Šta je novo?

MSI Wind U100-1004EU

Ukoliko planiras kupuvinu ovog netbook-a u radnji, onda ti je cisto bacanje para jer je ovaj uredjaj dosta mator, a koliko vidim i ne tako jeftin. Za te ,pa i manje pare ima bolji uredjaj da se pazari. Atom n270 je single core cpu, 950GMA je slabasna grafika, malo rama i minimalan hdd.

Ukoliko planiras kupuvinu ovog netbook-a u radnji, onda ti je cisto bacanje para jer je ovaj uredjaj dosta mator, a koliko vidim i ne tako jeftin. Za te ,pa i manje pare ima bolji uredjaj da se pazari. Atom n270 je single core cpu, 950GMA je slabasna grafika, malo rama i minimalan hdd.

Uzimam polovan,za dosta dobro novce..

Kolega va_milos je 100% u pravu.Kupiti ovaj netbook je totalna glupost.Iz nekog njima znanog razloga MSI je nabio cenu za ovaj netbook.Za 10 evra manje u laptop centru moj drugar je uzeo pre par dana acer aspire 722.Taj netbook ima dual core na 1 ghz koji radi na 1.33 u turbo modu.Zatim ima 2 gb ram-a ddr3 , ima 500 gb hard , ima grafiku koja pusta full HD i ima 1366x768 rezoluciju i 2 inca vise ekran.Pored toga ima jacu bateriju koja duze traje.Znaci bolji je u svemu od tog budjavog MSI koji je model iz praistorije.

Po meni takav netbook MSI treba da bude maximum 180 evra nov.Ne znam koji je razlog naveo MSI da za ovako mator i budjav model nabiju 290 evra cenu.Verovatno je ostala neka stara cena i neko je to kupio i sad ne zna kako da proda.Znao sam takve slucajeve da se vlasnici radnje zeznu i kupe nesto i posle ne mogu nikom da prodaju.Takodje za nekih 200-220 evra imas acer i asus modele netbook-a koji imaju N570 atom koji je duplo jaci od toga i plus imas duplo veci hard.Znaci batali se tog MSI i ako oces da dajes toliko para onda idi na acer aspire 722 ili ako bas oces 10 inca imas za nekih 220 evra lepe acere i asus a i dell 1018 nije los.U metro si imao netbook slicnog hardvera kao MSI za 180 evra.Ali to je bila akcija i to ne znam dal ces naci.

Uzimam polovan,za dosta dobro novce..

Vredi polovan maximum 120 evra.Sve preko toga je teska pljacka........

Poslednja izmena:
120 max za njega....star je prilicno hardware u tom windu kao i slaba res. ekrana.

Ja sam ga prodao za 100 i bio zadovoljan cenom 🙂

Msi definitivno. Bolja baterija, malo lepsi,tanji, jedan usb vise... Ostalo je sve isto.

Poslednja izmena:
Sve zavisi u kom je stanju.Ako je stanje dobro i baterija drzi OK onda ga treba uzeti.Znaci za odlicno stanje 120 evra je postena cena.Za neki sugav netbook na kome se vide tragovi koriscenja i baterija ne drzi ni pola sata 100 evra je puna kapa.Ja vidim da ljudi na oglasima i na limundu prodaju za 150 evra netbook.To je preskupo i besmisleno je toliko para davati.

Iz nekog ludog razloga lenovo i MSI su napapricili cene na 300 evra kao da je netbook od zlata.Zato sad ljudi koji prodaju misle da mogu dobiti minimum 150 evra.E pa ne mogu zato sto je nov na akciji i po 170-180 evra.Ne razumem zasto bi ja uzeo polovan kad mogu da uzmem nov sa 2 godine garancije , jacim cpu , brzom memorijom ,vecim hardom i baterijom koja je nova.

Jednostavno ne isplati se za 20-30 evra manje uzimati polovan.Zato kazem 120 evra je neki maximum za dobro ocuvane netbook.Po meni licno lenovo je bolji iz razloga sto vise cenim lenovo brend nego MSI.Mozda je MSI po specifikacijama bolji medjutim ja cu uvek dati prednost lenovu pre nego MSI.Ne zelim da pisem razloge jer sam o MSI i njihovom servisu vec pisao elaborat ovde a postoje jos more ljudi koji su napisali isto.

Poslednja izmena:
Cisto da javim uzet lenovo polovan...sa malim ssd-om od 4gb+80gb hdd + 1.5ram,sa torbicom..kutija sve koristio stariji covek kao nov drzi 2h sa wifi-jem..125e me izasao..stvarno ko nov..za sad sam prezadovoljan..jedino steta sto nema vecu bateriju,ali i ovi sa 6-ticom baterijom jedva izguraju 3h...inace onaj ssd je upotrebljiv samo za xp-om ili linuxom(nisam ga koristio,mozda probam)..ja sam na ovaj stavio win7 32bit,posto ima 1.5gbrama..tako da mi ssd storage za drajvere i bitnije programe 😛
Da dodam,onaj Msi sto sam gledao..imao je sjeb. tastaturu...otisao mu vod na fletu od tastature(pregrejao se??)izgleda da je MSI stvarno napravio neki fush od netbook-a...
Inace slazem se sa tim da je MSI za nijansu lepsi,ali i tezi za odrzavanje..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno