Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Rekoh već, previše dinar meseci, likvidnost klimava… pa gde prodje, prodje… meni su pre par godina na IPTV nakalemili vraćanje unazad ili snimanje od 99dinara… nije bila promocija, pa plaćanje ako ne deaktiviraš… jednostavno nije imao ko to da koristi u selu… samo je tv i fiksni bio na toj lokaciji, pa sam i primetio da je nešto viši račun… teško da bi obratio paźnju na račun od 5-6000…

SBB ne nudi veci adsl od 20mb?

Orion cenovnik

Orion akcija

Realno samo SBB i MTS partneri su u igri, Orion retko gde ima Optiku a DSL je davno prosla stvar(sem ko mora).

DSL je kod mene,a kablovski mi se bas ne isplati ionako je Supernova tj mts.

Koleginica mi prica potpisala ugovor januara ove godine BOX3, uredno stigao racun z ajanuar i februar, za mart joj stigao uvecan i to BOX2, plus koristila Apolon 3 dana oni naplatili kao da je koristila ceo mesec a odjavila uslugu posle 3 dana.
To za Apolon se i meni desilo na pocetku, nisam znao da se Aplikacija ne racuna kao deo usluge.
Ja sam posle jednog dana otkazao i naplatili su ceo mesec, ali ja sam bio u fazonu moja greska a nigde ne pise da ima refund posle x dana ako ti se ne dopadne.

Realno samo SBB i MTS partneri su u igri, Orion retko gde ima Optiku a DSL je davno prosla stvar(sem ko mora).
DSL je itekako aktuelan. Postoje mnogi delovi gradova i narocito sela gde je on jedina opcija.

Negde imaju samo ADSL i to radi zajedno sa televizijom ukupno 8 do 10/1Mbps. Česta situacija je da je maksimum VDSL do 20/4Mbps.

Proteći će još vode Dunavom dok se to sve promeni.

MTS nije završio optiku svuda?
To je zanimljiva stvar, u mom selu, to nije ni tipicno selo vec opstinsko mesto na 20km od Nisa, samo jedna i to ne cela ulica ima optiku, lagano vode celo mesto da ima optiku i nemaju nameru da proveravaju niti dalje da ulazu.
Ja sam taj info dobio od radnika Telekoma pre jedno 6 godina, koji je na moje pitanje kada ce da se zamene bandere (koje je moj pokojni deda postavljao 60ih ) i ukopa kabl. Rekao pa vi se vodite kao da imate optiku jer taj i taj deo ima optiku (sto je i tacno) to je nekih mozda 500m od centrale.

Evo odgovor na prigovor na račun...
Poštovani,

Prigovor na račun je evidentiran i prosleđen na dalju nadležnost na rešavanje. Molimo Vas za strpljenje kako bismo izvršili sve neophodne provere i nakon toga Vam dostavili relevantne informacije.

Evidentirali smo zahtev za deaktivaciju, dodatne usluge će Vam biti isključene u roku ne dužem od 24h. Po redovnoj proceduri dodatni TV paketi se u mesecu aktivacije i deaktivacije naplaćuju srazmerno broju dana korišćenja.

Serija Pad će biti automatski isključena nakon 35 dana od aktivacije.

Srdačan pozdrav,
Koje aktivacije? Nista nisam aktivirao...na uredjaju, u aplikaciji moj mts i na sajtu..na svakom od ta tri mesta su aktivirani razliciti paketi, ni na jednom ne pise isto...ko zna koliko penzionera ce da plati ovo njihovo APP.
Cekam ovu njihovu dodatnu proveru...

image.jpg
evo njihovog odgovora na mail da sam narucio pakete
napomenuo sam da cu opremu vratiti i raskinuti ugovor pa i platiti punu cenu od kraja decembra pa do sada
sve usluge cu raskaciti i prebaciti kod drugih
plus izmenuo sam pin za kupovinu za svaki slučaj
evo Vam odgovor u celini

Poslednja izmena:
Klasican odgovor, kao u duhu dobre saradnje nece vam biti nista fakturisano. :ROFLMAO: :ROFLMAO: do prve prilike kada ce opet nesto da aktiviraju i da se pravi ludi pokusavajuci da to isto naplate.

Slicno sam prosao dok sam imao njihovu uslugu i znam da je odgovor bio isti. Samo sto su kod mene pojeli g*venzi sa pricom da je nesto bilo aktivirano sa pin kodom 1234 ili 1111 kada sam ja bio pin kod odmah na pocetku ugovora promenuo u neki radnom.

i sada mi stoji da je aktivirano Gledaj pre svih od 01.04.
U istoriji kupovini stoji da je deaktivirano sa danasnjim datumom

Samo zovi i trazi da ti to sve ukinu, nemoj da uzmes pa da koristis to... onda ce reci a koristili ste, gledali ste to i to pa zbog 5-10 min da ti naplate pun mesec.

