Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@markokostic75 Kakva bre, Premijer liga? Više onih 18 meseci za dinar...
Pa rast korisnika intrerheta i tv i cena paketa generise potencijal zarade od oko 10 miliona eura i kada se pomnoze samo novi korisnici mesecno .Retko ko je imao 18 meseci vecina 12 meseci . Taj prihod od novih korisnika ce svakako MTS da dobije dal u prvih ili drugih 12 meseci ..Nisam ocekivao ovoliku razliku u prvih 12 meseci

Pa rast korisnika intrerheta i tv i cena paketa generise potencijal zarade od oko 10 miliona eura i kada se pomnoze samo novi korisnici mesecno .Retko ko je imao 18 meseci vecina 12 meseci . Taj prihod od novih korisnika ce svakako MTS da dobije dal u prvih ili drugih 12 meseci ..Nisam ocekivao ovoliku razliku u prvih 12 meseci
Kakve veze ima rast korisnika sa prihodom i profitom u kontekstu poslovanja i poslovne politike MTS, pogotovo u prvih godinu dana?

Evo možemo da se kladimo u 100 marki da će profit MTS biti nikad manji, a poslovna karta teška finansijska dubioza puna stavki državnih subvencija da bi "preživeli".

Toliko o njihovoj poslovnoj politici i profitu, to njih uopšte ne zanima.

Kakve veze ima rast korisnika sa prihodom i profitom u kontekstu poslovanja i poslovne politike MTS, pogotovo u prvih godinu dana?

Evo možemo da se kladimo u 100 marki da će profit MTS biti nikad manji, a poslovna karta teška finansijska dubioza puna stavki državnih subvencija da bi "preživeli".

Toliko o njihovoj poslovnoj politici i profitu, to njih uopšte ne zanima.
Pa valjda je profit vezan sa rastom baze korsnika uvecanom prodajom . Svakako ce imati profit slazes se ? I pored rasta ogromnih investicija u program i kupovinu po zvanicnim izvestajima profit raste i to ne malo godinama vec .Obzirom da nekih vecih ulaganja u nove sadrzaje nece biti mozda Euroliga logika je da ce prihodi biti samo veci kako isticu tih 12 meseci free . Ne verujem da ce im trebati intervencija drzave ni do sad im nije ni trebala .Za to postoje poslovne banke .

150000 novih korisnika iliti 150 000RSD mesecno tokom 12 meseci.
Nije samo profit vezan za velicinu baze korisnika ako oni placaju po RSD kako bi MTS izgurao drugog a rashodi im ogromni sa trecinom viska zaposlenih. Ali to je vec druga prica koja nije za ovaj forum.

Za ljude koji su raskidali skoro ugovor sa MTSom - kako vam je stigao poslednji racun? MojMTS aplikacija ne pokazuje nista, odnosno da su sve usluge ugasene.
Ne bih da me terete za 500RSD koji bi potencijalno godinama prilicno narasli :)
ne znam da li je kasno al mozes da im trazis da ti izdaju papir da od tog i tog datama nemas nikakavi dugovanja ja sam to jednom uzimao onda kad im pobrljavio sistem pa su me nesto zezali oko racuna

Stigla su mi tri posebna racuna na MTS Aplikaciji (razdvojene usluge), sve placeno sve stiglo na mail kao potvrda i uz potvrdu o raskidu ugovora koja datira na Novembar mislim da je to to.

Ima li jos nešto osim telekomunikacionih usluga da je od marta poskupelo 3 puta? I 15% od marta.
Blago tebi, šta da ti kažem...

Ima stvari koje su poskupele po 5 puta od marta od 50 do 100%, al to verovatno tvoji matori znaju bolje, s obzirom na tvoj odgovor. Da ti ne nabrajam, nije bitno.

