Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

U svetu se daju subvencije od strane države, naravno. Kad i kome je ovdašnja država dala subvencije za proširenje mreže (a da to nije Telekom)?
Nije ni Telekomu dala subvencije. Telekom od drzave vise od decenije ne dobija ni dinara, vec u stvari uplacuje u budzet.
Dala je SBBu, Plasma je objasnio kako :)

Edit: Koliko treba uložiti da u celoj Srbiji ima dobar net, ne znam. Kažem da treba da postoji plan za to, objave se cifre, raspiše tender za subvencije. Da, na taj tender svaki operater da može da učestvuje, ne samo Telekom jer to onda i nije tender...
Nikako! Kod nas bi to bilo namesteno, tako da bi se samo izvukao novac iz budzeta na jos jedan nacin. Pu pu, daleko bilo!

Nadji koliko treba pa onda mozemo pricati :) Posto ispod milijarde nije. Pa je onda jasno zasto ne moze Telekom odjednom celu Srbiju da pokrije.

Bilo bi bolje da u stvari ponude LTE 800 za ruralna podrucja kao net po ceni interneta otprilike, bez ogranicenja.

Da, "objasnio" je Plasma. Objasnili su i na onom linku da je zemlja ravna ploča :)
Kad te džava svojim agencijama i birokratijom štiti od konkurencije, više od toga ti i ne treba...
A novac iz budžeta se izvlači baš kad nema nikakvih tendera, odnosno kad sve ide "dogovorom".

Zar s ovim parametrima ne bi trebalo da imaš full 50 mbps i kad su uključena oba STB-a? Zovi to i trazi da ti povećaju.
imam puno ovih FEC cuda... losa je parica iako sam bas blizu centrale (~150m) pa se prekida kad puste vise. menjali su mi kabal od bandere do tavana i ja sam menjao od tavana do rutera, ne moze bolje... a i ne treba mi, nikad ne iskoristim ni ovo. tj veoma retko. retko kad predjem 20-30mbps a i kad downloadujem nesto vece, vise je do servera sa kog skidam nego do moje brzine...

Da, "objasnio" je Plasma. Objasnili su i na onom linku da je zemlja ravna ploča :)
Cuj, mozes ignorisati stvari koje su javno poznate, ali nedokazive na sudu, ali ako to radis... ***, tvoj problem (u stvari mozda i imas razlog da to radi, jer tebi skodi :D)

Kad te džava svojim agencijama i birokratijom štiti od konkurencije, više od toga ti i ne treba...
Bas je fora da sada to drzava ne radi, jer je ocigledno da negde Telekom ne sme da se siri kako treba, da ne bi konkurenciju srozao.

A novac iz budžeta se izvlači baš kad nema nikakvih tendera, odnosno kad sve ide "dogovorom".
Razlika je sto je to skroz nelegalno, dok je preko tendera legalizovana pljacka.

Ja bih lično voleo da se država potpuno povuče, ukine im monopol i bude jednaka prema svima, te da im dozvoli da ih sve "sroza", kao što su inače "srozali" vip i telenor, pa da onda osim njih i poštara imam u ponudi i sbb i/ili ikom :)

Ako su za 10mbit morali da ti stave Interleave Depth 32 pitanje je šta će se desiti sa VDSL na toj "krdžavoj" liniji

Interleaving and fastpath

Ma bilo mi je pre na fastpath dok nisam presao na novu platform, posle toga mi smanjili brzinu i prebacilu na interleaving, samo me mrzi da se cimam da ih zovem, kad predjem na normalan paket onda cu da ih smaram.

Ako ces tako lepse spavati, OK, ali sebe zavaravaras ako mislis da im treba dozvola, a ne obratno.

Ako ces tako lepse spavati, OK, ali sebe zavaravaras ako mislis da im treba dozvola, a ne obratno.
A objasni mi kako to da dva mesta na 300 metara od mog imaju jedno SBB a drugo IKOM!
Tako su se lepo podelili da covek prosto ne moze a da ne poveruje da je sve to odradjeno po necijoj direktivi tipa (ti ovde mozes a ovde ne)!

