Šta je novo?

MSN Messenger *****ava...

baltazar

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Do sada sam koristio MSN Messenger (MSNM) na starom sistemu (Abit KX7E, Duron 1.3, 512 MB SDRAM, GF4 440MX, Win XP, bez SP-ova) i radio mi je sasvim korektno. Solidan zvuk, pristojna slika, sve u svemu korekno je radio i kada sam se kacio sa ljudima iz SCG.
Onda sam kupio novi PC, stavio Win XP sa SP-2 i instalirao MSNM 6.2. Zvuk ima zestoko kasnjenje, slika se smrzava prilicno cesto na po vise od 5sec i generalno cela svar funkcionise upadljivo losije. Ne verujem da je stvar do hardvera (Abit NF7S ver 2.0, Barton 2600+, 1GB DDR, Radeon 9600XT i sl..) pa cenim da je mozda neki problem u softverskom konfliktu ili sta li vec. Ima li neko nekakvo pametno resenje ili savet.
Stvarno mi je bitno da resim ovaj problem jer se jedino tako mogu videti sa rodbinom i prijateljima iz ove nedodjije...

Ja mislim da ti je najbolje da ga instaliras ponovo,pa ako i dalje bude pravio probleme onda pogledaj ostale mogucnosti.Do tada mozes da instaliras neki od onih programa messengera poput Trilliana(ako se dobro sjecam) koji prepoznaje korisnike i Msn i Yahoo i jos nekoliko ostalih messengera.Pozdrav

Cenis da ce to da resi problem? Jel imas neka licna iskustva po tom pitanju.

Sp2!?

Onako iiz rukava - verovatno je problem u WinXP pa ono SP2! Meni je on pravio probleme sa nekim programima...nije radio najnoviji ilustrator i xplite (ti programi su naravno najnormalnije radili sa SP1)
Neznam, mislim da su se zesce izglupirali sa tim SP2 - ali to ti je sad najveci problem, jel moras da menjas ceo sistem...

Poslednja izmena:
Koliko ti je glatko radio na staroj masini? Meni je oduvek malko kasnio zvuk na 256/64Kb vezi a znao je ponekad i da se zamrzne na sekund. Kod mene je Xp Sp1, Barton 2500+, 512DDR, ista ploca... Takodje mi se i ICQ zakucava kod chatovanja (tekstualnog!!!) na sekund dva.
Jesi li razmisljao da je ipak mozda nesto sa drajverima za kameru/mic, ili da ti se mozda pogorsala veza sa provajderom?

Meni je kasnio na staroj masini,na novoj radi perfektno.Inace i ja imam Sp2,ali messenger radi ok,bas ga koristim dosta u zadnje vrijeme.Mada opet,meni sa SP2 radi ok i ZoneAlarmPro Firewall,dok ga kod mog druga posle SP2 nije moguce instalirati.Probaj sa ponovnom instalacijom,nista te ne kosta,a ako nece i onda vjerovatno je u pitanju SP2.Pozdrav

Koliko ti je glatko radio na staroj masini? Meni je oduvek malko kasnio zvuk na 256/64Kb vezi a znao je ponekad i da se zamrzne na sekund. Kod mene je Xp Sp1, Barton 2500+, 512DDR, ista ploca... Takodje mi se i ICQ zakucava kod chatovanja (tekstualnog!!!) na sekund dva.
Jesi li razmisljao da je ipak mozda nesto sa drajverima za kameru/mic, ili da ti se mozda pogorsala veza sa provajderom?

Ma radio je skroz OK. Zato sam sada i zbunjen-jaca mashina a *****ava.
Moguce je i da je do drajvera od web kamerice, mada nemam problema ni u jednom drugom programu sa tim drajverom.
Inace, nije do provajdera, to se nije menjalo. Inace veza mi je 512/512.

Meni je kasnio na staroj masini,na novoj radi perfektno.Inace i ja imam Sp2,ali messenger radi ok,bas ga koristim dosta u zadnje vrijeme.Mada opet,meni sa SP2 radi ok i ZoneAlarmPro Firewall,dok ga kod mog druga posle SP2 nije moguce instalirati.Probaj sa ponovnom instalacijom,nista te ne kosta,a ako nece i onda vjerovatno je u pitanju SP2.Pozdrav
I meni sljaka ZA Pro sa SP2 OK, ali imam utisak da sam se zesce *****ao sto sam stavio SP2. A tako mi se ne reinstalira ceo sistem, trebalo mi je skoro 2 nedelje da ga skroz nastelujem....

Pa mozda SP2 i nije tako los,ja sam jedini problem imao sa Kazaa-om-ostalo sve radi kako treba.Prije reinstalacije OS-a definitivno probaj ponovnu instalaciju messengera-nista te ne kosta.Pozdrav

E pa ovako...

Malo sam se zezao sa reinstalacijama MSN-a i evo rezultata:

Reinstalirah MSN 6.2 (najnoviji) i opet me keca. Secka i ton i slika i uopste se jako lose ponasa, prakticno je neupotrebljiv za pricu i gledadnje.
:smash:

Probao sam instaliram MSN 5 i MSN 4.7 (cini mi se) ali uopste nije hteo da mi se uloguje pod mojim korisnickim username-om vec je stalno izbacivao poruku da postoji update verzija. Kada bih bih odgovorio da necu da ga apdejtujem nije hteo vise ni da pokusa sa ulogovanjem? Napominjem da sam poiskljucivao ZA i Win firewall tokom ovih operacija. 😡

Probah i najnovijiu beta MSN 7 ali i ona trazi update pre nego sto se uloguje na verziju 6.2 :S:

I sta sada da pokusam. Mis'im ne bih bas da reinstaliram ceo sistem zbog MSN-a ali mi ipak treba funkcionalna vrezija...

saveti?

Nazad
Vrh Dno