Tebi je cena box-a bitna i to je to, druge stvari ne primećuješ :ROFLMAO:

Poz

Stigao mi je mail da mi januara istice ugovor za BOX 3, bice migriran na novi paket i stigao mi cenovnik.
Ja sada placam tj moja sestra ali se BOX na mene vodi placa 2900. Po novom cenovniku BOX3 (net + fiksni + TV) ako se potpise na 2 godine 3650 a ako se nepotpise ugovor 3330.
Kako sada ispada jeftinije bez ugovora zar to nije oduvek bila skuplja varijanta?

Kako moze biti jeftinije bez UO nasuprot sa UO?
Pomesao si nesto, da nije obrnuto. Uvek je bilo vise za 200-300 fin bez UO u odnosu na sa.

Kako sada ispada jeftinije bez ugovora zar to nije oduvek bila skuplja varijanta?
Nisi ti dobro razumeo obaveštenje: ti ako ne uzmeš novu UO ćeš ubuduće plaćati koliko taj novi paket na koji će te prebaciti košta bez UO. Dakle kao da si oduvek imao taj novi paket pa njemu istekla UO. (a ne kako je nekad bilo pre što su smislili ovu migraciju na silu : da plaćaš cenu bez UO tog tvog paketa za koji si originalno sklopio UO, a to je bilo ~300 din veće nego cena tokom UO).

edit: Ok, u PDF su obrnuli kolone. Pogledaj aktuelni cenovnik tj ponudu na sajtu za cenu koju ćeš plaćati ubuduće ako ne uzmeš novi ugovor sa UO. (= 3649 din, za najjeftiniji Box3 sa fixni + net + TV)

Poslednja izmena:
ja citam cenovnik, i vidim da pise kolona sa ugovorm i skuplje nego kolna bez ugovora. Najverovatnije su pogresili.

Pise ime starog i ime novog tj. ekvivalenta , desno su nove cene, prva kolona je ugovorna obaveza na 2 godine, druga kolona je bez obaveze. Prva kolona je veca od druge. Ja imam BOX 3 ove cene koje pisu su valjda nove jer neodgovaraju ceni koju placam a nisam iamo nikakve pogodnosti prilikom obnove ugovora stos e smanjenja cene tice.
Mislim da su pogresili imena kolona.

videh sad tek da su poskupeli box paketi, mada po meni i dalje povoljnije od konkurencije
povećali su mobilni net ali mogli su i adsl da pojačaju za tu cenu, 20mb/s je realno praistorija

@dj90 Za ADSL preko 20 ne mogu i da hoće. Za VDSL mogu makar u teoriji ali u praksi van najvećih gradova kontam da minimum polovina korisnika ni tih 10 Mbps iz najnižeg paketa ne može da ima a kamo li više.
Mogli su da smanje cenu DSL paketima ali to naravno da im ne pada na pamet.

@Oswajac Naravno da su pokrešili kolone. Napisao sam ti već kako ta migracija funckioniše u praksi i koju ćeš cenu plaćati ako ne tražiš novu UO. Nije im ovo prva migracija na silu, radili su istu stvar u julu ove godine, i sad će tek koji su već u julu migrirani na skuplju varijantu paketa sa istim imenom ponovo da migriraju na trenutno aktuelnu verziju paketa koja je naravno u međuvremenu dodatno poskupela. Tako da ono što je moj ćale u firmi plaćao 3999 din pod UO sad će da plaća 4945 din. (Toliko košta Box4 Crveni bez UO).

Na adsl nema većih od 20 mbps

Има ли назнака мтс бокс акција око новогодишњих празника и касније током јануара?

kako ne mogu kad postoje i veće brzine

Tako što određena tehnologija i specifikacija / verzija protokola imaju svoje maximalne teorijske i maximalne u praksi ostvarive brzine i a download i za upload. Za ADSL2+ koji Telekom koristi to je u teoriji max 24 Mbps a u praksi max 20 Mbps.

Kao što ti već napisah : za brzine preko 20 Mbps Telekom ima i koristi VDSL2 tehnologiju. I tu nudi brižne 20, 50 i 100 Mbps (s tim da se broj korisnika kojima je "parica" dovoljno karta za brzinu od 100 Mbps meri u promilima, a broj koji može da ima 50 Mbps verovatno ispod 10%).

