Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

A zašto nam je UL samo 150Mbps umesto punih 160Mbps?
Na telefonu preko wifi na 5G sa Q2 uspem izvuci oko 400Mbps za DL, na ratelovom testu preko kabla duzine 18-19m na desk masini uvek izmeri 417Mbps, dok su UL brzine ma gde merio 147-151Mbps.

Jel ti malo 150 mb uploada? Do juce nisi imao ni upola toliko i bilo ti je ok a sada kao se gleda u svaki megabajt. Klasicno pilicarenje operatera a i korisnika.

Ono sto je navedeno u ugovoru Mts pilicarski i striktno gleda da naplati i pretplati od korisnika, tako i ja. Ono sto placam zelim i da imam, ako je navedeno 1 Mbps i potpisem to, postovacu apsolutno, ako je navedeno 160 Mbps zelim to i da dobijem.

Pa nije bilo ko od korisnika rekao da je brzina u paketu 400/160 već operater i red bi bio da u tom slučaju to i ispoštuje.

I kad naručim pljeskavicu od 250gr, neću da ostanem gladan ni ako dobijem od 220gr ali jednostavno neću da budem zadovoljan uslugom i time što me zakidaju.

Pa nije bilo ko od korisnika rekao da je brzina u paketu 400/160 već operater i red bi bio da u tom slučaju to i ispoštuje.

I kad naručim pljeskavicu od 250gr, neću da ostanem gladan ni ako dobijem od 220gr ali jednostavno neću da budem zadovoljan uslugom i time što me zakidaju.

Apsolutno si sve lepo objasnio-nacrtao, nista ne treba dodati.

Slazem se da mts treba da isporuci punu brzinu upload-a, ali ne moze covek da se ne nasmeje za zehino "samo 150Mbps" :)

Samo ima jedan problem tu kod pljeskavice a na to niko ne obraca paznju, tebi lepo gore pise pljeskavica velika 250 grama ali sto niko ali niko ne gleda je to da je to sirovog mesa 250 grama a kada se ispece ona nema tu gramazu. Ti da bi dobio 250 grama pecenog mesa, taj koji radi mora da stavi vise sirovog mesa na nju da bi pljeskavica kada je pecena bila 250 grama.

A kako znam pa zato sto mi je pored kuce rostiljnica pa sam video kako i sta rade, inace na to nisam nikada obracao paznju.

No da se vratimo na brzinu neta, jeste pilicarski je da ako pise 160 da ne puste 160 ali jednostavno moraju negde da zakinu i to ti je to, i ako cu da biram da imam non stop net bez pucanja ali da me malo pokradu ok pristajem... jer sta mi vredi i gigabitni link ako veza nije stabilna i ako puca non sto i net nestaje na po par sati, onda im dzaba i milion megabajta brzine ako to ne radi kako treba.

Poslednja izmena:
Bas htedoh da napisem da pljeka od tih 250g kad se ispece nema tih 250g jer se meri uvek sirovo a to i pise u postenim ljostiljarama.
Drugo paket je DO ne znaci zagarantovanih 160 ali se slazem da to niko ne bi pricao da je bar tu oko 157-158 a ovako nekima bas smeta.
Ja od 40 imam uvek konstantnih 38 a od 200 i na kablu i wifiju 5G a ne wifiju i vise od 200 kako zasto ne znam ali je tako.

Kad smo već kod te pljeske i kad smo otišli u off ja nisam nigde napisao da je ona 220gr NAKON što se ispeče, već samo da je umesto 250gr to 220gr što može da znači i da toliko baci na roštilj.

@ ShamanNS

Kad me zakinu u brzini neta to ne mogu da primetim, kad me zakinu na pljeski to vidim iz prve...[emoji6]

Jel moze neko da mi kaze da li gresim u racunici koliko bi me izasao telefon uz box paket?

Radi se o samsungu a71, koji uz box4 plavi kosta 15000 + razlika u ceni box paketa kada se uzima telefon koja izadje 700*18 meseci(6 meseci dinar). Znaci izadje 15000+700*18 = 27600.

Da li sam negde pogresio ili mozda ima neka zackoljica koju sam prevideo, posto ovako ispadne skoro 100 evra jeftinije nego na kupujem prodajem sto mi deluje skroz nerealno.

Ono sto je navedeno u ugovoru Mts pilicarski i striktno gleda da naplati i pretplati od korisnika, tako i ja. Ono sto placam zelim i da imam, ako je navedeno 1 Mbps i potpisem to, postovacu apsolutno, ako je navedeno 160 Mbps zelim to i da dobijem.
Ali zar u Ugovoru ne piše DO te i te brzine? :)
Ko još garantuje rezidencijalnim korisnicima bilo šta?!

