Šta je novo?

MSI VR630 i XP

krajcara

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2006
Poena
304
Potreban bios i drajveri da bi mogao da se instalira windows xp mogu se pronaci OVDE

Dovoljno je samo reci hvala :D

Meni instalacija WinXP-s blokira non stop na samom kraju instalacije kada treba da butuje po prvi put WinXP. Inace, ubacio sam SATA drivere u Win instalaciju preko nLite-a. Probao sam i update BIOS-a ali mi nikako ne polazi za rukom.

Meni instalacija WinXP-s blokira non stop na samom kraju instalacije kada treba da butuje po prvi put WinXP. Inace, ubacio sam SATA drivere u Win instalaciju preko nLite-a. Probao sam i update BIOS-a ali mi nikako ne polazi za rukom.

Pa jel si update-ovao BIOS ili ni to nisi uspeo?

Bez novog BIOS-a XP ne moze da se instalira...

posle update bios-a u biosu imas opciju AHCI mode i kad to iskljucis xp radi ko popizdeo :D

a nov bios, kao i drajvere imas OVDE

Bas te drajvere sam i skinuo. Prilikom update-a BIOSa izbacuje mi razlicite errore, zavisno da li pokusam da instaliram sa usb flopi drajva ili sa c particije (free dos). Inace verzija biosa koju imam je sledeca:

BIOS A1672NMS ver 1.0E
EC 1672EMS1 ver 4.05

U samom BIOS-u imam opciju CHANGE THE ACHI DID for LINUX sa mogućnošću odabira opcija ENABLE/DISABLE. Ne vidi hard ni sa jednom varijantom. Vidi ga kada ubacim SATA drajvere u WIN instalaciju preko nLite-a ali mi tada pri prvom boot-u XP izbaci plavi ekran.

E sad, kako da updateujem BIOS ako vec nije updateovan?

pa lako :D
pomocu hirens cd butujes u dos mode i sa kljuca pokrenes update.bat (koji si skinuo sa gore navedenog linka i na kljuc kopirao ta tri fajla) kad butujes u dos dobices a: samo ukucas c: enter i eto te na "kljucu" zatim lociras direktorijum gde si snimio bios i pokrenes update.bat i to je to
i to je proveren bios koji radi jer sam ja radi update na vise laptopova i sve radi ok

nadam se da sam pomogao :D

I dalje nista.
Prilikom pokusaja update izbacuje mi poruku tipa "...EC NOT SUPPORT BIOS UPDATE"

Ne znam kako ti flesujes bios ali sigurno da si nesto pogresno uradio ili pokreces tamo gde ne treba :) . Na ovom linku imas najnoviji bios za VR630 http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1650
Sve sto treba da uradis je da napravis botabilan CD ili USB flash.Obavezno raspakuj fajl koji si dobio u neki folder i snimi ga na CD ili USB Flash.Kada budes u dosu samo pokreni kucajuci FLASH koji se nalazi tamo gde si snimio ona tri fajla i pocece da flasuje bios. Ovo sam na brzinu otkucao, ako ti treba detalji mogu ti napisati rec po rec kako ide.

USPEO SAM.

Radio sam od početka šta treba samo sam jednu stvar prevideo. Pošto mi je baterija bila 100% puna nisam hteo da se cimam i sa strujnim adapterom i to je bila stvar koja je nedostajala. Kada sam bocnuo lap u struju odradio je update iz cuga. Koji sam ja bolid. Da mi je barem prvi lap kome sam tako nesto uradio. Nemam reci, zreo sam za penziju.

USPEO SAM.

Radio sam od početka šta treba samo sam jednu stvar prevideo. Pošto mi je baterija bila 100% puna nisam hteo da se cimam i sa strujnim adapterom i to je bila stvar koja je nedostajala. Kada sam bocnuo lap u struju odradio je update iz cuga. Koji sam ja bolid. Da mi je barem prvi lap kome sam tako nesto uradio. Nemam reci, zreo sam za penziju.

:) :) :)

msi vr630x

moj drug je isto pokusao da update biosa na MSI VR630X i sve je proslo okej i trazio je da se ugasiii i od taddd MRTAV!!! NE PALI!!! JEL MU IMA POMOCI????

Ima. Pokusaj da izvadis bateriju i otkacis sa struje, pa ga nakaci na struju i probaj da ga ukljucis. Ako nista ne uradis, MSI 72h pick & return ,) Kao da radim za MSI bokte.

ovako

kopiras bios na usb flash, kji predhodno formatiras u fat, i butujes notebook pomocu hirensboot cd.
zatim, pomocu hirensa, butujes u bos mod bez cd, jer ti cd netreba
kad se butuje dos imaces a:\> ti ukucas c: i ocitace ti se sadrzaj sa tvog usb flash drajva, promadjes folder gde si kopirao i pokrenes update.bat.

nadam se da sam pomogao :D

Hvala puno! :)

moj drug je isto pokusao da update biosa na MSI VR630X i sve je proslo okej i trazio je da se ugasiii i od taddd MRTAV!!! NE PALI!!! JEL MU IMA POMOCI????

Ima. Pokusaj da izvadis bateriju i otkacis sa struje, pa ga nakaci na struju i probaj da ga ukljucis. Ako nista ne uradis, MSI 72h pick & return ,) Kao da radim za MSI bokte.

