Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Potrebna mi je informacija za nacin tarifiranja mobilne telefonije u Box paketu (300m u nacionalnom + 300m u mts). Brat me upravo ubedjuje kako je skoro potrosio 300 minuta u nacionalnom a zvao je uglavnom mts brojeve, dok su mu minuti u mts i dalje netaknuti. Kaze da je zvao 19813 i da su mu rekli da se tako tarifira. Deluje mi preglupo ako je stvarno tako a nisam u mogucnosti da kontaktiram Mts odavde.

Potrebna mi je informacija za nacin tarifiranja mobilne telefonije u Box paketu (300m u nacionalnom + 300m u mts). Brat me upravo ubedjuje kako je skoro potrosio 300 minuta u nacionalnom a zvao je uglavnom mts brojeve, dok su mu minuti u mts i dalje netaknuti. Kaze da je zvao 19813 i da su mu rekli da se tako tarifira. Deluje mi preglupo ako je stvarno tako a nisam u mogucnosti da kontaktiram Mts odavde.

Jeste,tako je.

Uvek ali uvek se prvo trose minuti iz nacionalnog saobracaja pa tek onda ka odredjenoj mrezi, da li je to MTS, VIP ili Telenor, apsolutno je svejedno.
Brat i sluzbenici u Mts-u su u pravu.

Evo danas ruter setovan na 14 mb, a brzina vracena na 6.. Ovi ljudi su nemoguci..:)

@gorgilije, @enraged
Hvala Vam na informaciji.

Ne moze da se prelazi iz jednog u drugi box od 01.08. Ja sam trazio sam box3 na box4 i odbili su me sa tim obrazlozenjem.

Hahaha
A ja planirao box2, pa eventualno i box3 kasnije , ako mi isključe kablovsku .

Ne moze da se prelazi iz jednog u drugi box od 01.08. Ja sam trazio sam box3 na box4 i odbili su me sa tim obrazlozenjem.

Ni na veci ne moze? Ti ljudi kao da pokusavaju da postave veci komunizam od komunizma zadnjih meseci....

Pa to ni meni nije bilo jasno, mozda jer sam uzeo telefon za dinar.

Opet nema smisla, ti prelazis na veci paket, uz koji je telefon iste cene.. cak i za mobilne tarife to daju.

kazu moglo je do 01.08. to su i u mailu rekli i telefonom.

drugar rece dajevideo neku promociju za oko 1600 din dobije se tv+net+fiksni, gledam po netu i ne mogu da nadjem vise informacija, da li je neko mozda upucen ili drugar nije lepo video
(kaze da je bio telekomov, nije orion)

Dovoljno je videti da trenutno nemaju ni jednu normalnu promociju ,sve je jasno sto se MTS-a tice :D

Ako hoću dodatni stb mogu li da dobijem još jedam modem. Daleko mi je da provlačim mrežni kabl od modema do mesta gde hoću dodatni stb, a i morao bi pola kuće da probušim?

Ne verujem da to može (ako misliš dva modema na jednoj telefonskoj liniji).
Možda da se raspitaš kako bi sve radilo preko električnih instalacija (Powerline-Ethernet)? Onda ništa ne moraš da bušiš.

Radilo bi i preko powerline ethernet-a... ako je na istom osiguracu... A kakvo je stanje sa wifi-jem? Jel signal dobar? Mozes i tako da povezes...

A modem dodatni ne mozes da dobijes, posto je to i bilo pitanje :)

Jedno pitanje za vlasnike BOX paketa. Koji vam je Channel type kod mene je Interleaved a video sam da postoji i fast. Da li to i kako utiče na brzine/kvalitet konekcije.

Napominjem da imam jednu od najkvalitetnijih linija u gradu (32m od optike, tako su mi rekli) :D čak sam dobio i ponudu za mega box

Evo speed testa

http://www.speedtest.net/result/3695575598.png

Jedno pitanje za vlasnike BOX paketa. Koji vam je Channel type kod mene je Interleaved a video sam da postoji i fast. Da li to i kako utiče na brzine/kvalitet konekcije.

Napominjem da imam jednu od najkvalitetnijih linija u gradu (32m od optike, tako su mi rekli) :D čak sam dobio i ponudu za mega box

Evo speed testa

http://www.speedtest.net/result/3695575598.png
Fast se stavlja ako je na liniji samo net. IPTV traži interleaved, kakvu god liniju da imaš, ako sam dobro razumeo podršku iz telekoma.

Meni su izgleda uveli ono da kad mi je upaljen IPTV,brzina DL mi se smanji na 8.7-8.8!A bez upaljenog TV-a ide 9.7-9.8!To do sada nikad nisam imao.

Evo da se citiram!

Tako mi je bilo do sada,a evo od jutros vidim da imam punu brzinu iako mi je TV upaljen!Znaci opet su nesto cackali i vratili kao treba.A cak ih nisam ni zvao u vezi toga.:d

Uvek ali uvek se prvo trose minuti iz nacionalnog saobracaja pa tek onda ka odredjenoj mrezi, da li je to MTS, VIP ili Telenor, apsolutno je svejedno.
Brat i sluzbenici u Mts-u su u pravu.
To i nije bas tacno. Vip je uveo smart pakete koji imaju neograniceno minuta u mrezi koji idu paralelno sa smartovima, iliti, kad pozoves nekoga u vipu, poziv je besplatan i smartovi ti se ne skidaju...

Pa jel ti vidis sta pises druze, kazes "Vip je uveo pakete koji imaju NEOGRANICENO MINUTA u mrezi...." pa ovde nema neograniceno minuta u mrezi vec TACNAN broj minuta i tada se skida prvo iz nacionalnog saobracaja a onda iz odredjene mreze.
Jel vidis ti tu neku razliku pod jedan tacan broj minuta i pod dva neogranicen broj minuta(samim tim sto je neogranicen nema sta da se skida, hehehe, razmisli druze pre nego pametujes.
pozz

Ако ћемо детаље, у КТ се такође скидају паралелно а и једно и друго има ограничену количину.

Jel treba i nama korisnicima box paketa da umanje racune za jul, zbog uvodjenja naknade za fiksnu liniju umesto dosadasnje pretplate?

Ne, Box ima fixni ukljucen u cenu, nema pretplate/doplate/rasplete :D

Danas tek u ugovoru za BOX 2 vidim da u 150 besplatnih minuta ne spadaju pozivi ka mobilnim operaterima,vec samo nacionalni fixni saobracaj! :(
Eto i to nisam znao,ranije je bilo 300 impulsa pa koga god zvao,a sada ...,samo jos fali da nam uvedu uspostavu veze i da nas j... do kraja!

Tako je za fiksni.

Vrh Dno