Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Ne znam sta ti kazem, subjektivno je :)

main.php

Preslikani Eee701 :). Ne ipak odstajem od toga da cu da ga pogledam :)

Koji trol boze sacuvaj..Hoce li ga neko banovati molim vas!!!

Pa stani bre covece, hajde neka me sad neko ubedi da ovo cudo ne lici na asus-a. Ma daj bre marcus nisam slep!

Inace nisam mislio na specifikaciju vec bas na sam izgled. I to u predelu ekrana.

Poslednja izmena:
Izvini ali ti nisi video Wind uzivo i stvarno lupas da izgledaju isto...

Mislim da me niste dobro razumeli. Evo ovako: Ako su dimenzije U90 iste kao i dimenzije od U100 a poseduje ekran manji za 1,1", to bi znacilo da je okvir oko ekrana znatno veci, sto dosta podseca na stari eee700. Pa pogledajte slike i zakljucite sami. Video sam wind-a danas i mogu reci da mi je u100 mnogo mnogo lepsi, bar zbog ekrana. Ja sam dosta puta rekao da bih uzeo wind-a samo da je hdd veci i da je jeftiniji za bar 5kdinara. Zato i dalje cekam, nebi li se pojavio netbook sa hdd-om od bar 160gb(jer bih ga koristio najvise za serije i filmove), 6 cell baterijom, i dosta lako izmenljivim hardverom(ram,hdd...), a da sve to ne predje budzet od 25k dinara, jer za filmove, malo neta i malo eclipse nebi trebalo izdvojiti vise...

Na trzistu vec vise od 2 nedelje postoji Wind sa 120 i 160GB...

@omnik
Ja pricam o ceni od 25k dinara

Poslednja izmena:
jel neko imao u rukama i wind i acer one? kvalitet plastike, izrade kod kog je bolji? Molim bez hvalospeva o MSI, jer ovde je puno agitatora tog branda a ja bas nemam pozitivnih iskustva sa kvalitetom MSI-a, pogotovu zavrsne obrade

@cibulja
Procitaj ceo topic..
Ako ne verujes ljudima ovde idi u prvu radnju pa u rucice i jedan i drugi pa smaraj prodavce.

Najbolje po meni je da odes u neku od maloprodaja i sam se uveris. Recimo PCPractic ili Gigatron...

da sam iz Bg, lako bi bilo...

@ marcunbg - previse tendencioznih poruka o MSI je bilo da bi bas verovao. steta

@cibulja
Nisam nista lose mislio ali je malo besmisleno napominjati bez hvalospeva i agitacije jer pod 1 ovo je wind topic a pod dva kako ces da prosudis ciji komentar je hvalospev a ciji ne i da li je validan i da li ces mu poverovati.Ja imam wind i napisao sam o njemu moje misljenje.I sta mi se svidja i sta ne i da sam ga vec prvi dan nosio na reklamaciju ali pored toga i nekih drugih mana obozavam wind i ne bih ga menjao ni zasta kaosto bih ga i svakome proprucio.Pa ako te neka "tendenciozna" poruka buni pitaj pa cu ti iskreno odgovoriti.
Poz

sta je bila reklamacija? ja sam imao problema kod MSI (na apr modela dosta pre) sa pozadinskim osvetljenjem

@cibulja
Hard disk crkao prilikom prvog paljenja...
Poz

Koji je hard bio u pitanju, bas me interesuje?
Proizvodjac i model.

@duler
Prvi model winda koji je izasao..
2.5" Western Digital 80Gb.zasita ne znam fabricku oznaku..

Na wind generalno (na globalnom nivou) ima jako malo reklamacija. Naravno na takve stvari poput hdd moze uticati mnogo faktora...

malo je neko igrao fudbal |)))

Naravno,hdd je osetljiv u svakom pogledu,narocito na transport..
Ali kao sto sam rekao moje najvece zamerke se odnose na mali enter taster kao i skripuckanje nekih tastera,backspace i desni shift ali mozda je samo do mog modela.Ali sto se tiche kvaliteta plastike i ostalih tastera ja sam prezadovoljan.
Poz

Ma to kad crkne hard nije za zameriti, ali kad ti rikne citava naponska jedinica 2 puta u roku od 3 meseca(kod EX610X modela), onda ti dodje da se cupas za kosu!:wall:

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem ovog malisu ovih dana,dugo sam pregledao razne forume i uporedjujuci ga sa Acerom,HP i Asusom mislim da odnosi pobedu.Mnogo mi se svidja beli model,ali me mnogi odvracaju od njega zbog prljanja,pa bih zamolio nekoga ko je kupio beli wind da mi kaze svoja iskustva u vezi toga.I sta mislite o MSI VR201x laptopu posto mi je zapao za oko.Skuplji je desetak hiljada od winda,malo je veci,ali mi ne deluje kao kvalitetan po pitanju plastike,a i izgleda nekako kao neki jeftini FSC.Unapred hvala svima.

MSI VR201x je vec druga kategorija, duplo vise od 1kg, tacnije 1.9kg. Neuporediv sa klasom Wind, One, EEE

Допада ми се MSI Wind U90X-037EU јер има матиран екран, али читајући стране рецензије видим да је модел доста негативно оцењен:
1. На батерију се сви жале да је слаба.
2. SUSE Linux је катастрофа.

Под 2. није проблем јер бих ставио други Линукс, али под 1...

У новембру ћу највероватније купити неки нетбук, али још не знам шта ћу, а тако је овај U90 обећавао :(.

Meni je baterija najvaznija stavka, tako da onda nista od U90X...

A ja se izvinjavam pa da pitam koji model netbook-a daje vecu autonomiju od 2.5 sata sa 3-cell baterijom?
poz

Problem i jeste sto je 3-cell. Ja trazim 6-cell ili sl, posto bih zeleo da moze bar 5 sati...
Imam desktop ako sam vezan za uticnicu, kod netbuka mi je bitna mobilnost...

Sta je sa belim wind-om,izgleda mi lepse nego crni ali se plasim da ce se brzo isprljati.Je li ima neko beli da prenese iskustva,moram za vikend da ga kupim,ne mogu vise da cekam.

Nazad
Vrh Dno