Pozdrav drustvo. Novajlija sam na forumu. Posto sam odlucio da predjem na BOX 2 (fiksni i net 10 mb)...
Elem.. U naredna dva ili tri dana ocekujem da stigne net, pa cu tada imati vise podataka da podelim sa vama.. Ono sto me, ipak, najvise od svega cudi jeste ta "mala" brzina neta od 10 mb u ovom "sirotinjskom" BOX 2 paketu.. ...
Pozdrav i tebi, dobrodosao.
Ako si prelistao malo temu, videces da smo dobili zuljeve na prstima od kuckanja da se ovde na zalost radi najcesce o tome da se firme diskretno dogovore izmedju sebe kako i na koji nacin da podele trziste. SBB mora imati svoju bazu korisnika kao i telekom, a njihovo neintegrisanje Arene tj SK je samo naznaka da se ovde radi o cistom "dogovoru" jer ukoliko bi se desilo da jedan uvede sve sportske kanale, onda bi taj odneo prevagu nad drugim. Do skoro je Posta imala u okviru svoje ponude i Arenu i SK, ali su od skora poceli da je naplacuju, al bar je dostupna. Da i ja ne duzim...
Telekom je od skoro promenio politiku da svi imaju net 10, i to ce ostati skoro sigurno u naredne godinu dve, minimum. To se nece promeniti dok ti ugovor koji bi sad potpisivao ne dodje do nekog kraja, recimo do kraja 2016 ostace taj net10. Ti imas dve mogucnosti:
Box 2 (net 10/1), uz ugovor na box, ispadne ako se ne varam 2000 dinara
Net 20/2 i fiksni, uz ugovor za adsl, ispadne 2500 dinara.
Iz dosadasnjih iskustva korisnika koje sam ja imao prilike da citam, korisnici koji su imali dobre parametre, ukoliko bi imali priliku da koriste net zasebno pa onda i box, imali su od prilike iskustva da im je net20 efektivno radio oko 19/1.9, dok na boxu varira pa bude recimo oko 8.75/0.85.
Da sam na tvom mestu, prvo bih uveo adsl, video kako funkcionise jedan mesec, kakvi su parametri, malo da prodiskutujes ovde eventualno, sve ces to znati kad se uvede adsl. I tek nakon toga odluci da li ti vise odgovara neogranicen.fixni+net10/1 ili za 500 dinara vise 150minuta.za.fixni+net20/2.
Moje je misljenje da ako ti mobilni paket koji ide uz box odgovara, da uzmes Box 3, jer uz tu ponudu koja je oko 2700 dinara, cela ta prica nekako ima smisla. Jeste 300+300 i 1GB, ali mislim da je tu vec stvar cenovno malo bolja.
Ti sve lepo stavi na papir, vidi sta ti odgovara, mozda imas nekog u kuci ko koristi mobilni pa da se to nekako objedini pa mozda sve to ispadne fino i povoljno. Ovako samo za box2 mislim da je ponuda malo diskutabilna, jer se ugovorom ipak vezujes na 2 godine, a to ti je so aprila 2017, pa ti vidi.