Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
100Gb deljenja neta,ukljucujući noseći broj,obesmislio je povećanje solo megabajta, a sve u cilju poskupljenja.
Van BOX-a,je druga priča.
Sada vidim, da su paketi koji se mogu pridodati BOX-u ,samo Omorika ili Kontrola troškova.Nekada je bila i Morava na primer,pa je to ipak korak unazad.
Pozdrav, imam mts box 3 paket po cijeni box 2 paketa (2398,99 dinara) dok traje UO (još godinu dana). Međutim, selim se u drugi stan i danas kad sam htio da podnesem zahtjev za prebacivanje paketa na drugu adresu mi saopšte da ipak nemaju optiku na toj adresi, iako su mi prošli put kad sam bio u poslovnici rekli da postoji mogućnost da se priključi optika. Nekako bih i istrpio bakar da mi nisu rekli da bih u tom slučaju morao potpisati novi ugovor na 2 godine gdje bi paket u startu bio skuplji i nakon godinu dana bi mi isključili TV tako da bi ostao samo box 2. Da li postoji neka mogućnost da ostvarim bolju ponudu ili možda da raskinem ugovor bez penala? U drugom slučaju bih imao dosta dobru ponudu u orionu gdje nude optiku sa većim brzinama za skoro duplo manje novca.
Ne jer se MTS koristi IPTV tačnije stream za puštanje kanala a ne klasično plasiranje signalča. CAM kartice rade tako što dekodiraju signal preko kabla i to im je jedina namena
Resenje postoji jos iz 2013 ali treba implenetirati sa softwerom (iris) sto bi potencijalno moglo da eleminise hardware resenja(box) i smanji trosak.
A new version of the DVB Common Interface platform has been launched by the DVB at IBC 2013. In a demonstration the standard setting organisation showed at SmarDTV CI Plus 1.4 Conditional Access Module and a Phillips television set, running an IPTV application developed by Accenture.
Once the module is inserted an automatic discovery process starts to find the location, any available IPTV channels, and retrieves the operator’s virtual STB application. CI Plus 1.4 can be used for the delivery of linear and VOD channels, significantly it can also access a network PVR.
E svi znamo kolko je taj razvoj tezak ali mozda jednog dana.
Mene bi zanimalo kako je to SN resila, jel im kablovska ide preko bakra klasicno pa na CI+ modul ili radi ko iznad opisano?
Meni je slika bolja nego na IPTV ali mozda je to subjektivna stvar.
Ali nije bilo reci o tome nego zasto SN moze a MTS ne moze da koristi CI+ kartice u Televizorima.
Mnogo prakticnije nego bilo koja aplikacija, koristi se kao nekad sto je bilo kad ubodes antenu u tv.
Mana je sto nema premotavanja u nazad.
mts optika se oslanja na jezgro mreže koje je pravljeno početkom 2000ih godina u Telekomu. Tada je bio cilj napraviti optičku mrežu do svake digitalne centrale za telefoniju i tu locirati DIAL-IN servise, odnosno kroz SMIN (Serbian Multiservice Internet Network) - dialup pozivni broj 042 napraviti da se "međugradske" telefonske veze ne koriste za dialup internet, već da se saobraćaj od korisnikovog modema ostvaruje do najbliže digitalne centrale, a onda kroz L2TP tunele ide do provajdera (kroz internet, kroz optičke kablove) usluge.
Kada postoji optička veza do svake digitalne centrale za fiksnu telefoniju, lako je ubaciti ADSL, i upravo je ADSL prvi broadband koji se oslonio na celokupnu SMIN infrastrukturu, gde ADSL veza ide do najbližeg DSLAM-a a onda se na potpuno isti način tunelira do provajdera.
Sa mts optikom je suština potpuno ista, samo imamo samo 2 provajdera.
Ova infrastruktura u startu nikad nije predvidela postojanje DVB-C.
Tehnički je moguće da se pusti DVB-C preko mts optike, ali to sve zavisi samo od njih.
Ladno me niko ne zove iz MTS-a da produzim uo. Kad pozovem kor.sluz. kazu imate prigovor neresen ne mozemo nista da vam ponudimo. Pa resite ga.. 😁 ionako sam ga predao pre isteka uo. Danas dobijem mail da su mi deaktivirali box paket 😡. I dalje niko ne zove. Kao da zele da me isteraju, a ne da produzim saradnju. Sreca pa u ulazu imam i yetel i sbb i exenet... I svi nude odlicne uslove da predjem kod njih.
Ladno me niko ne zove iz MTS-a da produzim uo. Kad pozovem kor.sluz. kazu imate prigovor neresen ne mozemo nista da vam ponudimo. Pa resite ga.. 😁 ionako sam ga predao pre isteka uo. Danas dobijem mail da su mi deaktivirali box paket 😡. I dalje niko ne zove. Kao da zele da me isteraju, a ne da produzim saradnju. Sreca pa u ulazu imam i yetel i sbb i exenet... I svi nude odlicne uslove da predjem kod njih.
pa ako ti je deaktiviran ugovor to znači da nemaš više ugovor. Exe net ti je telekom tako da ne mogu da ti daju uslugu jer si vec korisnik. Idi do poslovnice čim imaš prigovor znači da on blokira dalju realizaciju .
NIje poenta da samo napišeš nešto nego i da se lepo raspitaš šta je problem.
Ako ne gledas i ne volis sport ,sbb je logičan izbor,exe je sada supernova tj mts ,tako da oni otpadaju,yettel ako se popravio i ako daje ok akciju je takodje ok izbor.Bitno je da imas druge opcije.Trebao si to ranije resavati.
Nije to je za nove korisnike.
Za stare je od mesec do sest meseci po 50% kako se kome zalomi u first level kontakt centru.
Tek ako oni proslede sledecem nivou tada oni mogu uz pregovore to da eventualno povecaju.
Makar je meni tako receno i evo cekam poziv tog odeljenja vec 10 dana.
Nisam trazio IDP samo sam rekao da imam ponude od SBB i YETTELa.
Evo i moje iskustvo. Otisao sam u petak do poslovnice da uzmem IPD, devojka sto radi tamo mi nudla 6m po 50% da obnovim ugovor box 4 zlatni, nisam hteo i devojka sto radi tamo, kaze da ne podnosim odmah zahtev za IDP nego da ona posalje na sluzbu za korisnike, pa ce me neko zvati sa boljom ponudom. Do danas me niko nije zvao, jutros otisao u poslovnicu podneo zahtev za IPD, decko sto radi tamo kaze zvace te sigurno sa necim bolji. I oko dva sata me zvali i dali mi 24 meseca po 50%.
@SlepiBrat Brat je ponedeljak (25.09.) podneo zahtev za IDP (vaaaaaljda? pošto nikakav papir ni broj nije dobio 😁) i kaže da ga još uvek nisu zvali. A b*daletina eno danas otišao za Makedoniju.
Na MojMTS nalogu ima otvorenu "smetnju" za BBTF uslugu sa tim datumom kad je bio do poslovnice.
Dobije se zahtev za IDP da se popuni sa licnim podacima, jedean primerak je meni dao. A to u petak sto je ta devojka pisala sluzbi nisam nista dobio, osim reci "zvace te neko"
@SlepiBrat Ako te ne mrzi proveri na tvom MojMTS nalogu da li imaš nešto slično pod otvorene i pod rešene smetnje (u sekciji "Podrška") sa datumom oko tog kad si prvi put išao u poslovnicu (ili i drugi kad si dobio IDP)?