Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@alex1974
Znam one se vrv i medjusobno cuju svaki dan. 😀
@mlax37
Onda bi trebalo i cena da bude veca za svetlosne godine , da se ne bunimo na velike cene u Mts.
Moja sestra koristila Yettel tv+net godinu i nesto , i kad poskupeli raskinula ugovor i opet 12 meseci po dinar u sbb. A pitao je kako radi, kaze ok za te pare , nego za dosta vise para u Mts.
Slazem se svako treba za svoje pare da uzme sta mu treba i zeli.

Ovako stoje stvari, sad sam bio u poslovnici i zvanicno je ukinuto 24x50% i sad je max 18x50 i 6 u fullu. Ali su sad poslovnicama dali mogucnost da nude 16x50% a na foru ne prihvatanja zove vas sluzba za korisnike i nudi jos max 2x50%.(I to je ono sto sam ja dobio)
Eto to mi je zvanicno sad receno u poslovnici i to je od 01.10. tako, eto ja baksuz 03.10 mi istekla UO samo jos neko da potvrdi ovo a niko da se javi da mu je istekla UO i sta su mu max ponudili.

To je to onda. Prvo je A1 poskupeo onda Yettel ali postpejd pakete. Telekom nije mogao da poskupi urnisane i beskorisne pakete i uradio to kroz box pakete. Zvanicno nije nista poskupelo ali se placa vise debelo.
@ekoguard
Nema sta ko da ti javi, jedna mala mala sitna manjina se bakce i trazi popuste. Sta im se kaze u poslovnici ljudi potpisu. Neko uzme i telefon , nekoga mrzi da se cima, neko se misli tako je za sve. Tek ima da se placaju paketi skuplje samo da se pomire MTS i SBB. 😁

Pa tu manjinu ovde sa foruma i pitam da li je neko od 01.10 do danas a kome je istekla UO i na optivi je, da li je dobio 24x50%, prosto. Do sad se niko nije javio a ja cekam bar jedan da kaze da je po uzetom idp broju isto dobio max 18x50+6 full

Ovako stoje stvari, sad sam bio u poslovnici i zvanicno je ukinuto 24x50% i sad je max 18x50 i 6 u fullu. Ali su sad poslovnicama dali mogucnost da nude 16x50% a na foru ne prihvatanja zove vas sluzba za korisnike i nudi jos max 2x50%.(I to je ono sto sam ja dobio)
Eto to mi je zvanicno sad receno u poslovnici i to je od 01.10. tako, eto ja baksuz 03.10 mi istekla UO samo jos neko da potvrdi ovo a niko da se javi da mu je istekla UO i sta su mu max ponudili.
Da li to znači da su tebi u poslovnici ponudili 16x50% kad si tražio idp, pa nisi pristao, pa su te oni zvali i ponudili 18x50%. Ako možeš molim te objasni dodatno.
Bilo je samo pitanje vremena kada će ukinuti ovaj popust na traženje idp-a. Ako se ne varam s tim su i počeli pre dve godine, taman tako da se niko ne ovajdi dvaput

