Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kada se uz box3 uzima telefon na rate od 500 rsd, a uzeta je pogodnost prva 3 meseca za 1rsd.... Da li promocija za dinar ukljucuje i ratu za tel ili ne? Odnosno da li su prva tri računa baš dinar ili 1rsd + 500 rsd rada za telefon?

1rsd + 500 dinara za telefon.

Ovo za po 1 dinar ti je za internet i nema veze sa telefonom, telefon koji si uzeo za njega redovno placas svaki mesec rate, on ti ne ulazi u ovu promociju. Bilo bi lepo kada bi ulazilo u promocija ali nazalost ne.

Da se nadovezem pitanjem...
Da li je neko dobio 6 ili 8 meseci za dinar pri prelasku na box 4 sa sbb a da je uzeo i telefon?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

1.Koliko se ceka okvirno od datuma podnosenja zahteva za BOX3 paket do dolaska ekipa?
2.Da li se vrsi upit u kreditni biro ako hocu da uzmem BOX 3 paket?
3.Da li ima neko da postavi spisak kanala koji imaju mogucnost vracanje unazad?
Hvala!

Da se nadovezem pitanjem...
Da li je neko dobio 6 ili 8 meseci za dinar pri prelasku na box 4 sa sbb a da je uzeo i telefon?

Ratu mobilnog uređaja ćeš plaćati 24 meseca bila ona 100 dinara ili 10.000. Nećeš plaćati samo ako je uređaj u okviru određenog paketa dinar.

Box ti je svakako tih određenih meseci dinar.

Cena box paketa sa uređajem ti je

B4C: 4.500
B4P: 5.500
B4B: 7.500 i
B4Z: 13.500

Posle isteka meseci po dinar plaćaš cenu ovog paketa + ratu uređaja koji uzimaš (ne plaćaš ratu ako je uređaj u tom paketu dinar).

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Da, ali cene uredjaja uz box su kao po nekim povlascenim cenama (sto oni smatraju pogodnoscu). I plus pogodnost meseci po dinar. Pa zato pitam da li moze, i uredjaj i meseci za dinar. Nekad to nisu davali, tipa ako uzmes uredjaj nema drugih pogodnosti. Tako pre x godina kada sam uzimao box 3 bilo je 3m za dinar ili uredjaj. Ja uzeo tada neki kenovo tablet i ostao bez 3m za dinar.
Znaci sada moze i 6/8m za dinar i uredjaj uz to?

@mihajlosd Isto je i sada, kao i tada. Svi uređaji, osim mobilnih telefona, poništavaju mesece po dinar.

Kako da se proveri, koliko je ostalo od onih 100gb iz Box paketa?
Sajt im je blagi užas.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

To može da proveri samo glavni broj u Box paketu i to isključivo upotrebom *797*97# (dakle ni na MojMTS portalu / smartphone app logovanom kao Box korisnik nema te informacije).

Pitao sam ih ja kao vlasnik glavnog broja, šta se dešava kad se potroše dodeljeni gigabajti, rekli su mi da da ja nemam ništa sa tim i da svako od pridruženih brojeva kao i ja, dobije obaveštenje da je količina potrošena i da svakome ide posebno obračun za naknadno potrošeni net.

Koji se net prvo trosi, da li prvo tih zbirnih 100gb, ili prvo ide net iz tarife koju ima svaki pridružen broj?

Kada ukucam *797*97# dobijem zadnju stavku tipa, box 4 u 4= 9mb.To znači da ima jos 9mb od 100gb, ili mi je ostalo samo 9, totalno nejasno.

Poslednja izmena:
Ostalo je još 9.
I prvo svako troši megabajte iz svoje tarife pa tek onda kreće da gricka od tih zajedničkih 100 GB.
Znači neko je to fino "grickao" ako je ostalo 9 MB.

Koliko je tih 9 ažurno, stoji 9, a na on line računu, već mi nakarikali postrosene mb.

Poslednja izmena:
Po informacijama koje sam dobio iz call centra prilikom aktivacije, dodatnih 100GB se aktivira tek kad primarni broj koji je u Box-u potroši svoj protok. Tek nakon toga je i ostalim pridruženim linijama dostupan taj zajednički bonus od 100GB. Poprilično je glupa logika. Devojka iz call centra je probala da opravda time da je to benefit primarno namenjem glavnom broju u Box-u, a da ostalima dođe onako usput, kao poklon. Njeno rešenje je da početkom meseca raspalim YT na "glavnom" broju, kako bih što pre aktivirao taj bonus :mad:

Ima li neko info da li to zaista tako? Ili svako može da troši taj zajednički deo nakon što potroši net iz svog paketa?

Svako troši kada potroši svoj protok

@ Iv@N_SD: Devojka iz call centra lupa k'o otvoren prozor :D Netačno je naravno to što ti je rekla. Kako znam? Pa tako što sam u idealnoj situaciji da to proverim u praksi jer:

1) ćaletov broj je glavni u box. Ćale ima dumb-phone i ne troši internet uopšte (trenutno stoji da ima 12GB neta "u paketu" za ovaj mesec). Njemu su bitni i potrebni samo neograničeni minuti.
2) ja sam bas namenski uzeo Morava 1 (koji ima samo 256 tj 512 MB sad od promene cena na početku ovog meseca) i pridružio ga u ćaletov Box i sad ću kao da se bahatim kad se ukaže potreba za tako nečim.