Sta sa njim?Net isti ako ne i gori nego kod Telekoma (ADSL)!
Poenta cele price je NET i to je meni presudno u svim paketima kod svih provajdera!Dzaba Totalu svi oni kanali kada NET ide preko Telekomove parice!:trust:

Poslednja izmena:
Mislio sam na pokrivenost u slučaju kad ne postoji bilo koja druga opcija.

A objasni mi kako to da dva mesta na 300 metara od mog imaju jedno SBB a drugo IKOM!
Tako su se lepo podelili da covek prosto ne moze a da ne poveruje da je sve to odradjeno po necijoj direktivi tipa (ti ovde mozes a ovde ne)!
Ne bih rekao da je po nečijoj direktivi već da je po dogovoru da podele oba operatera deo kolača..

MTS BOX paketi!!!

Bio sam danas do Telekoma, moja prijateljica radi tamo i sobzirom da sam na 528m od centrale (kvalitet parice imate u postovima iznad) nisam "segmentiran", ona je podnela zahtev da se kod mene ispita parica za superbox, sta podrazumeva to i na koji nacin testiraju da li neko zna?

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem telekom box 2 fiksni+internet paket. Trenutno imam 5 mb orion net pa me zanima kakav je ovaj telekomov? Jel postoje neki padovi u brzini, i od cega zavisi koju cu brzinu moci da dobijem DO tih 10 mb?

Samo za IPTV zasebno 2 meseca.

A, da, moze i to (ne moze za Box), ja sam mislio besplatni probni period ;) Za IPTV su 2 meseca besplatna.

Bio sam danas do Telekoma, moja prijateljica radi tamo i sobzirom da sam na 528m od centrale (kvalitet parice imate u postovima iznad) nisam "segmentiran", ona je podnela zahtev da se kod mene ispita parica za superbox, sta podrazumeva to i na koji nacin testiraju da li neko zna?
To podrazumeva da ti tehnicar u centrali proveri koja je max brzina moguca na tvojoj parici, kad to proveri ubaci to u sistem i od tada svako u bilo kojoj poslovnici TS zna tj vidi tvoju max brzinu DL/UL i ne moras sa ides kod prijateljice da bi ti dala ili ne dala taj paket koji hoces.
To se zavrsi u roku od 1 dana.

To podrazumeva da ti tehnicar u centrali proveri koja je max brzina moguca na tvojoj parici, kad to proveri ubaci to u sistem i od tada svako u bilo kojoj poslovnici TS zna tj vidi tvoju max brzinu DL/UL i ne moras sa ides kod prijateljice da bi ti dala ili ne dala taj paket koji hoces.
To se zavrsi u roku od 1 dana.

Nije da ja to nisam znao, nego je upravo to pitanje kako moze tehnicar da izmeri koja je maksimalna brzina za DL/UL kad ja nemam vdsl modem, vec obican adsl2+, da li ce morati da dolaze kod mene da menjaju modem (ruter) i onda mere ili imaju neku svoju drugu pricu, znaci zanima me tehnicki deo.

Ne, oni i ne proveravaju nista, vec imaju da "na tom i tom tipu centrale na toj razdaljini, moze toliko" (jer je to vec sve izmereno ranije), i po tome gledaju. Jedno vreme su merili stvarno (na pocetku), pa je bilo bitno da imas barem telefon prikacen, ali i tada nisi morao modem imati.
Nista tebe ne cimaju kuci, u svakom slucaju.

Naravno da nema, i ja čekam... Nude nam tablet na poklon za 200 din mesečno (tako je bila reklama pa su je promenili nakon tužbe kod ovih za zaštitu potrošača)... Smešno. Mobilni telefoni su skupi kao da kupuješ avion, a ne telefon... Otišlo sve dođavola, pitam se da li samo kod nas ili svuda...

Malopre dobih SMS od Telekoma sa pozivom da dodjem do poslovnice i besplatno zamenim staru opremu (STB) za novu. Jel zamena vredna truda ili da ih ignorisem?

Pa dobijes mts tv go, bolji interfejs , 72 h propusteno... Nije loše

Nazad
Vrh Dno