Šta je novo?

MSN problem

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Imam instaliran AVG 7.5 i Windows Messenger live 8.1 i od sinoc jednostavno nema sanse da se ulogujem.Non stop izbacuje gresku 81000306,sve sam zivo probao,i da obrisem AVG i nece,da nije mozda neki update file od AVG-a ga blokirao na neki nacin,ne znam vise ni sta da pokusavam

Ah evo vec satima iznerviran pokusavam naci resenje ali nista ne pomaze,predpostavljam da update ovog AVG-a mozda ima neke veze da mi blokira MSN ali nemam pojma o tome,nadam se da ce se naci nego ko zna:(

To sam naravno prvo pokusao.Kao i neke registry fore,brisanje AVG-a i MSN-a pa ponovo instaliranje i sve ostalo sto sam mogao naci i nista ne pomaze.Posto vise puta u togu dana uradim update AVG filea primetio sam da mi je msn sve sporije i losije konektovao dok na kraju nije potpuno prestao.Da li je moguce da ga ti fajlovi guse?

Ne vredi,obrisao sam ga ali verovatno su ti fajlovi ostali negde u sistemu i gotovo

obradovacu te ako ti kazem da to nema veze sa AVG-om jer i ja imam isti problem od juce, a ne koristim avg, vec esset smart security.. da pogadjam.. koristis telekomov ADSL ? svugde sam trazio resenje i na zalost jos uvek bezuspesno.. trillian se konektuje bez problema ali live messenger nece..

probaj da konektujes modem preko lan kabla! :)

Evo meni je posle milion pokusaja ulogovao,probao sam da izadjem i da probam opet i nema sanse da uloguje ponovo,ocigledno net zeza nesto

To nije do MSN messengera kao programa direktno (ili nekog drugog programa na vasem kompjuteru). Poslednja dva dana, MSNov server i/ili domaci internet imaju nekih poteskoca pa je zbog toga tesko ulogovati se na MSN. Meni npr. danas pola dana MSN nije radio, nije hteo da se uloguje, do nekih 9 sati, nakon toga sam uspeo ponovo i sad radi. Svi imaju taj problem periodicno.

Poslednja izmena:
Kod mene isti problem, ali ...
Windows Messenger live neće da se uloguje, a "običan" win messenger hoće ?!?!?

i meni isto ne radi, a koristim avast i jos jedno 10 ljudi koje znam ne radi:wall:

Evo proradio je msn sam od sebe.....

I onda opet riknuo ali evo ga sad radi posle primene ovog resenja,veliko hvala.Nego sta konkretno znaci ova izmena,jel to nesto do telekoma bilo?

Poslednja izmena od urednika:
Imam donekle slican problem pa ne zelim da otvaram novu temu.

Dakle, ni meni iz cista mira od pre neki dan nije hteo da radi windows live messenger 8.5. Kada sam isao na troubleshooting, ispostavilo se da nesto nije u redu sa hosts fajlovima. Guglao sam malo, pritom napravio kardinalnu gresku :D , jer sam nasao neki savet da u hosts file-ovima na lokaciji C:\Windows\system32\drivers\etc izbrisem host vezan za msn, pa sam obrisao host u obliku "msn" ekstenzije.

Naravno posle toga windows live messenger nije proradio. Sta vise, sada nakon troubleshooting-a, vise mi i ne registruje problem sa hosts fileom, vec ga jednostavno preskoci kao da ne postoji. Interesantna stvar je da mi i dalje radi onaj primitivni MSN koji ide uz XP.

Pokusavao sam sa instalacijom raznih verzija, i jednostavno nista nije radilo. Muka mi je vise od reinstalacija XP-a, ali plasim se da ce se ovaj problem jedino tako resiti :wall:

No ipak, zna li neko kako ovo da izbegnem? Postoji li nacin da se downloaduje sa neta odgovarajuc hosts file?

Poslednja izmena:
I ja imam slican problem oko logovanja MSN messengera 8.1 na laptopu. Vezu sa internetom ostvarujem preko mts-a 3G NET paket. Prilikom konekcije nece da se konektuje i izbaci

error code: 80048820
extended error code: 80048436

Kad pokusam da ispravim preko troubleshoot-a uopste ne nadje gresku vec prijavljuje da je sve u redu.
Logovanje na desktop racunaru ide bez problema sa istim korisnickim imenom.
Ukoliko neko zna u cemu je problem voleo bih da mi pomogne.

problem MSN

isti problem imam i ja,obican mesenger radi ,trilian radi a novije verzije kao WLM itd,ne rade,sve sam zivo probao,koristim wareles :wall:

obradovacu te ako ti kazem da to nema veze sa AVG-om jer i ja imam isti problem od juce, a ne koristim avg, vec esset smart security.. da pogadjam.. koristis telekomov ADSL ? svugde sam trazio resenje i na zalost jos uvek bezuspesno.. trillian se konektuje bez problema ali live messenger nece..

Ja sam taj problem imao na Visti, dok na XP-u nisam (a oba os-a uporedo imao instalirane). Trilian, miranda - radili bez problema na visti, ali ne i msn

Problem resio tako sto sam batalio vistu :d

3G?!

I ja imam slican problem oko logovanja MSN messengera 8.1 na laptopu. Vezu sa internetom ostvarujem preko mts-a 3G NET paket. Prilikom konekcije nece da se konektuje i izbaci

error code: 80048820
extended error code: 80048436

Kad pokusam da ispravim preko troubleshoot-a uopste ne nadje gresku vec prijavljuje da je sve u redu.
Logovanje na desktop racunaru ide bez problema sa istim korisnickim imenom.
Ukoliko neko zna u cemu je problem voleo bih da mi pomogne.

Uzeo sam Telekom 3G net juce i od tad ne mogu da se ulogujem na Live messenger ni na PC-ju sa XP-om a ni na lapu sa Vistom. Takodje kad hocu da odem na www.beocity.net nece da mi otvori stranu a desavalo mi se isto sa jos nekoliko stranica koje inace kod drugara sa SBB-ovim kablovskim mogu da se otvore. Do pre nedelju dana sam koristio Telenorov 3G i sve je funkcionisalo savrseno. U medjuvremenu sam koristio Dial-up pa je i kod njega sve radilo. Ima li neko odgovor na sve ovo?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno