Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

I ti si zbog nedelje čekanja više kod SBB-a vezala ugovorom od dve godine na ADSL i IPTV? Šta je bio problem da kod SBB-a uzmeš i taj fiksni bez prenosa broja pa makar ga ne koristila? Imala bi puno brži Net nego što imaš ovde...

Da, do kraja nedelje sam morala da povecam brzinu zato sto mi je za taj posao bilo bitno. Nedelju dana cekanja bi znacilo da ostajem bez posla, tako da mi je to definitivno bitnije nego cekanje na SBB. A drugo, vec sam pomenula, zivim sa roditeljima koji dosta koriste fiksni tako da nam je ponuda u Telekomu vise odgovarala, nego u SBB-u. :)

Koliko ja znam telekom maksimalno daje 2 STB uredjaja na koricsenje u Box paketu..

Daje i tri uredjaja, ogranicenje je samo zbog brzine, tako da nije tacno.

a daje i vise iptv-a ako si na vdsl, tj ako dozvoljava kvalitet linije.

Naravno znam zato sto sam ja trazio tri i dobio ali sam se predomislio pre potpisivanja ugovora tako da sam uzeo dva i ostavio staru kablovsku kao backup tv.
Imam vdsl sa megaboxom.

Da. I iPhone je, pored Lumia, jedini isplativ telefon uz Box. (mogu svi Box koji imaju mobilnu tarifu u sebi)

Megabox je jedan paket, zasnovan na vdslu. On umesto net 10 sadrzi 50/2 net i kosta isto ko box4. Ako si blizu centrale imaces mogucnost da potpises, odes u poslovnicu i trazis da provere da li imas tehn mogucnoati. ako ne ispunjavas uslov, bolje da ne znas za postojanje istog.

Sa obzirom na to da mi je 2km udaljena centrala pravicu se da ne znam za ovo, inace cu samo da se nerviram... [emoji1] [emoji23] [emoji24]

mega box kosta kao box4+hd paket. brzina neta 50/2 i hd paketi. ostalo isto kao u box4

Ponda telekoma nije nimalo losa,ali za sada ostajem veran Targu u zavisnosti od razvoja situacije u Targu.Alternativa je tu pa cemo videti sta nosi vreme.

Lepo je to, ali forsiraju IPTV po efektivno punoj ceni, koji mi je skroz nepotreban :( Sracunao sam da me 20000 vise kosta Megabox ugovor sledeca 24 sa ovom promocijom nego da ostanem na zasebnim paketima (net/fixni/mobilni). I to cak sa 3 meseca besplatno :D

Ja nazalost zivim trenitno u malom gradu(G.Milanovac) pa nemam alternativu za iptv....

Tebi treba IPTV, i onda je ovo super cena, ali meni je beskoristan :( (nema veze sa time sta gledam, vec mi ne znaci nista veliki TV, zbog vida, wide format mi je nemoguc za gledanje, preko 21" nista ne koristim :))
Da mogu da uzmem Megabox a IPTV STB iskoristim na drugoj lokaciji, to bi vec bio pun pogodak!

Tebi treba IPTV, i onda je ovo super cena, ali meni je beskoristan :( (nema veze sa time sta gledam, vec mi ne znaci nista veliki TV, zbog vida, wide format mi je nemoguc za gledanje, preko 21" nista ne koristim :))
Da mogu da uzmem Megabox a IPTV STB iskoristim na drugoj lokaciji, to bi vec bio pun pogodak!

Tehnički izvodljivo , ali vrlo problematično kako da te zaduže kroz TIS sa drugim modemom preko kojeg bi ti radio IPTV na drugoj lokaciji

Ja imam na dve lokacije fixni+net, na jednoj bi uzeo MegaBox, a na drugu prebacio IPTV. Tehnicki to sigurno moze, ali nece dati verovatno :(

Probaj nista te ne kosta, ali ja nisam cuo da je nekome to uspelo...

Ne moze sigurno, bilo je reci o tome i ranije. Sve usluge vezane su za jedan tel broj, i cela zamisao je da sve usluge budu u jednom stanu, da se tako izrazim. Oni nece da se bahcu kvalitetom linije, ovo je vec ekstra deluxe zahtev za telekom. :)

Mogu onda da zamislim sta o meni misle sa obzirom na to koliko su puta dolazili kod mene. [emoji38]

Da li neko zna nesto o ova 3 meseca po dinar za obican BOX? :)

Jer meni je istekao ugovor ima 5-6 meseci, ali nista ne diram za sada..

istekao mi box ugovor danas.

box 3
ima nesto interesantno u ponudi da produzim ugovor? ili ne

Pozdrav drustvo. Novajlija sam na forumu. Posto sam odlucio da predjem na BOX 2 (fiksni i net 10 mb), proveo sam dane i dane citajuci iskustva korisnika po raznim forumima, ali sam jedino odlucio ovde da se registrujem, posto mi se svidja sto su odgovori jasni i koncizni i najvise sam ovde saznao.. Bravo za vas :)