Jel moze neko da mi kaze da li gresim u racunici koliko bi me izasao telefon uz box paket?

Radi se o samsungu a71, koji uz box4 plavi kosta 15000 + razlika u ceni box paketa kada se uzima telefon koja izadje 700*18 meseci(6 meseci dinar). Znaci izadje 15000+700*18 = 27600.

Da li sam negde pogresio ili mozda ima neka zackoljica koju sam prevideo, posto ovako ispadne skoro 100 evra jeftinije nego na kupujem prodajem sto mi deluje skroz nerealno.

Nesto si ti debelo omasio u toj racunici.

Kada odem na sajt i uzmem box 4 plavi i odaberem taj telefon a71 pise da je cena paketa 5000+99 net limit koji mozes da odkazes, 15 hiljada dajes jednokratno za telefon, i onda posle isteka 12 meseci po dinar placas 5000x12=60.000

To je ono sto meni izlazi kao cifra koja treba da se plati, e sada pitanje je hoces dobiti ovih 12 meseci onda ti je ova cena sto sam napisao ako je samo 6 meseci onda racunaj 90.000 da bi morao da im platis za tih 18 meseci koriscenja box 4 plavi paket plus na to racunaj onih 15 hiljada sto bi dao za telefon jednokratno. Znaci telefon ce te posle dve godine izaci tacno 105.000.

Mislim da si ti omašio u računici... Kada izabereš telefon uz plavi box nikako ti cena ne može biti 5000 već 5700 (cena samo boxa) + rata od 625 dinara za telefon na 24 meseca. Jedino što ranije nije moglo da se dobiju i besplatni meseci ako se uzima uređaj, dok sada vidim da može.

Kakav je mts kod raskida ugovora, da li pričaju kako ne može da se ode dok ne istekne UO? Box 4 ugovor mi je krenuo od 1. Septembra, ali evo već mesec dana čekam i ne mogu da mi zamene SD za HD kanale. Faktički ne bih ni prelazio, jer bih uzeo supernova uslugu, pošto uvode optiku ovde.
Da probam opet.

Inače dobio sam 12 meseci po dinar za vdsl i pre nego što je počela ova akcija za optiku, samo mnogo su mi nepouzdani i nisam im verovao dok mi nisu poslali to na računu.

Kada odem na sajt i uzmem box 4 plavi i odaberem taj telefon a71 pise da je cena paketa 5000+99 net limit koji mozes da odkazes, 15 hiljada dajes jednokratno za telefon, i onda posle isteka 12 meseci po dinar placas 5000x12=60.000

To je ono sto meni izlazi kao cifra koja treba da se plati, e sada pitanje je hoces dobiti ovih 12 meseci onda ti je ova cena sto sam napisao ako je samo 6 meseci onda racunaj 90.000 da bi morao da im platis za tih 18 meseci koriscenja box 4 plavi paket plus na to racunaj onih 15 hiljada sto bi dao za telefon jednokratno. Znaci telefon ce te posle dve godine izaci tacno 105.000.
Ja sam računao da, ako uzmem Note 20 Ultra prvih 12 meseci plaćam 3850+1 dinar a drugih 12 meseci 3850+6699 dinara, jel tako?

Mislim da si ti omašio u računici... Kada izabereš telefon uz plavi box nikako ti cena ne može biti 5000 već 5700 (cena samo boxa) + rata od 625 dinara za telefon na 24 meseca. Jedino što ranije nije moglo da se dobiju i besplatni meseci ako se uzima uređaj, dok sada vidim da može.

Nisam omasio, nego je 5700 cena kada prodje ugovor od 24 meseca i onda ide cena gore, jos ako nema elektronski racun to jest da mu ne stize racun na kucu nego na email onda je ta cena. Moze na rate da izabere ako mu je lakse tako da placa ili da uzme da plati jednokratno 15 hiljada ako ima odmah i da ne razmislja o rati za telefon nego samo ima mesecno da placa za box 4 plavi.

Ja sam računao da, ako uzmem Note 20 Ultra prvih 12 meseci plaćam 3850+1 dinar a drugih 12 meseci 3850+6699 dinara, jel tako?

Ako ja nisam pogresio kod predhodnog racunjanja onda je tako kako si napisao.

Da probam opet.

Inače dobio sam 12 meseci po dinar za vdsl i pre nego što je počela ova akcija za optiku, samo mnogo su mi nepouzdani i nisam im verovao dok mi nisu poslali to na računu.

