Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

u vikendici (selo u blizini Barajeva) imam box 3 - adsl, ovaj paket od 3600rsd, medjutim internet od samog pocetka radi ocajno. Trebao bi da bude 20mbit, ali konstantno se vrti ispod 2mbps, pa cak i ispod 1mbps, pri tom i televizija iris, ako sam dobro razumeo, koristi tj ide preko interneta. U prilogu saljem parametre, mozda se neko razume da mi objasni da li postoji nesto sto moze da se uradi da radi nesto bolje?

Takodje, da li kod adsl-a postoji opcija da se promeni provajder, kao kod optike, pa da iz mts-a daju neki popust, kao sto nude za optiku kad neko hoce da predje u yettel? Ako je vec radi ovako ocajno, da se makar ne placa 3600rsd mesecno, deluje mi bas puno s obzirom na kvalitet interneta, a ne znam kad ce da dodje optika ovde.

Razmisljao sam i mozda da uzmem kod njih samo televiziju i fiksni tj box 2, a da uzmem neki 4g kucni net.

Pogledajte prilog 383815
Ovaj ADSL radi ukupno 5Mbps. iris ima prioritet i on kad radi troši 3-4Mbps, tako da internet radi brzinom od 1-2Mbps. Ako već imate mogućnost za 4G net, to će verovatno bolje raditi. TV će na tih 5Mbps raditi.

Ajde ponovo da pitam,danas sam kupio polovan vdsl spliter (isti kao moj) i kada povezem taj spliter odmah iza uticnice odatle mi ide dalje kabal koji se racva na prvi telefon i na telefon broj 2 ispred telefona broj 2 mi je drugi spliter od kojega ide jedan kabal u telefon broj 2 i drugi kabal u modem tu mi je i komp povezan.
Problem je sto tako povezano ne dobijam na modemu da mi sija lampica za internet i nemogu da se nakacim na net ali na kompu mi stoji da jeste prikacen na net tu u sobi imam i sonoff prekidac za svetlo na kome mi treperi lampica za net (kada ona treperi onda nema nete kada ima neta ona se ugasi) znaci nemam neta.
Kada na onom prvom spliteru kabal umesto na izlazu za telefon prikljucim na izlaz za modem onda u sobi na ruteru dobijam internet (kako god da povezem splitere u oba slucaja mi telefoni rade problem je samo u netu) naravno opet kada se zove ili prima poziv na prvom telefonu puca mi net.
Da li je moguce da je pokvaren ovaj spliter koji sam danas kupio (mislim da li VDSL spliter uopste moze da se pokvari)?
Gde gresim?

Ovako kako si opisao, imam utisak da su ti spliter i prvi telefon nisu povezani paralelno već serijski, i da ti to pravi problem, ali nije baš jasno iz tvog opisa

Dakle, telefonska linija ti dolazi do prvog telefona. Tu si stavio spliter i liniju povezao na 'line', a telefon na 'phone'.

Gde je povezan nastavak instalacije koji ide ka drugom telefonu i modemu? Trebalo bi da je povezan paralelno sa kablom koji ide na 'line'.

U jednoj od prethodnih poruka sam ti savetovao da situaciju rešiš sa jednim spliterom, i od njega vučeš odvojene instalacije za telefon i za modem. Na tvoj način dolaziš u situaciju da imaš više spojeva pre modema koji ti a) slabe signal i b) omogućavaju greške u povezivanju.

Пре месец ипо сам узео бокс 3 са 18 месеци гратис. Послао у понедељак мејл и тражио да ме пребаце на нови бокс 3, али да ми остану погодности. Пристали су и послали нови уговор на потпис. Добија се нови уговор на 24 месеца, стим што остаје 17 месеци за динар и 7 месеци по новој цени, јер је прошао један месец за динар. Наравно интернет се добија 400/200 уместо 250/80. Разлика у цени мизерна. Похвала за сарадњу.
Dobar savet. Ja sam uzeo isti taj box pre mesec dana ali sa 50% popusta tokom cele uo. Sad ne znam da li bi i meni ostali ti benefiti ako bi tražio da pređem na novi box3. Ipak za 100 dinži više dobijam 400/200 umesto 250/70

Ajde ponovo da pitam,danas sam kupio polovan vdsl spliter (isti kao moj) i kada povezem taj spliter odmah iza uticnice odatle mi ide dalje kabal koji se racva na prvi telefon i na telefon broj 2 ispred telefona broj 2 mi je drugi spliter od kojega ide jedan kabal u telefon broj 2 i drugi kabal u modem tu mi je i komp povezan.
Ako si do sad imao kod prvog telefona liniju koja se tu delila na taj prvi telefon i drugi krak ka drugom telefonu i ruteru, uradi sledece:
  • Ostavi racvu kakva je i bila, samo na delu ka prvom telefonu ubaci novi spliter (iz kog ce ici samo kabl u telefon) - prikljucak za modem ti tu ostaje ne povezan
  • Drugi krak linije vodis do drugog telefona i rutera gde na drugom spliteru telefon kacis na port za telefon, a ruter na port za ruter

Probaj ovo jednostavno resenje i javi rezultate.

Nisam stigao ranije do kompa pa da vam odgovorim.
Bio sam napravio gresku posto sam vas razumeo da spliter stavim odmah posle utikaca za fixni tel pa da kablovi idu dalje do oba telefona.
Ono sto sam posle uradio je da sam spliter postavio odmah do prvog telefona i sada radi kako treba to jest vise se ne prekida net kod koriscenja fixnog telefona.
Znaci sada imam ispred oba telefona po spliter.
Hvala vam na pomoci.

