Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Bio sam postavio pitanje u vezi mog problema u topicu za mrežnu opremu ali mi se niko nije javio, a čini mi se da je ovde ekipa više raspoložena i koliko toliko ima veze sa ovom temom. Da ne dužim, tražio sam pomoć u vezi slabe wi fi konekcije na spratu gde mi je smart tv, koji hvata signal iz prizemlja, ali nekada bude slab da je neupotrebljiv (kod puštanja youtube klipova). Rešenje imam u vidu bušenja rupe u podu i žičanog povezivanja, ali da bih izbegao bušenje i provlačenje kabla kroz tri prostorije, palo mi na pamet ova stvarčica http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...5x10-100mbps-neupravljiv-desktop-1154116.html ili neka slična. Da li je izvodljivo da internet kabal koji ide u dodatni stb (za smart tv) stavim u ovaj svičer, a iz njega sa dva kraća kabla povežem stb i tv da bih imao žičani net?

Bio sam postavio pitanje u vezi mog problema u topicu za mrežnu opremu ali mi se niko nije javio, a čini mi se da je ovde ekipa više raspoložena i koliko toliko ima veze sa ovom temom. Da ne dužim, tražio sam pomoć u vezi slabe wi fi konekcije na spratu gde mi je smart tv, koji hvata signal iz prizemlja, ali nekada bude slab da je neupotrebljiv (kod puštanja youtube klipova). Rešenje imam u vidu bušenja rupe u podu i žičanog povezivanja, ali da bih izbegao bušenje i provlačenje kabla kroz tri prostorije, palo mi na pamet ova stvarčica http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...5x10-100mbps-neupravljiv-desktop-1154116.html ili neka slična. Da li je izvodljivo da internet kabal koji ide u dodatni stb (za smart tv) stavim u ovaj svičer, a iz njega sa dva kraća kabla povežem stb i tv da bih imao žičani net?

nisam bas siguran da sam razumeo pitanje ali ne mozes iz jednog swicha provuci kabel i za net(smart tv) i za iptv. kabal za net ide iz lan1 i lan4 dok kablove za iptv moras prikljuciti na lan2 i lan3 portove na mts ruteru..

mozes napraviti kombinaciju da jedan lan kabel krimpujes tako da mozes da ga koristis i za net i za iptv. odvoje se 4 zice u tom lan kablu za jednu konekciju (net) i 4 zice za drugu konekciju (iptv)

Sent from Galaxy S8
6c51570c1239f6ac2fc331a74eff2c14.gif

Poslednja izmena:
Evo šta sam hteo da kažem, ipak slika govori više od reči :) rsz_23.jpg Da li je ovakva šema izvodljiva? Ako ovo moje nije moguće, probaću ovo tvoje pajice :)

Poslednja izmena:
Kolegu zvali danas za produzenje boxa. Dobio je 3 pretplate po 1 dinar i za mobilnu liniju i HBO+ koji koristi. Meni nisu pominjali HBO i mobilnu liniju da imam po 3 x 1 dinar. Znaci kako se kome zalomi, i kako ko ispregovara.

Poslednja izmena:
Moze. Zvao danas. I moglo je pre godinu(ja uzeo tv) . Nemoj pisati ako nisi siguran.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Samo zameni ethernet kablove. 1u 2 i obrnuto.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

nisam bas siguran da sam razumeo pitanje ali ne mozes iz jednog swicha provuci kabel i za net(smart tv) i za iptv. kabal za net ide iz lan1 i lan4 dok kablove za iptv moras prikljuciti na lan2 i lan3 portove na mts ruteru..

mozes napraviti kombinaciju da jedan lan kabel krimpujes tako da mozes da ga koristis i za net i za iptv. odvoje se 4 zice u tom lan kablu za jednu konekciju (net) i 4 zice za drugu konekciju (iptv)

Sent from Galaxy S8
6c51570c1239f6ac2fc331a74eff2c14.gif

Treba imati u vidu da na ovaj nacin kablovi (sa 4zice) ostvaruju samo 100mbps konekciju.

tako je. ako na IPTV, smart tv i ruteru ima gigabitne portove, kao i gigabitnu internet konekciju, onda ipak nece moci da ostvari pun potencijal svojih uredjaja ovim nacinom povezivanja..

Sent from Galaxy S8

Treba mi savet sta dalje da radim....
Ugovor za box4 istice u decembru. Uz boks 4 sam uzeo i telefon sto mu bese dodje 3200 + 1700 din.

Ovaj box je u pitanju :

do03yu.jpg

Posto zivim na periferiji brzina od 10mb je u realnim uslovima bilja oko 7mb.
Mts tv nisam ni palio,ako keva upali youtube na telefonu televizija je seckala konstantno tako da to nisam ni koristio. Zvao sam ih nekoliko puta,oni kao nesto podese ali sve to je radilo uzasno.

