Šta je novo?

MtRainier i DVDovi

indy

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
609
Evo sad baš gledam neku recenziju DVD pisača i tu videh da (gle čuda) hvaljeni Pioneer i NEC nemaju podršku za MRW.

Meni je to koristilo kod CDova, pogotovo što InCD ubaci lepo EasyWrite Reader, pa ko nema InCD može da lepo pročita disk. A i na Linuksu radi. E sad, kolika je šteta što toga nema na ovim DVD pisačima? Da li ti pisači ne podržavaju samo MRW na DVDovima, ili to važi i za pisanje po CDovima?

Mislim da se to odnosi samo za CD-ove (koliko znam, Mt. Rainier i ne postoji za DVD-ove)

Nijedan dvd pisac ne podrzava Mt. Rainier ni na jednom tipu medija a i zasto bi ? Vec je moguce softverski sve to odraditi...recimo Roxio Drag-To-Disc (koji se naravno dobije uz Media Creator 7) vrsi upravo tu funkciju - jednom se formatira medij, bilo cd bilo dvd, i onda se doveka pise/brise po njemu iz totalcmda, winexplorera ili cega vec...

OptiPlex je napisao(la):
Nijedan dvd pisac ne podrzava Mt. Rainier ni na jednom tipu medija a i zasto bi ? Vec je moguce softverski sve to odraditi...recimo Roxio Drag-To-Disc (koji se naravno dobije uz Media Creator 7) vrsi upravo tu funkciju - jednom se formatira medij, bilo cd bilo dvd, i onda se doveka pise/brise po njemu iz totalcmda, winexplorera ili cega vec...

Ma to je fino, ali da li to radi na više platformi? Sa MtRainierom (jer je hardverski), moglo se pisati i pod linuksom i pod mekom. Ovako sam ograničen:) na vindovs...

OptiPlex je napisao(la):

Podrzava Plextor PX-712A

@milanlj

Izvinjavam se, to nisam znao

@indy

Na drugim win masinama radi provereno, ali na drugim platformama poput linuxa zaista ne bih znao

OptiPlex je napisao(la):
Kod Mt. Rainier-a nije poenta samo na pisi-brisi. Kad se koristi Mt. Rainier ne mora da se ceka kompletno formatiranje diska vec se sa pisanjem moce poceti nakon 20-tak sekundi od pocetka formatiranja. Takodje disk mozes da izbacis iz uredjaja u toku procesa formatiranja i kad ga ponovo ubacis u drajv formatiranje se automatski nastavi u pozadini. Nema vise cekanja da bi disk bio spreman za rad.

? Ne kapiram cemu to. Kad jednom formatiras neki dvdrw iz drag-to-disca on zauvek ostaje takav (ukoliko ga ne formatiras nazad "regularno" i uvek posle 15-20 sekundi mozes da pocnes sa kopiranjem/brisanjem, tako da tu nema razlike u odnosu na pogodnosti hardverskog mtrainiera. E sad, sto se ove druge stvari tice, zaista ne znam zasto bih izbacivao disk iz drajva tokom formatiranja ili kopirao/brisao, pa posle nastavljao :) Mozda sam staromodan :)

Nazad
Vrh Dno