Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Uradimo raskid ugovora, potpisem sve, sav srecan sto sam zavrsio sa mts-om(samo jos spliter da im vratim), odem preko puta u telenor poslovnicu da posaljem zahtev za prenos broja, zavrsim sve, krenem kuci kad stize poruka: "Vas zahtev za prenos broja je odbijen".
Zvuči neverovatno da su tako brzo uspeli da obrade zahtev i još da ga odbiju. Zar nije tebi već bila istekla ugovorna obaveza? Poenta je da se ugovor ne raskida sve dok se ne završi prenos, kako bi imao minimalni prekid usluge. Isto važi i za mobilne usluge, kao i xDSL, prilikom migracije kod drugog provajdera.

Nije mi palo na pamet da ce to da mi uvale, posto na reklamnom flajeru a i na sajtu stoji u okviru crvenog boxa
START TV PAKET
170+ TV kanala
(86 HD kanala)
nigde se ne pominje start HD i start SD, a sluzbenica koji je ugovor pravila mi to nije ni pomenula, sto je s obzirom na drasticno odstupanje od reklame neka vrsta prevare.

Dobrodosao u klub. I mene su tako preveslali. Moze im se nazalost.

Dobrodosao u klub. I mene su tako preveslali. Moze im se nazalost.
Ja sam morao lično da zovem da mi se paket prebaci u HD, iako imam idealne uslove za bilo koji box, jednostavno ili im je tako po difoltu, pa menjaju po zahtevima.

Da li je moguće u Box 3 fiksni+net+tv 50/8 dodati još jedan STB za IPTV.Vidim da daju dva meni bi trebalo tri i koliko bi koštao mesečno taj treći STB.Sad imam fiksni+net 50/8.

Može da se doda stb, a najbolje da pitaš njih na chatu jednostavno, koliko bi koštalo. Meni su ga računali 80din, ali verujem da je više od toga, jer je ovo bila greška.

Poceli su da opasno skracuju te mesece za 1din. Prilicno se cvrsto drze da ako nastavljas isti box onda je samo 1 mesec a ako prelazis na veci onda je 4 meseca. Uvek postoji varijanta po isteku ugovora da prebacis vlasnika fiksnog i mobilnog telefona na drugu osobu i ona postane novi korisnik i dobije 6 meseci za 1 din. Ovo je sve iskustvo od pre 10-tak dana
Da li je potrebno da se vrati oprema, pre nego se prenese fiksni broj na drugo lice?
Da li može da se prenese na člana porodice (supruga)?

Mi nismo nista od opreme vraćali. Fiksni je prebacen sa oca na sina.

Mislim da je to oko prebacivanja sa jedno na drugo lice iz porodice moglo ranije da se izvede bez vraćanja opreme ali ne i od skora, pisano je o tome. Mora da se vrati oprema pa mesec dana da budete bez ičega od usluga pa tek onda da se na novo ime sve usluge uključe, a neko je napisao da MTS ima nameru da to bude i više od mesec dana pa ako se kome isplati...

Sve ovo ne pišem iz ličnog iskustva već na osnovu pročitanih zadnjih 10-20 strana a i negde sam još čitao na netu. Naravno, treba svako da pokuša, možda sve zavisi i od slučaja do slučaja ali su očigledno neke mere pooštrili.

Kod mene došli u ponedeljak da uvedu optiku, ja se ponadao to je to. Ali neće da može. Sproveli optički kabl, postavili uređaje, međutim ne radi. Nešto im se nije gađalo administrativno sa onom glavnom kutijom u holu zgrade, i evo do danas ništa. Zvao da vidim o čemu se radi, kaže monter mrtva linija, šta god to značilo, jer ni on ne zna. Ugovor nisam potpisao dok sve ne proradi, iako je pokušao mi uvali na kvarno. Pritom sam hteo i telefon sa Boxom, kažu ne može nego naknadno da tražim pa da prave aneks ugovora. Je l' imao neko slična iskustva možda? Razmišljam da krenem đonom odmah i da tražim da skidaju instalaciju jer ako je ovako u početku, šta posle da očekujem!

