Šta je novo?

Mt. Rainer cemu to sluzi

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Stalno po testovima CD-RW uredjaja se pominje, ali sta je to, kako se aktivira isl nisam pronasao...
Nije da ne mogu da zivim bez toga, ali volim da znam sta moj uredjaj moze..
To je, btw Teac 52x32x52

Tehnologija koja omogućava random RW access podacima na mediju, baš kao što je radio i flopy... Znači nema ono, otvaraš novu sesiju za svaki rez... Korisno, ali ništa bez čega se ne može...

Da bi ga koristio treba ti samo Nero i naravno uređaj koji to podržava u svom firmware-u.

koji dvd-rezaci ga podrzavaju,nisam jos video u specifikacijama podrsku za isti

Korisno je ako treba da das devojci ili sestri da koristi rezac, jer moze da snima kao po disketi. Veoma korisno. Radi bez problema, jedino je potrebno da se na svakoj masini instalira odredjeni drajver za citanje (ukoliko nije INCD instaliran, on sluzi za snimanje), a drajver se nalazi na svakom Mt.R. formatiranom cdrw tako da ni to nije problem.

Samo sam jednom naisao na problem na jednom racunaru, jednostavno se windows XP kucao svaki put kad hocu da procitam neki veci fajl, i nisam nasao na resenje...

poz

Mt.R. je u principu poboljsani UDF (uglavnom sto se bezbednosti podataka tice), pa je nasledio mnoge prednosti, ali i mane :(

Floyd je napisao(la):
koji dvd-rezaci ga podrzavaju,nisam jos video u specifikacijama podrsku za isti

Koliko sam upucen nijedan. A i sta ce im ?

Dobro, a kako formiram Mt rainer disk? taj deo mi je nejasan.. nisam video da ga Nero pominje, sem na onoj stranici gde pise da ga podrzava.

Lemilica je napisao(la):
Dobro, a kako formiram Mt rainer disk? taj deo mi je nejasan.. nisam video da ga Nero pominje, sem na onoj stranici gde pise da ga podrzava.

Moraš da instaliraš InCD... Onda ubaciš RW disk i kada ga formatiraš uključiš opciju Mt. Rainer... i to ti je sva mudrost.

OptiPlex je napisao(la):
Koliko sam upucen nijedan. A i sta ce im ?

A i shta ce im kad imaju DVD-RAM..pa kome treba nek uzme onaj LG i sl. shto ga podrzava!!!...Shto se tishe cd rezacha ..pa oni su jeftini a kome bash to treba nek kupi drugi cd rezach koji podrzava Mt. Rainer!!!
Inche to je cool stvar al chini mi se da je spora ...il se situacija popravila...znam da sam samo jednom probao na mom teac-u 40x koji ima loshe specifikacije na tom polju!!!

Bad MF je napisao(la):
a drajver se nalazi na svakom Mt.R. formatiranom cdrw tako da ni to nije problem.
Ali se desi da taj drajver ne radi :mad:

jddipqd je napisao(la):

Ako to ne pomaze nek resetuje sistem ili nek instalira incd...
Kako se meni chini UDF je imao isto drajver ali je on radio!!!

Lemilice delimo isti signature...Koja si godina ako nije tajna? :wave:

jddipqd je napisao(la):
U tom slucaju moze da se skine sa Ahead-ovog sajta programcic EasyWrite Reader i da se resi problem ili sto Ivica rece da se instalira InCD :D

Bad MF je napisao(la):
Jeste, easywrite reader celih 500kb :D

Ih, pa shta je to za danashnje modeme!!!

Mt.Rainer je cool. Da li radi sa 32x RW-ovima?Trebalo bi... I koliko ih brzo snima...

Crni je napisao(la):
U tom slucaju moze da se skine sa Ahead-ovog sajta programcic EasyWrite Reader i da se resi problem ili sto Ivica rece da se instalira InCD :D
Taj drajver koji ne radi JESTE EasyWrite Reader.

E onda incd pa da ne razmishlja!!!

ivica je napisao(la):
E onda incd pa da ne razmishlja!!!
Teac-u CD532E ni InCD ne može da pomogne. On ne može čak ni da pročita kako valja tu traku gde se nalazi EasyWrite... tj pročita TOC, ali je sadržaj fajlova đubre.

Ja sam to probao i batalio, dok god se ne uradi native podrska u windows-u od toga nece biti nista, previse komplikovano, 3rd party programi, kakva glupost da moras da instaliras neki tamo incd od nekoliko megabajta da bi to sve funkcionisalo, shit zivi

Pa ko kaze da ga ljudi koriste....bar ne u masovnom broju!!!

Na mom liteon-u to okej tadi...ali licno mislim da to ne treba nikom...
Cak mislim da kad formatiras CD oduzima sa njega 100 - 200 Mb...

SCOUT je napisao(la):
Na mom liteon-u to okej tadi...ali licno mislim da to ne treba nikom...
Cak mislim da kad formatiras CD oduzima sa njega 100 - 200 Mb...
Pa to je standardna boljka UDF-a i Mt.R-a, ali ako hoces da imas veliku disketu moras da platis tu cenu. Ako se cesto radi backup sitnijih fajlova (reda do nekoliko MB) bolja je varijanta da se koristi Mt.R ili UDF jer svaka sesija povlaci za sobom dodatni gubitak, a ako su u pitanju veci fajlovi onda je bolje to raditi "klasicno"...

Nazad
Vrh Dno