Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Недавно сам тражио АДСЛ и повезивање у Бокс на адреси код родитеља, где већ постоје фиксни и ИПТВ, кажу може АДСЛ и три ИПТВ СТБ-а уређаја, али не може Бокс, јер га линија не подржава, него мора нова фиксна линија да се уведе, што јесте џабе уз Бокс, али подразумева нове радове на спуштању кабла у кућу.

Није ми јасно како може све посебно, а не може Бокс и да ли само покушавају да им увале још један фиксни, који је апсолутно непотребан?! Кажу да је то због још неких "специјалних услуга" које нуде у оквиру Бокса. Постоји и друга, новија централа у месту и свакоме ко хоће Бокс уваљују нову фиксну линију.
Не би ме ништа чудило, да пре неколико месеци нису звали да нуде Бокс баш за линију за коју сада кажу да не може.
Pazi nece ti uvaliti jos jednu fixnu liniju vec ce te samo prebaciti na novu "IP centralu" zbog usluge besplatnih poziva ka mts fixnim brojevima.
Zato ti se menja broj i dobijas novu numeraciju,a stari broj ti deaktiviraju.
Postupak je sledeci:eek:des u poslovnicu i zatrazis da ti promene broj zbog BOX-a i kada to urade za dva dana odes i sklopis ugovor za BOX paket i to je to.
Pozz.

Фиксни број који сада имају родитељи неће да мењају, имају га одувек. Тешко је њима објаснити све ово око Бокс пакета, тако да ће остати ова фиксна линија и све услуге посебно, бар док их не убедим да чување старог броја не вреди 700 динара више месечно.

То додавање важи само за нове линије:

Dodatne fiksne linije mogu biti samo nove fiksne linije koje će se voditi na istoj lokaciji na kojoj se vodi osnovna fiksna linija.

Ma samo reci da se menja centrala i sa njom i svi brojevi i ćao....

Ma samo reci da se menja centrala i sa njom i svi brojevi i ćao....
Upravo tako, ja sam mojima samo rekao da tako mora i da prelazimo na noviju i savremeniju centralu! :)
A i onako imas u BOX-u besplatne pozive prema svim mts fixnim brojevima, tako da mogu do mile volje da zovu i obaveste sve prijatelje i rodbinu!
Pozz!

A koja je uopšte veza same "fizičke" centrale i/ili lokacije iste (u sklopu istog naselja naravno) i pozivnog broja? :D Zašto/kad "mora" da se menja pozivni broj? I kako to da kod mojih na selu nije menjan broj kad je matora analogna centrala zamenjena sa ovom digitalnom tamo oko 2007? Nije navarno menjanja lokacija te jedne jedine centrale, al opet... radoznao sam :D :D

Svojevremeno kada je u zgradi instaliran istureni stepen do kojeg ide optički kabl od centrale, skoro svi brojevi fiksnih telefonskih priključaka su izmenili numeraciju sa početnog broja 2 na broj 6, i od tada može u zgradi da se dobije VDSL Net50, Net 100, zovu iz mts i nude Super Box...

A koja je uopšte veza same "fizičke" centrale i/ili lokacije iste (u sklopu istog naselja naravno) i pozivnog broja? :D Zašto/kad "mora" da se menja pozivni broj? I kako to da kod mojih na selu nije menjan broj kad je matora analogna centrala zamenjena sa ovom digitalnom tamo oko 2007? Nije navarno menjanja lokacija te jedne jedine centrale, al opet... radoznao sam :D :D
Pazi koliko znam svako ko hoce BOX paket njemu se menja broj jer mora broj da mu bude u rejtingu (da podrzava besplatne pozive ka mts fixnoj mrezi).
Konkretno kod tebe nisu menjali centralu vec su samo dodali DSLAM (uredjaj preko koga dobijas ADSL) i zato ti nije promenjen broj,ali probaj sada da zatrazis BOX paket pa ces videti da ce ti promeniti numeraciju (broj telefona)!
Ranije nije bilo pravilo da za BOX paket menjaju broj,ali od kako su u BOX-u pustili i besplatne pozive ka mts fixnim brojevima obavezno menjaju broj i sve sa analognih centrala prebacuju na BBTF (IP telefonija), sem onih koji su vec na MSAN-u!

Poslednja izmena:
Sad razumem zašto se menjaju brojevi, jednostavno se menja tehnologija i to je to...

Znam šta je DSLAM ;) Kao što rekoh, broj nije promenjen kod ćaleta na liniji koja je na Box4 paketu, ugovor iz juna 2013. (drugi po redu, originalno uzet Box 2011.) niti kod mene kad sam uzeo ADSL. Ista centrala, ista ulica. Koliko vidim taj fixni u Box-u ima besplatan fixni saobraćaj. Brojevi nisu menjani ni kad je menjana analogna centrala, isti su već 20+ godina. Znam da su menjani pozivni u gradu tu negde u vreme uvođena ADSL-a kod nas odnosno prvog velikog proširenja usluge u gradu, kad još nisu ni krenuli sa IPTV-oma ne Box-om. Mislim da ni ujak koji je pre pola godine uzeo Box3 (bez mobilnog) nije menjan mu broj fixnog. Koliko sam upoznat ne postoje nikakvi IS i slična oprema po ulicama van same zgrade centrale.

Pa sam bio radoznao koliko to sve "mora" stvarno a koliko samo Telekomu odgovara da sve prebacuje na BBTF sa POTS, zbog terminacije poziva/ čega god....

Poslednja izmena:
Naravno ne mora da se menja broj, TS vise odgovaraju BBTF nego pots.
Nije potrebno da se menja broj da bi imali free fixni u okviru boxa.
Oni to sad govore da bi prebacivali sto vise ljudi ba bbtf i onaj ko ne zna upeca se, pobogu pa oni tako kazu, valjda oni znaju. Istina je da znaju sta im odgovara i to vam serviraju, nazalost. A ti mislis to tako moea i eto.

Mozda neces moci kampanju da iskoristis (u stvari sigurno neces moci zbog uredjaja), ali kampanja ce ici za SuperBox/Premium Box (ili kako ga budu zvali, ako ga bude bilo..), na koji ces moci da predjes samo ako imas uslova za VDSL ionako.

Otkud ta informacija za superbox (premium box)?

Ја сам имао Бокс на старој централи и још на ISDN-у и разговори у оквиру мтс мреже су били фрај. Не знам откуд то да неки бројеви могу да буду са фрај позивима а неки не.

Pa ovi iz TS loze ove koji ne znaju, pa im kazu moras da uzmes novi broj, naravno ne mora, ali kome objasnjavati...

Otkud ta informacija za superbox (premium box)?

Iz neke druge teme, korisnik Makarena je pricao o tome. Prilicno je dobro bio informisan oko sportskih kanal, pa je verovatno pricao istinu i za ovo (ne znaci da ce biti tako, mozda se izmene planovi..)

Kad će MTS TV da uvede Sport Klub?

Da, to je SBB čeljade, ali IKOM ga isto ima. ;)

Pa Ikom je SBBovo celjade.
Ima ga i RV verovatno i drugi operateri sem TS i Poste.
Nista cudno.

Da u partnerskim su odnosima, zato je i Ikom izgubio AS kanale, a povod je bio sto je Posta izgubila SK kanale.

Ne planira se da Ikom ostane niti je ostao bez SK, vec je pocetkom godine ostao bez AS.

Koliko vidim, jedino MTS TV nije partner ni sa kim. Imaju milijardu Pink kanala i nemaju SK. Zato ih ne koristim.

uploadfromtaptalk1458233658884.jpg

После кажу остани на боксу.. За исте паре sbb нет код комшије..

To je koliko vidim 50/3 TS ima nesto slicno 50/2 sto se tice brzine. Naravno nije moguce da svako uzme ali ima i moze sve vise ljudi da ima 50.
Druga je stvar sto mnogi i ne mogu ali takva je tehnologija, kablovska pak ima drugu manu.

Ljudi, poslednjih nekoliko dana mi nestaje net i kad odradim troubleshooting pise mi: "One or more network protocols are missing from this computer". Jel do mog kompjutera ili do neta? Probala sam svasta nesto sto sam nasla na netu, ali opet se dogadja povremeno. Sa ovim MTS-om vecito neka muka.

Insajderi hoce li biti ti novi box paketi uskoro, koje sam video na nekoj drugoj temi da se najavljuju ili da se uzima superbox?

Nazad
Vrh Dno