Da li neko u komšiluku koristi mts-ov box?
Sigurno je da optika kod tebe može čim su izašli na teren.

Da li neko u komšiluku koristi mts-ov box?
Sigurno je da optika kod tebe može čim su izašli na teren.
Među prvima sam u zgradi koji uvodi, kada su bili kod mene pomenuo je jedan od montera da ako meni ne radi, neće ni ostalima u zgradi, pojma nemam zašto. Nisam u međuvremenu proveravao da li ima još nekog kod koga su radili, ali i ja očekujem da ako su uopšte došli da je osnovna instalacija puštena u rad. Pritom se radi o potpuno novoj strukturi, nije ništa kalemljeno na neku postojeću.

Je li uzimao neko i telefon? Plašim da me i tu ne izrade pa da ne može naknadno.

Imao sam ja istu situaciju. Samo što su ljudi bili fini i nisu ništa na kvarno uvaljivali, već ostavili papire dok se signal ne pusti.

Verovatno će doći neko iz Huawei-a da vidi gde je problem, imaju uredjaj i tačno u metar pokaže gde ne valja. Verovatno neka spojnica nije lepo spojena.

Kad se to sredi, šta će biti naknadno... Imaćeš najbolji i najstabilniji net...

• Like
Reagovanja: bit
Monter je poslao sigurno Huawei-u šta se desilo, ali pozovi i ti mts, nek zavedu i napišu urgenciju da se to reši.

Pri prelasku sa mts box 4 paketa na Supernova "Super sve plus MOVE" paket interesuje me kojim redosledom je najbolje ici kako ne bih doziveo da danima nemam fiksni/net/kablovsku ?
Imam mogucnost raskida ugovora sa MTS-om i tehnicke uslove za prelazak na optiku kod Supernove sa potpisivanjem gore navedenog paketa.

Predjes pa kad montiraju i puste DA SVE RADI, a da budes zadovoljan, ti onda otkazes mts.
Ako imas optiku kod mts-a i ne dobijas optiku sa SN, nemoj menjati mts u potpunosti, ostani na BOX3 ili BOX2 kod mts-a, a tv predji kod SN (ako ti ne treba vracanje unazad jer ono radi samo na SN netu za SN tv ili mts netu za mts tv).

Na Mts-u nemam mogucnost optike, trenutno sam na 20/4 i posto mi ne isporucuju ugovorenu brzinu a i sami su priznali da ne postoje tehnicke mogucnosti da ispune ugovorne obaveze, imam mogucnost raskida ugovora. Kod Supernove sam proverio i imam mogucnost da se odmah prikljucim na optiku. Brine me samo da u MTS-u nesto ne iskomplikuju kod raskidanja ugovora iako su i sami pristali na to kao opciju, a sa druge strane uvedem uslugu drugog provajdera. Idealno bi bilo da mogu da koristim MTS-ov box paket odredjeni period nakon raskida ugovora, tj dok mi ovi iz SN-a ne montiraju i puste da sve radi. Da li je tako nesto moguce ? Koliko vidim na mts-ovom sajtu box 4 paket je moguce posedovati i bez ugovorene obaveze s tim sto se placa nekih 350din vise u odnosu na cenu pod ugovorom, sto mi zaista nije problem po cenu i da mi mesec dana traje proces prelaska sa MTS-a na SN.

@m4rk0 Ja sam upravo to radio, ali mesec dana pred istek ugovorne obaveze tako da sa u tom periodu imao i Supernovu i Box. Da sam da tvom mestu obzirom na situaciju ipak bih prvo rasčistio sa MTS pa onda podneo zahtev za SN. Njihovi ljudi obično u roku od nekoliko dana odrade instalaciju. Ili podnesi zahtev za SN i vidi kada će moći ekipa da izađe na teren i tada nosi opremu u MTS. Ako nastane problem prilikom raskida ti, kada ti se bude javila ekipa iz SN, traži drugi termin.

Od danas sam korisnik box2 paket umesto box3.
Imaju srecu da nemam drugog provajdera adsl2.

