada se pominjalo i neko poskupljenje na 4500), ali tu onda ostaje pitanje mobilnog telefona (imam potrebu za mobilnim netom, trošio sam u proseku 20-30 GB mesečno, ponekad i više), zato gledam Yettel i A1.

MTS mi je danas ponudio (posle više iteracija "cenkanja") "najbolju" ponudu koja glasi - BOX4 Beli, 18 meseci 50% (3750 RSD) 6 puna cena (7600 RSD), ili BOX3 L 16 meseci 50% (2800 RSD) i 8 meseci puna cena (5700) - ali mi to opet ne igra jer mi fali mobilna usluga.

BOX4 beli sa ovom uslugom me na 24 meseca izađe 113.100 RSD
SBB ponuda (bez mobilnog) je oko 50.988 RSD (osim ako su stvarno podigli na tih 4500 i kusur, što ukupno podiže cenu za preko 7000).

Na strani MTS-a je to što je optika, brzina je 600/600 (ali iskreno, nisam nešto oduševljen netom), na strani SBB-a je što je EON bolji, nude mi 3 EON box-a, ali slabiji net (nude mi 400/40).

• Video sam da se pominje Mega Plan u A1, ako je i dalje aktivan... ako sam dobro shvatio, za nove korisnike je 1 RSD na godinu dana (ali mi se čini da mi fali malo mobilnog neta i ponekad može da zafali minuta ka drugim mrežama)
  • Nađoh na forumu da se pominje i Yettel Go Extra Plus za 899 RSD, ali izgleda da to nije zvanična ponuda.
  • Što se interneta i fiksne telefonije tiče, ne znam da li vredi da razmatram Yettel ili ev. nešto drugo, mimo MTSa i SBBa...

Eto, smorio sam za medalju, ali zabole me glava (a skratio sam i izostavio gomilu opcija), pa zato tražim akvizitere ako mogu da iole iskristališem sve opcije, jer nije mala razlika u cenama (a i u ponudi).

Pišem u ovoj temi jer koristim Box3 u MTS-u, za koji mi ugovorna obaveza ističe sutra (25.01), a 29.01. mi ističe i Omorika S paket, isto u MTS-u (lokacija Pančevo, na adresi imao MTS optiku i SBB kabl).
Na osnovu ličnog iskustva u poslednjih par meseci (obnova BOX 3 paketa za oca i zahtev za prenos broja za suprugu), mislim da bi prvo trebalo da 26.1. odeš u mts poslovnicu i poneseš zahtev za izdavanje IDP-a za taj BOX, pa sačekaš da te zovnu i ponude novu UO sa 24 meseca u 50% popusta (mislim da nije trebalo da pregovaraš unapred o uslovima za ostanak, mada ima primera u temi gde to nije bilo važno, svakako su ponudili 24x50%). Zatim 30.1. odeš u A1 i podneseš zahtev za prenos broja na pripejd (besplatni Mega plan), a onda sačekaš da te zovnu i probaju da zadrže. Suprugu su zvali nakon zahteva za prenos i praktično joj ponudili da ona kaže šta želi za ostanak, nakon što je odbila novu UO za Moravu na 3 godine po 3x manjoj ceni od regularne.

Ne uspevam da nađem na temi. Da li max aplikacija ide besplatno uz Box 4 beli? Imao sam Box 4 plavi onaj stari i tad je radilo. Sad u januaru se me prebacili na ovaj novi plavi a pre par dana sam potpisao novu obavezu za Box 4 beli i ne mogu da povežem nalog na Max-u.

Od kako sam migriran na nobi box 3 L, premotavanje unazad mi radi samo do sat vremena na hbo kanalima i cinemax-u? Pise dostupno za kupovinu. Ostali kanali uredno do 7 dana rade premotavanje. U cemu je fora?

Vezano za 4k katalog serija i filmova sto reklamiraju uz 4k paket na sajtu mts-a...
Kako to izgleda uopste? Jel' napravljeno kao zaseban folder pod nazivom 4k ili ?
Znacilo bi mi ako neko to zna ili moze da okaci Skrinshotove.. Meni je samo receno da kao probam da udjem na npr. seriju Tunel i da je ona 4k, ali kolko ja vidim nema tu nikakve oznake 4k za tu seriju u opisu i slicno ... (tu seriju pronasao u Superstar folderu), a isto tako ne vidim nigde ni da postoji zaseban folder u Video klubu pod nazivom - 4k .
Nista mi sad nije jasno... Hvala unapred svima :)
Do pre par dana dok nisu poceli da ubacuju nove kataloge u video klub postojao je i katalog 4K sa domacim remasterizovanim filmovima u 4k i novim domacim serijama u 4k... sta se desilo sa katalogom i zasto ga ne vracaju niko se ne izjasnjava... od 01.02. ce se kao naplacivati 4k usluga pa cemo videti sta i kako...

Da li je na MTSovom netu moguce da se uradi forwardovanje porta?
Da li ja kao korisnik MTSa imam staticni IP?

Ako je u pitanju optika, ne dobija se standardno statička adresa ali se dobija javna dinamička s kojom radi pristup spolja pa je moguće podesiti i port forwarding. Ako je u pitanu DSL, onda zavisi od slučaja do slučaja - moguće je da se dobije javna dinamička adresa, a moguće je i da se dobije i CGNAT adresa.

Ima li na forumu akvizitera za Yettel i A1 ili članova koji imaju kontakt nekoga s kim su postigli dobar dogovor?

SBB mi je ponudio 12 meseci po dinar, 12 meseci 4250 (mada se pominjalo i neko poskupljenje na 4500), ali tu onda ostaje pitanje mobilnog telefona (imam potrebu za mobilnim netom, trošio sam u proseku 20-30 GB mesečno, ponekad i više), zato gledam Yettel i A1.

MTS mi je danas ponudio (posle više iteracija "cenkanja") "najbolju" ponudu koja glasi - BOX4 Beli, 18 meseci 50% (3750 RSD) 6 puna cena (7600 RSD), ili BOX3 L 16 meseci 50% (2800 RSD) i 8 meseci puna cena (5700) - ali mi to opet ne igra jer mi fali mobilna usluga.

SBB ponuda (bez mobilnog) je oko 50.988 RSD (osim ako su stvarno podigli na tih 4500 i kusur, što ukupno podiže cenu za preko 7000).

Na strani MTS-a je to što je optika, brzina je 600/600 (ali iskreno, nisam nešto oduševljen netom), na strani SBB-a je što je EON bolji, nude mi 3 EON box-a, ali slabiji net (nude mi 400/40).

• Video sam da se pominje Mega Plan u A1, ako je i dalje aktivan... ako sam dobro shvatio, za nove korisnike je 1 RSD na godinu dana (ali mi se čini da mi fali malo mobilnog neta i ponekad može da zafali minuta ka drugim mrežama)
  • Nađoh na forumu da se pominje i Yettel Go Extra Plus za 899 RSD, ali izgleda da to nije zvanična ponuda.
  • Što se interneta i fiksne telefonije tiče, ne znam da li vredi da razmatram Yettel ili ev. nešto drugo, mimo MTSa i SBBa...

Eto, smorio sam za medalju, ali zabole me glava (a skratio sam i izostavio gomilu opcija), pa zato tražim akvizitere ako mogu da iole iskristališem sve opcije, jer nije mala razlika u cenama (a i u ponudi).
Kao što ti je već napisano najbolje je da 26.1. odeš u poslovnicu i tražiš idp. Tada nude 24x50%. Budući da ti i mobilni ističe par dana posle pitaj da i njega staviš u box i da uzmeš box4 sa popustom 24x50%. Mislim da će moći ali ako kojim slučajem ne može, 30.1. odeš u A1 i podneseš zahtev za prenos. Zvaće te i nudiće ti 24x50%, a i ako ne nazovu svakamo A1 nudi za prelazak kod njih 24x50%.
Naravno da su opcije i yettel i sbb ali ovo ti je najmanje smaranja po korektnoj ceni

Najbolje je ako bi mogao da dobijes 24×50% na Beli BOX uz trazenje IDP/zahtev za prenos broja

Pozdrav svima,
Imam Box 2(Net+Fiksni).
Infrastruktura je stara te internet dobijam preko telefonskih parica. Brzina je mala ali stabilna. Problem je sto je ping ~30ms ali zato u nekom trenutku skoci na >1000ms i ne pada sve dok se ne restartuje ruter. Da li je neko imao slicnih problema i koje je resenje toga? Hvala unapred.

Danas podneo zahtev za idp, ni sam više ne znam da l da ostajem sa 50% na optici ili yetel...

Sad u plavi box 4, nema HBO?

Nazad
Vrh Dno