Koristim mts box 4 beli . U februaru su mi zakačili kao da sam kupio paket Pickbox now , a to sam video u martovskom računu i tražio da otkažu- otkažem tu uslugu preko cool centra .
Sada sam podešavao omiljene kanale i ajde da pregledam sta sve ima u tim podešavanjima i naiđem da opet MTS krade .
Sada sam " kupio " Dorcel club , Gledaj pre svih , Zadruga , Pickbox now .
Poslao sam im mail , sačekaću odgovor , a posle da vidim sa efektivom i ratelom .
Dosta krađe sa njihove strane .
Obratite pažnju šta vam sve karikaju i kako prikazuju da ste nešto kupili što niste .

Koristim mts box 4 beli . U februaru su mi zakačili kao da sam kupio paket Pickbox now , a to sam video u martovskom računu i tražio da otkažu- otkažem tu uslugu preko cool centra .
Sada sam podešavao omiljene kanale i ajde da pregledam sta sve ima u tim podešavanjima i naiđem da opet MTS krade .
Poslao sam im mail , sačekaću odgovor , a posle da vidim sa efektivom i ratelom .
Obratite pažnju šta vam sve karikaju i kako prikazuju da ste nešto kupili što niste .
Da nisi sa nekim podelio / dao svoj nalog?

@crveni baron

Onda ti je valda jasno da idu parolom APP - ako prodje prodje. Ni prvi put to da rade ni zadnji. Samo pisi na email i zovi telefonom i uvek napravi koju sliku kao dokaz da im das do znanja da imas dokaze.

Koliko mts tolerise neplacanje racuna. Kada sam bio kod sbb-a mogao sam da uvek imam dva neplacena racuna pa tek treceg meseca platim jedan racun.

ide ti kamata od onog datuma kojeg pise da treba da platis na racunu
kamata se ne vidi odmah sledeceg racuna nego ima 2 puta u godini kada ce ti doci na jedna od racuna

To je i meni bilo. Pojavile se neke kupovine koje ni u ludilu ne bih uzeo. Gledam premier ligu samo. Poslao poruku mtsu na facebook i isti dan su nestale

Krenuli su da nude od vrata do vrata, kao neki sektasi. Zvoni neko pre jedno sat vremena, ja otvorim vrata, kad ono mladjano devojce od dvajes i koju godinicu: ja sam Jelena i radim u MTS-u i nudim usluge optickog interneta, televizije, telefonije. Da li slucajno imate nesto od tih usluga. E sad, posto mi je zena bila u dnevnoj sobi i gledala neku seriju, morao sam da primenim plan Bi da joj sa vrata objasnim da igrom slucaja namerno koristim i usluge fiksne i mobilne telefonije, da ne zaboravim televizije, i to putem provajdera Yettel i da mi obaveza istice za 15 meseci.
Da su se drugacije slozile kockice, mozda bih je primio u stan da vidimo sta moze da se izboksuje od popusta.

Ovako: stativa....

Pogledaj koliko su poskupeli u proteklih 12 meseci...

To sto daju popuste xxxxx meseci je navlaka....

Tako i moj cale razmislja kad mu kazu 12 meseci po 1 dinara, ma kakvi, navlakusa... Dok mu ne objasnis. Al ovde nekome objasnjavati, a ima na stotine strana, gde se ljudi na razne nacine bore za 6, 12, 18 meseci pretplatu od 1 din ili za neki veci popust, stvarno nema smisla.

Poslednja izmena:
Ističe mi Box 4 crveni sada neki dan,možda sutra ,popunio sam formular preko neta i zovu me sa ponudom od samo dva meseca popusta (1+1) :(

Rekoh da mora da pričam sa ćaletom...

Za stare korisnike 24 meseca po dinar? Nesto se ne secam takvih da je bilo, eventualno uz UO na 36 i beki popust max 50%.

Naravno da ih ima samo trebas da znas kako da dobijes 24 mes po 1.
Ne bre 24 mes po dinar nego 24mes 50%.
Ko ce da ti da 24 mes. po 1 dinar🤣

U prvoj recenici kazes naravno da ima 24 mec po 1 din, posle se pitas ko ce da da 24 meseca po 1 dinar...

Ok, kako stari korisnik na VDSLu dobija 50% na 24meseci…?! Nema mogućnost za MTS optiku… ne raskida ugovor i čeka mesec dana ili prenosi uskuge na nekog drugog… :)

Pa grska u kucanju mislio sam 24 mes po 50%.
Ok, kako stari korisnik na VDSLu dobija 50% na 24meseci…?! Nema mogućnost za MTS optiku… ne raskida ugovor i čeka mesec dana ili prenosi uskuge na nekog drugog… :)
Pricam za optiku, vec 5 god nisam na vdsl nego na optici i ne znam sta moze tu da se izboxuje, na optici moze.

Јуче ме зову из СББ, нуде 18х1 на 30 месеци.

Koliko vremena protekne,od kada MTS zavrsi instalaciju optike u zgradi,do pustanja u rad?

Nije svima isto, kod mene recimo je bilo 3 meseca, ali to je bio sam pocetak postavljanja optike od strane Mts pa su i teze sve i radove i post radova stvari zavrsavali, sad verujem da to ide brze.

Da li i dalje mora saglasnost stanara za optiku ili moze upravnik to da zavrsi u ime stanara?

Nikad nije ni morala saglasnost ako upravnik dozvoli.
On je taj koji sve vas u zgradi pretstavlja, vi ste ga ovlastili da u vase ime potpisuje, a on moze da vas pita da li ste za to da udje Mts u zgradu, a i ne mora da vas pita, ovlastili ste ga da u vase ime donosi odluke.

Vrh Dno