Šta je novo?

MSN Live 2009

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Majke mi ubicu se... Postoji li nesto slicno a-patchu ili mess patcu za ovaj bedni izgovor od softvera koji je ikada izasao na internet?

Taman sam se lepo navikao na hiper-ogoljeni 8.1 (jednostavno Pidginu nisam mogao da oprostim masu bugova, a nemam 91484GB-a RAM-a za Digsby).

Mislim da postoji A patch za WLM 2009, ili mozes da probas sa Messenger Plus i da sa njim sklonis sve sto ti smeta..ako ti je to cilj uopste. Ako si za neki drugi klijent probaj Miranda IM, Trillian IM...

Poslednja izmena:
Aham. Kada sam morao da updatujem MSN (nije hteo da se konektuje dok se ne updatuje) MSN Plus je jednostavno ostao. Moracu da preinstaliram pa da vidim sta sve sa njim mogu da ubijem :) .

probaj mirandu...malo je konfuznija za konfiguraciju ali jednom kad namsetis radi ko sat
ja je koristim nekih 5 godina i stvarno sam zadovoljan...

mislim da je bolje da sa 8.1 predjes na 8.5 nego na taj 2009
meni na primer uzasno smetaju cleartype font-ovi i to je jedan od razloga zasto sam ostao na starijem :)
apatch takodje postoji za njega, tako da...

Hvala Baal :). Iskoristicu ovo, trebalo bi da bude sasvim ok. Googlao sam, ali sam na njihovom sajtu nalazio samo za do verzije 9.

Sta mislis o tome da prestanes da koristis to ****** od softvera i instaliras neki od boljih klijenata poput Pidgina, Digsby-a ili Mirande? Pogotovo je ovaj prvi vrlo stabilan i dobar.

Sem retardiranih smajlija u 1080p i smesnih efekata ne vidim nijedan normalan razlog zasto bi neko koristio MSN?

@kudtihaex

Pidgin sam koristio dovoljno dugo. Jednostavno nemam vise zivaca da se nosim sa njegovim bugovima. Cak mi se dva puta desilo da mi nije radilo neko podesavanje na MSN-u. Jednom je bila promena display name-a, drugi put ne znam sta. Ja im uredno prijavljujem da ja unosim display name gde je namenjeno, ali to se ne prikazuje drugima. I neki deran mi samo odgovori da bih trebao u podesavanjima protokola (gde inace i radim) da ubacim drugi display name, stavi screenshot i zakljuca tiket... Isto i drugi put. Pa nisam valjda veverica da ne umem da objasnim koji mi je problem. Da ne umem da promenim display name, to bih i pitao :D . Ne sumnjam da nije dobar, ali naredni korak izludjivanja mene bi bio ljubicasti golub na vrh glave koji me kljuca u potrazi za mozgom (kao da bi nesto nasao :d ). Nije me hteo...

Od Digsby-a sam posandrcao kada je poceo da mi arci vise resursa od Wolfram Mathematice, a Mirandu bas nisam isprobavao, priznajem. U principu MSN koji sam do juce koristio bio je maksimalno ogoljen, sa iskljucenim smajlijima efektima i drugim ******izmima, ali sada se grand parada vise ne moze obuzdati, tako da moram da se mirim ili da se navikavam na nesto drugo. Biracu drugo, I guess.

Ne znam koliko dugo ali ja ga koristim vise od 2.5 godine na Linuxu i Windowsu i nikad problem bilo kakve vrste sa njim nisam imao. Trebao bi da mu opet das sansu, ne znam kad si ga batalio ali nove verzije izlaze 2-3 puta mesecno i sve radi kao sat.

Plus, sazreli su i postoji sasvim solidna kolicina pluginova za nj. Ok, ne bas kao za Mirandu ali ima sasvim umerenih i korisnih.

'Ajd dacu mu. Zapravo, krivo mi je sto sam ga batalio, jer sam voleo stari GAIM. Nisam ga davno batalio. Mozda sam cak i ovde otvorio thread sa problemom u vezi njega.

