Šta je novo?

MSN Messenger 7.5 & Remote Assistance

• Začetnik teme Začetnik teme HAL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
Da li je moguce uraditi Remote Assistance, jer kada se nekom posalje zahtev za Remote Assistance, dobija se poruka da treba instalirati novu verziju Windows Messengera.

Mene zanima da li je neko i kako podesio Remote Assistance preko MSN Messengera. Trenutno instalirana najnovija verzija 7.5

Pitanje koji MSN je instaliran na tom drugom kompu. Isto tako moras cekirati podrsku u Remote Assistance i Remote desktop (System propretis/remote) u zavisnosti od toga sta zelis sve da radis (podrska na oba kompa). Inace sve fukcionise bez problema, samo je malo smorno kada je losa veza, tipa modem.

Ista verzija je instalirana na drugom racunaru, verovatno treba chekirati te dve opcije pa probati.

Cekirane te dve opcije za Remote Assistance, ali i dalje javlja istu poruku.
Neki drugi predlog?

OK, zakacio sam se preko Remote Desktop Connection opcije (Accessories\Communications) direktno po IP adresi.
Sada mi za logovanje na udaljeni racunar (Windows Logon) trazi username i password, iako na ciljnom racunaru ne postoji username i password.
Postoji li neki default username i password da bi se ulogovao na udaljeni racunar.

Poslednja izmena:
OK, pokusacu da na udaljenom racunaru kreiram novog usera i da mu dodelim administratorske privilegije. Pa da se sa tim kreiranim userom ulogujem sa mog racunara.

Postoji username i pass i na ciljnom racunaru, samo je podeseno da se automatski loguje u win. Username svakako ima, pass mozda nema (tj, prazan je). Ukoliko je pass prazan, neces moci da se logujes, account mora da ima password! Mozes da se logujes sa svakim nalogom koji je administratorski, ili ako nije administratorski, onda idi u cp -> system -> remote, select remote users i ubaci ko moze.

chivitli je napisao(la):
Postoji username i pass i na ciljnom racunaru, samo je podeseno da se automatski loguje u win. Username svakako ima, pass mozda nema (tj, prazan je). Ukoliko je pass prazan, neces moci da se logujes, account mora da ima password! Mozes da se logujes sa svakim nalogom koji je administratorski, ili ako nije administratorski, onda idi u cp -> system -> remote, select remote users i ubaci ko moze.
I ja se nadam da bi ovo trebalo da bude dovoljno, probam pa javljam.

Nazad
Vrh Dno