Dobices raskid ugovora bez problema ali stave nerealnu cenu, vec sam pisao da sam ja bio podneo zahtev za raskid ugovora a imam optiku u kuci, nego je problem sto je ugovor bio zasnovan na laznim obecanjima i smarao sam ih na email i na call centru da mi to rese, dobio sam odgovor na email da za to vreme koliko sam bio njihov korisnik a to je bilo nesto manje od 2 meseca po novom ugovoru sam trebao da platim 15 hiljada dinara i to je to mogo bih da odem od njih.

Poslednja izmena:
Eeeee sta uradih, zavadih 1/2 foruma a mene samo zanimalo da li je do mene ili ima jos korisnika kojima je UL 150 umesto 160.
Ovako videh da nas sve redom malko uskracuju za ono sto nam obecaju da ce biti.

Meni cudno sto mi je na kablu preko speedtest.net brzina DL oko 389-392, na ratel sajtu preko njihovog merača izbaci cak 417, dok preko wifi na speedtest.net sa Q2 na mom telefonu (S9+) ide lepo 400-403 skoro uvek, a UL je i dalje oko 149-151 bilo gde, ne manja se...

Eeeee sta uradih, zavadih 1/2 foruma a mene samo zanimalo da li je do mene ili ima jos korisnika kojima je UL 150 umesto 160.
Ovako videh da nas sve redom malko uskracuju za ono sto nam obecaju da ce biti.

Meni cudno sto mi je na kablu preko speedtest.net brzina DL oko 389-392, na ratel sajtu preko njihovog merača izbaci cak 417, dok preko wifi na speedtest.net sa Q2 na mom telefonu (S9+) ide lepo 400-403 skoro uvek, a UL je i dalje oko 149-151 bilo gde, ne manja se...

Ma salimo se malo, jeste seljacki je kada tako moram da kazem da kada puste 150 od 160 onda je bas pilicarski da se toliko cigane, jer kada su vec pustili 150 sto nisu pustili onda paket do kraja i to je to.

Ali ne bi mi bili mi a da negde ne zakinemo nekoga za nesto. Ono sto moras da znas sto imas vise, vise ce te zakinu. Meni na 100/20 paketu je brzina na speed testu, 98.84/19.1... dok na ratelovom sajtu mi je 106.70/19.04 Mbps.

Dobices raskid ugovora bez problema ali stave nerealnu cenu, vec sam pisao da sam ja bio podneo zahtev za raskid ugovora a imam optiku u kuci, nego je problem sto je ugovor bio zasnovan na laznim obecanjima i smarao sam ih na email i na call centru da mi to rese, dobio sam odgovor na email da za to vreme koliko sam bio njihov korisnik a to je bilo nesto manje od 2 meseca po novom ugovoru sam trebao da platim 15 hiljada dinara i to je to mogo bih da odem od njih.

I šta je na kraju bilo? Odustao si od raskida?

Na osnovu čega izračunaše tu cifru tj. zbog čega nije ona klasična mesečna pretplata, piše li negde?

Nisam omasio, nego je 5700 cena kada prodje ugovor od 24 meseca i onda ide cena gore, jos ako nema elektronski racun to jest da mu ne stize racun na kucu nego na email onda je ta cena. Moze na rate da izabere ako mu je lakse tako da placa ili da uzme da plati jednokratno 15 hiljada ako ima odmah i da ne razmislja o rati za telefon nego samo ima mesecno da placa za box 4 plavi.
Ipak si pogrešio jer su mangupi tako odradili da kad uđeš na "odaberi paket" crveno markirano ti je opcija za mobilne telefone i u gornjem desnom uglu stoji 4.999. Međutim, kada izabereš mobilni uređaj, skrolaj opet do vrha i pogledaj koja piše cena samo za box paket + ovih 15.000 za tel (samsung a71)

Poslednja izmena:
I šta je na kraju bilo? Odustao si od raskida?

Na osnovu čega izračunaše tu cifru tj. zbog čega nije ona klasična mesečna pretplata, piše li negde?

Ma meni je cilj bio da oni vide da se ja ne salim i da bi raskinuo ugovor da mi nisu dali samo ono sto mi pripada po njihovim recima, to sto akviziter nudi ne mora uvek da znaci da je istina i morate sa njima da budete lisica.

Da odustao sam od raskida iz vise razloga, prvi je posto sam dobio resenje u kojem mi kazu da je raskid ugovora neosnovan i da ako hocu mogu da raskinem ako platim tih 15 hiljada dinara a za cega je toliko ne znam jer meni je u vreme podnosenja zahteva za raskid ugovora bilo nesto manje od 2 meseca kako sam koristio besplatne mesece koje sam dobio.

