Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Imam Box 4, i u racunu za mart su mi naplatili i dodatni STB 250din, iako je u taj paket bilo uracunato 2 besplatna STB (koliko ih i imam). Da li je jos neko ovo primetio?

(dvogodisnji ugovor za taj box paket mi je istekao pre mesec-dva, ne znam da li to ima veze sa ovom promenom)
To je zato što ti je istekla ugovorna obaveza. Isto tako je bilo i meni, čim mi je istekla uo, počeli su da naplaćuju dodatni stb.
Ja sam to iskoristio da vratim jedan stb (koji je bio zastateo, onaj veliki beli) i kad dam potpisao novu uo tražio sam i dobio novi

Ja jedino ovo da im pošaljem?
Pogledajte prilog 384588
Verovatno si povezan sa 100mbit mrežnim kablom (samo 4 žice umesto 8, ili je pokvaren) ili koristiš 100mbit karticu/port pa ne može više od 100mbps ni da prodje (jer ti se zakucao speedtest na max 94mbps realnih podataka što dobijaš kada je 100mbit), proveri parametre u statusu mrežne konekcije
Kad se buniš mts-u da nemaš punu brzinu oni eventualno pošalju terenca da ispita sa njihovim laptopom pa džabe da se cimaš sa tim ako je problem u opremi sa tvoje strane

Poslednja izmena:
Ja jedino ovo da im pošaljem?
Pogledajte prilog 384588
Čoveče natežem se sa lelekomom mesecima sada mi stižu nenormalno uvećani računi i oni umesto ovaj što je zadnji stigao da umanje kažu umanjićemo u narednim mesecima

Ako ćeš po pravilu službe, RATEL test je jedino merodavan.
Kad vide da si njih potegao, možda se uozbilje.
Dakle uradi Speed test na ratel sajtu.

Ali proveri najpre ovo što je Rajkosto napisao u postu iznad.

Poslednja izmena:
Verovatno si povezan sa 100mbit mrežnim kablom (samo 4 žice umesto 8, ili je pokvaren) ili koristiš 100mbit karticu/port pa ne može više od 100mbps ni da prodje (jer ti se zakucao speedtest na max 94mbps realnih podataka što dobijaš kada je 100mbit), proveri parametre u statusu mrežne konekcije
Kad se buniš mts-u da nemaš punu brzinu oni eventualno pošalju terenca da ispita sa njihovim laptopom pa džabe da se cimaš sa tim ako je problem u opremi sa tvoje strane
I meni je bilo u pocetku 94-95mbps, utvrdio sam da mi mrezni kabal nije valjao, tacnije zabica na njemu, kada sam je zamenio, skocilo je na 400mbps.

Uvek piše "1 dodatni stb". To znači ukupno 2.
Jesu malo nespretno napisali ali to znači da u okviru paketa imate ukupno 2 stb

Ne znam da li su nešto menjali, ali kada sam poslednji put gledao ove nove BOX 4 pakete uz svaki paket je išao samo jedan TV receiver.
Ne znam ni ja da li su menjali pošto sam ugovor zaključio još novembra 2020. godine i tada sam uz paket dobio dva (jedan osnovni i jedan dodatni).

Zavisi od boje box paketa.
Plavi, februar 2021, ukupno 3 stb uređaja besplatno (1+2 dodatno).
Promenjeno je u nekim sledećim izmenama paketa, mislim da je to bilo kada su uveli plavi Lite paket.
Pa pisalo je uvek dodatni stb, bar koliko pamtim.

Ne znam, imam boks 3 neke osrednje boje (ni najjeftiniji ni najskuplji) i uz njega su davali dva - uz boks 4 je sigurno bilo drugačije rešeno.

Uglavnom sadašnja ponuda je takva da se u svim box3 i box4 paketima dobija 1 dodatni stb, znači ukupno 2. U okviru uo oni se ne naplaćuju dodatno, a posle isteka se naplaćuje taj jedan dodatni.
Inače kako rešavaju kad neko ima više od 2 stb-a, s obzirom da na ruteru imaju samo dva porta za tv?

