Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Moze mala pomoc.Da li se mogu gledati filmovi sa USB-a kada se USB prikaci na risiver preko koga gledamo OPEN IPTV ?? Unapred hvala !!

ne može na žalost

Kako je moguće da se račun na papiru i račun u aplikaciji Moj mts razlikuju?

Ovaj što je stigao na adresu je 785 din, a u aplikaciji prikazuje 694... Na aplikaciji vidim sve naplaćene stavke, a na odštampanom ništa.
U pitanju su samo 3 dana od 01.03-03.03. kada je potpisan ugovor za Box.

Ta tri dana je mob bio na posebnom ugovoru zbog ustupanja broja. Piše Ostale usluge i naknade - Ustupanje ugovora 210 din. Ni jednog trenutka nisu rekli da se i to naplaćuje. Da znate i za to ako neko bude ustupao svoj svoj br recimo na oca, ženu, babu zbog box-a...

Uz "Mesečna naknada GSM" - 257 din. (valjda srazmerno broju dana za taj paket) i neke gluposti od aktivacija i naknada od 42, 7, 2, 1, 0,5 din... finu cifru nakarikraše za 3 dana...

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Kako je moguće da se račun na papiru i račun u aplikaciji Moj mts razlikuju?

Ovaj što je stigao na adresu je 785 din, a u aplikaciji prikazuje 694... Na aplikaciji vidim sve naplaćene stavke, a na odštampanom ništa.
U pitanju su samo 3 dana od 01.03-03.03. kada je potpisan ugovor za Box.

Ta tri dana je mob bio na posebnom ugovoru zbog ustupanja broja. Piše Ostale usluge i naknade - Ustupanje ugovora 210 din. Ni jednog trenutka nisu rekli da se i to naplaćuje. Da znate i za to ako neko bude ustupao svoj svoj br recimo na oca, ženu, babu zbog box-a...

Uz "Mesečna naknada GSM" - 257 din. (valjda srazmerno broju dana za taj paket) i neke gluposti od aktivacija i naknada od 42, 7, 2, 1, 0,5 din... finu cifru nakarikraše za 3 dana...

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока
Uvek se naplaćivalo preuzimanje ugovora.

Zdravo, presao bih sa Sbb-a u Mts, pa me zanima da li jos mogu da se uhvate promocije od 8 meseci po 1 dinar?
Takodje, kakva su vam iskustva sa box 3 paketom (tv,fiksni,net) i optikom 200mb?

Zdravo, presao bih sa Sbb-a u Mts, pa me zanima da li jos mogu da se uhvate promocije od 8 meseci po 1 dinar?
Takodje, kakva su vam iskustva sa box 3 paketom (tv,fiksni,net) i optikom 200mb?

Meni juce ugradili optiku, za sad nemam zamerke.
6 meseci po 1 din, dobio novi ruter i to je to
4 god sam koristio box 3, nisam ima nekih problema

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drug hoce da uzme box 3 net50. Zanima me da li tu ima nekih GB za mobilni telefon, tamo pise 20GB za mobilnu liniju, da li to samo vazi za bix paket sa mobilnim brojem?

Pitao sam u poslovnici, kazu da dobijam ukupno 3stb uredjaja, zanima me da li su sva tri ista, tj da li na sva tri mogu hd kanali?
Moze li se neki od ta tri stb-a poneti da drugu lokaciju sa mts internetom?

Da to samo vazi ako je box 3 sa ukljucenom mobilnom linijom.Vezano za STB uredjaje uz ovaj paket koji si napisao dobijas jedan osnovni,dobijas i jedan dodatni besplatno,treci ako zelis placas mesecno.

Ne može da se nosa na lokaciju gde korisnik je DSL korisnik koji nema IPTV uslugu aktiviranu (= ako plaća samo MTS VDSL net ne radi ta "šema"). Verovatno radi da neko sa novim Box paketima sa 2 ili 3 STB za džabe "donira" 1 STB nekom ko je na matorijem Box paketu gde se plaća mesečna renta za 2., 3. STB... a npr neće da ima novu UO samo zbog tog dodatnog dž STB.

Svi STB koje imaju u ponudi podržavaju HD kanale.
Da li drugova parica podržava i 50 Mbps i 3x HD kanal ( 3x 8 Mbps) sve istovremeno da radi to je već druga stvar. Malo je takvih parica u Srbiji... to su uglavom korisnici koji imaju "mini centralu" u svojoj ili susednoj zgradi.