Od danas sam korisnik box2 paket umesto box3.
Imaju srecu da nemam drugog provajdera adsl2.
Ma strašno je da u 2021. godini zavisiš od neke budjave centrale i kvaliteta parica i još da si na običnom adsl-u...

Hteo bih da uzmem Box2 a nemam njihov fiksni prikljucak vec par godina. Ako skopim ugovor na dve godine sta za mene vazi od promocija, jel dobijam 12 meseci free? Uslova za optiku nemam, samo cist bakar...

Pre 4 godine produzio sam box 4 paket na dodatne 2 godine stim sto su mi nudili 1 mesec po 1 dinar,nisam hteo i na kraju mi daju 3 meseca po dinar,ja potpisem,proslo 2 godine zovu me da produzim ugovor ja im trazim 6 medeci dinar odobre mi,sad me zovu da produzim ugovor nude 1 mesec po 1 din ja necu i sad nude 4 medeca po 1 dinar...a net im nikad slabiji ne znam sta da radim,da li se isplati prelaziti na neki drugi provajder? Ako je poslednje 2 god islo po 6 meseci po 1din a sad me zovu da produze ugovor,pa brate produzi ono sto imam a ne da menjas kako ti hoces,ja kazem produzujem al 6 medeci po dinar ma nece ni da cuju.

Potpisao sam ugovor na 2 godine za box4 plavi i uzeo optiku 200/80 , 3 STB uredjaja , fiksni neograniceno , MTS karticu neograniceni pozivi/sms , internet neogranicen za drustvene mreze i 235GB interneta svaki mesec koji mogu da delim sa jos 5-oro MTS postpaid korisnika, i to je sve 2500 mesecno na 2 godine , iskreno mislim da je jako dobra ponuda presao sam sa SBB-a nakon 7 godina ponudili su mi 150 dinara da placam umanjeno u narednih 12 meseci sto je sramotno posle su ponudili 4 meseca i to nakon sto sam ih zvao 10 puta... ovo sam uzeo najvise zbog optike i kartice nisam imao primedbe na SBB radio je super ali iz principa sam presao i naravno zbog takve ponude kakva iskustva imate sa optikom da li imate neke smetnje? koliko sam primetio sve je okej mozda STB uredjaji nisu najbolji kao u SBBu eon ali msm da je okej kolko tolko , jedina primedba na Telekom jeste to sto nisam imao 4 dana interneta i televizije nakon montaze jer cim su montirali novi ruter Noki-in crni koji je i novi model prestao je da radi i nakon 4 dana su dosli majstori i zamenili ga sa belim ali moram sam dosta da ih zovem i svi su obecavali nesto a niko nista nije uradio ali dobro resilo se.

Sa optikom nikakve smetnje evo vec cetvrti mesec.
Ja sam hteo da objedinim i mob u Box4 ali vidim da nema opcije da biras koji zelis mobilni paket nego koji je vec setovan u Ponudi. Tipa optioka mi je 400/160 i mobilni paket koji je u tom boxu je Omorika 3 koja mi ne treba ni za sta :).
Da li je ovo na sajtu zakucano ili ipak moze da se bira paket?

Jesi dobro napisao cenu? Nesto mi je to suvise jeftino za sve sta dobijas u paketu.
Da imas na sajtu Box4 Plavi cena mu je 5000 dinara i ta akcija od 12 meseci po 1dinar samo podeli 5000 na 2 i dobijes 2500 tj 50% umanjeno placas ako pocnes odmah , imas dve opcije da "placas" godinu dana po 1 dinar i onda drugu godinu 5000 ili odma da pocnes da placas 2500 i tako placas 2 godine.