Ima li nekih vesti/rezultata? Pitam jer sam upravo "overio" jedan VR630X-047EU.

Pratih uputstva, flash proshao bez problema odradio reset EC-a ali nema napredka, laptop ne postuje samo svetli power i blinka HDD LED.

Ima li nekih vesti/rezultata? Pitam jer sam upravo "overio" jedan VR630X-047EU.

Pratih uputstva, flash proshao bez problema odradio reset EC-a ali nema napredka, laptop ne postuje samo svetli power i blinka HDD LED.

Da li si uradio ovako:

1.Skinuti odgovarajuci bios za VR630 sa sajta http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1650
2.Skinuti potrebnu alatku USB flash device boot utility, mozete naci ovde http://fae.msi.eu/index.php?dir=Bios/USB boot utility/
3. Ukljuciti strujni adapter u notebook i tek onda flesovati novi bios.
4. Posle flesovanja biosa ugasiti notebook, izvaditi bateriju i strujni adapter, nakon 5 minuta ponovo vratiti bateriju.
Ako si ovako uradio ne bi trebalo da bude problema, ukoliko sam flesujes bios uvek moze doci do neocekivanih posledica. Ukoliko sve radi kako treba na notebooku ne treba flesovati bios bespotrebno.

Interesuje me kako si ti to uradio?

Poslednja izmena:
Da li si uradio ovako:

1.Skinuti odgovarajuci bios za VR630 sa sajta http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1650
2.Skinuti potrebnu alatku USB flash device boot utility, mozete naci ovde http://fae.msi.eu/index.php?dir=Bios/USB boot utility/
3. Ukljuciti strujni adapter u notebook i tek onda flesovati novi bios.
4. Posle flesovanja biosa ugasiti notebook, izvaditi bateriju i strujni adapter, nakon 5 minuta ponovo vratiti bateriju.
Ako si ovako uradio ne bi trebalo da bude problema, ukoliko sam flesujes bios uvek moze doci do neocekivanih posledica. Ukoliko sve radi kako treba na notebooku ne treba flesovati bios bespotrebno.

Interesuje me kako si ti to uradio?

1. Da,
2. Bootabilni USB imam već godinama, napravio sam ga uz pomoć HP boot utility programa, istim sam flashovao gomilu ploča, grafika pa i jedan FCS laptop,
3. Da jer 95% laptopova sprečava flash-ovanje ako isti nije na "kablu".
3.5. Odradio BACKUP postojećeg BIOS-a na flash pa potom uporedio sa download-ovanim (1024KB) a zatim flashovao novi.
4. Da, međutim posle 7 minuta nisam dobio ništa, potom sam ga ostavio pola sata bez napajanja i baterije međutim, bez pozitivnog ishoda.

Koliko vidim, nisam nigde pogrešio. Glavni razlog mog flash-ovanja je ACHI problem i instalacija XP-a a ne Viste za koju mislim da je 1GB RAM-a malo za konforan rad, pogotovo ako deo te memorije ode i na grafiku.

Svaki flash svakog BIOS-a je potencijalno opasan, neki manje, neki više ali se na ostalim komponentama može lako odraditi recovery, što nije slučaj sa laptop-om.

Laptop šaljem danas nazad dobavljaču uz opis "kvara".

Poslednja izmena:
Interesuje me kakva je politika MSI prema nadgradnji memorije. Da li mogu mem na svoju ruku da ugradim bez gubitka garancije (ima sticker dole). I koja memorija (667,800...) može da ide u lap?

za nadogradnju nije problem samo moras odneti u neki servis da oni to urade, jer krajnji korisnik to nemoze da radi, tako oni traze ,)

za sve koji rade update bios na vr630x molim obratite paznju koja je tacna oznaka notebook-a VR630X-038 ili VR630X-o47 jer biosi nisu isti uskoro stize i update i za VR630X-014 radi se :type:

za sve koji rade update bios na vr630x molim obratite paznju koja je tacna oznaka notebook-a VR630X-038 ili VR630X-o47 jer biosi nisu isti uskoro stize i update i za VR630X-014 radi se :type:

Ne znam odakle ti ta informacija? Nemoj da zbunjujes ljude, svi modeli MSI VR630 koriste isti bios.

OK, nakon RMA stigao je drugi, identičan, primerak.

Ovog puta, nakon BIOS flasha laptop mi se sam isključio (ako se pogleda flash.bat komanda i ne čudi). Nakon petominutnog vađenja baterije i skidanja sa struje, laptop radi i opcija u BIOS-u postoji.

jel ima neko answer za ovo imam 2 vr630 do mene 038eu
oba sam fleshirao da bih install winxp
prvi se fleshirao i sve radi ok
drugi se fleshirao i sad dvd rom se otvara samo preko windowsa koristeci reset ili uz pomoc igle
sta mu je problem

jel ima neko answer za ovo imam 2 vr630 do mene 038eu
oba sam fleshirao da bih install winxp
prvi se fleshirao i sve radi ok
drugi se fleshirao i sad dvd rom se otvara samo preko windowsa koristeci reset ili uz pomoc igle
sta mu je problem

Koliko znam to je DVD/RW a na DVD rom i verovatno je neispravan, salji to na RMA.

po ovom topicu ispada da je rma na vr630 50%??

Vrh Dno