Upravo sam proučavao cene i usluge i čini mi se da su tu negde, otprilike isti...
Telenor:
- USB modem + data SIM kartica + 3 GB inicijalnog kredita = 3.999 din
- dopune: 290 din (50 MB), 690 (250 MB) i 1290 (1 GB) - cene su sa uračunatim porezima
- dopuna važi 2 meseca, nepotrošeni protok se briše, a ako pre isteka dokupite novu dopunu - ostatak se pribraja i važi sledećih 60 dana...
- ako dopunjavate nekom sumom novca - kao običan pripejd broj: 1 MB = 10 din
- tarifiranje: zaokruživanje na 10 kb
- SMS poruka: 2,5 din
MTS:
- USB modem + data SIM kartica + 4 GB inicijalnog kredita = 4.800 din
- dopune: 250 din (50 MB), 500 (200 MB), 850 (500 MB) i 1.200 (1 GB) - cene su bez poreza...
- dopuna važi 2 meseca, nepotrošeni protok se briše, a ako pre isteka dokupite novu dopunu - ostatak se pribraja i važi sledećih 60 dana...
- ako dopunjavate nekom sumom novca - kao običan pripejd broj: 1 MB = 9,90 din
- tarifiranje: zaokruživanje na 10 kb
- SMS poruka: 2,2 din
Pošto već imam dva Telenor broja (prepaid i postpaid), skloniji sam da koristim i dalje njihovu uslugu, no videću još, nisam isključiv...
Kažite za i protiv...
Edit: ako sam dobro razumeo, Telenor preko tarifnog dodatka "Dodaj Internet" omogućava sa se svakom prepaid broju uključi "data" opcija, odnosno prenos podataka? Da li to znači da onda nije potrebno kupovati 3G modem, već da se u tu svrhu može koristiti neki 3G telefon? Ako je to tačno, kako to funkcioniše u poređenju sa "pravim" 3G modemom koji oni nude?