Znači ćale ni megabajt od svojih 3 / 6 / 12 ili koliko god GB mesečno nije potrošio + ja sam mojih 256 MB iz same Morava 1 tarife potrošio na par Speedtest-ova i od tad pa ostatak meseca trošim od onih 100 GB. Potrošio sam 1.2 GB, nemam zaduženja (a deaktiviran mi je i Net Limiter ) i količina od onih 100 GB se smanjila za količinu koju sam ja potrošio.

Dakle, kao što je već gomilu puta rečeno cela "Box 4 u 4" priča funkcioniše tako što svako troši prvo svoje kvote iz tarife i kad to spuca kreće da gricka od 100 GB dok se ne potroši i to. Kad se potroši svima koji su pridruženi stiže SMS obaveštenje. Ko nastavi da troši nakon toga ako je deaktivirao Net Limiter onda nabija svoj mesečni račun.
Preostalu količinu megabajta može da proveri samo glavni broj i niko više... Ostali moraju da se uzdaju u Data Counter na svojim smart telefonima i da poštuju dogovore oko toga kako ste raspodelili tih 100 GB.

Ovako je kao što kaže ShamanNS, ja imam BOX4 u kojem ćale koristi glavni broj a ja imam Morava 1 i tako je od decembra i spucam odmah tih 256 mb i onda krckam gigabajte kada nisam u stanu nego u vikendici, ćale imao 6 pa sada 12 gb, toliko maksimalno i potroši. E sad, ono što mene nervira je to što mi od tih 100 gb skida protok za MTS TV GO, a ne bi trebalo, pisao sam već na ovoj temi o tome. Nebitno da li je u pitanju 1-10-20 gb, zašto mi to skida kada ne bi trebalo, 'ajde što telefon prikazuje to skidanje u svojoj aplikaciji, tako mora, nego što se to uredno trošenje megabajta i gigabajta prikazuje u MTS aplikaciji kako na mobu tako i na kompu na njihovom sajtu i fino se obračuna u računu koji stigne na kraju meseca a čije stanje mogu da pratim kako iz sata u sat tako i iz dana u dan. Ćale kad gleda MTS TV GO njemu ništa ne skida od tih 12 gb koje ima u tarifi Omorika 1 u sklopu BOX 4 Crvenog paketa, jedino tih par mizernih mb kada se uloguje i tome slično, to je ok. Ne mogu da se cimam da ih zovem oko toga, ionako su neupućeni za mali milion stvari, čist primer je ta devojka sa tom ''konstatacijom'' ko i kada prvo troši tih 100 gb.

Isto sam i ja mislio da je tako kao što kažete, jer je slična situacija - na glavnom broju uvek preostane par GB-a svakog meseca, a brat prešao iz Telenora na Morava 1, samo zbog ovog bonusa. Skroz mi je bilo nelogično to što tvrde u call centru. Hvala na potvrdi da ipak lupaju :D
Potvrdićemo definitivno sad početkom meseca.

Naravno da je ovako kako kaze @shamanNS. Ista je situacija i kod mene. Isti paket Morava1. Samo sto ja imam 256MB :). Potrosim ih u prvih 15minuta prvog dana u mesecu. Posle toga odmah krece ovih 100GB

Imam i ja 256 MB u Morava 1 pošto sam 29.06.podneo online zahtev a menjane su cene i povećana količina megabajta na 512 početkom jula.

Iako mi je broj prebačen tek 16. jula dobio sam tu isteklu "kampanju" / staru jeftiniju varijantu Morava 1 tarife.

Da li se neko seća od kada postoji ta opcija za 100 GB uz box 4? Odnosno konkretno da li neko ko je potpisao ugovor oktobra 2018. ima pravo na to?

edit: sad vidim neke promo klipove mts-a u vezi sa tim iz novembra 2018. tako da je verovatno tada krenulo. Pitao sam za druga :D, baš je baksuz.

Poslednja izmena:
Pa dobro ako je oktobra 2018. potpisao ugovor, već sad u avgustu može novi da potpiše..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

@Darkko @The PunisheR Može već sada da potpiše i vrlo verovatno ima 4 u Box 4.

Mislim da je u septembru 2018. krenula ta promocija.

Da li je neko koristio ugovor (BOX 4 Crveni) sa promocijom od 3 STB besplatna uredjaja iz 2018.,zanima me sta se desava po isteku? Za koju cifru (da ne trazim ugovor sad) se dize mesecna pretplata!?

Cena će ti skočiti za 450 dinara.

300 zbog isteka, a 150 zbog 3. STB.

Da li zna neko koliko se ceka na dolazak ekipa za montiranje opreme od strane Telekoma od datuma podnosenja zahteva za BOX 3 paket i koliko dana ranije se vrsi najava dolaska ekipe?
Hvala!

Da li zna neko koliko se ceka na dolazak ekipa za montiranje opreme od strane Telekoma od datuma podnosenja zahteva za BOX 3 paket i koliko dana ranije se vrsi najava dolaska ekipe?
Hvala!

Ja sam cekao 3 nedelje. Ali samo zato sto navodno nisu imali opremu, sada se valda popravilo stanje. Meni su se tog dana kada su se najavili su i dosli i montirali opremu, podpisao novi ugovor i rekli mi da u toku sutrasnjeg dana ce bude pustane nova brzina.

Poslednja izmena:
@fontana Za razliku od @Beosoft, ja nisam imao čekanja.

Zvali su mu pred kraj nedelje (sredinom jula), tipa četvrtak, pitali me za subotu neki termin, ja im odmah rekao ajde utorak ujutro i dva momka se nacrtala u 9.02 tog utorka na vratima.

Drugaru su isto pre neki dan došli odmah sutrafan po podnošenju zahteva. Utiska sam da su ubrzali proceduru.

O Beogradu pričam

Nazad
Vrh Dno