I gde je dalje ta maximalno brzina ostvariva samo na "paricama" maximalne duže od XYZ metara pa kako raste dužina max brzina pada sve drastičnije dok ne dostigneš udaljenost gde uošte ne može da radi nikako.

I optika tj oprema koja se trenutno koristi je za određuju specifikaciju i ima tačno poznate maximume za download i upload.

nisam znao to
znači koliko sam razumeo mali procenat onih koji nemaju optiku ima preko 20 brzinu neta?
ja sam u bg-u, valjda bih mogao više da izvučem

kako god ta početna brzina je jako mala za današnje vreme.

Da bi dbio vecu brzinu treba da si sto blize centrali, imas razvucenu optiku koaksijalac valjda podrzava 20 brzinu ako si do 500m od centrale dobije tu brzinu i stabilan ping. Sve dalje od toga 10 radi onako a nekad ti dodje da polupas sve po kuci.
Secam se bivsa devojka zivi u zgradi na mozda 100m od centrale pre 6 godna nudili joj 50MB ali se ne secam uploada.
Ja probao jednom 20 a udaljen sam 910 metara rodio sam mecku te dve godine, wifi nikako nije radio, smanjivao sam brzinu na zahtev i stavljali mi oko 11 brzinu downloada.

U utorak svratio da ulozim prigovor na jedan racun. Broj koji je prenet nisu odmah ubacili u Box4. Ja reko da napisem prigovor kaze radnica nema potrebe (ranije sam to morao ja) ubelezi ona i kaze to je to. Sutra stize poruka reseno osnovano i racun ce biti storniran. Prijatno iznenadjen nacinom i brzinom. Jel to sad tako funkcionise malo bolje?

@gvlada
To je to sto se tice promocija. Pitala sestra juce, istice joj UO za 20 dana.

Da bi dbio vecu brzinu treba da si sto blize centrali, imas razvucenu optiku koaksijalac valjda podrzava 20 brzinu ako si do 500m od centrale dobije tu brzinu i stabilan ping. Sve dalje od toga 10 radi onako a nekad ti dodje da polupas sve po kuci.
Secam se bivsa devojka zivi u zgradi na mozda 100m od centrale pre 6 godna nudili joj 50MB ali se ne secam uploada.
Ja probao jednom 20 a udaljen sam 910 metara rodio sam mecku te dve godine, wifi nikako nije radio, smanjivao sam brzinu na zahtev i stavljali mi oko 11 brzinu downloada.

To mora da ti je bivša bacila čini, 'tela da te navuče na brz internet. Ove moderne su ti tak'e.

Si probao crveni konac oko koaksijalca?

Sigurno pomaže ali samo na Adslu i Vdslu. Pogotovo sa wifi-em, iako tu nekad pomaže i da pljuneš pa se triput okreneš oko sebe.

Nhf, morao sam... 😂

Probao ja svasta, menjali mi kabl od bandere do kuce, , menjao sve kablove u kuci. Prebacivali sa jedne parice na drugu, kad kod iz nekog razloga mi neko resetuje u centrali parametre pozovem lika koji je zaduzen za nasu oblast i on mi vrati stare parametre. Na kraju kupio Tendu(ovo mi reko mladji tt monter kad adosao na ntu intervenciju) proradio wifi, od tada uzimam samo 10ku, a zanimljivo sto kada sam potpisao taj ugovor na 20, morali su da provere da li ispunjavam tehnicke uslove. Sledeceg puta kada sam samo iz zezanja pitao za taj paket bilo je neispunjavate tehnicke uslove.
Drug koji je na 800m od centrale isto nadrljao, nego njegov cale posle odredjenog vremena krenuo da ih psuje kad kod krene da mu stuca net ili kablovksa.
ALi ***a tako je to sa starom mrezom, tu mrezu je moj pokojni deda uvodio na one stare bandere, jos uvek u nekim delovima postoje te stare drvene bandere na koje ide telefonsi kabl.

Vrh Dno