Šta je novo?

mts 3G net, iskustva korisnika

Stigao mi je i racun za septembar i iznosi 69.90. Zajedno maj i septembar izadju 894.72 dinara, pa pretpostavljam da im je to ispravka. Da li je u redu da platim ta dva racuna? Da ne bude posle da mi posalju ispravku za septembar?

Valjda znaš koliki treba da ti bude račun, bar otprilike. Ako se uklapa, platiš i to je to.

U mom slučaju, bez listinga, u paru može da se izračuna koliko je račun uvećan, pa kada stigne, proverim i ako se uklapa - platim :)

Sada mi nesto nije jasno! ja sam na paketu studentski surf kolega po kojem bih trebao da imam 2gb besplatnog saobracaja a sada od tj. prosloga meseca je isti paket ali ima 6GB besp. sao. da li su oni meni to automatski stavili da imam i ja sada 6GB ili moram kod njih da mi po ugovoru preprave???? i meni vec par meseci mislim od juna ili od jula stize 1din racun (carevi :p)

PS. inace super sa 2GB skocio na 6GB, to u telenoru nemre moc :D

Trebalo bi da su svi prebačeni na 6GB po automatizmu.
Ako si potpisao Ugovor sa obavezom, onda bi i prva tri računa trebalo da buu 1+PDV.

Oba puta kažem "trebalo", jer kod MTS nikada nisi siguran na čemu si. Zapravo, nisu ni oni sigurni na čemu su :d

hahaha dobro velis :D nego ugovor sam davno potpisao i evo bas danas mi dodje redovan racun od 800 i kusur dinara za septembar....juuu imam 6GB bas sam happy :p

Gde naci externu antenu za MTS-ov 3G modem?

Gde naci externu antenu za MTS-ov 3G modem? Upitanju je model MF622...
Pokusao sam da nadjem na netu ali kao da kod nas u prodaji uopste nepostoji...
Evo linka preko gde se moze naci ali nije mi jasno da toga ovde nigde nema, ako iko moze da me uputi gde da ga kupim bio bih mu zahvalan.

http://www.panorama-antennas.com/shop/3g_cards/ZTE/MF622/index.html

Pre odprilike mesec dana sam uzeo 3G modem i imam jako slab 3G signal, samo jenu crticu pa sam mislio da probam da ga pojacam sa externom antenom!
Ima li neko takvih iskustava?

Aj da ne otvaram novu temu, imam problem sa prepoznavanjem telekomovog modela ZTE MF622, imam Lenovo S10, ne prepoznaje ga, tj ne pokreće sam install kako bi trebao, i t d...

Solutions?

Edit: rešio sam, videćemo ubuduće, jednom sam ga nekako naterao da nađe drajver, ali mi "zaboravi" kad uštekam modem ponovo.

Kad sam već tu:

1. On u 3 giga koliko je surf easy paket - uračunava i up i down, jel?

2. Jel poruke mogu da šaljem koliko hoću, tj i one se računaju kao data transfer?

Poslednja izmena:
1. Da
2. Ne, SMS poruke ti tarifiraju po Profesionalnoj tarifi. 1.7 dinara (bez poreza), ako se dobro sećam.

Nije bas za ovu temu ali i jeste. Da li bi neko od vas koji imate MTS mobilni internet, mogao da ode na www.whatismyip.com i samo da mi uradi paste ovde sta je dobio ? Zanima me iz kog opsega idu adrese

A jel može napamet? :)

MTS: 212.200.65.19

Telenorove: 217.195.64.x

covece, da ne poverujes za ove iz MTSa... pa nisu promenili/dodali IP vec 2 godine... mada ja ne koristim vise 3G modem :D

BTW, PJ apropo nekog razgovora sto smo imali... MTS naplacuje ekstra 10% poreza na postpaid racunima za VAS usluge, tj. korektno parkinga. znaci: pretplata + van pretplate, pa na to 18% pa na to 10% extra poreza.

To ne bi smeli da rade. Verovatno opet imaju problem sa software-om.
Nemam pri ruci Telenor račun, ali nema šanse da mi naplaćuju dodatnih 10% na parking.