@mlax37
Ne, ovako ide cela prica u kontinuitetu, 01.10 ja zovem a videh u temi pre par stranica broj 970 bese iz ciste radoznalosti da vidim sta nude onako 3 dana pred istek UO, kazu tada 6x50% i 18full, reko hvala sutradan me zove 064733 i kaze 18x50% i 6 full, reko cao sacekacu ja jos dva dana i dacete vi meni kad uzmem idp broj 24x50, sutradan 03.10. mi salju poruku za vas smo pripremili posebnu ponudu javite se sto pre, ma reko sta da se javljam jos sutra i istice mi UO i uzimam idp i 24x50 i tu poruku iskuliram 03.10 opet me zove 733 i opet nudi 18x50% ja opet odbijam cekam sutra jer mi 03 isticala UO.
04.10. idem i trazim u poslovnici idp i ona zavede to i kaze neko ce vas danas sutra zvati da ponudi bolje uslove super. Niko ne zva ni petak, ni subotu al eto ih u ponedeljak i opet Sandra kao i prethodna dva puta sa 733, kaze kolege su nam prosledile da trazite bolje uslove i ja sam vam dva puta davala, dajem i sad reko sta mi dajete box4 beli 18x50 i 6xfull, ja reko znam coveka kome ste pre par dana dali 24x50 ona kaze toga vise nema i ovo je trenutna ponuda, ja reko ne prihvatam ona hocete par dana da razmislite pa da nam se javite, ne reko nista ispod 24x50 me ne interesuje jel to konacan vas odgovor pita, ja reko da kaze da raskinemo ugovor, da raskidaj ok donesite samo uredjaje u poslovnicu dobicete idp i pozelela mi sve najbolje ja njoj cao i to je to od tad nista cekam da se predomisle i danas svratim u jednu poslovnicu i pitam i covek mi kaze 2 god traje akcija prekinuta je 01.10 max sad daju 18x50 zato su u poslovnicama sad dali ovlascenja da umesto max 6x50 daju 16x50 a ako uzmes idp broj ovi ti daju jos 2x50 i to je sad max max sto mozes da dobijes, tako da cu sacekati jos koji dan da vidim dal ce se iko javiti sa 24x50 da je od 01.10 dobio pa ako niko se ne javi pristacu na to i eto da znate da je to 99% samo jos bar jedan da potvrdi pricu moju da mu nude po idp broju max 18 i to je ta prica.
Kako samo meni to zbog 3 dana da promakne koji sam ja baksuz nad baksuzima ali i zbog nrkih stvari iz privatnog zivota ja ne znam...

@mlax37
da raskidaj ok donesite samo uredjaje u poslovnicu dobicete idp i pozelela mi sve najbolje ja njoj cao i to je to od tad nista cekam da se predomisle i danas svratim u jednu poslovnicu i pitam i covek mi kaze 2 god traje akcija prekinuta je 01.10 max sad daju 18x50

Ocigledno ta ne zna ili se pravi luda kako IDp funkcionise, ako si odbio ponudu na mail dojias IDP sa tim brojem imas 20 dana tako nesto da predjes kod drugog operatera (yettel i yunet) oprema se vraca tek kad taj novi provejder nakaci svoju.
Poenta IDP broja je da ti ne ostajes bez neta dok ti ne nakace drugi (net, tv nemas samo dok ti monteri ne nameste njihovu opremu)
Ako prodje vreme vazenja IDP broja to znaci da si i dalje kod mts bez ugovorne obaveze gde je paket skuplji, opet mozes da trazis IDP broj da bi presao kod drugog bez prekida neta.

Ocigledno ta ne zna ili se pravi luda kako IDp funkcionise, ako si odbio ponudu na mail dojias IDP sa tim brojem imas 20 dana tako nesto da predjes kod drugog operatera (yettel i yunet) oprema se vraca tek kad taj novi provejder nakaci svoju.
Poenta IDP broja je da ti ne ostajes bez neta dok ti ne nakace drugi (net, tv nemas samo dok ti monteri ne nameste njihovu opremu)
Ako prodje vreme vazenja IDP broja to znaci da si i dalje kod mts bez ugovorne obaveze gde je paket skuplji, opet mozes da trazis IDP broj da bi presao kod drugog bez prekida neta.
Znam bre ja kako idp funkcionise, zna i ona znam bre cemu sluzi i sve nije to poenta nego da li je jos neko dobio max 18x50% ili je dobio 24x50 to je poenta a znamo i ona i ja sta je i cemu sluzi idp broj.

Čini mi se da je neko pisao prošlu sredu da je dobio 24x50% za dedu

Jeste ali on je potpisao ugovor pre 01.10. ali su se zalili jer na daljinu imas 14 dana fore da se zalis ili raskines ugovor bez posledica, ugovor je potpisan pre 01.10 ako sam dobro to ispratio i zato je dobio, mene interesuje da li je neko po 01.10 potpisao novu uo ili uzeo bar idp broj.