Poslednja izmena:
Potpisao sam ugovor na 2 godine za box4 plavi i uzeo optiku 200/80 , 3 STB uredjaja , fiksni neograniceno , MTS karticu neograniceni pozivi/sms , internet neogranicen za drustvene mreze i 235GB interneta svaki mesec koji mogu da delim sa jos 5-oro MTS postpaid korisnika, i to je sve 2500 mesecno na 2 godine , iskreno mislim da je jako dobra ponuda presao sam sa SBB-a nakon 7 godina ponudili su mi 150 dinara da placam umanjeno u narednih 12 meseci sto je sramotno posle su ponudili 4 meseca i to nakon sto sam ih zvao 10 puta... ovo sam uzeo najvise zbog optike i kartice nisam imao primedbe na SBB radio je super ali iz principa sam presao i naravno zbog takve ponude kakva iskustva imate sa optikom da li imate neke smetnje? koliko sam primetio sve je okej mozda STB uredjaji nisu najbolji kao u SBBu eon ali msm da je okej kolko tolko , jedina primedba na Telekom jeste to sto nisam imao 4 dana interneta i televizije nakon montaze jer cim su montirali novi ruter Noki-in crni koji je i novi model prestao je da radi i nakon 4 dana su dosli majstori i zamenili ga sa belim ali moram sam dosta da ih zovem i svi su obecavali nesto a niko nista nije uradio ali dobro resilo se.
Imam kod Mts optiku vise oko 2.5 godine i pre tri dana nastavio doduse imao box4 beli sad presao na box 3, sa optikom nikad problem neces ni ti verujem jer bas tesko nisam cuo da ima nekih problema a i ako ima resi se lako stabilan net, tv ok ti stb-ovi nisu bas vrh ali rade posao ni sa njima nisam imao problema vise od 6 godina nikad i kad mi Sbb nije radio oni su radili tj mtsov iptv je sljakao tako da plus i tu, super si i prosao jer te izadje na 2 god po 25K dinara.
Top si odradio sad uzivaj.
Sa optikom nikakve smetnje evo vec cetvrti mesec.
Ja sam hteo da objedinim i mob u Box4 ali vidim da nema opcije da biras koji zelis mobilni paket nego koji je vec setovan u Ponudi. Tipa optioka mi je 400/160 i mobilni paket koji je u tom boxu je Omorika 3 koja mi ne treba ni za sta :).
Da li je ovo na sajtu zakucano ili ipak moze da se bira paket?
Nazalost, zakucano ni meni ne odgovara ali ko te pita😆

Mislim da je to oko prebacivanja sa jedno na drugo lice iz porodice moglo ranije da se izvede bez vraćanja opreme ali ne i od skora, pisano je o tome. Mora da se vrati oprema pa mesec dana da budete bez ičega od usluga pa tek onda da se na novo ime sve usluge uključe, a neko je napisao da MTS ima nameru da to bude i više od mesec dana pa ako se kome isplati...

Sve ovo ne pišem iz ličnog iskustva već na osnovu pročitanih zadnjih 10-20 strana a i negde sam još čitao na netu. Naravno, treba svako da pokuša, možda sve zavisi i od slučaja do slučaja ali su očigledno neke mere pooštrili.
Jel ima neko svezija iskustva vezano za ovu informaciju?

Meni su u decembru diskretno rekli (sa broja bez identifikacije ) da ja najbolje da prebacim na drugu osobu, posto ne mogu da mi ponude vise od 3 meseca za din.

Bio na bakru na box3+mob50%, istekao ugovor u oktobru, potpisan ugovor za optiku u zgradi krajem novembra. Receno mi da je najbolja solucija da sacekam optiku da uvedu zbog pogodnosti, i da placam uvecan racun. I evo uveli u zgradi optiku u petak. Treba samo do stanova da se sprovede, i rekli mi da se prijavim za to, a posto ne daju da se prijavim sa isteklim ugovorom, ja trebam vratiti opremu i napraviti ugovor na drugu osobu.
A juce mi lik u poslovnici rekao da moze druga osoba prijaviti novu uslugu na adresi dok je stara usluga aktivna i kad budu gotovi radovi, ja da vratim staru opremu i odjavim usluge. Sto bi meni bilo idealno jer nece biti prekida, valjda.

Supernova promoter mi kaze da mts box moze da se raskine 15 dana pre isteka bez penala ?????

Ne moze dodatni Supernova ugovor 12m po dinar ko je pod mts ugovorom

A kao razlicita firma

Vrh Dno