Nije tacno ovo za IP adrese, opseg je znatno prosiren.. i ja sam vec na IP-u 195.xxx.xx.xx

Pozdrav,
da li neko ima problema sa slanjem mejlova na 3g?
Konkretno outgoing Server (smtp) od skoro Thunderbird nece da salje mejlove.
Da li neko zna koji je smtp za 3g, do sad sam koristio svoj privatni?
Od korisnickog servisa nema vajde :(.
Hvala.

Za koji mail... Gmail radi sasvim normalno...!

Pozdrav,
da li neko ima problema sa slanjem mejlova na 3g?
Konkretno outgoing Server (smtp) od skoro Thunderbird nece da salje mejlove.
Da li neko zna koji je smtp za 3g, do sad sam koristio svoj privatni?
Od korisnickog servisa nema vajde :(.
Hvala.

SMTP im je x1.gm.telekom.rs , ali ne dozvoljava potpis drugim mail-om sem njihovim ( moras staviti neku telekom.rs adresu u From ). Meni od pocetka Oktobra nece da salje sa scnet adresom ...

Ako neko zna resenje, neka javi.

Nije tacno ovo za IP adrese, opseg je znatno prosiren.. i ja sam vec na IP-u 195.xxx.xx.xx

Jel uvek imaš istu adresu?

Koristim webmail, pa nisam imao problema sa slanjem pošte, ali sećam se da je prošle godine bio problem da su svi korisnici bili iza iste IP adrese i da je spamcop blaclistovao, pa recimo preko Sezama nije moglo da se šalje (smtp je prijvljivao da je adresa blacklistovana).

Naravno da nemam, tj. uvek 195.xxx.xxx.xxx ail sve ostalo se menja....

Bratu treba 3G internet ,pa posto je student zainteresovali su ga stundetski paketi Telekoma,koji su dosta povoljniji od Telenora,ali opet sa vishe strana nam je savetovano da je Telekomov 3G dosta losiji i da cesto ima problema sa obracunom,tj stizanjem ogromnih racuna.
Najradije bi uzeo paket od 15GB koji izadje 1178din,sto je dosta povoljnije od Telenorovih 5GB za 1500din.

Kakvo je vase misljenje?

Naravno da nemam, tj. uvek 195.xxx.xxx.xxx ail sve ostalo se menja....

Probao sam prethodnih dana druge kartice. Postpaid MTS mi daje 195.178.35.xxx i sa istom karticom mi uvek daje isti broj. Probao u dva dana.

Sveki, nisu svi imali problema sa računima. Nekima MTS radi bolje od Telenora. Doduše, to je retko :)
Moj predlog je da uzemo onaj paket od 3GB, bez ugovorne obaveze (bolkje neka plati modem...bio je 1180 din ako se sećam), pa ako mu odgovara, neka ide na 15GB.

Jel ima nekih poboljasnja oko konekcije i pucanja veze posto bih i ja uzeo u KG-u MTs-ov studenski paket verovatno od 6gb.....

Koristi li neko prepaid pristup Internetu preko MTS-a, odnosno Telenora? Ako već postoji takva tema, uputite me...
Inače, treba mi "rezervna varijanta" pristupa Net-u kada sam negde na terenu, koristio bi to vikendom, samo za mail/surf, a ekstra mi odgovara ta varijanta bez ugovora i pretplate, uz povremenu dopunu... U principu, dovoljno mi je da imam brzinu dial-upa (ali stabilnu - gde god da se zadesim), a sve preko toga je super... Kažite mi čiji je servis bolji/povoljniji?

Poslednja izmena:
Koristim obe mreže na prepaid. Zapravo, pre je imam kontakt sa obe mreže i pomalo koristim. Remote pristupam računarima koji ih koriste.

Telenor je bio pouzdaniji. U poslednje vreme ni to više nije pravilo. Zavisi od lokacije. Mesta na kojima ja koristim i dalje bolje rade sa Telenorom, ali ima slučajeva gde je obrnuto.

Mislim da MTS ima jedan dodatak više u odnosu na Telenor i da su im cene nešto niže. Proveri na sajtovima.

MTS ranije nije dozvoljavao uplatu dodataka na bilo koji prepaid broj (sad ne znam), već isključivo na one internet prepaid brojeve koje kupuješ isključivo uz modem.