Da sad sam vratio unazad, potpisao je pre 01.10. sa 1 mesec benefita a unuk mu rekao da ne potpisuje, ali posto je bilo na daljinu imaju pravo na 14 dana da se predomisle sto su i zeleli a 01.10 su ih zvali i ponudili uslove koji su vazili do 30.09. jer su u Septembru i potpisali. To nije ovo sto mene interesuje mene interesuje da li je jos neko dobio 24x50 a da mu je ili istekla uo 01.10 ili da je trazio idp od tog datuma.

Poslednja izmena:
Posto nas je malo , taj se mozda javi za 15 mim a mozda za 30 dana. Bolje potpisi na 18 da ne placas punu cenu. A mozda se predomisle i daju samo 12, to se kod njih za cas promeni.
Meni u sistemu stoji 16 meseci u pola cene vec mesec dana, ali ja trazio 20 po 1 dinar (za bakar) .😄

Sve se nadam zvace i ponudice 24x50 cekam idp pa cu videti ovaj u poslovnici rece mozes da odustanes od idp kad god hoces i kad ti ga daju samo dodjes i odradimo sve jer sam mu trazio da udje i tu sve vidi sta su mi nudili sta sam odbijao tako da samo uradi ono sto su mi odobrili i cao. Zato cekam da vidim jel ce nekom da daju sad od oktobra 24x50 ili def ne.
BTW, ti si na bakru, ja na optici, a vise cene i daju za optiku nego za bakar benefita.

Kada zatrazim IDP broj u poslovnici da li to momentalno znaci raskid ugovora, vracam odmah opremu ili je to samo najava da bih presao kod drugog operatera?

Kada zatrazim IDP broj u poslovnici da li to momentalno znaci raskid ugovora, vracam odmah opremu ili je to samo najava da bih presao kod drugog operatera?
Poenta je da imaš net dok ne pređeš kod drugog provajdera, tek onda vraćaš opremu

Najava da bi presao kod drugog.

Izdavanje IDP podrazumeva i zahteva raskid postojećeg ugovora. Samo što se oprema ne vraća odmah kao kod običnog raskida ugovora već 'samo' razbucaju Box paket na pojedinačne usluge i onda tih X dana koliko potraje realizacija promene provajdera (ili vi što blefirate radi popusta dok čekate da vas pozovu sa ponudom) svaku uslugu naplaćuju po ceni bez ugovorne obaveze (dakle ne Box po ceni bez UO već NET paket + mobilna tarifa + TV paket + fixni) sve dok ne vratite MTS opremu nakon dobijanja opreme od Yettel ili Yunet ili dok ne potpišete ponovo novi Box ugovor kod MTS-a.

Meni istice 31.10. Zvao ih pre neki dan ponudili prvo 6m pa 10m. Nisam prihvatio. Juce sam isao na onu opciju zahtev za produzenje ugovora preko moj mts aplikacije. Malopre su me zvali i ponudili 18m, 50% popust. Prihvatio sam jer hocu da iskoristim akciju za telefon.

Meni istice 31.10. Zvao ih pre neki dan ponudili prvo 6m pa 10m. Nisam prihvatio. Juce sam isao na onu opciju zahtev za produzenje ugovora preko moj mts aplikacije. Malopre su me zvali i ponudili 18m, 50% popust. Prihvatio sam jer hocu da iskoristim akciju za telefon.
To ti je i max sto se dobija sad evo jos jedan clan mi je u DM poslao da su mu max nudili 18 meseci.
Dakle sad mogu sa 100% sigurnosti reci da je max sa idp brojem 18 meseci i da razmisljate dal vam to odgovara jer nema vise 24x50 sad vec ima nas troje koji su to kao max dobili pa da znate da ne ocekujete vise def. 24x50% vec 18x50% i 6xfull cenu.
Blago onima koji su to iskoristili a ja mu dodjem prvi na forumu koji je za to p.o.p.u.s.i.o. kad sam baksuz🤣🤣🤣

Nista ja najverovatnije idem ovih dana ipak da potpisem i prihvatim ponudjeno jer ocito je to max kako mi i rece zaposleni da od 01.10 toga vise nema.
Srecno nam bilo