Poslednja izmena:
Ne znam da li podrzava, tek treba da podnese zshtev. Znam da ima dosta poteskoca tu i da cesto te parice ne rade kako treba.

Recite li da li mozemo da izvucemo jos nesto osim ovih 6 meseci za prelazak sa druge mreze? Recimo da li bi dali ovu njihovu mts go uslugu ili da trazi jos mesec dva free?

Evo,ja imam 50/8,3 STBa i podrzavama mi HD kanale.S tim sto mu brzina varira od 42-50 zavisno od doba dana.Da napomenem da imam njihovu kutiju u zgradi...

Samo da javim da MTS ispoštovao 5 meseci po 1 dinar, BOX 4, produženje ugovora u decembru, nije da nisam verovao, u ugovoru je stajalo 2 meseca po 1 dinar jer je tako bilo po slovu zakona, 90 i više posto ljudi nije imalo problema po ovom pitanju ali čovek uvek ima neku bojazan kad su oni u pitanju, u sistemu je bilo pribeleženo ono što smo se i dogovorili i ispoštovano je.

Prešao sa box 4 50 mbit/sec na box 3 bez mobilne linije, i podigoše mi net na 100 mbit/sec, međutim to nešto neradi kako treba imam dodatni iptv uredjaj i eon box, brzina je oko 35-37 mbit/sec. Šaljem parametre koji su u ruteru pa ako neko može da prokometariše da li je to o.k ili da se ćeramo. Screenshot_20200420-101233.png

"Pustili" su ti 90/10 i ta parica ne može da gura više od toga. Taj protok ti dele IPTV risiver(i) i net ali to opet ne o objašnjava zašto meriš 35-37 Mbps ako si brzinu testirao preko LAN kabla. Ako je to brzina preko WiFi to je otprilike normalno (za 20 MHz bandwidth) i nema šta da se "ćeraš" jer Telekom nije WiFi provajder i niko ne može da ti garantuje brzine preko WiFi veze.

Takođe uzmi ugasi Eon box (ili samo izađi iz Eon) app pa onda ponovi speed test (žično naravno). Pošto Eon stream vuče u skokovima gde dok skida video fragment zna da povuče i preko 40 Mbps (iako je bitrate sadržaja ~ 6.5 - 7 Mbps) tj koliko god može da otme.

Ako ti i žično kad ništa drugo ne troši net meri tako malo od ukupnih 90-ak Mbps onda ćeš morati da cimaš Telekom i objasniš problem.

Poslednja izmena:
Pa imao bi onoliko koliko plaćaš, minus "overhead" = oko 18.4 ako imaš samo interne uslugu, bez njihove IPTV.

Test je vršen preko lan kabla, iako mi eon na njegovoj test mreži prema serveru sbb meri 50 mbit, neću ih cimati dok je vanredno stanje, hvala na odgovoru.

Da li je moguće da u nekim mestima centrala i dalje ne podržava net brži od 10 mbps? Pritom nije selo.

Šta raditi povodom ovoga? Cimati ih non stop da dodju to da unaprede ili šta? Već godinama ista priča, nije moguće brži net jer je stara centrala... Užas!

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Pitanje je da li je problem sama centrala ili je problem to što je tvoja "parica" tipa 2km ili duža? Ako je problem dužina parice onda ćeš da pričekaš "malo" da ti skrate taj bakar (tako što će da stavljaju "mini centrale" do kojih dovode optiku) na ispod 500m pa da uđeš u 21. vek.
Fazon je što oni KAO sad imaju rezon da se ne isplati ulagati u staru "mrežu" nego "uskoro"/ "još malo" ("za 2 do 3 godine") će KAO svuda da stave optiku , treba "samo" da se strpiš "malo". Tj to im je idealan izgovor... a definitivno neće do svake ulice stići optika a kamo li do svake zgrade / svake kuće.

Te priče "stara centrala" su kao ti kao korisnik si b*dala i tako ti se najlakše objasni zašto ne može bolji net. I u mom selu je kao bila "stara centrala" koja ne može VDSL pakete pa je posle par meseci kad su konačno počeli da menjaju ADSL ploče sa VDSL pločama magično prestala da bude stara centrala i "slab DSLAM". Samu centralu naravno da nisu menjali.

