Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kako nabaviti firmware za wa8021v5 njihov uredjaj, imam dva komada sa razlicitim FW verzijama i jedan ima opciju mesh a drugi nema..izmedju ostalog ovaj sa starom verzijom softvera se vise greje i u statusu prikazuje vece cpu zauzece.

Prilozi

• Screenshot 2023-03-25 at 14.43.28.png
    Screenshot 2023-03-25 at 14.43.28.png
    1.4 MB · Pregleda: 68
Ne znam da li je pitanje za ovu temu?
Da li neko jos koristi fixni telefon,kada se uspostavlja veza i kada se prekida veza da li i kod vas dolazi do pucanja neta i pucanja tv programa?
Da li je to normalno ili je kod meni neki kvar?

Nije normalno, jer kod mene takvih problema nema, a koristim BOX3.

Поздрав другари једно питање, после истека бокс пакета 3 у коме спадају интернет фиксни и ТВ после две године, да ли може да се пређе на бокс 2 пакет који садржи интернет и фиксни, јер је цена далеко мања и повољнија за 1800 динара месечно, телевизиј није потребна, интернет и фиксни коштају 2300 динара, има ли неко таквих искуства, да ли је то неко радио и да ли може??? Хвала на одговорима!!!
Naravno da može

@alex1974 To što si opisao se dešava na DSL-u, kada nije postavljen filter/spliter između telefona i utičnice.
Imam spliter (da li je moguce da je on crkao) mada od kada su mi ga postavili oduvek mi je net pucao kada se uspostavlja ili prekida veza na fixnom telefonu.
Poiskljucivao sam kablove i opet vratio u spliter pa cu da vidim sta se desava iduci put kada se bude pricalo fixnim?

Prilozi

• 20230327_150522.jpg
    20230327_150522.jpg
    130.8 KB · Pregleda: 48
Imam spliter (da li je moguce da je on crkao) mada od kada su mi ga postavili oduvek mi je net pucao kada se uspostavlja ili prekida veza na fixnom telefonu.
Poiskljucivao sam kablove i opet vratio u spliter pa cu da vidim sta se desava iduci put kada se bude pricalo fixnim?

Proveri da li su priključeni na priključke na spliteru na koje treba da budu priključeni. Telefon na 'phone' , dolazna linija na 'line', Adsl ruter na 'DSL' ili sl. Takodje proveri 'sve' prethodne splitere ako ih ima...

Prikaceno je tako kako treba,prethodnih splitera nema ali ima na jednom mestu spoj kabla zbog drugog telefona(spojene zice bez ikakvog razdelnika).

Kako nabaviti firmware za wa8021v5 njihov uredjaj, imam dva komada sa razlicitim FW verzijama i jedan ima opciju mesh a drugi nema..izmedju ostalog ovaj sa starom verzijom softvera se vise greje i u statusu prikazuje vece cpu zauzece.
Ajte da odgovorim sam na svoju poruku, neki covek iz mts-a je zvao i tvrdi kako on nema firmware-e za wa8021v5, navodno dolaze tako sa tim verzijama, huawei na svom sajtu ne zeli da okaci FW, niti zeli da pomogne u obracanju na supportu, vec upucuje na mts i sad problem nije moguce resiti oko obicnog softvera za uredjaj jer ocigledno MTS nece da da firmware koji sigurno ima kao i huawei .

Ajte da odgovorim sam na svoju poruku, neki covek iz mts-a je zvao i tvrdi kako on nema firmware-e za wa8021v5, navodno dolaze tako sa tim verzijama, huawei na svom sajtu ne zeli da okaci FW, niti zeli da pomogne u obracanju na supportu, vec upucuje na mts i sad problem nije moguce resiti oko obicnog softvera za uredjaj.
tako je za "carrier grade" uredjaje, ne moraju da dele korisnicima firmver nego samo ISP-ovima, jer korisnici nisu taj uredjaj ni kupili.
mada huawei ne uploaduje firmver na sajtu ni za njihove Honor/AX rutere koji korisnici mogu kupiti, nego ide samo automatic update sto uredjaji sami rade

@rajkosto , da ali ovde i jeste fora u tome sto na ovim novim FW postoji opcija check automatic update, dok na starom ne postoji ovo, vec samo browse za fajl pa da se rucno izvrsi manualno update. Ima tih par opcija koje nedostaju na starom FW.