Uglavnom sadašnja ponuda je takva da se u svim box3 i box4 paketima dobija 1 dodatni stb, znači ukupno 2. U okviru uo oni se ne naplaćuju dodatno, a posle isteka se naplaćuje taj jedan dodatni.
Inače kako rešavaju kad neko ima više od 2 stb-a, s obzirom da na ruteru imaju samo dva porta za tv?
svičom - meni su jedan podelili - razgranali na 2 - tako da imam 3 stb i 3 tva

a ako imas huawei ruter i vide da ne koristis LAN4 za internet onda ce njega prebaciti u iptv mod umesto interneta da ti ne bi davali switch

Mislim da je ovo što je @rajkosto napisao problem,99% je do utp kabla,kako vidim samo 4 žice su na njemu,nažalost nemam ni jedan sa 8 žica da proverim,imam još par sa 4 žica.Sutra ću negde da kupim i proverim

ti sa 4 zice dolaze uz IRIS STB jer oni ionako imaju samo 100mbps mreznu
u kutiji od rutera dolazi jedan ili dva sa svih 8 zica i dobri su za gigabit

a ako imas huawei ruter i vide da ne koristis LAN4 za internet onda ce njega prebaciti u iptv mod umesto interneta da ti ne bi davali switch
Imam huawei hg8245h i odjednom je prestao da mi radi lan4 port. Bio mi je zakačen moj ruter na njega. Premestio sam u lan1 i radi normalno. Očigledno da je crkao port. To mi sad nije toliko bitno ali se pitam ako je tako, lako može da se desi da crkne još neki port.
Da li da tražim zamenu rutera? Nije mi sad problem ali ako crkne neki od ostalih (posebno lan1) biću u problemu dok ne zamene

ti sa 4 zice dolaze uz IRIS STB jer oni ionako imaju samo 100mbps mreznu
u kutiji od rutera dolazi jedan ili dva sa svih 8 zica i dobri su za gigabit
to sam prvo pogledao,ima dva žuta kabla ali oba su sa 4 žica,ma nema veze sutra ću negde naći.Hvala ti,nikad mi to ne bi palo na pamet

po isteku UO, hoce da me prebace sa Box4 plavi od 4999 na isti i po ceni 6299. Znaci 1300 din vise. Nude mi za obnovu 9 meseci po 50%, sve je super preracunato da nista ne dobije stari korisnik. A nove navlace za do 18meseci po 1rsd.

po isteku UO, hoce da me prebace sa Box4 plavi od 4999 na isti i po ceni 6299. Znaci 1300 din vise. Nude mi za obnovu 9 meseci po 50%, sve je super preracunato da nista ne dobije stari korisnik. A nove navlace za do 18meseci po 1rsd.
Trazi idp broj u poslovnici i zvace te sa ponudom 50% tokom cele UO

Ako ima neki MTS prodavac, neka mi se javi :) .

Trazi idp broj u poslovnici i zvace te sa ponudom 50% tokom cele UO
A sta se desava ako ti ne ponude 50% na ceo ugovor?
Sta se desava sa IDP brojem? Moras da predjes u Yetel ili mozes da odustanes...?
Recimo da ne dobijes 50% i hoces da predjes recimo u SBB trazio si idp...kako taj idp broj utice na broj telefona koji je u box4 paketu i da li to uopste ima veze?
Sestri istekao ugovora zet ceka poziv od mts-a i ne veruje mi da ce mu poskupeti box4 zbog isteka ugovora :)

Nije se jos desilo da ne daju, ovde u temi ima na desetine njih koji su dobili 50% na taj nacin :)

Mislim da je neko pisao ranije da je trzio IDP i da su ga zvali ali nisu nudili 50% sto je trazio i da je odustao od njihove ponude i realizovao IDP broj, ako me secanje jos dobro sluzi.
A taj ako vidi ovu poruku ne potvrdi.

Ako se uzme IDP broj,i ne ponude 50%,da li može da se vrati broj,ili mora da se iskoristi kod drugog provajdera?

Dete mi se seli u Lajkovac. Zna li neko koji su tamo provajderi u opticaju. Televizija i net, obican surf nista spektakularno.

Nazad
Vrh Dno