Poslednja izmena:
Kutija, opet ta priča. WLM možda jeste bloat, ali opet moram da spomenem da transferi ne rade kako treba ni u jednom programu za MSN protokol, sem ako nije WLM ili aMSN. I to je jako bitan feature, nemoj sada priču o uploadovanju na različite free file hosting servise, jer ima puno korisnika koji samo hoće da prevuku fajl u prozor kada pričaju sa nekim i to je to. Pidgin jedva prima fajl od nekog drugog, 2 kB/s, Digsby ponekad radi, ponekad ne. Gtalk transferi ne rade ni u Pidginu ni u Digsbyju za sada.

Iako sam reinstalirao Windows od zadnjeg koriscenja pidgina... Truba... Radi ko ubiven. Cesto se ne dize, puca... Ne znam, mozda sam jednostavno maler.

Trenutno sam na digsby koji je u principu ok sve dok se koristi samo za chat, cim krenem da otvaram menije, skroz se utupi. Ali bar radi.

Kutija, opet ta priča. WLM možda jeste bloat, ali opet moram da spomenem da transferi ne rade kako treba ni u jednom programu za MSN protokol, sem ako nije WLM ili aMSN. I to je jako bitan feature, nemoj sada priču o uploadovanju na različite free file hosting servise, jer ima puno korisnika koji samo hoće da prevuku fajl u prozor kada pričaju sa nekim i to je to. Pidgin jedva prima fajl od nekog drugog, 2 kB/s, Digsby ponekad radi, ponekad ne. Gtalk transferi ne rade ni u Pidginu ni u Digsbyju za sada.

u mirandi radi msn transfer...e sad...nesto mi nije jasno...s nekim kontaktima radi normalno...ide full a s nekim (imam 2-3) ide 2-3 kb

^Pa radi, al polovicno :p
Jedino zbog toga se ostajae na WLM-u...

Netacno, GTalk i MSN transferi rade najnormalnije. I ne znam gde si nasao da je transfer 2 KB/s kada ja transferujem fajl od 90 KB za 2-3 sekunde?

Uostalom sta ti toliko veliko saljes preko MSN-a? Fajl od 100 MB? ;)

Poslednja izmena:
Preko pidgina ti normalno rade file transferi na MSNu? 'ajde posle ću da se ulogujem na Pidgin i da te startujem da vidiš. :)

Šaljem nekad fajlove od po 20-30MB, a najčešće od po 10MB i kada šalje treba mu poprilično vremena.

Koristi E-Mail :) mnogo je prakticniji od IM transfera.

^I disagree.

I ja isto mislim da je sherovanje preko MSN neizostavna stvar.

Mnogo jednostavnije,brze i prakticnije.

Poslednja izmena:
Nije uopste prakticnije preko e-maila.

E pa onda koristite bloatware i uzivajte :)

Yeah left.... svako koristi sta voli, ja sam nekada koristio WLM i vise taj bloat ne instaliram ni najgorem neprijatelju.

Bloatware na kome file transfer radi kako treba. :) Znam da smo testirali ti i ja pidgin i da ti kažeš da tebi ide po 50 kB/s transfer, ali pogledaj pidgin tickete, svi smaraju što ne mogu već 5 godina da uvedu file transfer. Kada je aMSN uveo, trebalo bi i oni da nađu način za to... Autor msn-pecan plugina je rekao da će u final verziji 0.1 plugina biti bar delimično podržan direct file transfer, pa ostaje da vidimo. Na Digsbyju isto ima problema sa MSNom, ne stižu poruke, baguje file transfer, tako da jedino što ostaje je da se koristi oficijalni MSN client, jer dok ja objasnim nekom n00b ortaku kako da mi uploaduje fajl na neki fajl servis prođe ceo dan. :)

Koliko ja vidim, na Digsbiju baguje mnogo vise od file transfera :d .

zaista digsby radi odlicno...i trosi malo resursa...mozda je neki individualni slucaj u pitanju - to kad pravi probleme :D

Često se dešava da ne prima MSN poruke, ortak mi je pisao 15 minuta ništa mi nije stizalo, a žalili su mi se i ostali ljudi koji koriste Digsby da im se to dešava... Digsby je u alpha/beta fazi, ima još tu da se radi.

Realno, Miranda ili Pidgin su jedine kvalitetne alternative za taj bloat.
Trillian necu da spominjem, ono je tuga.

Nazad
Vrh Dno