A drugi razlog zasto sam odustao i pored toga sto sam bio spreman da platim tih 15 hiljada je to sto u delu grada gde sam ja SBB radi katastrofalno vec godinama a Orion mi nudi samo wifi povezivanje, a Orion mi je bio glavni adut da raskinem ugovor i da predjem na njih ali kada nemaju optiku u Centru Novog Sada.

I treci je sto su mi posle svega toga dodelili one besplatne mesece za koje sam bio od starta zakinut. Odmah su mi napisali da ne ocekujem 12 meseci ali da mogu da dobijem 6 meseci sto za moj paket je u tom trenutku bilo jedino moguce.

Poenta cele price je bila ta da sam na neki nacin morao malo da ih prodrmam jer se cela prica oduzila na 2 meseca sa prepiskom na njihovom email, kada pozovem call centar oni napisu da zahtevam odgovor a posle par dana na email stize da je moj zahtev jos u obradi i da ce sto pre da rese i tako skoro 2 meseca sa njima vrsenja prepiske.

Ipak si pogrešio jer su mangupi tako odradili da kad uđeš na "odaberi paket" crveno markirano ti je opcija za mobilne telefone i u gornjem desnom uglu stoji 4.999. Međutim, kada izabereš mobilni uređaj, skrolaj opet do vrha i pogledaj koja piše cena samo za box paket + ovih 15.000 za tel (samsung a71)

Mislim da gresis, a evo zasto:

4m7C3rx.png

To je cena koju moze da ocekuje posle isteka UO, a dok je UO onda je ono sto pise na sajtu.

Poslednja izmena:
Baš me zanimalo odakle izvukoše tu cifru. Ja bih u suštini ostao kod njih, samo prešao na supernovu, kad su već razvukli optiku ovde. Bio bi stabilniji net i duplo brži za neznatno više para.

Veruj mi ne znam ali znam da sam imao mogucnost za Orion da bih to rado platio i da ih moje oci ne vide vise.

Nemam ja sa netom ni jedan problem, moj problem sa njima je oko fiksnog. Sto me ubedjuju da bih imao opticki net moram da imam preduslov uveden fiksni telefon. Da ne pisem sve ponovo mrzi me jer sam dosadio sam sebi a ne drugima.

Poslednja izmena:
Baš me zanimalo odakle izvukoše tu cifru. Ja bih u suštini ostao kod njih, samo prešao na supernovu, kad su već razvukli optiku ovde. Bio bi stabilniji net i duplo brži za neznatno više para.

Pa imo je 2 račna kaja idu po ceni bez UO + taksu za uvođenje usluge od 6000 din i tako su dobili 15000 da mora da plati.

E to me zanimalo, znači ima taksa. Mene je nasmejalo kad mi je stigao prvi račun gde mi je nešto sitno naplaćeno uvođenje usluge i čini mi se nešto u vezi montera, a monteri nisu hteli da povežu uslugu, već mi rekli kako se oni ne penju na tavan, pa sam morao ja da provlačim kablove.

Cekaj zasto racunas cenu box paketa u cenu telefona? Ja box paket placam uzeo telefon ili ne. Mene zanima samo cena telefona jer je uvek bilo isplativije uzeti telefon na kupujem prodajem nego kod operatera.

Cekaj zasto racunas cenu box paketa u cenu telefona? Ja box paket placam uzeo telefon ili ne. Mene zanima samo cena telefona jer je uvek bilo isplativije uzeti telefon na kupujem prodajem nego kod operatera.

Pa daju ti povoljnije telefon jer ce te svako oglobiti na box 4 paketu koji budes palcao. A ti se eto tesi da ce te telefon izaci jeftinije nego na kp. Ja sam oduvek bio za to da se telefon uzme na kp i da nemam tu ugovorenu obavezu i prema telefonu, ako vec uzimas neki telefon i hoces da placas onda bar uzmi nesto krsteno a ne taj A71, iskreno za te pare ne vredi.

I znas sta mi je fascinantno, kako si ti dosao do toga da ces da placas telefon 18 meseci a ne 24 meseca?

Pa imo je 2 račna kaja idu po ceni bez UO + taksu za uvođenje usluge od 6000 din i tako su dobili 15000 da mora da plati.

Pa i da je tako kao sto kazes opet ne bi bilo 15 hiljada nego 11.800.

Poslednja izmena:
Ево ја био у пословници прекјуче, јуче дошли и све наместили. Бокс црвени Снимак екрана (4).jpg

Nazad
Vrh Dno