Telenor ima proveru stanja i preko www, a za MTS moraš da prebaciš karticu iz modema u telefon da proveriš preko USSD.

Upravo sam proučavao cene i usluge i čini mi se da su tu negde, otprilike isti...

Telenor:

- USB modem + data SIM kartica + 3 GB inicijalnog kredita = 3.999 din
- dopune: 290 din (50 MB), 690 (250 MB) i 1290 (1 GB) - cene su sa uračunatim porezima
- dopuna važi 2 meseca, nepotrošeni protok se briše, a ako pre isteka dokupite novu dopunu - ostatak se pribraja i važi sledećih 60 dana...
- ako dopunjavate nekom sumom novca - kao običan pripejd broj: 1 MB = 10 din
- tarifiranje: zaokruživanje na 10 kb
- SMS poruka: 2,5 din

MTS:

- USB modem + data SIM kartica + 4 GB inicijalnog kredita = 4.800 din
- dopune: 250 din (50 MB), 500 (200 MB), 850 (500 MB) i 1.200 (1 GB) - cene su bez poreza...
- dopuna važi 2 meseca, nepotrošeni protok se briše, a ako pre isteka dokupite novu dopunu - ostatak se pribraja i važi sledećih 60 dana...
- ako dopunjavate nekom sumom novca - kao običan pripejd broj: 1 MB = 9,90 din
- tarifiranje: zaokruživanje na 10 kb
- SMS poruka: 2,2 din

Pošto već imam dva Telenor broja (prepaid i postpaid), skloniji sam da koristim i dalje njihovu uslugu, no videću još, nisam isključiv...

Kažite za i protiv... :)

Edit: ako sam dobro razumeo, Telenor preko tarifnog dodatka "Dodaj Internet" omogućava sa se svakom prepaid broju uključi "data" opcija, odnosno prenos podataka? Da li to znači da onda nije potrebno kupovati 3G modem, već da se u tu svrhu može koristiti neki 3G telefon? Ako je to tačno, kako to funkcioniše u poređenju sa "pravim" 3G modemom koji oni nude?

Poslednja izmena:
Pa normalno je da radi losije sa telefonom...
Ja sam koristio telenor, bas tu opciju "dodaj internet" , znas sta je problem tu.. prekoracenje, jer onda te oderu samo tako, telenor sam batalio iz razloga sto je sporiji od MTS-a na lokaciji gde sam ja...

P.S
Sto neuzmes MTS-ov postpaid net, bez ugovorne obaveze, moguca je i a varijanta..! Po prestanku koriscenja usluga modem ti ostaje...!

Pa vidi, zar se ne može koristiti "Net limiter" ili neka slična aplikacija da pratiš/ograničiš protok, a sem toga - ne mogu me "odrati" više nego što imam na prepaid računu... :)

Dalje, svejedno mi je da li je u pitanju MTS ili Telenor, samo da ustanovim šta mi je bolje... Najbolje bi bilo da mogu uzeti nečiji modem pa probati na par meni najvažnijih lokacija, ali mi je to nažalost (skoro) neizvodivo. Jedan kolega na poslu ima Telenor postpaid pristup Internetu, možda eventualno da pozajmim od njega i probam, ali za MTS nemam rešenje... Zato i pitam...

Najinteresantnija opcija mi je ovaj "Dodaj Internet" jer imam Nokiu 6151 (podržava GPRS, EDGE i W-CDMA - maksimum 384 Kb/s, što mi je sasvim dovoljno), kao i data kabl preko koga se istovremeno i puni telefon, pa ću probati da vidim kako to (i da li uopšte) radi, odnosno da li mogu postići neku (iole zadovoljavajuću) "brzinu" Net-a... Tada ne bih morao trošiti ni pare na 3G modem... :) A kada svuda budemo imali 3G signal, rado ću i na to potrošiti novac. Sada još uvek nema smisla, obzirom da na dve najvažnije lokacije imam sigurno samo GPRS pristup... :)

Poslednja izmena:
Treba naglasiti da Telenor ima paket "Jedna cena" kod koga se ne moze probiti mesecni limit, dakle nema prekoracenja racuna (5gb, 1480din, moze se dopuniti internet dopunama)

Nazad
Vrh Dno