Sta li oni mogu sad da mi ponude pred istek ugovora? Sta mogu da ocekujem.

Razmisljam se da skroz raskinem ugovor sa njima,jedino mi je zbog keve i njenog fiksno i mobilnog... Ja koliko vidim neka box za fiksni i mobilni?

Imam total kucu u kuci :) tako da se razmisljam da uzmem totalmix sad.

Pa otkazi net i iptv i ostane ti fiksni i mobilni, ionako je iste cene Box i odvojeno.

BOX 2 fixni i mobilna nema vise u ponudi, bilo je do skora. Prijatelj tako cekao i umesto 1350 sa popustom na BOX 2 (mobilni + fixni) sad placa bez UO 1850. Kad ode u poslovnicu da pita hoce li opet taj box uvoditi, ladno mu kazu sacekaj malo. Bezveze da placas toliko. Preracunaj se koliko ti treba minuta u fiksnoj telefoniji a koliko u mobilnoj, i napravis kombinaciju prema potrebama. Za produzenje nove UO nadaj se do 3 pretplate za 1 dinar na box 3 i box 4, ako im pises na mail.

Imaj na umu da TotalMix ne moze vise od BOxa da ti ponudi po pitanju neta.

Koliko vidim totalmix od 3300din sa dva resivera,otvorenim svim kanalima i 20mb netom je ok ponuda.
Adsl kod mene nema sanse da predje 17mb,bar nije moglo pre 2 godine.

Pa onda ni Total ne moze! On koristi ADSL.

Da ali total adsl koristi samo za net a televizija ide preko satelita.
Ovako mi iptv obori protok na ocajno stanje.

Uvek se pusti više za iptv, udji u parametre i vidi na koliko ti je konfigurisano.

Zasto su lopovi nastavili da mi naplacuju 3g pretplatu iako je ugovor sa kojim sam uzeo mobilni istekao? Sad sam nastavio da koristim usluge ali bez ugovora. Verovatno treba da ih zovem i molim da mi odjave 3g.
Jos su nasli nekog pajsera da roditeljima donese u nedelju odstampan ugovor na nove 2 godine. I to sami vezali vecu tarifu za mobilni pa mi racun ispadne skuplji za 400 dinara nego bez ugovora. A, ovaj strucnjak koji je doneo ugovor poceo da ih
plasi kako ce im odjaviti fiksni i da ce placati sad mnogo vise ako ne potpisu. Sreca da sam bio kod kuce, pa nesrecnika oterao. On jos poceo kao u fazonu ne mozete drugi ugovor kasnije kad je ovaj napravljen na terenu.
Ovakvo smaranje i neprofesionalnost jos nisam video.

Zasto su lopovi nastavili da mi naplacuju 3g pretplatu iako je ugovor sa kojim sam uzeo mobilni istekao? Sad sam nastavio da koristim usluge ali bez ugovora. Verovatno treba da ih zovem i molim da mi odjave 3g.
Jos su nasli nekog pajsera da roditeljima donese u nedelju odstampan ugovor na nove 2 godine. I to sami vezali vecu tarifu za mobilni pa mi racun ispadne skuplji za 400 dinara nego bez ugovora. A, ovaj strucnjak koji je doneo ugovor poceo da ih
plasi kako ce im odjaviti fiksni i da ce placati sad mnogo vise ako ne potpisu. Sreca da sam bio kod kuce, pa nesrecnika oterao. On jos poceo kao u fazonu ne mozete drugi ugovor kasnije kad je ovaj napravljen na terenu.

Pa što ti teško da ih okreneš i odjaviš 3G? Da rade suprotno, onda bi kod mase naroda bilo "ko im rekao da ga isključe?" zato i mora da ih zoveš. Ja sam zvao čim mi istekao ugovor i odjavili ljudi isti dan. A ovo drugo... Mi smo krivi što su nam roditelji nubovi za osnovne elementarne stvari. Ja sam mojima odavno rekao da ništa ni usmeno ne prihvataju, a kamoli da potpisuju. Teško je njima da shvate današnje muljatorske kombinacije koje su na žalost zakonski usaglašene, bilo preko zvanja telefonom ili dolaska na vrata.

Smrdi mi na Teledirekt. Oni imaju takav modus operandi, ispričaju i obećaju kule i gradove na terenu, dok je skroz drugačija situacija u praksi.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

tako su mogli da ih nagovore da potpisu ugovor za optiku i da placaju 10.000 din mesecno najbrzi paket..

ili da ih nahovore da kupe kirbi za 2.000e itd...
dobro je da nisu potpisali ali mnogi potpisu novi ugovor a ne znaju sta potpisuju.

sta god da nam neko nudi u vezi telekom usluga, moji matorci uvek kazu tim ubedjivacima da se obrate meni i nikad nista ne prihvataju i ne potpisuju sta god da ovi napricaju..

Sent from Galaxy S8

Poslednja izmena:
Vrh Dno