Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

530m, nisam nista slao, samo sam zvao prijatelja u Telekomu, dosli izmerili, odobrili.
Nista vise, sto jel si trebao Culibrka da pozoves.
Samo bi bilo da si nazvao 0800 i da si trazio i oni ti odobrili, ovo nije samo mada ja znam kako se radi u TS jer sam tamo radio.
No najbitnije je da si ti uzeo ono sto si hteo. Uzivaj sad u netu.
Pozdrav.

Mozda bi bio isti rezultat da sam zvao i korisnicki servis, u svakom slucaju meni licno je ovako bilo lakse. Za sad sam zadovoljan, jedina zamerka je ping, ali za moju paricu je ovo verovatno maksimum koji mogu da izvucem.

Ne bi bilo isto sigurno jer SuperBox ne daju za te udaljenosti, bez veze i/ili moljakanja & žalbi.

Oko 930 metara. Gledas Downstream Attenuation (kucaj u Google-u i dodaj jos i kalkulator) a mozda ima i neki pametniji nacin sto mogu da napisu oni koji se vise razumeju.

Ako hoces tacnu udaljenost onda to Telekom moze da kaze, alternativa je vdsl kalkulator, koji po mom misljenju nije tacan, sto se udaljenosti tice.

Jel ti to 200m informacija od Telekoma ili tvoja procena "znam gde je centrala" ? :D

Kako moze Telekom u buducnosti resiti taj problem i ponuditi bar vecini 50MB? Ne mozemo ziveti svi na 100metara do centrale... Optika je spas ili gresim?

LOL, pozvao ih na 19818 i rece Teta da su mi odobrili box2 paket :D Ja pitam sto me niko nije zvao, a ona kao pa prebukirani smo, izvinite.

Dobro da ne kukam valjda me nece ispaliti veceras pri preuzimanju paketa, u pitanju je 10MB net i fixni, koji i ne koristim. Kakav ping da ocekujem posto igram online igre ponekad, za DL iskreno i ne treba mi neki bolji net, posto i ne skidam preterano sa neta, postoji mogucnost da mi prebace na Fast kanal, posle ako mi ping los?

Poslednja izmena:
Kako moze Telekom u buducnosti resiti taj problem i ponuditi bar vecini 50MB? Ne mozemo ziveti svi na 100metara do centrale... Optika je spas ili gresim?
istureni stepeni kao prelazno resenje pa onda optika..
Sve to dodje isto, bitno je koliko je korisnik udaljen od najblize kontrolne jedinice, a njih ima prilicno puno vec neko vreme. Ja kazem ljudima da vise ljudi moze 50/2 da dobije kod MTSa nego sto ima korisnika kablovskog neta. To sto se ovde cuje samo o slucajevima koji ne mogu ne znaci da nije tako.

E sad, zasto Telekom ne ulaze u optiku nego i dalje u VDSL... nazalost, pocinjem da verujem da je PLASMA bio u pravu :(
VDSL je samo zakrpa posto je ADSL vec nedovoljan. Mada mislim da bi ih optika kostala manje da je urade nego VDSL centrale.
Delimicno je sigurno VDSL koriscen i zbog toga sto je prostije da se uradi na postojecu infranstrukturu, ali po pitanju isplativnosti, mislim da je greska. Ovo je veliko "mislim", posto ne znam iskreno koje su cene u praksi, pa bi bilo lepo da upuceni se jave :)

LOL, pozvao ih na 19818 i rece Teta da su mi odobrili box2 paket :D Ja pitam sto me niko nije zvao, a ona kao pa prebukirani smo, izvinite.
Rekoh ja :D

Kakav ping da ocekujem posto igram online igre ponekad, za DL iskreno i ne treba mi neki bolji net, posto i ne skidam preterano sa neta, postoji mogucnost da mi prebace na Fast kanal, posle ako mi ping los?
Ja sam na ADSLu imao odlican ping, doduse centrala extremno blizu mene. Na Fast ces biti ako moze uopste, sto zavisi od toga gde ti je centrala :) Ako je losa parica, mozda ce morati interleaved.
Otom potom.

Poslednja izmena:
jeRi ima ikakve sanse da box ubaci sport klub bar 1 i 2 ?

Makarena je pisao pooodosta o tome (ne secam se uopste ni u kojoj temi trenutno..), a neke stvari su i drugi potvrdili. Sanse su cista nula. SK ce ostati SBBov, a Arene TSove, i bice totalna podela.

Maltene da teraju ljude koji gledaju sport da moraju oba providera imati.

1ad7eca09c75f13c431e8dc24910168c.jpg

Sta znam jel ok ping?

Odlican je, verovatno je i malkice bolji na LAN kablu, posto je ovo preko WiFi-a!

Jel ovo: Attenuation Down/Up(dB) treba da bude što veće ili što manje?

Koliko je poželjno da bi radio vdsl?

Što manje, atenuacija = slabljenje signala. Veća dužina parice / veća udaljenost od centrale = veće slabljenje. A SNR treba da bude što veći, sve jednocifreno je loše a ispod 6 internet ima puca svakih 5 min...

Capture.PNG

Jel moze neko da mi kaze da li je zaista max 10MB prema ovome na SS?

I jos nesto , juce skidam ISO na kompu od 4GB full protok 1MB DL speed a na telefonu se sve vuce preko wifi-a, sta tu pomaze da se npr rezervise da bude malo i za telefon protoka, da se ne gusi. QoS?

Poslednja izmena:
Za SNR već znam... Da li je 7.0/4.6 dobra atenuacija? Hoću SuperBox pa ne znam da li bih mogao da uzmem... Vazdušno mi je centrala na 100 metara, nek ima 200 po kablovima ispod zemlje... 4HeLqAd.png

Ili sve ovo ne važi sad za SuperBox?

Ок, моја грешка... ТВ ми углавном служи за Ми Бокс и Коди тако да сам и сада случајно провалио

Uzeo sam ko ****** VDSL odmah cim su mi pustili prosle god. sa tabletom za dinar. I sada ne mogu da predjem na super box zbog tableta, tako mi zena kaze danas. Da li je neko uspeo natezanjem preko korisnickog servisa ili maila da to izgura? Vredi li se cimati?

Uz vezu jedino :(
Mada je skroz glupo da ne mozes samo preci na SuperBox - logicno je da ne mozes imati 3 meseca po dinar promo ako predjes tokom UO, ali je glupo sto ne moze da se predje samo :( Cene izadju isto! (samo ima HD kanala, i malo zgodnija tarifa za mobilni eventualno)

Nazad
Vrh Dno