Šta je novo?

MSN - zamrljan :)

Braca

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
620
Imam čudan problem sa msn messengerom.
Postujem problem ovde kao zanimljivost (a možda je neko imao sličnu situaciju) a na Microsoft sajtu sam video samo jedan ovakav slučaj ali ne i rešenje.
Kad pokrenem msn prozor je zamrljan, kada se ulogujem sav tekst (spisak kontakata, sama komunikacija, poruke, opcije u programu) je zamazan.
Reinstalirao sam drajvere za grafiku, directX, msn, vraćao na stare snimljene restore pointe i ništa nije rešilo problem.
Reinstalacija operativnog sistema ne dolazi u obzir, nije mi toliko bitan program, samo me jako nervira jer ne mogu da nađem rešenje problema.
Koristim legalan win7 64-bit i nikakvih drugih problema na računaru nemam.

Da li je neko imao sličan problem i da li ste ga nekako rešili?

Prilozi

• MSN - greška.JPG
    MSN - greška.JPG
    43.7 KB · Pregleda: 101
Ja godinama koristim Trillian, ako oces isprobaj ga [u sebi ima podrsku za MSN, Yahoo,Gtalk, Skype, Facebook, twitter, i tonu drugih]. Predobar chat program.

Postoji opcija u drajverima za graficku, morphological antialiancing (ako sam lepo napisao,razumeces) odstikliraj je,iskljuci je. Ja sam tako resio svoj problem.
Javi mi na PM da li je ovo pomoglo

via ttalk

Pazi kad mi nije palo na pamet, a čini mi se da su problemi i počeli kad sam pouključivao sve moguće zayebancije tog tipa. Probaću čim stignem kući javljam da li je uspelo.

Mislim da imas nepodrzanu graficku karticu, pa ti zato to izbacuje. Obicno se to dogadja kod VIA kartica. Devojci sam resio problem dodavanjem podrske za njenu karticu u registry-ju. Reci mi, koju graficku imas?

U pitanju je gasenje hardverske akceleracije MSN-a.

U notepad-u prekopiraj ovo:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Live\UX\HwBlockList\0\0\106]
"Flags"=dword:00000001
"Options"=dword:00000001
"VendorId"=dword:0000xxxx
"DeviceId"=dword:0000xxxx

i zapamti kao .reg

Gde je xxxx moras da dodas karaktere koji odgovaraju tvojoj grafickoj kartici. To ces saznati na sledeci nacin:

http://www.onlinehowto.net/how-to-get-vendor-id-and-device-id-of-your-hardware/1470

Nakon sto uneses te karaktere, zapamti ponovo fajl i pokreni ga. Prihvati da ti ga upise u registry i nakon toga restartuj PC. Onda ce morati da radi normalno.

^ ajde tako nesto da se ugasi kad posaljem nekom sliku ili klip da mi razvuce prewiew preko celog ekrana.... ludim od toga!

^ To mozes preko programcica zvanog a-patch (http://apatch.org/).
Skines a-patch za tvoju verziju MSN-a i onda pokrenes, stikliras sta zelis ili ne zelis i kazes mu da ti patchuje MSN. U tvom slucaju, probaj "Disable Video Sharing" i "Disable Photo Sharing".

@Corvus Corax
Uradio sam tako kao što si rekao. Našao sam vendor id i device id ali iz nekog razloga dobijam ovu grešku:
Cannot import C:...
The specified file is not a registry script. You can only import binary registry files within the registry editor.

Postoji opcija u drajverima za graficku, morphological antialiancing (ako sam lepo napisao,razumeces) odstikliraj je,iskljuci je. Ja sam tako resio svoj problem.
Javi mi na PM da li je ovo pomoglo

via ttalk

Ova opcija radi!
Bilo bi lepo da postoji rešenje koje ne zahteva uključivanje/isključivanje MAA svaki čas ali i ovako radi posao.

Hvala!

Prekopiraj ovako:

Windows Registry Editor Version 5.00

"VendorId"=dword:0000xxxx
"DeviceId"=dword:0000xxxx

Naravno, umesto xxxx unesi VendorID i DeviceID koji tebi odgovaraju.

Poslednja izmena:
"VendorId"=dword:00001002
"DeviceId"=dword:00006798

To sam upisao i opet dobijam istu poruku:
Cannot import C:...
The specified file is not a registry script. You can only import binary registry files within the registry editor.

Moguće da nešto grešim...
Ako imaš ideju javi.

Regedit verzija je 6.1 ako to nešto znači.

Poslednja izmena:
Uradio, fercera!
Hvala!!!!!!!

Corvus Corax, cyberdude, ne znam odakle vam (sa)znanje ove vrste ali svaka čast!

Vrh Dno