Evo dole i prilog sta kazu sa Huawei na mail, poslao sam im sliku gde se vidi isti uredjaj sa razlicitim softverom, a on tvrdi kako ga nema....

Prilozi

• Screenshot 2023-03-27 at 16.08.57.png
    Screenshot 2023-03-27 at 16.08.57.png
    18.8 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Ne mogu tako,taj drugi to jest on mi je valjda prvi telefon je blize uticnici u zidu posle od njega kabal ide dalje do moje sobe i tu je spliter kao i modem,onda bih morao ponovo da vracam kabal do tog prvog telefona.
Ipak cu morati da kupujem spliter.
Da li je isto VDSL i ADSL spliter?

Ugovorna obaveza mi je istekla odavno, zvali su me da zamene ONT ruter, jel se potpisuje samo revers za uredjaj, jel ne uvaljuju neki ugovor o koriscenju ili slicno ?

Onda i trebalo bi da ti ga zamene ali kao što se plašis možda ti utrape da potpises produženje ugovora u isto vreme, pitaj ih

@seizmos Pokvario se pa ga menjaju ili? Ako nije kvar jedini razlog za zamenu bi bio da je uzet novi paket sa većom brzinom jer taj H model nema ni 5 GHz WiFi i beše 3 od 4 (ili čak i sva 4) ethernet porta su 100 Mbps max?

Njega su davali nekad korisnicima sa <= 100 Mbps download u paketu.

Poslednja izmena:
Ne, ima 1Gb portove, wifi mu je los, samo N standard, on je i poceo da zeza, verovatno crkava, pozuteo je kao stari modeli iz 80tih godina, pa sam se zalio pa nude zamenu, jer imam jak paket koji placam izvan UO. Nego ne bih produzenje UO sad, ne treba mi to jer se selim za dva tri mes.

Onda pazi i pročitaj šta potpisuješ kad donesu novi.

p.s. Onda sam izmešao Huawei ONT modele koji je kako sakat... M model koji je delio nekad Orion je definitivno imam 100 Mbps portove. A N je delio ExeNet valjda? @rajkosto

Ne mogu tako,taj drugi to jest on mi je valjda prvi telefon je blize uticnici u zidu posle od njega kabal ide dalje do moje sobe i tu je spliter kao i modem,onda bih morao ponovo da vracam kabal do tog prvog telefona.
Ipak cu morati da kupujem spliter.
Da li je isto VDSL i ADSL spliter?

To su već detalji u koje ti imaš više uvida. Radi kako smatraš da treba.

Nisu isti, razlikuju se frekventni opsezi. Uzimaš 8naj koji odgovara usluzi koju imaš.

Takodje se za Adsl razlikuju annex A (običan telefon - Pots) i annex B (Isdn).

Zvala me teta iz MTS-a danas da mi kaze da mi ugovor istice za mesec dana i da imam mogucnost da potpisem ugovor vec danas bez da cekam da istekne stari. Moj paket je sad 1000din skuplji jer doslo je do promene pakta i imam pravo na 1 mesec gratis kad potpisem ugovor...
Po glasu bi reko da je i njoj bilo neprijato da me obavesti o ovoj super ponudi.

Мени послали поруку, звао их мало пре на 064/790 и нуде дај један или два месеца та пола цене. Уговор истиче 20.05.
Кад сам рекао да бих погодности каже да је то то. Рекао сам да су неки добили 50% претплате, пребацила ме на други број али се веза прекинула.

Који број звати, 733?
Да ли се мора чекати истек уговора за погодности?

Vrh Dno