Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

su kanali ti HD full hd ili neko smece, e moze kad se predje na optiku da trazim da ostanu sd

Na 300-304 su SD arene, na 700-704 su HD arene. Ovo se odnosi na VDSL, optiku nemam pa ne znam sigurno, mislim da je isto.
HBO i Cinemax su na 235... u HD varijanti. Sve ostalo HD je na 7xx kanalima.

Pročitaj na TV-u kroz "moj nalog" na STB uređaju istoriju kupovine. Ako ti piše Plus SD paket, onda ti HD kanali nisu aktivirani.
Ako si ih imao ranije (najbolja potvrda da imaš tehničke mogućnosti), onda zovi korisnički, zahtevaj aktivaciju Plus HD paketa i žali se na osnovu toga. Uglavnom, budi strpljiv, kod mene je trebalo mesec dana da ih uključe opet, plus morao da potpišem aneks ugovora za Plus HD paket.

Totalno su zaglupeli i zakomplikovali priču sa segmentacijom korisnika na VDSL/optika.

nesa69 je napisao(la):
Totalno su zaglupeli i zakomplikovali priču sa segmentacijom korisnika na VDSL/optika.

"Samo" što je za razliku od internet brzine gde je jasno stavljeno šta je dostupno u varijanti kad je optika a šta kad je VDSL, a za TV ponudu su "zamutili vodu" tj deluje kao da je neki genije u menadžmentu to kasnije smislio da treba i HD kanale da daju samo kad ide preko optike . A na sajtu i dalje stoji neispravan / neistinit opis Box paketa... tj samo su dodali tu nebuloznu rečenicu "HD kanali su dostupni tamo gde postoje tehničke mogućnosti." ... bez jasno definisanog kriterijuma šta su to to tehnički uslovi... optika ili brzina "parice".

Generalno taj potez da imaju paket sa istim imenom u VDSL i optika varijanti je bio loš i totalno nepotreban... trebalo je da ostane odvojeno Box optika i Box VDSL.

Sta da kazem tek ja ratyjem sa njima evo vec 15 dana problem sa televizijom i tel linijom cuje se sum,pojavljuje se greska 104030 naravno tada stampa greske ,sada se pojavljuje 104015 to prvi put vidim,trebaju sutra da dodju da menjaju komplet opremu ,ako se naprave blesavi pa ne dodju ,a ne bi im bio prvi put tuzicu ih da se lepo ne *****avamo vise ,terenska sluzba u mom kraju katastrofa nijedan kvar neznaju da otklone jedino sto znaju je da smanje brzinu ili povecaju snagu .Mislim ko zna ko radi i kako se zaposljavalo uglavnom znanje nula.
Imao sam sličan problem kao i ti.
Problem je bio u tome da, jedan kraj kabla nije bio lepo zategnut u razvodnoj kutiji od fiksnog telefona.
Probaj, ako već nisi rešio problem

Je li MTS sada nudi standardno Fox kanale?
Neće ih ukidati i slično? Pitam prvenstveno bza Fox crime, hvala

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ostaju u ponudi, naravno

hvala drugari :)

Pozdrav svima.
Razmišljam u kući u selu da uvedem internet i kada sam bio kod njih rekli su mi da najbolji paket koji mogu da uzmem je NET50 (download 50MB/s i upload 8MB/s).
Jesu li ovo magabytes per second ili megabits per second? Kako ja da znam / budem siguran koliki ću protok realno imati u praksi? Generalno mi net treba za ip video nadzor koji će ići preko ip wifi kamera tako da razumem da mi je upload važniji ali ne znam da li je ovo u praksi dovoljno? Takođe da li moram da koristim njihov wifi ruter? Ako da koliki je maksimalni broj wifi uređaja koji mogu da budu na njihovom ruteru?

Hvala unapred na pomoćib/odgovorima
Milan

MB ti nisu sigurno ponudili, vec 50Mb.
Koliki protok ces imati, zavisi od vise faktora... Ako si blizu centrale i imas kvalitetnu liniju, možeš računati da ces izvući navedeni protok.
Za 720p ip kameru ce ti biti dovoljno i 2mb upload-a po kameri.

Poslednja izmena:
e tehnicari menaju sifru od rutera prilikom radova ili sam ja samo zaboravio sifru? e ima neka akcija da provalim a da ne radim faktory reset?

Ne menjaju
Nije im to u opisu posla

Prebacio bih broj iz telenora u mts radi ubacivanja u box 4, koliko se to ceka inace? Na prepaidu sam. Da li mi treba mik kod (pomenuse u poslovnici ali to je valjda za fiksni?) i da li da prvo prebacim pa onda potpisem ugovor ili najedno kad odem da se prijavim oni i pokrenu prebacivanje?