Elem.. U naredna dva ili tri dana ocekujem da stigne net, pa cu tada imati vise podataka da podelim sa vama.. Ono sto me, ipak, najvise od svega cudi jeste ta "mala" brzina neta od 10 mb u ovom "sirotinjskom" BOX 2 paketu.. Pored takvih ala na trzistu, smatram da bi inicijalna brzina neta morala da bude 20mb, posto to vec polako prelazi u standard.. Ponude ostalih operatera, da ih ne navodim sada, su prilicno jace u tom smislu.. No, valjda ce poraditi na tome.
Sto se IPTV tice, i da je besplatan, bez Sport kluba, ga ne bih uzeo. Ponuda je znacajno losija u odnosu na SBB, a posebno sto nema SK.. Ne mogu da shvatim da u svojoj ponudi nemaju SK, iako sam upucen u to da je Arena Telekomova, ali kakva su to trvenja medju njima nije mi jasno.. Sport, kao globalno najveca zabava, u tom smislu ne zaobilazi ni nasu zemlju, pa mi je sasvim logicno da se bar 50% korisnika odlucuje za onog operatera koji ima jaku ponudu sportskih kanala.. Potpisujem da , kada bi integrisali i SK u svoju ponudu, da bi osiromasili ostale operatere.. Ali, to je moje misljenje. Normalno je da ima korisnika kojima to nije prioritet i to postujem, ali ovde je neka ozbiljna tematika cim nema trenutno najjace sportske televizije u Srbiji u ponudi najmasovnijeg operatera..
Oduzio sam maksimalno, izvinjavam se zbog toga, ali sam samo izneo neke svoje stavove...Nadam se da ce ih neko procitati i ozbiljno uzeti u razmatranje :p

Pozdrav drustvo. Novajlija sam na forumu. Posto sam odlucio da predjem na BOX 2 (fiksni i net 10 mb)...

Elem.. U naredna dva ili tri dana ocekujem da stigne net, pa cu tada imati vise podataka da podelim sa vama.. Ono sto me, ipak, najvise od svega cudi jeste ta "mala" brzina neta od 10 mb u ovom "sirotinjskom" BOX 2 paketu.. ...
Pozdrav i tebi, dobrodosao.
Ako si prelistao malo temu, videces da smo dobili zuljeve na prstima od kuckanja da se ovde na zalost radi najcesce o tome da se firme diskretno dogovore izmedju sebe kako i na koji nacin da podele trziste. SBB mora imati svoju bazu korisnika kao i telekom, a njihovo neintegrisanje Arene tj SK je samo naznaka da se ovde radi o cistom "dogovoru" jer ukoliko bi se desilo da jedan uvede sve sportske kanale, onda bi taj odneo prevagu nad drugim. Do skoro je Posta imala u okviru svoje ponude i Arenu i SK, ali su od skora poceli da je naplacuju, al bar je dostupna. Da i ja ne duzim...

Telekom je od skoro promenio politiku da svi imaju net 10, i to ce ostati skoro sigurno u naredne godinu dve, minimum. To se nece promeniti dok ti ugovor koji bi sad potpisivao ne dodje do nekog kraja, recimo do kraja 2016 ostace taj net10. Ti imas dve mogucnosti:

Box 2 (net 10/1), uz ugovor na box, ispadne ako se ne varam 2000 dinara
Net 20/2 i fiksni, uz ugovor za adsl, ispadne 2500 dinara.

Iz dosadasnjih iskustva korisnika koje sam ja imao prilike da citam, korisnici koji su imali dobre parametre, ukoliko bi imali priliku da koriste net zasebno pa onda i box, imali su od prilike iskustva da im je net20 efektivno radio oko 19/1.9, dok na boxu varira pa bude recimo oko 8.75/0.85.

Da sam na tvom mestu, prvo bih uveo adsl, video kako funkcionise jedan mesec, kakvi su parametri, malo da prodiskutujes ovde eventualno, sve ces to znati kad se uvede adsl. I tek nakon toga odluci da li ti vise odgovara neogranicen.fixni+net10/1 ili za 500 dinara vise 150minuta.za.fixni+net20/2.

Moje je misljenje da ako ti mobilni paket koji ide uz box odgovara, da uzmes Box 3, jer uz tu ponudu koja je oko 2700 dinara, cela ta prica nekako ima smisla. Jeste 300+300 i 1GB, ali mislim da je tu vec stvar cenovno malo bolja.

Ti sve lepo stavi na papir, vidi sta ti odgovara, mozda imas nekog u kuci ko koristi mobilni pa da se to nekako objedini pa mozda sve to ispadne fino i povoljno. Ovako samo za box2 mislim da je ponuda malo diskutabilna, jer se ugovorom ipak vezujes na 2 godine, a to ti je so aprila 2017, pa ti vidi.

Брзина је ограничена због релативно лошег просека инсталација, да би некоме дали IPTV и брзину већу од 10/1, скоро да би требало да има савршену парицу а још ако оће више СТБ, још тежи случај. До скоро је било и 6/1 па су мало олабавили. Зашто не дају веће брзине онима који имају Бокс али немају IPTV је већ друго питање, вероватно неће да себи компликују посао. Неко има Бокс 2 без телевизије и већу брзину, сутра реши да дода и IPTV и онда да му кажу да мора да смањи брзину ... не иде некако. :) Када мало намноже истурене степене и већина буде могла да узме ВДСЛ, биће друга прича.

Спорт клуб и Арена су адути једних и других, не може да се деси да један има оба а други само један, једино да се размене па сви имају све ... али онда губе те адуте. Онда се боре да њихов канал откупи што више права и тако понуда буде боља ... тешко да је ту неки договор у питању, ваљда и код нас може да постоји конкуренција. Нарочито зато што нису искључиви по питању територије, где год може СББ, углавном може и Телеком и IPTV. Поједини пилићари имају оба спортска канала али су углавном небитни.

Nazad
Vrh Dno