Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@zoograf ako ti danas ističe optički boks, svrati u bilo koji MTS i traži zahtev izdavanja IDP broja, ne pominji zahtev raskida.
Ostavi mob kontakt i zovu te nazad kroz dan-dva sa ponudom 50% na 24 meseca.

A ako imaš bakarni boks, traži zahtev izdavanja MIK i ostavi mob kontakt.
Tu varira koliko daju meseci 50%, 8-16 meseci, sve zavisi ko se javi i koliko je voljan da učini.
Optika je u pitanju, tražiću IDP, nadam se da neću biti jedan od onih koje ne zovu već im samo izdaju IDP broj, kolko pročitah ovde da postoji i ta mogućnost.

I to nije strasno. Imas izbor jos dva provajdera koji ce ti ponuditi nesto.

Pisao sam ranije da su mi za bakar odmah dali MIK kod bez ikakve ponude.
Tom prilikom sam trazio da mi posalju papirne racune za zadnji mesec i za fixni telefon.
Danas mi stizu racuni i uz njih "pismo" u kojem "me zovu da posetim najblizu mts poslovnicu u roku od 8 dana,kako bi mi ponudili predlog za nastavak saradnje,na obostrano zadovoljstvo.Tom prilikom bi me upoznali sa mogucnostima za nastavak pruzanja usluga i obnavljanje raskinutih ugovora."
E pa gospodo draga taj ste voz propustili.

Insralirali 24 mesec besplatni net i tv. DSL, 50/10, i neki IRIS box. Auu, na šta liče ti strimovi, ne može nigde da se vidi rezolucija i bitrejt, ali da moram da pogađam rekao bih 720p i 2 megabita,, užas :)
Nadam se da je na optici to bolje, inače ne shvatam zašto bi neko to plaćao.

Nebitno, taj stan je prazan i ostaće prazan, ali da primetim

576i 😬

Znači još gore nego što sam mislio. Idem da tražim refund.

Jesu li na optici u nekoj normalnoj rezoluciji i bitrejtu? Moralo bi da bude, tu ne ćini razliku 10-15 Mbps protoka gore dole koji odu na tv ...

Insralirali 24 mesec besplatni net i tv. DSL, 50/10, i neki IRIS box. Auu, na šta liče ti strimovi, ne može nigde da se vidi rezolucija i bitrejt, ali da moram da pogađam rekao bih 720p i 2 megabita,, užas :)
Nadam se da je na optici to bolje, inače ne shvatam zašto bi neko to plaćao.

Nebitno, taj stan je prazan i ostaće prazan, ali da primetim
Od pre neku godinu moraš da podneseš zahtev da ti uključe HD signal na vdsl-u. Piše ti u ugovoru verovatno da imaš neki SD paket za televiziju.
Na optici je uključen od starta HD paket za televiziju. Plaćao sam to godinama na Vdsl-u i ništa mu ne fali. 1080i50Hz je signal.

Pih, bedno :)
Mislim, nebitno, to je neki stan koji stoji bez veze, pitali me nude im to, ja rekao pa ako je free uzmite i eto. Niti me zanima TV sve i da sam u tom stanu, ali kako volim kamere objektive, video montažu i sve to, pogledao sam šta je to i blagi užas na šta liči na ne tako velikom ekranu.

Eto bar kada sam u Srbiji i kada mi se ide WC a taj stan mi je bliži od mog stana, kada koristim net na wc šolji neću troššiti mobilni net, to je use case :p

Od pre neku godinu moraš da podneseš zahtev da ti uključe HD signal na vdsl-u. Piše ti u ugovoru verovatno da imaš neki SD paket za televiziju.
Na optici je uključen od starta HD paket za televiziju. Plaćao sam to godinama na Vdsl-u i ništa mu ne fali. 1080i50Hz je signal.
Ne mora da znaci da moze da ima HD na 50/8 nego samo na 20/4, kod mog tasta je recimo tako mada njemu nije ni bitno da li ima HD kanale ili ne.
Tehnicke mogucnosti su takve da jednostavno ne mogu da isporuce i 50 mbps i HD kanale :D Komsija kog sam pomenuo da ima 10/1 je izabrao tu brzinu jer jedino na njoj moze da ima HD kanale i to samo na jednom televizoru.

Nije "od pre neku godinu" nego oduvek od kad postoje HD verzije kanala u MTS TV ponudi.

Na optici je HD ali naravno da nije bitrate 10-15 Mbps već 4.5-6 Mbps 😂😂
Moji prvi ugovori su bili sa plus HD TV paketom.
Oko tri godine sam na optici. Mislim da sam pre jedno četiri ili pet godina morao da prvi put potpišem aneks ugovora za plus HD paket jer je ugovor bio na plus SD paket.

Kako znaš ili gde si ti izmerio?
Na vdsl-u puštaju oko 8000 po uređaju. Bar dok sam koristio.

Pih, bedno :)
Mislim, nebitno, to je neki stan koji stoji bez veze, pitali me nude im to, ja rekao pa ako je free uzmite i eto. Niti me zanima TV sve i da sam u tom stanu, ali kako volim kamere objektive, video montažu i sve to, pogledao sam šta je to i blagi užas na šta liči na ne tako velikom ekranu.

Eto bar kada sam u Srbiji i kada mi se ide WC a taj stan mi je bliži od mog stana, kada koristim net na wc šolji neću troššiti mobilni net, to je use case :p
Sada znaš da može verovatno i HD kada budeš morao na šolju u Srbiji.

Jeste ali kažu onda net može samo 20/4 :)

Eh, a kada sam postavio wifi antenu na 6 metara dugu cev, dobio sam 256 kbps u oba smera, kakva sreća nakon dialup :)
...

Koja je fora sa ovim besplatnim internetom i televizijom na 24m? Zvali danas moje roditelje, nisu prihvatili jer nisu znali da beotel net koji koriste je bez ugovorne obaveze...

Fora je da Telekom nije firma koja radi zbog profita nego se razbacuje novcem svih nas, kupuju prenos engleske lige za više novca nego što se plaća za nemačko 12 puta veće tržište i slično.
Nelojalna konurencija sa ciiljem da se uniššte ostali provajderi dok ne ostane samo jedan TV kanal sa koga će vođa da se obraća svako veče

@zoograf ako ti danas ističe optički boks, svrati u bilo koji MTS i traži zahtev izdavanja IDP broja, ne pominji zahtev raskida.
Ostavi mob kontakt i zovu te nazad kroz dan-dva sa ponudom 50% na 24 meseca.
Potpisujem sve. Istina, prvo su mi ponudili box plavi, ali smo se koji sekund kasnije "našli" na box crveni 24m -50%.

Koja je fora sa ovim besplatnim internetom i televizijom na 24m? Zvali danas moje roditelje, nisu prihvatili jer nisu znali da beotel net koji koriste je bez ugovorne obaveze...
Znam za 2 slučaja iz moje bliže okoline, oba priključka bila kod beotel neta, otkazali adsl kod njih i uzeli za džabe u mts. Kad mogu ovi na optici koji prelaze sa sbb da dobijaju po 18 i 20 meseci za dinar pa mogu i oni mučenici tih 10 mbps, jer nit mogu više niti ima ko drugi da ponudi.

Mora, podnošenje zahteva izdavanja IDP broja tek na datum isteka ugovorne obaveze ili kasnije, nikako ranije.

Opet se vrtimo u krug. Ista pitanja,isti odgovori. Ljude mrzi da citaju vise od par postova iznad. I da se opis stavi u naslov teme ljudi bi opet pitali ista pitanja. :(

Nazad
Vrh Dno