Šta je novo?

MSI VR630 i XP

Ljudi, koliko vam traje baterija na ovom lapu?

pa uspeo sam da pogledam film koji je trajao oko 1:30h

tako da to nije lose :D

Meni isto. A zabrinuo sam se da mi baterija nije u redu. Ovo mu je definitivno najveća mana.

Neki dan sam kupio VR630 i isto sam imao problema sa dizanjem xp-a. Flesovao bios, izvadio bateriju na 10 min., vratio i sve ok. Podigao xp. Medjutim neke opcije na lap-u ne rade. Npr. Eco senzor ne reaguje i cinema pro. Nije nesto preterano bitno ali kad vec postoji sto da ne radi. Instalirao sam vistu black 2009 i sve radi ok. Vista black je prilicno brza, iako sam bio prilicno skeptican. Videcemo za dalje. Ako neko ima neke drivere gde ce sve raditi neka stavi link. thanks.

utisci

Evo nakon nekoliko nedelja koriscenja Viste black edition sp1 utisci.
Prvo sam pronasao vrlo interesantan sajt za sredjivanje viste (http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2238 ) i posle par tvikovanja vista radi sasvim pristojno. Nemam neke zamerke. Pogasio sam sve sto ne treba i sad je ok. Jos uvek su mi neke stvari logicnije kod xp-a ali navikne se covek.
Jedno pitanje? Dali je neko probao Windows 7 na ovom laptopu i kako ide sa driverima, dali su driveri za vistu kompatibilni sa 7-com? Hvala

Pa meni je 7mica prepoznala sve sama, ali naravno da sam instalirao vista drajvere, sve je kompatibilno, bar u mom slucaju. Ako za nesto nemas drajver, postoji windows update.

Imam vr630x 038. Instalirao sam XP SP2 , sve je proslo OK sa drajverima,ali kamera je problem.Niti je detektujem iz sistema niti mogu da je instaliram.Skinuo sam i sa oficijelnog sajta a skinuo sam i sa rapida drajvere, Krajcara sto je postavio.Ako neko ima resenja, unapred hvala.

Imam vr630x 038. Instalirao sam XP SP2 , sve je proslo OK sa drajverima,ali kamera je problem.Niti je detektujem iz sistema niti mogu da je instaliram.Skinuo sam i sa oficijelnog sajta a skinuo sam i sa rapida drajvere, Krajcara sto je postavio.Ako neko ima resenja, unapred hvala.

Moras prvo da ukljucis kameru kako bi je OS prepoznao, pa tek onda da je instaliras ,)

Hm... hvala na odgovoru ali nije to bio problem.Iz ko zna kojeg puta, je konacno prepoznao kameru sistem.Sta se dogodilo, ne znam.Hvala jos jednom.

A ima li model 047EU bluetooth i kako se aktivira ?

Aj da odgovorim , nema.

Vlasnik sam MSI VR630-047EU modela. Imam par problema:
1.Od pre par dana se ventilator cuje kao IMT iz '86. Star je nekih 6 meseci.Zar je moguce da se ventilator vec napunio prasinom?
Proverio sam everestom temperature i krecu se oko 70 stepeni.
2.Ne radi mi Sleep mod. Kako god da namestim samo se zacrni ekran i ni makac. Kad pomerim mis vrati se. I kad odem na Start->Sleep i kad ga sklopim isti rezultat dobijem.
3.Ne rade mi neke "qick lunch" ikonice: P1 samo zasvetli i ugasi se bez ikakvog rezultata. ECO uopste ne radi, dok tasteri za multimedialnu reprodukciju rade samo sa Media Player-om.
Korisim Vista SP2. Da li je moguce da je Vista prsla ili je do racunara?

Poslednja izmena:
izvinjavam se sto skrecem sa teme ali treba mi pomoc...
imam msi vr630x eu234, athlon x2, 4gb rama i nvidia geforce 9100 mg sa 256 ram, negde sam vido da uz karakteristiku graficke pise i "up to 768"pa me zanima kako mogu da joj dodelim taj ram?
inace imam instaliranu win 7 x64 i najnovije display drajvere ako Vam to nesto znaci...:)

Poslednja izmena:
Vlasnik sam MSI VR630-047EU modela. Imam par problema:
1.Od pre par dana se ventilator cuje kao IMT iz '86. Star je nekih 6 meseci.Zar je moguce da se ventilator vec napunio prasinom?
Proverio sam everestom temperature i krecu se oko 70 stepeni.
2.Ne radi mi Sleep mod. Kako god da namestim samo se zacrni ekran i ni makac. Kad pomerim mis vrati se. I kad odem na Start->Sleep i kad ga sklopim isti rezultat dobijem.
3.Ne rade mi neke "qick lunch" ikonice: P1 samo zasvetli i ugasi se bez ikakvog rezultata. ECO uopste ne radi, dok tasteri za multimedialnu reprodukciju rade samo sa Media Player-om.
Korisim Vista SP2. Da li je moguce da je Vista prsla ili je do racunara?

Meni je počeo isto da se čuje vent, mada samo kad upalim lap, minut dva dok se ne zagreje. Ne znam da li zbog toga šaljem na servis (još je u garanciji).

takodje ni meni ne radi cinema mod na visti a od pre neki dan mi bas bucno radi kuler, a temperatura graficke ode i do 79 stepeni... poceo sam odozdo da stavljam kulere pa oborim temperaturu nekih desetak stepeni ali nije to trajno resenje....
i p1 takodje ne radi...

takodje ni meni ne radi cinema mod na visti a od pre neki dan mi bas bucno radi kuler, a temperatura graficke ode i do 79 stepeni... poceo sam odozdo da stavljam kulere pa oborim temperaturu nekih desetak stepeni ali nije to trajno resenje....
i p1 takodje ne radi...

Instaliraj system control manager sa msi.com

Ako se kuler cuje i ako se previse greje, naravno zovite servis

ja imam instaliran CM ali ne radi... nebitno previse se greje, a imam jos godinu dana garancije, a firma gde sam kupio laptop vise ne postoji.... i sad sam u dilemi da sam otvorim da ga ocistim i kapnem malo masinskog ulja na kuler... jedino sto me do sad sprecavalo da to uradim je onaj stiker-nalepnica koja je ispod zalepljena na delu gde se odsrafljuje.... i ako otvorim odozdo moracu da je pocepam, mada sad i ne vidim svrhu kad nemam kome da se obratim za garanciju...

ja imam instaliran CM ali ne radi... nebitno previse se greje, a imam jos godinu dana garancije, a firma gde sam kupio laptop vise ne postoji.... i sad sam u dilemi da sam otvorim da ga ocistim i kapnem malo masinskog ulja na kuler... jedino sto me do sad sprecavalo da to uradim je onaj stiker-nalepnica koja je ispod zalepljena na delu gde se odsrafljuje.... i ako otvorim odozdo moracu da je pocepam, mada sad i ne vidim svrhu kad nemam kome da se obratim za garanciju...

Ako ga sam otvoris gubis pravo na garanciju.
To da li firma gde si kupio postoji ili ne, nema veze sa garancijom. Pozovi call centar na 0700.108.108 i prijavi kvar.
http://rs.msi.com/templates/html_72h.htm

uh to nisam znao.... ali moracu prvo da izvucem sve podatke, 250gb mi je skoro puno, a imam mnogo bitnih stvari.... cim uzmem externi hdd da izbacim sve zovem ovaj servis... hvala drugar na informaciji nisam znao za ovo.

cek a jel postoji mogucnost nadogradnje graficke kartice nekom boljom kod ovog modela, znam da ram moze do 2x2gb max ali neznam za grafiku?

jos nisam na'vatao neki povoljni ext hdd... tako da jos kuburim sa temperaturom.... neznam kako je kod vas ostalih, ali meni ovih toplih dana ide od 76- 80 stepeni graficka... hdd se drzi na oko 40c...

da ne otvaram novu temu, dal moze da se ubaci neki bolji kuler umesto ovog fabrickog kad ga vec nosim na servis da im doplatim da mi ugrade, uradio bi to i sam da nije onog stikera za garanciju, samo kad bi znao da moze. Ako je moguce, neka kaze neko sta preporucujete da ubacim?

Potreban bios i drajveri da bi mogao da se instalira windows xp mogu se pronaci OVDE

Dovoljno je samo reci hvala :D

Ima li neko aktivan link sa drajverima za xp za ovaj model, ovaj na rapidu je obrisan a na msi.com ne mogu da skinem za xp...

Vrh Dno