Pa lakše ti je da ih zoveš, da kažeš da prihvataš 18x50%, da ti ugovor pošalju na mejl i tako završiš za 2 minuta, nego da ideš u poslovnicu :D

Poslovnica mi je ispred zgrade🤣

Samo bih pitao ovog dragana sta je netacno, nek ide da trazi sad 24x50 pa nek nam se javi da potvrdi dal je tacno ili netacno.🤬🤬🤬

Ja sam imao sreće onda pošto mi je isteklo krajem septembra za 24x50%.Mada su neki uspeli i 2 puta da prodju sa ovom promocijom.

Mada su neki uspeli i 2 puta da prodju sa ovom promocijom.
Ja se baš i ne sećam da sam ovde na forum pročitao da je neko 2 ugovora za redom tražio IDP i 2x dobijao 24x 50% promo.

Da su inicijalno uveli optiku i dobili 12x 1 din ( = kad je to bila ponuda na sajtu za nove korisnike) pa po isteku tog prvog ugovora išli na IDP blef i dobili 24x 50% to da, velik broj slučajeva mi je poznat. Moj brat je baš taj slučaj, ali tek je na pola tog drugog po redu ugovora od kad je MTS optika korisnik. Videćemo u oktobru 2025. šta će moći da se izvuče...

Mislim da ovaj fazon sa idp-om traje tačno dve godine i da su ga tako i napravili da niko ne može dva puta.
Lako je proveriti ali ko će sad listati temu na 2 godine unazad

@ekoguard Постоји велика разлика између "Ја сам њих звао и тражио понуду" и "Истекао ми уговор и тражио ИДП број" јер они одмах евидентирају у систему да си ти њих звао, тражио понуду. Ако може да се прочита у твојим коментарима ти си са њима преговарао у вези услова за нову уговорну обавезу и одмах закуцао "Бокс 4 златни пакет".

ИДП као "услов" никада нигде није био званично уведен да би се и званично укинуо. У овој конкретној теми имаш и људе којима су исто нудили у септембру месецу, исто као и теби, прелистај мало тему.

MASA.png
MASA.png

Овде имаш корисника који каже да је и раније била понуда без ИДП-а 16 месеци - 50% попуста.

MASA.png

И на крају, много битно - сви који су делили савете у овој теми су рекли дословно "Кад ти истекне уговор, следећи дан одеш у пословницу и поднесеш захтев за ИДП број".

Fora sa IDP brojem je pocela krajem 2021 godine. Yettel startuje sredinom nivembra 2021 , za prelazak kod njih na optiku traze IDP broj, ljudi su poceli da traze IDP broj i odlaze u Yettel. Mts onda uvodi zadrzavanje korisnika na zahtev za Idp broj. Znam je sestra je dobijala smesne ponude od Mts-a, nije dobila 24x50, ali je to dobila u Yettelu.
A pre 4god isto smesne ponude od MTS-a lepo vrati opremu od bakra, prodje mesec dana i dobije 12 meseci na optici kao nov korosnik u Mts-u. Tada pocinje ljuti rat Mts-Sbb i 12 meseci po dinar.
Rat kuliminira u ovo vreme pre 2g i tada se delilo sakom i kapom. Sretne me agnet pocne neku pricu 14 meseci po dinar , ja kazem kako me samo interesuje maximum. Kaze moze 18 meseci samo da prenesem broj iz A1. I tako padne 18 meseci po dinar na bakru.
Nego doslo vreme da se placa cena ratovanja, nece oni podizati cene box paketa vise ali ce smanjivati popuste do ne dodju na 1-6 meseci u pola cene.
Svako neka sagleda sve opcije sta mu treba i sta gde koliko kosta, opet ce vecima platiti sve a koristiiti vrlo malo.

Meni je ok 18 meseci po 50%, ali ok mi je i preci u yetel ako daju 12 meseci po 1.

Uglavnom, brzo ce januar, pa cemo videti...

Pa i Yettel je deo kartela 😂 I oni će sigurno da smanje sa 12 na tipa 8 meseci.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno