Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Nisam našao ponudu koja je važila u septembr kad sam potpisao ugovor, ali kolko se sećam uvek je bilo jedan dodatni stb u box4 besplatno. Vidim i da je sad ta ponuda, nije mi jasno gde su oni našli osnovu da naplate? Nije mi to rečeno kad sam potpisivao ugovr, samo je naglašeno da sad se plaća net limit za 4ubox. Pišem im svakako prigovor na račun.
Evo meni danas stiglo obaveštenje da je prigovor usvojen.

Prilozi

• Screenshot_20241107-203406.png
    Screenshot_20241107-203406.png
    163.5 KB · Pregleda: 124
Obaveštenje jeste opet maksimalno zavučeno, ali je bar potpuno jasno rečeno ovaj put na koga se odnosi, a na koga ne odnosi, ali se iz nepoznatog razloga ovde neprestano unosi sumnja i pometnja.
Iz nepoznatog razloga 💀 Nepoznat razlog se desio pre par meseci, naravno da su skepticni sada i pravno vagaju svaku rec koju je mts napisao u PR/korporacijskoj izjavi.

Juče stigo SMS za istekao ugovor za paket koji nije više u ponudi i pripaja se paketu koji je sličan tom stim što daju fore 30 dana za potpisivanje novog ugovora uz posetu poslovnici ili kontakt fonom pa da vidim šta nude.

Juče stigo SMS za istekao ugovor za paket koji nije više u ponudi i pripaja se paketu koji je sličan tom stim što daju fore 30 dana za potpisivanje novog ugovora uz posetu poslovnici ili kontakt fonom pa da vidim šta nude.
Poštovani, ako imate optiku, podnesite zahtev za IDP u mt:s poslovnici. Zvaće Vas telefonom i ponudit će Vam 50% popusta na mesečnu pretplatu 24 meseca.

Dobro poređenje starih i novih paketa:
Koliko vidim azurirali su liste, sad se vidi sta tacno spada u tih osnovnih 250 kanala. Sta znam, tih 250 kanala su mi cak i okej, vise mi je jadno koliko nisu imali sta da stave u one posebne kategorije deciji/dokumentarni/filmski (muzicki ajde, vredi da se uzme). Deciji nema cetiri kanala, u filmski ne spada hbo (transfer blama uglavnom), od dokumentarnih sam ocekivao vise (ali ajde dobri su za spavanje). Sve u svemu jako nevesto organizovano, mogli su komotno da ukinu te kategorije, ni jedna od njih ne pruza osecaj dodatne vrednosti.

Koliko vidim azurirali su liste, sad se vidi sta tacno spada u tih osnovnih 250 kanala. Sta znam, tih 250 kanala su mi cak i okej, vise mi je jadno koliko nisu imali sta da stave u one posebne kategorije deciji/dokumentarni/filmski (muzicki ajde, vredi da se uzme). Deciji nema cetiri kanala, u filmski ne spada hbo (transfer blama uglavnom), od dokumentarnih sam ocekivao vise (ali ajde dobri su za spavanje). Sve u svemu jako nevesto organizovano, mogli su komotno da ukinu te kategorije, ni jedna od njih ne pruza osecaj dodatne vrednosti.
Gde vidiš te liste?

Kacili ljudi i pre, nego sada updateovali konacno. Isto idi u box 4 pa "detaljne informacije o paketu" i onda ona kartica sa televizorom treca od pozadi (ne druga kartica sa televizorcicem), i tu su uradili update.

Jedino sto mogu da pretpostavim je da je glavni selling point za svaku od kategorija video klub zapravo. Posto, kao sto sam vec rekao, ponuda i broj samih kanala ne pruzaju neki osecaj dodatne vrednosti (kao sto je pre bio slucaj).

Poslednja izmena:
^ Opet nema spiska kanala. A link koji si ostavio je stari link sa starim paketima, kao npr. ekstra, mađarski itd. Trebalo bi da budu samo ova 4 koja nude

@mlax37 kao sto sam i napisao, link je stari, ali je azuriran. Imas filtere i tu izaberes kategoriju (osnovni, filmski, muzicki, deciji, dokumentarni). To su sve nove kategorije, azurirane su. Nemoj imena novih kategorija da mesas sa zanrovima (sportski, filmski, dokumentarni, informativni itd.) i ako sada imaju ista imena. Takodje, videces da kanali iz starih kategorija kao sto je kategorija extra, sada prikazuju uz sebe i novu kategoriju (npr. osnovni). Dakle, neki kanali imaju dupli "label" novi i stari.

Dalje, kanali kao sto su hbo, madjarski i erotski, ne spadaju ni u jednu novu besplatnu kategoriju, zato te kategorije postoje i dalje.

Da li ce se HBO dobijati uz neki najskuplji BOX4 paket ne znam, za sada ne pise tako.

Poslednja izmena:
^ To me sve buni. Ako su u opisu paketa naveli da biramo između 4 paketa, zašto onda u tim filterima imaju više od 4? I zašto neki imaju dupli "label"?
Jasno mi je okvirno kako funcioniše ali mislim da su ga zakomplikovali. Osim toga nisu dali cene za ove koje ne možeš birati uz paket. Koliko košta mađarski? Koliko košta ako uzmeš najmanji box doplata za premotavanje?

Slazem se, skarabudzeno je. I sto je najgore ne deluje da su paketi samo poskupeli, nego da su ih i osakatili. Pre si uz zlatni/beli znao da dobijas celu mts ponudu tuto kompleto, uz plavi si znao da imas "sve sto ti treba" bez hbo npr. A sada kao nesto "biras", pri cemu ako imas decu prosto mora da uzmes deciji jer je cak i cartoon network sada zakljucan pod decijim, i ti onda sada sa plavim vise nemas nista. Ni jedan paket sada ne pruza osecaj satisfakcije, a na sve to, cak i da uzmes najsuplji paket, opet mora da dokupljujes konkretne pakete koje ces stvarno i da gledas (poput HBO), posto sigurno ne uzimas box 4 zlatni zbog pinkovih filmskih kanala.

Ovo je žestoko poskupljenje,skriveno u žbunju raspale im web stranice.
Naspram Irisa,Netflix deluje izuzetno jeftino i povoljno,dočekasmo i takav dan,zlatno doba,nema šta:D

Poslednja izmena:
@qobrex
Nije optika, bakar je u pitanju a optiku mogu samo da sanjam ili da znam da postoji čitajući ovde.
Pošto je bakar u pitanju, onda podnesite zahtev za MIK. Neki su pisali da su dobili 16 meseci 50%, neki su dobili 18 meseci 50% a znam i video sam da je jedan napisao da je dobio 24 meseca 50% kao na optici. A budite spremni da Vas i ne pozovu jer su jednom članu ištampali MIK i nisu ga zvali zašto je to podneo ( nisu se potrudili da ga sačuvaju kao korisnika ). U prevodu, popusti za 50% popusta na mesečnu pretplatu za BOX 4 bakar su različiti, najmanja ponuda je 14 meseci*50% ( ostalih 10 meseci puna cena ), a najveća ponuda 24 meseca*50% ( kao na optici ), kada se podnosi zahtev za MIK.

Uskoro mi ističe ugovor na 24m koji sam imao sa Supernovom. Pratim temu i nova dešavanja oko cena, ali sam hteo da proverim da nešto nisam prevideo.
Uporedne ponude MTSa i SBBa, pod USLOVOM da se dobije ugovor na 24m uz 50% popusta (iz SBBa sam dobio ovakvu ponudu, MTS je na potezu...) su:

EON Premium: 5.400/2 = 2.700 din/m
  • net: 600/600 Mbps
  • TV...
  • Fiksni: koji me ne zanima
Box 4 BELI: 7.599/2 = 3.750 din/m
  • TV...
  • Mobilni: Soko LITE (vrednost samo ovog postpaid paketa kao samostalnog je 5.149 / 2.025)
Zašto se ne odlučiti za MTS ponudu ?

Uskoro mi ističe ugovor na 24m koji sam imao sa Supernovom. Pratim temu i nova dešavanja oko cena, ali sam hteo da proverim da nešto nisam prevideo.
Uporedne ponude MTSa i SBBa, pod USLOVOM da se dobije ugovor na 24m uz 50% popusta (iz SBBa sam dobio ovakvu ponudu, MTS je na potezu...) su:

• TV...
  • TV...
  • Mobilni: Soko LITE (vrednost samo ovog postpaid paketa kao samostalnog je 5.149 / 2.025)
Vrednost SokoLite bez popista sa cenama na sajtu je oko 2800 mesecno bez popusta. Stari mogu na to da dobiju jos 50% gde ispada oko 1400, a novi nisam siguran.
A1 daje 12 meseci besplatno Mega plan( regiralna cena 1000 dinara mesecno)
U eon premijum ide besplatno HBO koliko znam, a od pre neki dan ga nema besolatno ni u jednom box paketu vise.

Poslednja izmena:

• TV...
  • TV...
Nema po meni razloga ne odluciti se za mts .

Da li moze MTS Box preko Supernova optike, ili je to i dalje odvojeno?

Idalje je odvojeno, ali su cene za SuperPlan 3 i SuperPlan 4 sa jedne i Box3 i Box4 sa druge strane sada potpuno iste.

• TV...
  • TV...
Gde je kod SBB 600/600 ? Tamo je valjda 600/60???

Vrednost SokoLite bez popista sa cenama na sajtu je oko 2800 mesecno bez popusta. Stari mogu na to da dobiju jos 50% gde ispada oko 1400, a novi nisam siguran.
A1 daje 12 meseci besplatno Mega plan( regiralna cena 1000 dinara mesecno)
U eon premijum ide besplatno HBO koliko znam, a od pre neki dan ga nema besolatno ni u jednom box paketu vise.

Čisto da imaju pratioci trenutne informacije - ovo je za Soko Lite sa zvaničnog sajta. A takođe Box 4 BELI ima HBO+ u ponudi.
1731067440594.png 1731067913111.png

Idalje je odvojeno, ali su cene za SuperPlan 3 i SuperPlan 4 sa jedne i Box3 i Box4 sa druge strane sada potpuno iste.
Dokle se stiglo sa stapanjem Supernove u MTS? Obzirom da imam Supernova optiku, a cene su iste, da li je bolja budućnost sa MTSom ili ostati na Supernovi ?

Čisto da imaju pratioci trenutne informacije - ovo je za Soko Lite sa zvaničnog sajta. A takođe Box 4 BELI ima HBO+ u ponudi.
Pogledajte prilog 465699 Pogledajte prilog 465701

Dokle se stiglo sa stapanjem Supernove u MTS? Obzirom da imam Supernova optiku, a cene su iste, da li je bolja budućnost sa MTSom ili ostati na Supernovi ?
Da kad saberes dve cene i podelis na 24 meseca Soko lite izlazi oko 2800 sa cenom na sajtu.sSa popustom 1400 za stare korisnike. Gde si ti nasao 5149 , samo ti znas.

Prilozi

• Screenshot_20241108_133535_Opera.jpg
    Screenshot_20241108_133535_Opera.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 67
Za par godina supernova nece ni postojati jer sve ide ka tome, iste cene, iste brzine neta, isti kanali… Migracija koja je u toku vec par meseci takodje ide u prilog tome da svi korisnici budu na jednom mestu tj u jednom sistemu/bazi
Da kad saberes dve cene i podelis na 24 meseca Soko lite izlazi oko 2800 sa cenom na sajtu.sSa popustom 1400 za stare korisnike. Gde si ti nasao 5149 , samo ti znas.
Cena koju je naveo je cena van ugovorne obaveze

Ono što mogu da kažem je da su tehnički skoro potpuno spojene obe infrastrukture:
  • Tehnički se i kod VDSL-a i kod PON pristupa kod provajdera sve odvaja VLAN-ovima (Virtual LAN). Postoji mogućnost za 4096 VLAN-ova.
  • mts koristi 4 VLAN-a (jedan za internet, jedan za VoIP, jedan za Iris i jedan za TR069)
  • supernova koristi 3 VLAN-a (jedan za internet, jedan za VoIP, jedan za TR069) tv je RF over optics (DVB-C).
  • nisu isti VLAN-ovi kod mts i supernove.
  • i mts i supernova koriste OLT-ove koji su sad na istim lokacijama
  • mts VLAN-ovi su dostupni i na SN optici i obratno, čak se dešava da ONT na SN infrastrukturi povuče konfiguraciju za mts kad oni nešto zeznu, video sam jednom.
  • mts korisnici koji su pod CGNAT (uglavnom VDSL korisnici) i svi SN korisnici koji nemaju statičku IP adresu, svi koriste isti CGNAT sistem, izlaze preko identičnih javnih adresa.
  • supernova korisnici sa statičkim IP adresama sada na internet "izlaze" direktno u mts mrežu u mestu odakle su, nema nikakvog tuneliranja u Beograd i slično

Bilo bi logično da telekom ponudi ovako recimo:
- Box 3 S: fiksni + osnovni TV + net gde je: VDSL 20/4, Coax DOCSIS 150/10, optika 200/200

itd itd...

^ da smo u normalnoj drzavi i da je operateru bitan korisnik tako bi i bilo, ovako… Ovako se ocekuje povecanje cene tv dodataka od 1. decembra u rasponu od 25 din (stingray) do 100 din (hbo plus) :D

Nazad
Vrh Dno