I ja kao korisnik sbb a (trio gold, istekao ugov pre par meseci, a ne nude nista) razmišljam o prelasku na box 4, plavi,. Supruga i ja koristimo vec mts tel pakete, pa reko da ubacim jedan br u box, valjda može? Jedino brinem o kvalitetu slike kod box a, jer pojedini vidim tvrde da je mts tu mnogo gori od sbb a ( Sa tv kod sbb sam u principu zadovoljan). Sto se tice neta tu ocekujem da bude bolje, jer mi ubee uzasno radi, pogotovu kad je u pitanju domet... Racunam, vise meseci za dinar, prosao bi mnogo jeftinije, od ovog sto sad plaćam (3.830 gold+1.500 telefon). Nzm, godinama koristimo sbb, imam i otpor u porodici, tipa, jao ko zna kakva ce biti slika na tv u, ali cena...

Slika na IPTV-u je odlična. Ako sam kanal ima kvalitetnu liku, onda je odlična.

Da li je moguće da u nekim mestima centrala i dalje ne podržava net brži od 10 mbps? Pritom nije selo.

Šta raditi povodom ovoga? Cimati ih non stop da dodju to da unaprede ili šta? Već godinama ista priča, nije moguće brži net jer je stara centrala... Užas!

Ne bih da te obeshrabrim ali moj slucaj je bio jos gori. Zivim u gradu od 100k stanovnika. Zgrada nova napravljena pre 10god. Na 800m sam od centra grada(u glavnoj gradskoj ulici) i vec ~6 godina se nadmudrujem sa Telekomom. Slao sam na desetine mejlova, zvao direktno BGD, potezao veze...jednostavno parica je mnogo losa i ne moze iole normalan net. Prvo sam imao kod Telekoma onaj stari ADSL i to je jedva radilo max brzina 6Mb (ukoliko povecaju na 8 tada krece pikselizacija IPTV). Onda sam presao na SBB i 4 godina bio kod njih. Prosle godine sam dobio bezobraznu ponudu da mogu da uzmem ovaj put VDSL net 50/8(garantovali su mi najmanje 35) i 10 meseci za din. Predjem ja kod njih i posle agonije od par meseci(uvodjenje, drugi box, net nikako nije presao 13Mb (kada ga je bilo) a istureni stepen mi je na 50m od zgrade ali nema parice za mene jer nije projektovan dovoljan broj(to su mi rekli kada sam zvao BGD), vratim se opet na SBB.
Tako da je moguce u 21-vom veku u centru velikog grada, da parica bude ocajna. Plus je oko mene nekih 20-tak zgrada i prilican broj ima probleme sa internetom. Optika mi je na 200m(vidim onaj metalni ormaric sa terase) ali i nju mi obecavaju vec 3 godine i nikako(bice u Maju - kad to cujem ili procitam, najezim se :) )
Trivia: parice mi idu od Glavne Poste u gradu od koje sam peske udaljen 800m(znaci ne vazdusnom linijom nego bas peske) ali mi parica po merenju ima 1600m. Ko zna kuda ta zica sve ide :)

Pozdrav drustvo. Gledam da uzmem box 4 plavi za 4800 din uz prvih 6 meseci po 1 din (izadje me 86400 za 2 god). Uz to gledam na sajtu nude i redmi note 8 pro 64gb za 1 din. Ali kad izaberem njega cena paketa raste do 5500 din. Pitao njih u chat'u na sajtu i rekli mi da uz to jos gubim i taj popust od 6 meseci po 1 dinar (t.j. dolazi do cifre od 132000 din za 2 god!). Nesto mnogo papreno me onda izadje na kraju taj telefon (45600 din!), jel ima neke logike? Jel uz taj telefon nabace jos jedan dodatni pripejd ugovor (omorika 2) ili sta? Jel zna neko sta se tu radi?

Popust treba da ostane, znači 6 meseci za dinar, a posle plaćaš 5500.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Kada se uzme telefon onda raste cena BOX-a, ja uzeo recimo crveni BOX pre 5 meseci i telefon za 1 dinar i cena nije 4 nego 4 i po hiljade a ko uzme telefon a da nije dinar za taj telefon onda plaća mesečni iznos za mobilni uređaj plus tu povišenu cenu BOX paketa. Imao sam 5 meseci za DŽ, nevezano da li uzimam telefon ili ne, to su tebi pogrešno prenele neznalice na chat-u ili su u međuvremenu nešto promenili, uglavnom ti moraš dobiti taj višemesečni popust i pored toga što uzimaš telefon, gotovo 100% da je tako, zovi korisnički servis ili idi u poslovnicu, ovi botovi sa chat-a i njihovi odgovori su najmanje merodavni u bilo kom pogledu.

Ista je slika, možda čak malo i bolja na MTS-u

Vrh Dno