Untitled.png
Da li bi ovakvo povezivanje radilo dobro bez bridge moda na MTS-u, ili ako uzmem da tražim isti? Ako je moguće?

mozes sam da namestis bridge mode na huawei mts optickim ruterima, ne mora da trazis nista od njih (jer ionako mogu da ti daju pppoe podatke samo za static ip ako ga placas)

kako si ti sliku napravio, radice tako, bez obzira da li je bridge mode ili route mode (dupli NAT/DMZ) do tvog rutera (iris STB i dalje ubacujes u portove 2/3 na mts ruteru)
inace ovo je vise pitanje za za temu https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/page-223

Poslednja izmena:
DSL je itekako aktuelan. Postoje mnogi delovi gradova i narocito sela gde je on jedina opcija.
I dodaj i glavni grad delove kruga dvojke, a o prigradskim naseljima i opštinama da ne pričamo. Da nije bilo kupovine operatera pa da se sad sve to vodi kao Telekom ne bi ovi ni za sledećih 10 godina provukli tuda mrežu. A Telekomova mreža je tu gde je kupljena druga ostala bakar. Nije uloženo ni dinar.

Yetel je igrač. Gledaće dobro sa se omasti na račun MTS a. Ni MTS se nije nadao kada su došli da će toliko agresvino da igraju. Ja imam optiku i rešio sam da svake dve godine budem novi korisnik :D Ko je povoljniji kod njega ću da idem.
Samo što može da ti se desi kao meni da ne možeš da predješ kod drugog operatera;).Psi meni su sitgli prethodnih meseci neki nenormalni računi,čak jedan račun ni ne postoji na portalu ali su mi rekli da će mi umanjiti naredne račune a optika nikad gora ne prelazi 80,90mBs a treba da radi na 150

@hybrid u tom slučaju su dužni da, ako je brzina konstantno ili većinski lošeg kvaliteta od ugovorene:
  • poprave uslugu
  • umanje račun
  • ili ti ponude manji paket
Pročitaj Član 5. Pravilnika, koji su minimumi za brzine u odnosu na ugovorene.
Ne mogu da nađem da li je ovaj nacrt zvanično usvojen a obajvljen je krajem 2022. godine na RATEL-ovom sajtu?

Edit:
Evo ga, usvojen pravilnik, na linku.
Правилник ступа на снагу 1. 4. 2023. године, а примењује се од 2. 7. 2023. године.

Bas tako..Neka @hybrid nekoliko dana meri i snima brzine i neka im posalje rezultate. Ukoliko ne prihvate zalbu onda sve to salje Ratelu. Naravno, mora biti mereno na kablu.

Bas me interesuje kako ce proci.

Stigao racun,i dalje stara cena,verovatno jer sam uzeo pre godinu dana akciju kad su davali free iptv.
Evo im (y)
😁

Ja jedino ovo da im pošaljem?
speed test.jpg
Čoveče natežem se sa lelekomom mesecima sada mi stižu nenormalno uvećani računi i oni umesto ovaj što je zadnji stigao da umanje kažu umanjićemo u narednim mesecima

Ja ne znam kako su oni ovo zamislili… da će ljudi do besvesti plaćati koliko njima treba… zadnji Box 4 Crveni i Plavi, koje sam ja plaćao, bili su 3499 i 4799… na vdslu oba… iz principa oba rasturio na vreme, sad odvojene usluge možda isto toliko plaćam… ove zadnje cene nisu više ni malo realne… optiku da su razvukli, pa opet ne bi tek tako prihvatio…

Ja jedino ovo da im pošaljem?
Pa posalji im. Ja kada sam se zalio na SBB, min. 5-6 puta dnevno, u razlicita vremena sam merio i snimao i kada nakupim nekih nedelju dana snimaka, posaljem im. Onda cekam njihov odgovor. Oni su i slali tehnicare kod mene koji su merili signal i kada su utvrdili da nije adekvatan, smanjili su mi racune. Mada prvi put nisu ni hteli da "razgovaraju" pa sam ih prijavio Ratelu i kada je Ratel reagovao, od tada su bili korektni.

Imam Box 4, i u racunu za mart su mi naplatili i dodatni STB 250din, iako je u taj paket bilo uracunato 2 besplatna STB (koliko ih i imam). Da li je jos neko ovo primetio?

(dvogodisnji ugovor za taj box paket mi je istekao pre mesec-dva, ne znam da li to ima veze sa ovom promenom)

Vrh Dno