Šta je novo?

Msi Vr600x

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako, u neko skorije vreme bih trebao da dobijem ponudu MSI VR600 lap top, sa 2GB RAM i 160GB HDD za mnogo manje pare nego sto se prodaje u prodavnicama (sve legalno, kompenzacija). Lap top mi se u principu svidja, ali me jedna stvar buni, i zelim da mi to neko objasni. Cuo sam bas sve i svast (dobro i lose) o Intel GMA 950 grafici. Jel to bas toliko krshina da ne moze nista pokretno da se pokrene... ili bas nije strasno. Trenutno imam GF 4 MX440, tako da bih manje-vise bio zadovoljan bilo cim jacim :) .

Na jakom sistemu, GMA950 i nije tako loš, ali imaj u vidu da je maltene svaka notebook discrete grafika od nje jača. Čak i Radeon HD2300 :D

Poslednja izmena:
Pa nista posebno... ne igram se puno, ali ono... cisto da poteram ponekad ponesto. Pretpostavljam da ce velika kolicina memorije koju mogu da odvojim da nadomesti to.

Jedina stvar koju ne radim na kompu je igranje igrica, za sve ostalo je ova grafika sasvim dovoljna. Inace kao sto mozes videti u mojoj konfiguraciji ja koristim eksterni monitor sa rezolucijom 1680x1050 i apsolutno nemam zamerki na grafiku. Cak i sa nekim relativno jednostavnijim 3d objektima u AutoCad-u i ProEngineer-u nema nikakvih problema i moze da se radi na sasvim prihvatljivom nivou. Postepeno sam upgrade-ovao laptop sa 512MB preko 1GB na 2GB i razlika je drasticna u svakom koraku tako da se sa 2GB GMA950 ponasa sasvim pristojno dok je sa 512 MB rama ocajno.

Treba obratiti paznju da li je ovo ponuda samo za on-line kupovinu, posto to znaju da rade u Pakomu. I od kada VR600X ide sa 2GB memorije i hardom od 160GB?
Ako to jeste stvarno sve tako kao sto kazu, onda je to jako povoljno.
A i na sajtu pise da je prodato, tako da verovatno od toga nista, ali bice drugih akcoja sigurno.

Nazad
Vrh Dno