Ides u mts, podneses zahtev i oni sve zavrse. Posle par dana te obaveste i onda potpisujes ugovor itd...

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Prebacio bih broj iz telenora u mts radi ubacivanja u box 4, koliko se to ceka inace? Na prepaidu sam. Da li mi treba mik kod (pomenuse u poslovnici ali to je valjda za fiksni?) i da li da prvo prebacim pa onda potpisem ugovor ili najedno kad odem da se prijavim oni i pokrenu prebacivanje?
Izuzetno trula fora mts-a, kada prebacis broj, proci ce nekoliko dana do aktivacije box 4 usluge, a naplatice ti posebno racun za broj, do dana aktivacije box4 paketa.

Prebacio sam letos broj iz telenora u mts radi iste stvari: iz Box3 u Box4.
Ne mogu tačno da se setim koliko je trajalo, da lupim nekih nedelju dana. Bio sam postpaid, ne znam da li je isto za prepaid.

Ne kapiram šta hoće Bandzi da kaže ali izaberi tarifu koja odgovara Box paketu koji misliš da uzmeš. Napomeni im da je cilj prelaska uzimanje Box 4 paketa (mada nije toliko bitno).
Kada ostaneš bez signala na telenoru, ubaci karticu mts-a (pričaju da se dobije sms, ja ga nisam dobio), idi u poslovnicu i možeš odmah da pređeš na box 4, popišeš ugovor i istog dana je važeći. Nisam faktički jedan dan bio na posebnom postpaid paketu i Box3.

Ne mogu da se setim tačno, ali mislim da sam tada odmah i pridodao brojeve za 100gb i isključio net limit. Uglavnom taj jedan odlazak u poslovnicu i sve gotovo.

Kako mislis losa rezolucija?? Ni ja nisam srecan , ali guraju kao i svi 1080i. Ja bih bio srecniji sa 720p, jer mi tv bolje skalira progresiv video, ali da slika ne valja nije tacno.
Nemam neki ninja tv Hisense h50b7500, ali mi je slika odlicna kad su u pitanju HD kanali, ovi budjavi pinkovi izgledaju ok, ja sam mislio da ce na 4K tv biti negledljivi, ali nije tako.
E sad SBB ima prednost sa HD kanalima jer se kod njih i oni mogu vracati, ovde ne, sto se tice daljinskog ima brdo opcija, od pravljenja omiljenih lista do infoa i sinopsisa, dok saltas imas umanjeni prikaz za dosta kanala sta se emituje, imas brdo komandi i nije se lako snaci, info se moze pozvati i odozdo i sa strane dok se gleda program, isto tako i omiljene liste ili filtriranje kanala!

Bio sam malo odsutan sa foruma. Pricao sam o grafickom prikazu informacija, pa sam mislio na njegovu rezoluciju, a rezolucija kanala je OK. Poredio sam sa SBB-om na OLED TV-u ne primecujem neku bitnu razliku. Ostale razlike ti ne mogu docarati, koliko bi ih sam primetio kada bi uporedio SBB i MTS. Trenutno koristim EON TV od naloga mojih roditelja i MTS-ov box i ne koristim uopste, jer je beskoristan. Eventualno kada nesto hocu da gledam na Areni a znam kad je i na kom kanalu, upucam tacno njega od 700 do 704 i to je sve.

Da nece opet produzavati HBO promociju?:)))Da ne bude ko prosli put,zovem da odjavim a ostalo mi aktivirano i dalje.

Promenili su mi modem umesto huawei 532e ,poslali su zte h367 n ali on nije mogao da ostvari konekciju,pa
su stavili zte h168n ,kada udjem u spec; wan pa onda u DSL Modulation Parameters svi profili i na adsl i na vdsl su stiklirani osim 2 na ADSL_G.dmt.bis_AnnexM(G.992.3) i ADSL_2plus_AnnexM(G.992.5) ,interesuje me da li mogu sada da sve druge profile zatvorim i ostavim samo na vdsl-u npr profil 17 a ,da li ce ostvariti konekciju ili pak oni moraju u centrali to da podese ,na huawei sam mogao sam da menjam.

Gde se vidi onih 100gb kad se ubaci dodatni broj?
Ili mora da prođe dan-dva od aktivacije?

Jel vredi prelaziti na box 3 (internet, fiksna, tv) 400/160? Ja sam sada na ovom sbb-ovom eon premium i non stop loš internet i sad pošto ukidaju animal planet i neke discoverz kanale podneo sam zahtev za raskid. Čisto me zanimaju iskustva sa tim box 3 paketom, da se ne zeznem.

Nazad
Vrh Dno